Najbolje društvene igre koje se može igrati sam i s više osoba

Želite društvene igre koje možete igrati sami ili s više osoba? Ovdje ćete pronaći raznolike igre koje će zadovoljiti sve vaše potrebe.
Bez obzira jeste li u potrazi za zabavom u društvu prijatelja, obitelji ili želite uživati u samostalnom izazovu, ove društvene igre pružit će vam nevjerojatno iskustvo i zabavu. Od strategija do brzih i zabavnih igara, ovdje ćete pronaći opcije koje će vas držati zauzetima i nasmijanima. Spremite se za nevjerojatne trenutke igre i stvaranje uspomena koje će trajati cijeli život!

Sadržaj

Gloomhaven • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven je fantastična igra iz 2017. godine koju je objavila Cephalofair Games. Ova uspješna igra, koju mogu igrati od 1 do 4 igrača, idealna je za ljubitelje društvenih igara koje mogu igrati sami ili u grupi. Gloomhaven se ističe kao vrhunski primjer strategijske društvene igre s tematskim elementima. Ova igra donosi kombinaciju avanture, istraživanja, fantazije, borbe i minijatura, pretvarajući se u pravu avanturu tokom 60 do 120 minuta igranja.

Gloomhaven je poznat po svojoj kompleksnosti i izazovima s kojima se igrači suočavaju. Igra donosi euro-inspiriran taktički borbeni stil u svijetu koji se neprestano mijenja i razvija. Svaki igrač preuzima ulogu skitnice avanturiste s vlastitim specifičnim vještinama i razlozima za putovanje u ovaj mračni dio svijeta. Kako bi preživjeli u opasnim tamnicama i zaboravljenim ruševinama, igrači moraju surađivati ​​i donositi taktičke odluke koristeći inovativni sustav karata.

Svaka igra donosi nove avanture, nova otkrića i nova iskustva koja će oduševiti svakog ljubitelja društvenih igara. Igrače očekuju dinamične situacije koje se mijenjaju ovisno o njihovim odlukama, slično kao u knjigama “Choose Your Own Adventure”. Igračima je potrebna strategija, timska igra i dobra komunikacija kako bi svladali opasnosti i postigli cilj.

Gloomhaven je savršen izbor za ovaj popis društvenih igara koje se mogu igrati sami ili u grupi. Njegova duboka tematska priča, inovativni mehanizmi i izazovni gameplay čine ga jednom od najboljih igara na tržištu. Ne samo da ćete uživati ​​u razvijanju vještina i otkrivanju novih lokacija, već ćete također doživjeti izuzetno zadovoljstvo dok prolazite kroz svijetovi koji se mijenjaju iz igre u igru. S Gloomhavenom nikada nećete ostati bez izazova, a već prvi susret s ovom igrom će vas oboriti s nogu svojom slojevitošću i dubinom.

Gloomhaven Društvena Igra

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ako ste ljubitelj društvenih igara i tražite nešto što možete igrati sami ili u većem društvu, onda je Ark Nova igra koju svakako trebate isprobati. Ark Nova je popularna igra iz 2021. godine koju je izdala Feuerland Spiele. Ova strategijska igra je dizajnirana za 1 do 4 igrača i traje između 90 i 150 minuta.

Ark Nova nas vodi u svijet modernih zooloških vrtova, gdje moramo isplanirati i dizajnirati svoj vlastiti zoološki vrt kako bismo postali uspješni zoološki vlasnici. Izgradnja ograđenih prostora za životinje, smještaj životinja i podrška projektima za očuvanje u cijelom svijetu ključni su elementi ove igre. Sve to činimo uz pomoć stručnjaka i jedinstvenih zgrada koje nam pomažu u ostvarivanju našeg cilja.

Ark Nova je igra koja će vas oduševiti brojnim mehanikama. Za upravljanje svojim potezima, svaki igrač ima set od pet akcijskih karata koje određuju snagu njihovih djelovanja. Igra sadrži razne mehanike kao što su dodatni bonusi na kraju igre, upravljanje rukom karata, heksagonalne ploče, mogućnost zarade i povećanja vrijednosti resursa koji nisu odabrani, te otvoreno biranje karata. Sve ove mehanike čine igru dinamičnom i pružaju igračima razne strategijske mogućnosti.

Ark Nova se ističe i po svojoj visokoj ocjeni među fanovima i kritičarima. Igra je složena i zahtijeva razmišljanje i planiranje, ali pruža i izuzetno zadovoljstvo kada vidite kako vaš zoološki vrt raste i postaje uspješan. Ark Nova je odličan izbor za ovu listu društvenih igara koje se mogu igrati sami ili u većem društvu jer pruža obilje izazova, ali i prostora za kreativnost i strategiju. Ako uživate u igrama s temom životinja, ekonomije i zaštite okoliša, onda je Ark Nova sigurno igra koju trebate isprobati.

Ark Nova Društvena Igra

Terraforming Mars • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Terraforming Mars je strategijska društvena igra za 1 do 5 igrača koju je izdao FryxGames 2016. godine. Ova igra spada u poddomenu društvenih igara snažne mehaničke širine, jer kombinira razne mehanike poput izgradnje teritorija, upravljanja rukom, zatvorenog draftiranja karata i mnogih drugih. Zahvaljujući tome, Terraforming Mars je vrlo fleksibilna i prilagodljiva igra koja može biti zanimljiva pojedincima koji preferiraju samostalne igre, ali i grupama ljudi koji vole igranje u više igrača.

Tematski, Terraforming Mars vas vodi u 24. stoljeće gdje korporacije sponzorirane od strane Svjetske vlade na Zemlji započinju velike projekte na Marsu. Cilj je povećati temperaturu, razinu kisika i pokrivenost oceanom sve dok okoliš ne postane pogodan za život. Igrači preuzimaju uloge tih korporacija te rade zajedno na teraformiranju planeta, ali se također natječu za osvajanje bodova pobjede. Bodovi se dodjeljuju za pridonos teraformiranju, napredovanje infrastrukture čovječanstva kroz solarni sustav i izvršavanje drugih pohvalnih aktivnosti.

Ono što čini Terraforming Mars posebnom su jedinstvene projektne karte koje igrači stječu kupovinom i dodavanjem u svoju ruku. Sve karte predstavljaju različite projekte koji mogu ići od unošenja biljnog ili životinjskog svijeta, izbacivanja asteroida na površinu, izgradnje gradova do iskopavanja mjeseca Jupitera i uspostavljanja industrije stakleničkih plinova za zagrijavanje atmosfere. Svaka karta donosi trenutne bonuse, ali također povećava proizvodnju različitih resursa. Mnoge karte imaju i specifične uvjete za igranje, što je ovisno o postizanju određene razine temperature, kisika ili pokrivenosti oceana. Kako je kupovina karata skupa, igrači moraju pažljivo balansirati između trošenja novca na nove karte i igranja već posjedovanih.

Igru prati cijeli niz resursa koje igrači upravljaju na svojim pločama, poput megakredita, čelika, titana, biljaka, energije i topline. Glavni cilj igre je osigurati najbolje mjesto za gradnju gradova, oceana i zelenila na ploči. Također se natječete za različite ciljeve i nagrade koji donose važne bodove pobjede. Igra se odvija kroz generacije, uključujući različite faze poput istraživanja, akcija i proizvodnje, sve dok nisu postignuti ciljevi teraformiranja. Na kraju se boduju skupljeni bodovi teraformiranja, i igrač s najviše bodova pobjeđuje.

Terraforming Mars je odlična opcija za igre koje se mogu igrati samostalno ili u više igrača. S obzirom na kompleksnost igre, Terraforming Mars pruža izazov i napetost svim igračima bez obzira na broj sudionika. Igrači će iskusiti zabavu planiranja, strategiziranja i prilagođavanja vlastitoj taktici u utrci za teraformiranjem Marsa. Stoga se ne propustite pridružiti ovoj epskoj avanturi u svemiru i sudjelovati u stvaranju novog doma za čovječanstvo!

Terraforming Mars Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven: Jaws of the Lion je zadivljujuća igra koja će zasigurno zadovoljiti ljubitelje društvenih igara. Ova igra je napravljena za 1 do 4 igrača i ima trajanje od 30 do 120 minuta. Kao što sugerira naslov, Gloomhaven: Jaws of the Lion je avanturistička strategijska igra smještena u svijetu saznanja. S obzirom na svoje mehaničke karakteristike, ova igra donosi mnogo raznolikosti i izazova. Zahvaljujući kombinaciji različitih mehanika poput Action Queue, Action Retrieval, Campaign / Battle Card Driven, Communication Limits, Cooperative Game, Critical Hits and Failures, ova igra nudi zanimljivu kombinaciju akcije, taktike i suradnje među igračima.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je jedinstvena igra i trenutno ima vrhunske ocjene i pozitivne recenzije od strane ljubitelja ovog žanra. Ono što je posebno zanimljivo kod ove igre je njezina visoka razina kompleksnosti. Mnogi igrači smatraju da je ova igra izazovna i pruža duboko iskustvo igranja. Unatoč tome, Gloomhaven: Jaws of the Lion ima vrlo pristupačan pristup suočavanju s ovim izazovom. Uklonjeni su svi složeni kartonski pločici i umjesto njih igrači će igrati izravno na scenarijima koji imaju vizualno impresivne ilustracije jedinstvene za svaki scenarij. Ova igra također uključuje pet-scenarija tutorijal koji će omogućiti novim igračima jednostavnije upoznavanje s pravilima igre.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je fantastična opcija koja će privući igrače koji traže izazovnu i tematski bogatu igru koja se može igrati samostalno ili s više osoba. Sa svojim raznolikim mehaničkim aspektima i mračnom fantazijom, ova igra će vas odvesti na uzbudljivo putovanje koje će vam omogućiti da uživate u sve što društvene igre mogu ponuditi. Sigurni smo da ćete uživati u igranju ove igre i da će ona biti odličan izbor za vašu kolekciju društvenih igara.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

Dune: Imperium • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Igra Dune: Imperium je izuzetno popularna igra koja je izdana 2020. godine od strane Dire Wolfa. Ova igra je jedan od razloga zašto smo je uključili na listu društvenih igara koje se mogu igrati s više igrača ili samostalno. Dune: Imperium je strateška igra koja vam omogućuje da se izgrađujete kao vođa jednog od Velikih Kuća Landsraada. Inspirirana je elementima i likovima iz Dune legende, kao i novim filmom od Legendary Pictures. Igru odlikuje umjerena razina složenosti i sjajne ocjene od strane fanova i kritičara.

Jedan od aspekata koji čine Dune: Imperium jedinstvenom je korištenje mehanike izgradnje špila karata. Svaki igrač započinje s jedinstvenom kartom vođe i jednakim špilom karata kao i njihovi protivnici. Tijekom igre, igranje i nadogradnja karata određuje strategiju svakog igrača. Ove karte vam omogućuju slanje agenata na određena mjesta na ploči, što dodaje element tajnovitosti tradicionalnoj mehanici postavljanja radnika. Igrači mogu birati između jačanja svoje vojske, političkog utjecaja ili špijuniranja neprijateljskih strana. Ova raznolikost pristupa omogućuje igračima da prilagode svoju strategiju situaciji na ploči.

Umjesto da odigrate cijeli špil karata odjednom, svaki igrač povlači ruku karata na početku svakog kruga i izmjenjuje se s drugim igračima, igrajući svega jednu akciju pri svom potezu. Kada dođe vaš red, a nemate više akcija za izvršiti, odigrat ćete potez otkrivanja, prikazavši ostatak vaših karata. Tada ćete moći koristiti kartice za stjecanje novih karata ili upotrijebiti resurse za borbu. Osvojite bitke protiv protivnika, vešto upravljajte političkim frakcijama i steknite dragocjene karte. Ova slojevitost i raznolikost mehanika čine svaku partiju Dune: Imperium izazovnom i zanimljivom iskustvom.

Dune: Imperium je odličan izbor za igrače koji vole strateške igre s mehanikom izgradnje špila karata. Inspirirana je svjetski poznatom Dune sagom koja se sastoji od romana i popularnih filmova. Igrači će se osjećati kao vođe Velikih Kuća te će se morati suočiti s političkom intrigom, borbom za prevlast i stjecanjem dragocjenih resursa. Također je važno napomenuti da se Dune: Imperium može igrati samostalno, što čini ovu igru idealnim izborom za igrače koji žele uživati u igri čak i kada nemaju partnere za igru. Bez obzira igrate li sami ili s prijateljima, ova igra će vam pružiti satove zabave i taktiziranja.

Dune: Imperium Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!