Najbolje društvene igre kao mafija

Zaronite u svijet mafije s najboljim društvenim igrama inspiriranim ovom intrigantnom tematikom! U ovom blogu istražit ćemo najuzbudljivije društvene igre koje će vas odvesti u svijet tajnih dogovora, intriga i strategija.
Bez obzira jeste li ljubitelj uloga, taktičkog razmišljanja ili pregovaranja, sigurno ćete pronaći nešto što će vas oduševiti. Spremite se za nevjerojatno uzbudljivo iskustvo koje će vas provesti kroz mračne ulice mafijaškog svijeta i testirati vaše vještine preživljavanja i manipulacije!

Sadržaj

The Resistance: Avalon • Broj igrača: 5-10


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
The Resistance: Avalon je društvena igra koja će sigurno oduševiti sve ljubitelje igara kao mafija. Objavljena 2012. godine od strane Indie Boards & Cards, ova igra se ističe među ostalim igrama iz tog žanra. Zaigrajte ovu igru sa 5 do 10 igrača i uživajte u dinamičnoj igri koja traje između 30 i 60 minuta. Asimetrične uloge, tajni identiteti i odabir timova čine ovu igru izuzetno zanimljivom.

The Resistance: Avalon je poseban po tome što vas stavlja u središte bitke između dobra i zla. Vi ste dio tima dobra, ali morate paziti jer među vama se kriju izdajnici. Cilj? Zaustaviti Mordreda i njegove minione te osigurati budućnost Britanije. Merlin je jedini koji zna ko su izdajnici, ali mora biti oprezan jer otkrivanje njegovog pravog identiteta bi značilo poraz za ekipu dobra.

Ova igra je pravi izazov za sve ljubitelje strategija i taktika. Ona zahtijeva dobru komunikaciju, lukavstvo i ponekad malo blefiranja. Bitno je pravilno odabrati timove, jer će samo zajedničkim naporom moći pobijediti. Ovakve igre su odličan način da se društvo dobro zabavi i nauči surađivati. Zato ne čudi što je The Resistance: Avalon jedan od najpopularnijih naslova koji se često preporučuje ljubiteljima igara kao mafija. Uživajte u ovoj napetoj igri i otkrijte tko je zaista pouzdan, a tko je izdajnik.

The Resistance: Avalon Društvena Igra

Secret Hitler • Broj igrača: 5-10


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Tematica društvenih igara kao mafija uvodi nas u suptilni svijet političke intrige i izdaje, a igra koja savršeno oslikava taj koncept je “Secret Hitler”. Ova popularna igra, objavljena 2016. godine od strane izdavača Goat Wolf & Cabbage, može se igrati od 5 do 10 igrača, a trajanje jedne partije je između 45 i 75 minuta. “Secret Hitler” spada u poddomenu društvenih igara nazvanu Party igre, te kombinira nekoliko mehanika kako bi pružio igračima intenzivno iskustvo.

U ovoj igri, svaki igrač je nasumično dodijeljen ulogu liberala ili fašista, dok jedan igrač tajno preuzima ulogu tajnog Hitlera. Fascisti surađuju kako bi zasijali nepovjerenje i instalirali svog hladnokrvnog vođu, dok liberali moraju pronaći i zaustaviti tajnog Hitlera prije nego što bude prekasno. Na početku igre, igrači zatvaraju oči dok se fašisti međusobno otkrivaju. Tajni Hitler drži oči zatvorene, ali podiže palac kako bi fašisti mogli znati tko je on. Fašisti saznaju tko je Hitler, ali Hitler ne zna tko su njegovi fašistički saveznici, a liberali ne znaju identitet nijednog igrača.

Tijekom igre, svaki krug igrači biraju predsjednika i kancelara koji će zajedno donijeti zakon iz nasumično odabrane špilje. Ako vlada donese fašistički zakon, igrači moraju pokušati otkriti jesu li izdani ili jednostavno nesretni. Osim toga, “Secret Hitler” uključuje i razne političke moći koje dolaze u igru kako fašizam napreduje. Fašisti će koristiti te moći kako bi izazvali kaos, sve dok liberali ne uspiju vratiti naciju s ruba rata.

Cilj liberalnog tima je donijeti pet liberalnih politika ili atentirati tajnog Hitlera. Cilj fašističkog tima je donijeti šest fašističkih politika ili izabrati Hitlera za kancelara nakon što su tri fašističke politike usvojene.

“Secret Hitler” je igra koja oduševljava svoje fanove i kritičare visokim ocjenama. Njena jednostavnost omogućuje brzo usvajanje pravila, a mehanike poput tajnih uloga, eliminacije igrača, timskih igara i glasanja dodatno obogaćuju iskustvo. Iz tih razloga, “Secret Hitler” je savršen dodatak listi društvenih igara kao mafia, pružajući igračima mogućnost da se urone u svijet političkih spletki i izdaje.

Secret Hitler Društvena Igra

Deception: Murder in Hong Kong • Broj igrača: 4-12


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas vam predstavljamo jednu vrlo popularnu društvenu igru, idealnu za večernje okupljanje s prijateljima. Deception: Murder in Hong Kong je igra koja kombinira elemente dedukcije i prevare, a glavni cilj je riješiti misteriozno ubojstvo. Igra je osmišljena za 4 do 12 igrača i traje otprilike 20 minuta, što je savršeno za opuštenu večer uz dobru zabavu. Deception: Murder in Hong Kong je smještena u kategoriju “Party Game” društvenih igara, što znači da je idealna za veće grupe i donosi puno smijeha i interakcije među igračima.

U ovom izazovnom krimi slučaju, svaki igrač preuzima ulogu istražitelja pokušavajući otkriti tko je počinitelj zločina. No, priča postaje zanimljiva kada saznate da je ubojica zapravo jedan od istražitelja! Svaki igrač ima svoju ulogu i tim, a na početku igre se slučajno dodjeljuju uloge Forenzičar, Svjedok, Istražitelj, Ubojica i Pomagač. Dok Istražitelji pokušavaju zaključiti istinu, tim ubojice mora zavaravati i obmanjivati. Ovo je prava bitka za intelekt i lukavost!

Kako bi riješili zločin, Istražitelji moraju analizirati tragove koje je Forenzičar ostavio. No, uhvatiti ubojicu nije jednostavno, jer on ili ona stalno pokušavaju zbuniti Istražitelje. Forenzičar ima ključne tragove, ali ih može predstaviti samo pomoću posebnih scenarija. Bitno je da Istražitelji ne samo da deduciraju istinu iz tragova koje im Forenzičar pruža, već moraju i prozreti laži i manipulacije ubojice i njegova pomagača.

Ova igra je dobila pozitivne ocjene i kritike od strane fanova. Iako nije jako složena, pruža izazov i zabavu za sve igrače. Zahvaljujući elementima dedukcije i prevare, Deception: Murder in Hong Kong je idealna igra za temu o mafiji. Jer, baš kao u stvarnom svijetu mafije, igra vas poziva na otkrivanje tajni, traženje laži i pronalaženje istine. Odabir ove igre za našu listu društvenih igara koje podsjećaju na mafiju smatramo izvrsnim, jer Deception: Murder in Hong Kong donosi jedinstvenu kombinaciju strategije, logike i interakcije među igračima.

Uz Deception: Murder in Hong Kong, vaša večer će biti ispunjena misterijem i zabavom, a nema ništa bolje od toga kada možete otkriti tko je ubojica i istodobno zavesti i prevariti svoje prijatelje.

Deception: Murder in Hong Kong Društvena Igra

The Resistance • Broj igrača: 5-10


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Ako tražite društvenu igru koja će izazvati taktičko razmišljanje, podići adrenalin i testirati vašu sposobnost otkrivanja lažova, onda je The Resistance pravi izbor za vas. Ova popularna igra iz 2009. godine, izdavača Indie Boards & Cards, spada u područje zabavnih društvenih igara. Iako je broj igrača veći, od 5 do 10, ova igra će vam pružiti nezaboravne trenutke i uzbudljive rasprave. Trajanje igre je relativno kratko, od 30 do 60 minuta, što je idealno za okupljanje s prijateljima ili obitelji. Ali ono što čini The Resistance posebnim su elementi poput skrivenih uloga, asimetričnih informacija, istovremenog odabira akcija i timskog natjecanja. Ova dinamična kombinacija omogućuje igračima da iskoriste svoje pregovaračke vještine, donose informirane odluke i dovedu tim do pobjede. Međutim, budite oprezni jer među vama mogu biti i izdajnici. Njihovo otkrivanje bit će ključno za uspjeh vaše misije. The Resistance je idealna igra za sve ljubitelje taktike, psihološke igre i zabavnih večeri u društvu.

The Resistance Društvena Igra

Blood on the Clocktower • Broj igrača: 5-20


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
U mirnom selu Ravenswood Bluff, šeće se đavo među vama… Tijekom paklenske oluje, točno u ponoć, odjekuje jeziv krik. Mještani žure istražiti i pronalaze pričešćivača sela mrtvog, tijelo im nabijeno na kazaljke tornja, krv kaplje na kaldrmu ispod. Zlo je među njima, noću ubija, a danju je prerušeno u ljudski oblik. Neki imaju djeliće informacija. Drugi imaju sposobnosti koje se bore protiv zla ili štite nevine. No, đavo i njegovi zli pristaše šire laži kako bi zbunili i rasplamsali sumnju. Hoće li dobri mještani složiti slagalicu na vrijeme da pogube pravog demona i spase sebe? Ili će zlo preplaviti ovu nekad mirnu vinsku regiju?

“Blood on the Clocktower” je igra obmane koja se uživa u društvu od 5 do 20 igrača, podijeljenih u suprotne timove Dobro i Zlo, pod nadzorom pričešćivača koji vodi radnju i donosi ključne odluke. Cilj igre je uspješno dokučiti i pogubiti demone prije nego što ih nadvlada svjetina.

Tijekom dnevnih faza igrači se otvoreno druže i šapatom razmjenjuju znanje ili šire laži, što kulminira pogubljenjem igrača ako većina sumnja da je zao. Tijekom noćnih faza igrači zatvaraju oči i bude se jedan po jedan, pričešćivač ih budi kako bi prikupili informacije, širili nered ili ubijali.

Pričešćivač koristi složene elemente igre kako bi vodio svaku partiju, pružajući drugima mogućnost igranja čak i bez igrališta ili ploče. Igrači ostaju u središtu događanja do samog kraja, čak i ako im likovi budu ubijeni, ukazujući na Ravenswood Bluff kao duhove koji pokušavaju pobijediti iz mrtve prirode.

Ako kasno stignete na partiju, možete se pridružiti kao moćan putnik s posebnim talentima i upitnim odanim pripadnostima. Svaki lik dolazi sa svojom posebnom sposobnošću, tako da se u jednoj partiji nikad dvoje igrača ne pojavljuje kao isti lik.

Ova igra je dobra opcija za našu listu društvenih igara kao “mafija” zbog svog intrigantnog i tajanstvenog koncepta. Igrači će biti uvučeni u atmosferu sela okruženog zlom i donošenja tajnih odluka kako bi otkrili laži i eliminirali demone. Također, s velikim brojem igrača, ova igra pruža mogućnost za razne strategije i taktike, kao i za intenzivne pregovore i proračunavanja. Blood on the Clocktower je prava poslastica za ljubitelje igara obmane i misterija, koji će uživati u neizvjesnosti dok pokušavaju ustanoviti tko je zaista zao. S obzirom na visoke ocjene koje igra dobiva od svojih obožavatelja, očito je da je prilično uspješna i privlačna opcija za sve ljubitelje društvenih igara.

Blood on the Clocktower Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!