Najbolje društvene igre s domaćim životinjama

Dobrodošli u svijet društvenih igara domaće životinje! Ako želite istražiti svijet životinja i naučiti više o domaćim vrstama, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije društvene igre domaće životinje koje će vas provesti kroz različite scenarije brige o životinjama, uzgoja i upravljanja farmama. Bez obzira jeste li ljubitelj životinja ili samo želite provesti vrijeme u društvu slatkih i simpatičnih stvorenja, pripremite se za uzbudljivo putovanje kroz svijet društvenih igara domaće životinje!

Sadržaj

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dobrodošli natrag, društveni ljubitelji igara! Danas vam predstavljamo “Ark Nova”, strategijsku igru koja će vas ostaviti bez daha dok gradite i upravljate vlastitim zoološkim vrtom. Ova popularna igra, objavljena 2021. godine od strane Feuerland Spiele, zasigurno će vas zadiviti sa svojom igračkom mehanikom i dubokom složenosti.

“Ark Nova” je zasigurno jedna od najomiljenijih igara među fanovima i kritičarima. Nudi duboko strategijsko iskustvo koje će izazvati vaše misaone procese. Bez obzira jeste li veterinar, građevinski stručnjak ili zaljubljenik u zaštitu okoliša, ova igra će vas oduševiti.

Ova igra ima trajanje od 90 do 150 minuta, što pruža dovoljno vremena za neprekidnu zabavu i taktiziranje s drugim igračima. Uz to, dizajnirana je za 1 do 4 igrača, što znači da je savršena kako za solo avanture, tako i za grupne igre s prijateljima.

Kada je riječ o mehanikama igre, “Ark Nova” pruža širok spektar opcija za igru. Morat ćete paziti na svaki detalj kako biste dizajnirali savršeni zoološki vrt. Igra vas izaziva da gradite standardne i posebne ograde, kioske i paviljone kako biste smjestili što više životinja. Posebne sposobnosti karata koje koristite donose dodatnu raznolikost i strategiju u igru. Uz to, važno je prikupljati sponzore i čuvati životinje kako biste prikupili što više bodova i postigli svoje ciljeve.

“Ark Nova” također ima prekrasnu tematiku koja je idealno uklopljena u našu listu igara o domaćim životinjama. S ovom igrom imate priliku izgraditi moderni zoološki vrt, podržati očuvanje divljih životinja i postati najuspješniji vlasnik zoološkog vrta. Bez sumnje, “Ark Nova” je jedan od najuzbudljivijih izbora za sve ljubitelje strategijskih igara i životinja!

Ukoliko ste spremni na izazov i želite postati vlasnik najuspješnijeg zoološkog vrta, ne propustite priliku za igranjem “Ark Nova”. Ova igra će vas oduševiti svojim dubokim mehanikama i mogućnošću da sami oblikujete svoju zoološku avanturu. Pripremite se za neprekidan taktiziranje, planiranje i izgradnju dok vam se zoološki vrt razvija i postaje najbolji u svijetu.

Ark Nova Društvena Igra

Great Western Trail • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 75-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Danas ćemo vam predstaviti društvenu igru Great Western Trail, koja je postala pravi hit među ljubiteljima strategija. Ova igra se smjestila na našoj listi zbog tematske povezanosti sa životinjama i američkim divljim zapadom. Izdana 2016. godine od strane renomiranog izdavača eggertspiele, Great Western Trail će vas odvesti u 19. stoljeće Amerike, gdje ćete se naći u ulozi rančera.

U ovoj igri vaš zadatak je voditi stado goveda iz Teksasa do Kansas Cityja, gdje ćete ih poslati vlakom i time zaraditi novac i pobjedničke bodove. No, put nije tako jednostavan kako se čini. Morate se brinuti o zdravlju stada, mudro koristiti zgrade koje se nalaze duž puta i možda angažirati stručno osoblje poput kauboja, zanatlija i inženjera.

Great Western Trail je kompleksna igra koja ima iznimne ocjene od strane fanova i recenzija. Igraju je 2 do 4 igrača, a trajanje partije je između 75 i 150 minuta. U potpunosti se oslanja na strategiju i razmišljanje, stoga je idealna za sve ljubitelje izazova.

Ova igra kombinira različite mehanike poput izgradnje špilova karti, upravljanje rukom karata, stjecanje vlasništva, sakupljanje setova i kretanje po stazama. Sve ove mehanike čine Great Western Trail jedinstvenom i izazovnom igrom koja će vas zadržati na rubu sjedala.

Ako želite iskusiti uzbuđenje američkog divljeg zapada i testirati svoje strategijske vještine, Great Western Trail je sjajan izbor. Ova igra će vas odvesti na nezaboravno putovanje kroz povijest, uz obilje taktiziranja i donošenja ključnih odluka. Sve u svemu, Great Western Trail je divna igra koju će ljubitelji strategija sigurno cijeniti.

Great Western Trail Društvena Igra

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Društvena igra domaće životinje mogu biti izuzetno zabavne, edukativne i mogu pružiti nevjerojatno iskustvo svim ljubiteljima životinja. Jedna od takvih igara koja zaslužuje da se nađe na ovom popisu je igra Wingspan. Ova izuzetno popularna igra je svojom tematikom i mehanikama postala pravi hit među igračima od svojeg izlaska 2019. godine. Wingspan je stvorena od strane poznatih dizajnera Stonemaier Games i može se igrati u rasponu od 1 do 5 igrača u vremenu od 40 do 70 minuta.

Jedna od glavnih karakteristika ove igre je da je ona obiteljska igra koja pruža i strategijski izazov. Mehanike poput “događanja samo jednom po igri”, kao i “otvoreno odabiranje”, pružaju igračima mogućnost taktiziranja i planiranja za postizanje najboljih rezultata. Uz to, u igri se koristi bacanje kockica i rukovođenje resursima, što je dodatna dimenzija koja čini igru zanimljivom i dinamičnom.

Wingspan je igra koja vam omogućuje da se udubite u svijet ptica i istražujete prirodu na zabavan način. Sakupljanje i privlačenje različitih vrsta ptica u vaš vrt ptica, uz korištenje različitih strategija i kombinacija, iznimno je zanimljivo iskustvo. Svaka ptica ima svoje jedinstvene karakteristike i sposobnosti koje pridonose razvoju igre. Cilj igre je osigurati što više bodova nakon 4 kruga i postati pobjednik igre.

Wingspan se također ističe po svojoj prekrasnoj ilustraciji ptica, koja je izrađena s puno pažnje i detalja. Svaki likovni element stvara dojam autentičnosti i ulazi u svijet ptica na poseban način. Ova igra je stekla iznimno pozitivne ocjene i pohvale od strane igrača i kritičara zbog svoje osvježavajuće tematike i dubokih mehanika. Iz tog razloga, Wingspan je definitivno igra koju biste trebali razmotriti kada je u pitanju društvena igra domaće životinje.

Wingspan Društvena Igra

Root • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Root je igra avanture i rata u kojoj se 2 do 4 igrača (1 do 6 s ekspanzijom “Riverfolk”) bore za kontrolu ogromne divljine. Ova igra, koju je izdao Leder Games 2018. godine, postigla je izuzetne ocjene od fanova i kritičara, a ima i visoku razinu kompleksnosti. To je strateška igra podžanra ratne igre i namijenjena je svim ljubiteljima strategije.

Root se odvija u šumovitom području kojim se nemilosrdni Marquise de Cat pokušava okoristiti, dok ostale životinje šume stvaraju savez kako bi oborile vlast mačaka. Uz pomoć lutajućih Vagabonda, koji se kreću kroz opasne šumske staze, savez mora ojačati svoje resurse i suprotstaviti se Mačkama. Pored saveza, tu su i ponosne i svađalice Eyrie koje su pronašle novog vođu kako bi povratile svoja drevna prava. Sukob je neizbježan, a sudbina šumske zajednice ovisit će o igračima koji će morati odlučiti koja skupina će najzad preuzeti vodeću ulogu.

U Rootu, svaki igrač ima jedinstvene sposobnosti i ciljeve, što daje igri nevjerojatan nivo interakcije i igrivosti. Ove asymetric dizajnirane igre postale su dostupnije uz pomoć predivnih kartica koje se koriste na više načina.

Mačke igraju igru izgradnje motora i logistike dok nastoje održavati red u ogromnoj divljini. Skupljanjem drva mogu izgraditi radionice, pilane i vojarne. Pobjeđuju izgradnjom novih zgrada i izrada predmeta.

Eyrie okuplja sokole kako bi vratili šumu pod svoju kontrolu. Moraju zauzeti što više teritorija i izgraditi gnijezda prije nego što padnu u svađe i sukobe.

Savez, koji se skriva u sjeni, regrutira snage i smišlja zavjere. Oni polako počinju svoju igru, a ka dramatičnom završetku dolazi samo ako uspiju kontrolirati igru drugih igrača.

Vagabond igra sve strane sukoba u vlastitu korist, skrivajući tajnoviti zadatak. Istražujte ploču, borite se protiv drugih frakcija i radite na postizanju svog skrivenog cilja.

Root je igra u kojoj su igrači kreatori priče, a razlike između svake uloge stvaraju nevjerojatno visok nivo interakcije i ponovne igrivosti. Leder Games vas poziva, zajedno s vašom obitelji, da istražite fantastični svijet Root-a!

Root Društvena Igra

Everdell • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 40-80 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Everdell je igra koja je definitivno opravdala svoje mesto na listi društvenih igara sa temom domaćih životinja. Objavljena 2018. godine od strane Starling Games (II), ova igra je brzo osvojila srca igrača sa svojim šarmantnim i prelepim dizajnom. U Everdell-u ćete postati vođa grupe šumskih stvorenja koja žele da izgrade nove teritorije i uspostave nove gradove. Sa svojom grupom, morate sagraditi zgrade, upoznati razne likove i organizovati događaje tokom jedne zauzet godine. Da li ćete uspeti da gradite najlepši grad pre dolaska zime?

Everdell je kombinacija dinamične izgradnje tabloe i postavljanja radnicima. Svaki igrač ima radničke figure koje može postavljati na različite lokacije na tabli, događaje i karte određenih destinacija. Radnici obavljaju razne akcije kako bi razvili tablu igrača: prikupljanje resursa, izvlačenje karata i obavljanje posebnih akcija. Takođe, igrači grade i useljavaju karte konstrukcije i karte stvorenja u svoj grad. Različite karte imaju različite sposobnosti, generišu resurse i na kraju donose poene. Interakcija karata omogućava brojne strategije i gotovo beskrajnu varijaciju funkcionalnih gradova.

Ono što čini Everdell posebnim je što igrači postavljaju radnike, grade karte i rešavaju razne zadatke tokom perioda od jedne godine. Igrači se takmiče da sagrade najbolji grad pre dolaska zime, a pobednik je onaj čiji grad ima najviše poena. Društvena interakcija, taktičke odluke i lepota dizajna čine ovu igru pravim užitkom za sve ljubitelje društvenih igara. Sa umerenom složenošću i prosečnim trajanjem igre od 40 do 80 minuta, Everdell je savršena opcija za porodično druženje ili večernje društvo sa prijateljima.

Everdell Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!