Najbolje društvene igre o znanju

U ovom blogu istražit ćemo najzanimljivije društvene igre znanja koje će testirati vaše znanje i intelektualne sposobnosti.
Ove igre su idealne za sve ljubitelje kvizova, pitanja i odgovora, i općenito za sve koji žele proširiti svoje znanje na zabavan način. Bez obzira jeste li stručnjak u određenoj temi ili želite proširiti svoje opće znanje, naš popis će vam pružiti raznolike opcije koje će zadovoljiti vaše potrebe za izazovima i zabavom. Spremite se za satove učenja, testiranja i natjecanja dok istražujete najzanimljivije društvene igre znanja.

Sadržaj

Wits & Wagers • Broj igrača: 3-7


 • Trajanje igre: 25-25 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Wits & Wagers je igra koja će razbibrigu donijeti svima, bez obzira na to da li ste poznavatelj trivia ili ne. Ova popularna igra prošla je test vremena, budući da je objavljena 2005. godine od strane NorthStar Game Studio. Smještena u područje društvenih igara znanja, Wits & Wagers posjeduje zanimljivu kombinaciju mehanika klađenja i bluffanja, kao i korištenje papir i olovke. Iako je naznačena za 3 do 7 igrača, može prilagoditi sve do 20 igrača u timovima.

Igra je jednostavna za naučiti i pruža mogućnost da pobjedite na temelju edukativnih nagađanja, igranja na sigurno, ili poznavanja interesa svojih prijatelja. Sama igra se odvija na način da svaki igrač napiše svoje nagađanje na pitanja kao što su: “U kojoj godini je prvi puta predstavljen bikini kupaći kostim?” ili “Koliko stopa široko je nogometno igralište NFL-a?”. Nagađanja se potom stavljaju lice prema gore na klupu za klađenje. Ako vjerujete da imate pravi odgovor, možete se kladiti na svoje nagađanje. Ako vjerujete da znate tko su stručnjaci, možete se kladiti na njihova nagađanja. Igrač koji je najbliži ispravnom odgovoru, bez da pređe granicu, osvaja novčić prema kvotama na klupi za klađenje. Pogodite veliku nagradu i vi ćete slaviti kao da ste upravo osvojili džekpot!

Wits & Wagers ispunjava sve kriterije dobrog društvenog intelektualnog igra koja će garantirano zabaviti sve sudionike. Iako ste izuzetno dobro upućeni u trivia ili ne, ova igra nudi jedinstveni i izazovni format klađenja, što je čini savršenom opcijom za društveno okruženje i natjecanja među prijateljima. Neka se čarobni svijet znanja ispolji u vašem društvu i započnite Wits & Wagers avanturu!

Wits & Wagers Društvena Igra

Fauna • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Fauna je relativno nepoznata igra koju je izdao HUCH! 2008. godine. Ova društvena igra je namijenjena 2 do 6 igrača i traje između 45 i 60 minuta. Pripada podkategoriji obiteljskih igara na ploči. Fauna je kombinacija igre znanja, klađenja i blefiranja, što je čini jedinstvenom i zanimljivom.

U ovoj igri, svake runde predstavlja se jedna životinja s imenom i slikom. Igrači tada pokušavaju pogoditi težinu, dužinu, visinu, dužinu repa i, najvažnije, područja na kojima živi ta životinja. Prva igračka figura koja se postavi na kartu ili vagu zauzima to područje i ne može biti ponovno odabrana. Kada nijedan igrač ne želi postaviti svoju figuru, runda završava i prelazi se na bodovanje. Igrači koji su točno odgovorili dobivaju bodove, a bodove dobivaju i igrači čije su figure u neposrednoj blizini točnih odgovora. Figure koje ne donose bodove privremeno izlaze iz igre, pa je potrebno pažljivo odmjeriti rizik. Prva igračka figura koja postigne ukupno određeni broj bodova pobjeđuje (obično nakon 8-12 životinja).

Fauna je vrlo dobro ocijenjena od strane fanova i dobila je pozitivne kritike. Iako je kompleksnost igre jednostavna, igra nudi mnogo zabave i izazova. Ova igra je idealan izbor za ljubitelje znanja, klađenja i blefiranja, koji će uživati u otkrivanju zanimljivih činjenica o životinjskom svijetu. Stoga ne čudi da se Fauna našla na ovom popisu najboljih društvenih igara znanja.

Fauna Društvena Igra

Smart10 • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 20-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Smart10 je quiz igra koja će vas zasigurno držati na vrhovima prstiju tijekom igre. Ova relativno nepoznata igra izdana 2017. godine od strane Asmodee-a definitivno zaslužuje svoje mjesto na našoj listi društvenih igara znanja. Smart10 je jednostavan za igru i može pružiti satima zabave kako obiteljima tako i većim skupinama prijatelja.

U Smart10 svaki igrač ima priliku odgovoriti na svako pitanje. Svaki odgovor sadrži deset mogućih odgovora, najbolje od svega je da vam nije potrebno čekati za vaš red kako biste dali svoj odgovor. Ako je odgovor ispravan, igrač dobiva marker. No, ovdje počinje pravi izazov – trebate odlučiti hoćete li se kockati ili ipak propustiti odgovor. Ako ne uspijete označiti svoj marker na vrijeme (i tako propustite ovu rundu), postoji rizik od gubitka markerâ. Važno je dobro promisliti i odlučiti kada je pravi trenutak za bet ili odustajanje.

Smart10 se odlično igra u timovima, što čini igru još zanimljivijom i potiče komunikaciju i suradnju među igračima. Ako ste ljubitelj kvizova i tražite igru koja će testirati vaše znanje na zabavan način, Smart10 je definitivno igra koju morate isprobati. Njezina sposobnost da vas drži na rubu sjedala tijekom svake igre čini je izvrsnim dodatkom na vašu policu s društvenim igrama.

Smart10 Društvena Igra

Timeline: Inventions • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Društvene igre znanja su uvijek popularan izbor za zabavu sa prijateljima i obitelji. Jedna od manje poznatih igara u ovom žanru je Timeline: Inventions. Ova igra objavljena 2010. godine od strane Asmodeea osvojila je simpatije obožavatelja i dobila odlične recenzije. Unatoč svojoj jednostavnosti, ova igra pruža fantastičnu priliku za učenje i testiranje znanja iz područja izuma.

Timeline: Inventions je kartična igra u kojoj svaka karta prikazuje izum na obje strane, s godinom kada je taj izum stvoren samo na jednoj strani. Igrači izmjenjuju svoje poteze i dodaju karte iz svoje ruke u red na stolu. Nakon što je karta stavljena, igrač otkriva datum na njoj. Ako je karta ispravno postavljena s datumom u kronološkom redoslijedu svih ostalih karti na stolu, karta ostaje na mjestu. Ako nije, karta se uklanja iz igre i igrač uzima novu kartu iz špila.

Cilj igre je riješiti se svih svojih karata tako da ih ispravno postavite. Prvi igrač koji se riješi svih karata pobjeđuje. Ako više igrača iziđe iz igre u istom krugu, svi ostali su eliminirani iz igre i svaki igrač dobiva još jednu kartu za još jedan krug igre. Ako samo jedan igrač nema karte nakon bonus kruga, on pobjeđuje; inače se igra nastavlja dok samo jedan igrač ne izađe.

Ono što čini Timeline: Inventions posebnim je njegova jednostavnost i edukativni aspekt. Ova igra može biti izvrstan način za testiranje znanja o povijesti i izumima.

Iako se ne ističe po složenosti mehanika, Timeline: Inventions je pravi izbor za ljubitelje igara znanja i obiteljskih druženja. Bez obzira jeste li ljubitelj povijesti ili samo želite malo znanja ubaciti u svoje društvene igre, ova igra će vam pružiti zabavu i izazov.

Timeline: Inventions Društvena Igra

Timeline: Events • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Timeline: Events je izuzetno zanimljiva kartaška igra iz 2011. godine koju je izdao Asmodee. Ova igra spada u kategoriju društvenih igara znanja i može se igrati od 2 do 8 igrača. Jako je popularna među fanovima i osvojila je dobre ocjene i kritike. Ono što je najbolje kod ove igre je da je vrlo jednostavna za naučiti, pa je idealna za sve uzraste i okupljanja. Playtime je relativno kratak, traje samo 15 do 30 minuta, što je savršeno za one situacije kada želite brzu igru koja će zabaviti sve prisutne.

Timeline: Events je zasnovan na postavljanju karata s povijesnim događajima u kronološki red. Svaka karta prikazuje određeni povijesni događaj s jedne strane, dok s druge strane ima napisanu godinu u kojoj se taj događaj odigrao. Igrači iz svoje ruke postavljaju karte u redu na stol. Nakon što postave kartu, otkrivaju godinu na njoj. Ako je karta pravilno postavljena i godina je u kronološkom redu sa svim ostalim kartama na stolu, karta ostaje na mjestu. Inače se karta uklanja iz igre, a igrač uzima novu kartu iz špila. Cilj je biti prvi igrač koji se riješi svih svojih karata postavljanjem ih na pravo mjesto na tabli.

Ono što Timeline: Events čini posebnom je činjenica da može biti kombinirana s bilo kojom drugom igrom iz serije Timeline. Također, ova igra je idealna za sve ljubitelje povijesti i znanja općenito. Ako ste u potrazi za društvenom igrom koja pruža zabavu i edukaciju istovremeno, Timeline: Events je odličan izbor za vas.

Timeline: Events Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!