Najbolje društvene igre o prijevoznim sredstvima

Dobrodošli u svijet društvenih igara o prijevoznim sredstvima! Ako želite istražiti različite načine prijevoza i upravljati vlastitim prometnim sustavom, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije društvene igre o prijevoznim sredstvima koje će vas provesti kroz različite scenarije vožnje vlakova, aviona, brodova i automobila. Bez obzira jeste li zaljubljenik u promet ili samo želite iskusiti kako je biti vozač ili kapetan, pripremite se za uzbudljivo putovanje kroz svijet društvenih igara o prijevoznim sredstvima!

Sadržaj

Brass: Birmingham • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Brass: Birmingham je izuzetno popularna društvena igra koja se ističe među ostalim igrama o prijevoznim sredstvima. Ova igra je izvorno objavljena 2018. godine od strane Roxleya, a osmislio ju je Martin Wallace. Sa svoje četiri zvezdice na popularnim recenzentskim stranicama, Brass: Birmingham se smatra jednom od najboljih igara u ovom žanru.

Brass: Birmingham je strateška igra koja se temelji na ekonomiji i industriji u Birminghamu tokom industrijske revolucije. Igrači se natječu kao poduzetnici i moraju razvijati, graditi i uspostaviti svoje industrije i mreže kako bi iskoristili potražnju na tržištu.

Igra ima različite mehanike, uključujući upravljanje rukama, prihode, kredite, tržišta, izgradnju mreže i ruta, te oznake. Brass: Birmingham se sastoji od dvije polovice – era kanala (od 1770. do 1830. godine) i era željeznica (od 1830. do 1870. godine). Cilj igre je osvojiti najviše bodova i više je nego očito da ova igra pruža priliku za duboko uranjanje u strategiju i planiranje.

Jedan od zanimljivih noviteta u Brass: Birmingham-u je sistem prodaje. Pivovarstvo je postalo važan dio birminghamske kulture i sada morate prodati svoje proizvode kroz trgovce smještene na rubovima ploče. Da biste prodali pamuk, lončarstvo ili industrijske proizvode ovim trgovcima, morate konzumirati pivo kako biste “podmazali kotače industrije”. Također, igra uključuje nove vrste industrija poput pivovare, industrijskih proizvoda i lončarstva, te je tu i mogućnost raznih taktika i strategija.

Brass: Birmingham je idealna igra za ljubitelje kompleksnih i dubokih strateških igara koji su zainteresirani za temu industrijske revolucije i razvoja prometa. Sa svojim mehanizmom igre i inovativnim Novi “Sustav prodaje”, igrači će biti angažirani i izazvani od početka do kraja. Ako ste spremni na izazov i uživate u izgrađivanju mreže, planiranju i donošenju ključnih odluka, Brass: Birmingham je sigurno igra koju biste trebali isprobati.

Brass: Birmingham Društvena Igra

Brass: Lancashire • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Društvena igra o prijevoznim sredstvima, Brass: Lancashire, jedna je od najboljih strategijskih igara dostupnih na tržištu danas. Objavljena 2007. godine od strane izdavačke kuće Roxley, igra je pravljena za od 2 do 4 igrača, s vremenom trajanja od 60 do 120 minuta. Ona spada u poddomenu strategijskih igara te posjeduje nekoliko mehanika: upravljanje rukom, prihodi, krediti, tržište, izgradnja mreže i ruta te tehnološka stabla. Kategorije u kojima se igra svrstava su: ekonomska, industrija / proizvodnja, post-narapoleonska te prometna.

Brass: Lancashire ima izuzetno visoke ocjene među obožavateljima i recenzentima, a razina složenosti je vrlo visoka. Ova igra nudi igračima duboku strategijsku igru gdje predstavljaju natjecatelje u pamuku i industriji tijekom industrijske revolucije u Lancashireu. Cilj igre je razviti, izgraditi i uspostaviti industrije i mreže kako bi iskoristili potražnju za željezom, ugljenom i pamukom. Igra se sastoji od dvije polovice: faza kanala i faza željeznica. Da bi pobijedili, trebate ostvariti najviše pobjedničkih bodova (VP), koji se broje na kraju svake polovice. VP-ovi se dobivaju iz vaših kanala, željeznica i uspostavljenih industrijskih pločica. Svaka runda igre, igrači naizmjence koriste dvije radnje iz sljedećeg popisa:

1. Izgradnja pločice industrije
2. Izgradnja željeznica ili kanala
3. Razvoj industrije
4. Prodaja pamuka
5. Uzimanje kredita

Na kraju svog poteza, igrači zamjenjuju dvije odigrane karte s dvije nove iz špila. Redoslijed poteza određuje se na temelju potrošenog novca u prethodnom potezu, s onima koji su potrošili manje novca idu prvi. Ovaj mehanizam otvara neke strategijske opcije za igrače koji idu kasnije u redoslijedu poteza, omogućujući mogućnost za uzastopne poteze.

Nakon što su sve karte odigrane prvi put (uz prilagođavanje veličine špila prema broju igrača), faza kanala završava i započinje krug bodovanja. Nakon bodovanja, svi kanali i industrije najniže razine uklanjaju se iz igre, nakon čega se dijele nove karte i započinje faza željeznica. Tijekom ove faze, igrači mogu zauzeti više od jedne lokacije u gradu, a moguća je i izgradnja dvostrukih veza (iako je skupa). Na kraju faze željeznica, održava se još jedno bodovanje, a zatim se proglašava pobjednik.

Karte ograničavaju gdje možete izgraditi industrije, ali svaka karta može se koristiti za razvoj, prodaju pamuka ili izgradnju veza. To vodi do strategije u vezi s vremenom i čuvanjem karata. Resursi su zajednički, pa ako jedan igrač izgradi željezničku liniju (što zahtijeva ugljen), moraju koristiti ugljen iz najbližeg izvora koji može biti rudnik ugljena protivnika, što opet približava taj rudnik bodovanju (tj. korištenju).

Brass: Lancashire, izdanje iz 2018. godine koje dolazi od Roxley Games, predstavlja redizajn originalnog izdanja Warfrog Games s novom umjetničkom izvedbom i komponentama, kao i nekim promjenama pravila. Ova nova verzija također pruža mogućnost izbora virtualnih veza između Birkenheada, poboljšava iskustvo igre za tri igrača tako da skraćuje svaku polovicu igre za jedan krug i prilagođava špil karata i pločice udaljenog tržišta za konzistentnost iskustva. Stvorena su i pravila za dvije osobe koja se mogu igrati bez potrebe za alternativnim pločama. Također, razina 1 tvornice pamuka sada vrijedi 5 VP kako bi se malo poboljšala.

Brass: Lancashire je izvrstan izbor za društvenu igru o prijevoznim sredstvima. Njegova dubina strategije, dinamičnost gameplay-a i izvrsni mehanizmi poput upravljanja rukom i izgradnje mreže omogućavaju igračima duboko uroniti u svijet industrijske revolucije. Bez obzira jeste li zaljubljenik u strategijske igre ili jednostavno želite iskusiti nešto novo, Brass: Lancashire će vam pružiti izazovnu i zabavnu igru koju ćete sigurno htjeti ponovno iskusiti.

Brass: Lancashire Društvena Igra

Keyflower • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Keyflower je odlična društvena igra koja se savršeno uklapa u temu o prijevoznim sredstvima. Ova igra, koja je izdana 2012. godine od strane R&D Games, pruža igračima od 2 do 6 osobna putovanja kroz vrijeme, točnije renesansno razdoblje. Ali Keyflower nije samo igra o prijevozu, već kombinira i elemente gradnje, strategije i ekonomije.

Keyflower nam donosi četiri sezone u kojima igrači koriste svoje radnike različitih boja kako bi licitirali za pločice koje će obogatiti njihova sela. Osim licitiranja, igrači mogu koristiti radnike za osvajanje resursa, vještine te dodatne radnike. Tajna uspjeha leži u pametnom upravljanju resursima, sposobnostima, te sposobnosti prijevoza i nadogradnje.

Keyflower je prepoznat po svojoj visokoj razini kompleksnosti i inteligentnim mehanikama poput licitiranja i različitih kombinacija koje se mogu ostvariti uz pomoć resursa i radnika. Zahvaljujući tome, igra je osvojila brojne nagrade i pozitivne recenzije od strane igrača. Uz trajanje od 90 do 120 minuta, ova igra pruža veliki užitak i izazov za sve ljubitelje društvenih igara. Definitivno se ističe kao jedan od najboljih izbora kada je u pitanju raznolikost tema i mehanika.

Keyflower Društvena Igra

Age of Steam • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
U današnjem članku ćemo vam predstaviti igru koja se savršeno uklapa u temu dana – društvena igra o prijevoznim sredstvima. Ta igra je Age of Steam, a iako možda nije toliko poznata kao neki drugi naslovi, definitivno zaslužuje svoje mjesto na ovoj listi. Igra je objavljena 2002. godine od strane Warfrog Games, a namijenjena je za 1 do 6 igrača s vremenom trajanja od 120 do 120 minuta. Pripada podkategoriji društvenih igara – strategijskim igrama, što već samo po sebi sugerira da nas očekuje dublja i zahtjevnija igra. Ocjene ljubitelja i recenzije potvrđuju da je igra iznimno dobro ocijenjena, a kompleksnost igre svakako je jedan od njenih glavnih aduta.

Age of Steam nas vraća u vrijeme kada su američke željeznice bile temelj transformacije gospodarstva. Moćne parne lokomotive proizvode pare dok žure preko divljih ravni. Igra se fokusira na industrijske središnjice koje su bile ključne za razvoj nacije poput Pittsburgha, Cincinnatija i Chicaga, a igrači će se naći pred nekoliko izazova. Morat će pronaći načine kako financirati širu mrežu tračnica, nabaviti najmoćnije lokomotive, odabrati najbolje trase koje će donijeti najveći povrat ulaganja te se boriti s protivnicima za najunosnije pošiljke. Sve to uz nadmetanje s agresivnim vjerovnicima koji očekuju svoj dio kolača. Konkurencija je nemilosrdna, a pobjedu će odnijeti onaj igrač koji najbolje planira. Svaka faza igre zahtijeva donošenje važnih odluka, a interakcija s drugim igračima je ključna. Zanimljivo je i to da igra omogućuje razvoj gradova, tako da svaka partida donosi nešto novo i jedinstveno.

Age of Steam je iznimna igra za ljubitelje društvenih igara koji traže izazov i dubinu. Iako možda nije tako poznata kao neke druge naslove, ova igra definitivno zaslužuje mjesto na vašoj polici igara.

Age of Steam Društvena Igra

Xia: Legends of a Drift System • Broj igrača: 3-5


 • Trajanje igre: 60-180 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas Vam donosim pregled igre Xia: Legends of a Drift System, manje poznate igre objavljene 2014. godine od strane Far Off Games. Ova igra je savršen izbor za našu listu društvenih igara o prijevoznim sredstvima, jer donosi jedinstvenu avanturu istraživanja svemira. Xia je sandbox stil natjecateljske igre za 3 do 5 igrača, sa prosječnim trajanjem od 60 do 180 minuta.

U Xia: Legends of a Drift System, svaki igrač započinje kao maleni kapetan nade u svemirskom brodu. Igrači lete svojim brodovima kroz sustav, izvršavajući različite misije, istražujući nove sektore i boreći se s drugim brodovima. Ovisno o svojim odlukama, igrači mogu rudariti, spašavati ili trgovati vrijednim teretom. Tijekom igre igrači se natječu za titule, bogatstvo i, najvažnije od svega, slavu.

Xia Vam omogućuje prilagodbu i prave taktičke odluke. Na početku igre, svaki igrač odabire i prilagođava svoj svemirski brod. Možete se usredotočiti na brze motore i postati istraživač, ili pak uložiti sve svoje kredite u moćne projektile i gledati kako drugi igrači bježe od straha. Također, možete odabrati manji motor i uštedjeti prostor i kredite za kupnju i prodaju tereta. U Xia, izbor je uvijek vaš.

Cilj igre je postati najpoznatiji kapetan. Igrači skupljaju bodove slavnosti izvršavanjem misija, nadmašivanjem drugih brodova u borbi, kupnjom sve naprednijih brodova, prodajom teretnih kocki i osvajanjem titula. Pobjednici su oni kapetani koji se najbolje prilagođavaju okolini, donoseći brze odluke i mijenjajući strategiju u hodu. Ako ste brzi u razmišljanju, Xia će biti savršena igra za vas.

Ono što Xia čini posebnom je njezina sandbox priroda. Svaka igra će biti drugačija jer nema unaprijed određenog smjera igre. Igrači mogu birati između mirnih trgovaca, svirepih gusara, rudara, radnika ili oportunista. Ploča igre se postavlja nasumično i istražuje svaki put kada igrate. Možete odabrati ne istraživati uopće, stvarajući malenu arenu za brze i smrtonosne borbe, ili istražiti svih 19 sektora i imati veliko područje za istraživanje. Sve je u vašim rukama.

Xia: Legends of a Drift System pruža vam taktički izazov i nevjerojatan osjećaj slobode u svemiru. Ova igra je omiljena među strastvenim obožavateljima društvenih igara i sigurno će oduševiti sve ljubitelje avanture istraživanja svemira.

Xia: Legends of a Drift System Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!