Najbolje društvene igre koje se mogu napraviti

Ove društvene igre koje se mogu napraviti pružaju vam mogućnost da se kreativno izrazite i stvorite vlastite igre.
Bez obzira jeste li ljubitelj pisanja, crtanja ili izrade, ove igre će vas inspirirati da se zabavite i istražite svoju maštu. U ovom blogu istražit ćemo najzanimljivije društvene igre koje se mogu napraviti, pružajući vam ne samo zabavu, već i mogućnost da se povežete s drugima kroz igru. Spremite se za avanturu stvaranja i igranja vlastitih društvenih igara!

Sadržaj

Secret Hitler • Broj igrača: 5-10


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Secret Hitler je popularna igra iz 2016. godine koju je objavila Goat Wolf & Cabbage. Ova igra spada u područje društvenih igara, konkretno u podžanr party igara, što je upravo i tema ovog članka o društvenim igrama koje se mogu napraviti. Secret Hitler je osmišljen za 5 do 10 igrača, s vremenom trajanja od 45 do 75 minuta. Igra ostvaruje visoke ocjene od fanova i iz recenzija, a razina kompleksnosti je jednostavna, što je odlično za sve vrste igrača.

Secret Hitler je dramatična igra političkih intriga i izdaja smještena u 1930-e godine u Njemačkoj. Svaki igrač je nasumično i tajno dodijeljen ulogu liberala ili fašista, a jedan igrač je tajni Hitler. Fašisti se koordiniraju kako bi posijali nepovjerenje i postavili svog hladnokrvnog vođu, dok liberali moraju pronaći i zaustaviti tajnog Hitlera prije nego bude prekasno. Liberalni tim uvijek ima većinu.

U svakom krugu, igrači biraju predsjednika i kancelara koji će surađivati u donošenju zakona iz nasumičnog špila. Ako vlada donese fašistički zakon, igrači moraju pokušati shvatiti jesu li izdani ili jednostavno nisu imali sreće. Secret Hitler također sadrži posebne moći vlade koje dolaze u igru kako fašizam napreduje. Fašisti će koristiti te moći kako bi stvorili kaos, osim ako liberali ne mogu zaustaviti zemlju na rubu rata.

Cilj liberalnog tima je donijeti pet liberalnih politika ili ubiti tajnog Hitlera. Cilj fašističkog tima je donijeti šest fašističkih politika ili izabrati Hitlera za kancelara nakon što su prošle tri fašističke politike.

Secret Hitler kombinira taktiku, lukavstvo i interakciju među igračima na jedinstven način. Ova igra je odličan izbor za našu listu igara koje se mogu napraviti, jer omogućuje igračima da se s lakoćom prenesu u svijet političke intrige i igraju uloge liberala i fašista. Bez obzira jeste li ljubitelj klasičnih društvenih igara ili ste tek početnik, Secret Hitler je pravi izbor za nezaboravnu zabavu sa svojim prijateljima i obitelji.

Secret Hitler Društvena Igra

Evolution • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Društvena igra koja se svakako ističe u svijetu board igara je “Evolution”. Ova igra, iza koje stoji NorthStar Games Studio, vešto kombinira elemente strategije i simulacije, nudeći igračima pravu avanturu na stolnom platnu. Samim nazivom već počinjemo razumijevati da je razvoj ključan za ovu igru, a to je odličan razlog zašto je upravo “Evolution” našao svoje mjesto na ovom popisu društvenih igara koje se mogu napraviti.

U “Evolutionu”, igrači će se prilagođavati i razvijati svoje vrste u dinamičkom ekosustavu u kojem hrane nema u izobilju, a plijen vreba na sve strane. Na raspolaganju su vam razne osobine koje će vam pomoći u preživljavanju, poput tvrde ljuske i rogova koji će vas zaštititi od mesoždera. Dugačak vrat će vam omogućiti da dođete do hrane kojoj drugi ne mogu prići. S više od 4.000 načina evolucije svoje vrste, svaka igra postaje jedinstveno iskustvo.

Ono po čemu se “Evolution” izdvaja je njegova raznolikost unatoč jednostavnim pravilima. Ta raznolikost proizlazi iz sinergija između karata osobina i raznih strategija koje igrači primjenjuju. Naime, neki igrači uživaju u stvaranju mesoždera kako bi stvorili kaos među suparnicima, dok drugi radije ostaju zaštićeni i bave se vlastitim poslovima. “Evolution” podržava oba stila igre pružajući im više puteva do pobjede. Mješavina različitih stilova igre na stolu konačno određuje ekosustav u kojem se igrači prilagođavaju. Dakle, okupite svoje prijatelje i vidite tko će se najbolje prilagoditi mijenjanju svijetu oko sebe.

Nedvojbeno, “Evolution” je oduševio brojne igrače i recenzente, a time se i solidne ocjene pridružuju već poznatom povjerenju ove igre. Njezin umjereni stupanj složenosti čini je pristupačnom širokom krugu igrača, bez obzira na njihovo iskustvo u društvenim igrama. Osim toga, činjenica da je “Evolution” pokriven časopisom “Nature”, najprestižnijim znanstvenim časopisom, daje joj dodatnu težinu i vjerodostojnost.

Zaigrajte “Evolution” i zakoračite u dinamičan svijet evolucije gdje je preživljavanje ključno, a prilagođavanje našeg razvoja ključno za uspjeh. Divlje i izazovno iskustvo koje ova igra pruža, u kombinaciji sa svojom jednostavnošću, čini je odličnim izborom za listu društvenih igara koje možete napraviti. Bez obzira jeste li početnik ili iskusni igrač, “Evolution” će vas osvojiti svojom raznolikošću i igračkim mogućnostima koje pruža.

Evolution Društvena Igra

Two Rooms and a Boom • Broj igrača: 6-30


 • Trajanje igre: 7-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)

Two Rooms and a Boom je manje poznata društvena igra objavljena 2013. godine od strane izdavačke kuće IELLO. Ova igra spada u područje “Party Games”, a može je igrati od 6 do 30 igrača, s vremenom igranja od 7 do 20 minuta. Sa svojim jedinstvenim mehanikama i kategorijama igara, Two Rooms and a Boom je izvrstan izbor za ovaj članak o društvenim igrama koje se mogu napraviti.

Two Rooms and a Boom je igra skrivanja uloga i odavanja tajni gdje postoje dvije suprotstavljene ekipe – Plavi tim i Crveni tim. Plavi tim ima predsjednika, dok Crveni tim ima bombaša. Igrači su podijeljeni u dvije sobe, koje su zapravo odvojene prostorije za igranje. Igra se sastoji od pet vremenski ograničenih rundi. Na kraju svake runde, neki igrači će biti zamijenjeni između soba. Ako se na kraju igre bombaš Crvenog tima nalazi u istoj sobi kao i predsjednik Plavog tima, Crveni tim pobjeđuje, inače pobjeđuje Plavi tim. U igri se potiče lagati i taktizirati za ostvarivanje svojih ciljeva.

Two Rooms and a Boom je dobio pozitivne kritike od strane obožavatelja i recenzija, a razina složenosti je jednostavna. Ova igra je idealan izbor za listu društvenih igara koje se mogu napraviti zbog svoje zanimljive tematike, taktičkog pristupa i mogućnosti interakcije između velikog broja igrača. Ako tražite igru koja će okupiti vaše prijatelje ili obitelj i pružiti im nezaboravno iskustvo, Two Rooms and a Boom je definitivno vrijedna pažnje.

Two Rooms and a Boom Društvena Igra

Circle the Wagons • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)

Drage igračice i igrači, danas vam predstavljamo društvenu igru koja će vas vratiti u Divlji zapad i omogućiti vam da izgradite vlastiti grad – Circle the Wagons. Ova igra posebna je po tome što ju je relativno nepoznati izdavač Button Shy objavio 2017. godine. Iako je možda malo manje poznata, igra je vrlo dobro ocijenjena od strane obožavatelja i kritičara.

Circle the Wagons je igra namijenjena za 2 do 2 igrača i traje 15 do 15 minuta. Iako ima relativno kratko trajanje, ova igra će vas dovesti do samog srca Divljeg zapada. U ovoj igri, glavni mehanizmi su sklapanje ugovora, slojevitost, otvoreno biranje, sakupljanje setova i postavljanje pločica. Dakle, ovo je igra koja će vas potaknuti na taktičko razmišljanje i planiranje kako biste izgradili najbolji mogući grad.

Unutar Circle the Wagons imate priliku povezati teritorije i tako stvarati procvat svojeg grada. Uz to, tu su i tri bonus karte koje se nalaze u središtu kruga, a koje vam mogu donijeti još dodatnih bodova ako pametno iskoristite svoje karte. Ono što posebno ističe ovu igru je činjenica da postoji preko 800 različitih načina osvajanja bodova, kako biste uvijek izgradili jedinstveni grad. Uz to, kombinacije karti su gotovo beskrajne, stoga vam nikada neće dosaditi igrajući ovu igru.

Ukratko, Circle the Wagons je društvena igra koja će vas zaludjeti jedinstvenim tematskim svijetom Divljeg zapada. Ova igra nudi brojne mehanike, taktičko razmišljanje i nikad dosadne kombinacije karata. Zato je ova igra sjajan izbor za našu listu društvenih igara koje se mogu napraviti. Istražite Divlji zapad i izgradite najbolji grad ikada!

Circle the Wagons Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!