Najbolje božićne društvene igre

Božićno vrijeme je idealno za okupljanje s obitelji i prijateljima, a društvene igre mogu dodatno obogatiti tu posebnu atmosferu.
U ovom blogu istražit ćemo najbolje božićne društvene igre koje će vam pružiti sate zabave, smijeha i natjecanja. Bez obzira jeste li ljubitelj klasičnih igara, zagonetki ili brzih igara, sigurno ćete pronaći nešto što će odgovarati vašem ukusu. Spremite se za nevjerojatno uzbudljivo i zabavno iskustvo koje će obogatiti vaše božićno slavlje!

Sadržaj

Patchwork • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Božićne društvene igre su odličan način da se provede vrijeme s obitelji i prijateljima tijekom blagdana. Ako ste ljubitelj slagalica i strategija, igra Patchwork je nešto što trebate isprobati. Ova igra je jednostavna za naučiti, ali pruža dublje taktičke mogućnosti koje će vas držati zainteresiranima tijekom igre. Patchwork je razvijen od strane Lookout Games i pruža igračima priliku da izgrade najljepši i najbodovno uspješan jastučić za božićne igre na njihovoj vlastitoj ploči veličine 9×9 polja.

U Patchwork-u, dva igrača natječu se tko će stvoriti najestetičniji jastučić (i najviše bodova) na vlastitoj 9×9 igraćoj ploči. Igrači se izmjenjuju u odabiru i postavljanju raznobojnih komada tkanine na svoju ploču, nastojeći stvoriti sastavnice što bliže jedna drugoj. Tijekom igre, igrači će trebati pažljivo balansirati između skupljanja novčanica, dodavanja komada i napredovanja duž vremenske putanje. Svaka odluka je važna jer može imati utjecaj na konačni rezultat.

Patchwork je idealna božićna društvena igra koju možete igrati s partnerom ili prijateljem. Njegova kombinacija jednostavnih pravila i dubokih strategija pruža satima zabave i izazova. Uz to, igra je brza, s trajanjem od 15 do 30 minuta, što znači da možete odigrati više parti u jednom danu. Uz tu popularnost i pozitivne kritike od strane ljubitelja igara, Patchwork je više nego opravdano na našem popisu najboljih božićnih društvenih igara.

Patchwork Društvena Igra

Splendor • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Božićno vrijeme je pravo vrijeme za okupljanje s obitelji i prijateljima i uživanje u društvenim igrama. A jedna igra koju svakako trebate imati na svojem stolu je “Splendor”. Ova popularna igra, koju je izdala Space Cowboys, pruža jedinstveno iskustvo trgovanja i razvijanja karata u doba renesanse.

U “Splendoru”, igrači poput nas trgovaca iz renesanse, pokušavamo kupiti rudnike dragog kamenja, prijevozna sredstva, trgovine – sve kako bi stekli najviše prestižnih bodova. Možda čak i privučemo pažnju plemića koji će dodatno povećati naš prestiž.

Tijekom svog poteza, imate nekoliko opcija. Možete (1) skupljati čipove (dragulje), (2) kupiti i izgraditi kartu ili (3) rezervirati jednu kartu. Ako skupljate čipove, možete uzeti tri različite vrste ili dvije iste vrste čipova. Ako kupujete kartu, plaćate cijenu u čipovima i dodajete je u svoje područje. Rezervacija karte, s druge strane, omogućuje da je stavite ispred sebe, licem prema dolje, za kasniju izgradnju. Iako vam to košta jedan potez, dobivate zlato u obliku džokera koje možete koristiti kao bilo koji čip.

Sve karte koje kupujete povećavaju vaše bogatstvo jer vam daju trajni bonus u obliku dodatnih čipova za kasnije kupnje. Neke karte također donose prestižne bodove. Da biste pobijedili, morate dosegnuti 15 prestižnih bodova prije svojih protivnika.

“Splendor” je izvrstan izbor za blagdansku listu društvenih igara jer omogućuje brzu i uvjerljivu igru za 2 do 4 igrača. Njegova relativno jednostavna kompleksnost čini ga pristupačnim i za početnike, ali pruža dovoljno strategije da zadrži i iskusne igrače zainteresiranima. Zahvaljujući mehanikama kao što su ugovori, otvoreno isticanje, trka i sakupljanje setova, “Splendor” pruža mnogo mogućnosti za snalaženje i planiranje vlastite strategije.

Neovisno o vašim preferencijama, “Splendor” će vam pružiti satima zabave tijekom božićnih okupljanja. Bilo da igrate s obitelji ili prijateljima, ova igra će vam omogućiti da se osjećate kao trgovci bogatstvom renesanse. Zasigurno će biti predmet mnogih divnih trenutaka i uspomena koje ćete dijeliti s najbližima.

Splendor Društvena Igra

Ticket to Ride • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Ticket to Ride je popularna društvena igra koju je 2004. godine objavila kompanija Days of Wonder. Ova igra pripada podkategoriji društvenih igara za obitelji i igra se između 2 i 5 igrača. Igra ima prosječno trajanje od 30 do 60 minuta, što je idealno za razigravanje tijekom božićnih blagdana. Ticket to Ride je igra koja se temelji na izgradnji željezničke mreže u Sjevernoj Americi. Cilj igre je prikupiti karte različitih vrsta vlakova i koristiti ih kako biste preuzeli kontrolu nad željezničkim rutama. Što duže route trate, to više bodova dobivate. Također ćete osvojiti dodatne bodove kada ispunite Projekcijske karte, odnosno karte ciljeva koje povezuju udaljene gradove. Igra također nagrađuje igrača koji izgradi najdulju kontinuiranu rutu. Ticket to Ride je dizajnirao Alan R. Moon, a igra obuhvaća mehanike kao što su Connections, Contracts, End Game Bonuses, Hand Management, Network and Route Building, Open Drafting.

Ticket to Ride je vrlo popularna igra među fanovima i njena ocjena među igračima je vrlo dobra. Jedan od razloga zašto je ova igra odabrana za ovaj božićni popis je to što je jednostavna za učenje i igranje, pa je pogodna za različite dobi. Bez obzira jeste li iskusni igrač društvenih igara ili tek početnik, Ticket to Ride pruža jednako uživanje svima. Ova igra donosi dozu napetosti jer morate balansirati između želje za sakupljanjem što više karata i straha da će vam protivnici preoteti ključne rute. Možda nema složene mehanike kao neke druge društvene igre, ali upravo je jednostavnost glavni adut ove igre. Osim toga, Ticket to Ride je dodatak Ticket to Ride seriji koja je osvojila mnoge nagrade i postala omiljena među ljubiteljima društvenih igara. Ako tražite igru koju možete igrati tijekom božićnih blagdana i koja će zabaviti cijelu obitelj, Ticket to Ride je odličan izbor.

Ticket to Ride Društvena Igra

Love Letter • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Božićno razdoblje je idealno vrijeme za okupljanje s obitelji i prijateljima, uživanje u toplini doma i, naravno, igranje društvenih igara. Jedna igra koju svakako trebate isprobati je “Love Letter” – romantična i uzbudljiva igra iz 2012. godine koju je izdao Alderac Entertainment Group. Ova igra spada u područje obiteljskih igara i može se igrati u društvu 2 do 4 igrača.

U “Love Letteru” cilj je dostaviti pismo s ljubavlju princezi Annette, no to neće biti jednostavno. Svaki igrač započinje s samo jednom kartom u ruci, a izuzetno važno je odabrati pravi trenutak za odigravanje te karte. Uz malo sreće, lukavosti i znanja o protivnicima, možete eliminirati suparnike i pobijediti. No budite oprezni, jer i vi ste na meti!

“Love Letter” je poseban po tome što se igra s vrlo malo karata, što omogućava brze i dinamične partije. Uz mehanike kao što su dedukcija, upravljanje rukom, eliminacija igrača i zamjena bodova, ova igra garantira nekoliko zanimljivih i napetih trenutaka.

Iako je jednostavna za naučiti i igrati, “Love Letter” pruža izazovne i zabavne igračke trenutke, čineći je savršenim izborom za božićno okupljanje s obitelji i prijateljima.

Love Letter Društvena Igra

Love Letter • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Božićno vrijeme je vrijeme za druženje i zabavu sa svojim najmilijima. A što je bolji način za provesti vrijeme zajedno nego uz društvenu igru? Upravo zato smo odlučili uvrstiti igru Love Letter na našu listu božićnih društvenih igara. Love Letter je manje poznata igra koja je objavljena 2019. godine od strane Z-Man Games. Igra je namijenjena za 2 do 6 igrača te traje svega 20 minuta, što je savršeno za brze i zabavne igre tijekom blagdana.

Love Letter će odgovarati svima koji vole igre temeljene na mehanici upravljanja rukom i igrama gdje možete eliminirati protivnike. Ova igra nudi jednostavne mehanike koje su lako razumljive, ali ipak izazovne. Glavni cilj igre je osvojiti povjerenje princeze tako da uspješno dostavite svoje pisano pismo. Ali pazite se protivnika, jer će vam pokušati podmetnuti nogu i eliminirati iz igre.

Ono što je posebno u igri Love Letter je njezina jednostavnost i brzina. Možete je brzo naučiti i igrati već nakon nekoliko minuta. Također, ova igra je odlična opcija kada imate veći broj igrača, jer podržava do 6 igrača. Zabava je zagarantirana, a tko će na kraju postati povjerljivac princeze, to ovisi samo o vašim strategijama i sreći.

Love Letter je idealna opcija za božićno druženje jer donosi dozu taktičkog razmišljanja i interakcije među igračima. Uz jedinstvenu temu i prekrasnu ilustraciju, ova igra će sigurno oduševiti sve ljubitelje društvenih igara. Sa svime što nudi, Love Letter je opravdano na našoj listi božićnih društvenih igara koje vrijedi isprobati.

Love Letter Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!