Najbolje društvene igre s kartama

Uživajte u nevjerojatnom svijetu najboljih društvenih igara s kartama! Ove igre pružaju izazove, zabavu i nevjerojatne trenutke koje ćete dijeliti s prijateljima i obitelji.
Bez obzira jeste li ljubitelj strategije, sreće ili taktike, ove igre će vas oduševiti. U ovom blogu istražit ćemo najpopularnije društvene igre s kartama koje su osvojile srca mnogih igrača diljem svijeta. Pripremite se za nevjerojatno iskustvo i uživajte u igri!

Sadržaj

Through the Ages: A New Story of Civilization • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Jedna od najboljih društvenih igara s kartama koje trebate isprobati je “Through the Ages: A New Story of Civilization”. Ova popularna igra iz 2015. godine, koju je izdao Czech Games Edition, osvojila je srca igrača diljem svijeta. S obzirom na visoke ocjene i recenzije, jasno je da se radi o vrlo kvalitetnoj igri. Iako ima visoku razinu kompleksnosti, “Through the Ages” donosi izazov i užitak igranja.

U ovoj strateškoj igri, koja se odvija kroz tri razdoblja povijesti, svaki igrač pokušava izgraditi najbolju civilizaciju kroz pažljivo upravljanje resursima, otkrivanje novih tehnologija, izbor pravih vođa, izgradnju čuda i održavanje jake vojske. Slabosti u bilo kojem području mogu biti iskorištene od strane protivnika, pa je važno balansirati svoje resurse i razvijati i civilne i vojne aspekte igre.

Važan aspekt “Through the Ages” je odabir karata. Tehnologije, čuda i vođe dolaze u igru i postaju lakše dostupni što su duže u igri. Kako biste koristili tehnologiju, trebat će vam dovoljno znanosti da je pronađete, dovoljno hrane da stvorite populaciju koja će je koristiti, te dovoljno resursa da je izgradite. Osim što se morate usredotočiti na napredak tehnologije, također morate graditi vojsku. Izgradnja vojske odvija se na isti način kao i izgradnja civilnih zgrada. Igrači koji imaju slabu vojsku bit će plijen drugim igračima. Iako u igri nema karte teritorija koje možete izgubiti, oni igrači s jačom vojskom mogu krasti resurse, znanost, ubijati vođe i preuzimati populaciju ili kulturu od drugih. Pobjeda u igri se postiže kroz kulturu, stoga je važno razviti i ovaj aspekt igre.

“Through the Ages: A New Story of Civilization” je izvanredna igra koja pruža duboko iskustvo upravljanja civilizacijom. Uz ovoliko mogućnosti i izazova koje nudi, ova igra je definitivno sjajna opcija za sve ljubitelje društvenih igara s kartama.

Through the Ages: A New Story of Civilization Društvena Igra

7 Wonders Duel • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Dok je originalna igra 7 Wonders bila namijenjena većem broju igrača, 7 Wonders Duel je dizajniran posebno za dvoje igrača. Ova kartična igra iz 2015. godine ima značajnu ulogu među najboljim društvenim igrama s kartama. Sa svojim jednostavnim pravilima, 7 Wonders Duel vam pruža priliku da izgradite svoju civilizaciju i ostvarite čuda dok se natječete s protivnikom. Vrijeme igranja je dosadno ispod sat vremena, stoga je ova igra savršena opcija za brze i dinamične partije.

Ono što odvaja 7 Wonders Duel od originalnog 7 Wondersa je mehanika igre. Umjesto da istovremeno birate karte iz ruke karata, igrači biraju karte iz razmještene ponude karata koje su okrenute prema gore ili prema dolje na početku runde. Važno je da odaberete kartu koja nije prekrivena drugom kartom, kako biste je stekli za sebe. Osim toga, tu su i bonus potezi koji vam omogućavaju da odmah odaberete drugu kartu, što dodaje još taktičke dubine u igru. Igrate naizmjenično, izgrađujete svoje čuda i napredujete u razvoju, dok istovremeno pokušavate osujetiti protivnika.

Važan element u 7 Wonders Duel su i čuda, od kojih svaki ima svoju specijalnu sposobnost. Svaki igrač počinje s četiri čuda, ali u igri se može izgraditi samo sedam čuda. Dakle, morate odabrati mudro koje ćete čudo izgraditi kako biste iskoristili prednosti koju vam donosi.

Osim toga, potrebno je strategijski upravljati svojim resursima. Igrači mogu kupovati resurse iz banke ili stjecati karte koje im pružaju resurse za buduću izgradnju. Kako nabavljate resurse, cijena tih resursa se povećava za vašeg protivnika, što odražava vašu dominaciju u tom području. Tako su taktičke odluke ključne za vaš uspjeh u ovoj igri.

Cilj igre 7 Wonders Duel je postići pobjedu na jedan od tri načina. Možete osvojiti vojna slavlja i pomicati vojni marker prema protivnikovom glavnom gradu, postavljajući sebe u povoljan položaj. Ako dosegnete protivnikov glavni grad, pobjeđujete odmah. Također, možete ostvariti znanstvenu dominaciju skupljanjem šest od sedam različitih znanstvenih simbola. Ako se ne postignu ni jedan od tih ciljeva, igrač s najviše bodova na kraju igre pobjeđuje.

7 Wonders Duel je brza, taktička i izazovna igra koja će vam pružiti nevjerojatno zabavno iskustvo. Njezina jednostavnost pravila čini je pristupačnom za sve ljubitelje društvenih igara s kartama, bez obzira na njihovo iskustvo. Stoga je ova igra odabrana za ovaj popis najboljih društvenih igara s kartama zato što pruža izuzetno uživanje i zabavu za dvoje igrača.

7 Wonders Duel Društvena Igra

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
U svijetu društvenih igara s kartama, jedna igra se izdvaja svojom jedinstvenom temom i inovativnim mehanikama – Wingspan. Ova igra, objavljena 2019. godine od strane Stonemaier Games, pravi je dragulj među društvenim igrama. Sa svojim prelijepo ilustriranim kartama koje prikazuju preko 170 različitih vrsta ptica, Wingspan nas vodi na putovanje u divljinu, gdje igrači ulogu ornitologa i pokušavaju privući najbolje ptice u svoju mrežu rezervata divljine.

Glavni fokus igre jest izgradnja motora (engine-building) koji omogućava igračima da ostvare snažne kombinacije uz pomoć ptica i njihovih svojstava. Svaki potez donosi novi izazov, jer igrači moraju balansirati između dobivanja hrane za ptice, polaganja jaja te igranja karata ptica. Zahvaljujući jedinstvenom kuli s kockicama za hranu ptica, svaki potez će biti drugačiji i taktički važan.

Ono što Wingspan čini posebnim su i jednokratne sposobnosti koje igrači mogu aktivirati tijekom partije. Ove sposobnosti će vam pomoći da ostvarite dodatne bodove ili čak otežate zadatak protivnicima.

Svaka partija Wingspana sastoji se od četiri runde, a pobjednik je onaj igrač koji skupi najviše bodova. Sa svojom kombinacijom strategije, taktike i predivno ilustriranim kartama, Wingspan je definitivno igra koju svaki ljubitelj društvenih igara s kartama treba isprobati.

Wingspan Društvena Igra

Arkham Horror: The Card Game • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Arkham Horror: The Card Game je izuzetno popularna igra iz 2016. godine koju je objavila Fantasy Flight Games. Ova igra se smatra jednom od najboljih društvenih igara s kartama, zbog svog bogatog tematskog iskustva i visoke razine kompleksnosti. Arkham Horror: The Card Game se odvija u tajanstvenom gradu Arkhamu, koji je zahvaćen zlim silama. Baš kao i u romanima H.P. Lovecrafta, ova igra će na vas ostaviti snažan dojam tajanstva, čudovišta i ludila.

U ovoj igri, vi i vaš prijatelj (ili do tri prijatelja s dva Core Seta) postajete likovi unutar mirnog gradića Arkhama. Svaki od vas ima svoje talente, ali i svoje slabosti. Možda ste previše istraživali čudne spise iz “Nekronomikona”, zbog čega vas te riječi i dalje proganjaju. Možda vas goni osjećaj da trebate sakriti svaki znak natprirodnog zla kako biste zaštitili sve ostale, što otežava vaše vlastite istrage. Moguće je da ćete biti traumatizirani susretima s jezovitim kultom.

Ono što je posebno uzbudljivo kod Arkham Horror: The Card Game je da ćete pronaći svoje snage i slabosti u prilagođenom špilu karata koji će vam služiti kao resurs dok rješavate najstrašnije tajne svijeta zajedno s prijateljima.

Ova igra nudi kampanju u kojoj svaka avantura otkriva nove tajne. Naići ćete na kultiste i mračne rituale, uklete kuće i čudovišta, a možda ćete primijetiti i znakove Ancientsa koji se bore protiv granica našeg svijeta. Ono što je zanimljivo jest da su vaše odluke i postupci izuzetno važni u ARkham Horror-u. One imaju dugotrajne posljedice koje utječu ne samo na trenutno rješenje scenarija, već i na daljnje avanture koje tek slijede.

Arkham Horror: The Card Game je kooperativna igra, a njezin mehanizam izgradnje špila karata omogućava vam prilagodbu igre i karata prema vašoj želji i stilu igre. Iako ima visoku razinu kompleksnosti, ova igra nudi iznimno bogato i uranjajuće iskustvo koje vam omogućava istraživanje Lovecraftovog svijeta i suočavanje s jezivim izazovima.

Ukratko, Arkham Horror: The Card Game je izvrstan izbor za sve ljubitelje tematskih igara s kartama koji žele doživjeti uzbudljivo istraživanje, tajne i avanture.

Arkham Horror: The Card Game Društvena Igra

Everdell • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 40-80 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Everdell je zapanjujuća igra koja nas vodi u čarobnu dolinu, gdje graciozni šumski stvorenja žive i šire se. Ova igra izvrsno kombinira elemente gradnje grada i postavljanje radnika kako bi stvorila jedinstveno iskustvo za igrače. Uživajte u upoznavanju šarenih likova, izgradnji zgrada i organiziranju različitih događaja dok usmjeravate potencijal svojih stvorenja u najbolje svrhe.

Jedinstvena mehanika igre Everdell omogućuje igračima da biraju između tri različite akcije: postavljanje radnika na različite lokacije, igranje karata za izgradnju i naseljavanje grada te pripremu za sljedeću sezonu. Ova dinamičnost omogućuje igračima da razviju vlastitu strategiju i prilagode se tijeku igre.

Jedan od aspekata koji čini Everdell iznimno privlačnom igrom su predivne ilustracije i dizajn karata. Odabirom karata različitih vrsta i njihovom interakcijom, igrači mogu stvoriti jedinstvene i funkcionalne gradove. Nabavite različite resurse i stvarajte snažne kombinacije koje će vam donijeti bodove i pobjedu.

Everdell je osvojio srca mnogih igrača diljem svijeta s svojim šarmantnim svijetom šumskih stvorenja i raznolikim strategijama koje se mogu primijeniti. Ona zasluženo zauzima svoje mjesto među najboljim društvenim igrama s kartama. Ukoliko ste ljubitelj igara koje kombiniraju gradnju grada sa taktičkim elementima, Everdell je savršena igra za vas.

Everdell Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Među najboljim društvenim igrama s kartama za koje je gotovo nemoguće da niste čuli je i igra pod nazivom The Crew: Misija dubokog mora. Ova izuzetno popularna igra, objavljena 2021. godine od strane KOSMOS-a, donosi jedinstveno iskustvo i nevjerojatnu zabavu za 2 do 5 igrača. U The Crew: Misija dubokog mora, putujete u dubinu oceana u potrazi za zagonetnom izgubljenom kontinentom Mu. Vaša posada će morati taktički surađivati kako bi prebrodila izazove i pronašla put do izgubljenog kraja svijeta.

Ono što ovu igru čini posebnom i drugačijom od drugih karataških igara je inovativni kooperativni mehanizam uzimanja štihova. Igrači će morati raditi zajedno, koristeći ograničenu komunikaciju, kako bi osvojili ključne karte i prevladali prepreke na putu do cilja. Tajna je u timskom radu, nalaženju optimalnog redoslijeda osvajanja štihova i pravilnom upravljanju rukom karata. Bez obzira jeste li iskusni igrač ili početnik, The Crew: Misija dubokog mora pruža izazovno iskustvo koje će vas držati zaokupljenima i natjerati vas da stalno razmišljate o sljedećem potezu.

Ova igra je posebno popularna zbog svoje jednostavnosti i niskog intenziteta, što je čini idealnom opcijom za večernje druženje s prijateljima ili obitelji. Bez obzira na to jeste li zaljubljenik u nautiku ili znanstvenu fantastiku, The Crew: Misija dubokog mora će vas oduševiti svojim tematskim dizajnom i intrigantnom pričom. Budite spremni na izazov, suradnju i uzbudljivo putovanje kroz najdublje dijelove oceana.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Marvel Champions: The Card Game • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 45-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Marvel Champions: The Card Game je zaista izvanredna društvena igra s kartama koja je zaslužila svoje mjesto na popisu najboljih društvenih igara s kartama. Igra je objavljena 2019. godine od strane Fantasy Flight Games i pruža igračima priliku da se užive u Marvelov univerzum i postanu pravi heroji. Ova kooperativna igra omogućuje jednom do četiri igrača da preuzmu uloge ikoničnih junaka iz Marvelovog svijeta dok se bore protiv zloglasnih negativaca.

Jedna od stvari koja čini Marvel Champions tako posebnim je mogućnost izgradnje vlastitog špila karata. Igrači mogu prilagoditi svoje špilove koristeći različite karte koje predstavljaju snage, oružja i strategije njihovih omiljenih heroja. Također, svaki igrač upravlja jednim ili više heroja, a igra je podržana redovitim izdanjima novih proizvoda koji donose nove heroje i scenarije.

Uz dinamičnu interakciju karata i taktičke odluke, Marvel Champions pruža izazovno iskustvo koje drži igrače zaokupljenima od početka do kraja. Društvene igre s kartama pružaju mogućnost okušavanja u suradnji s drugim igračima, a Marvel Champions savršeno izvršava tu ideju. Ova igra je savršena za one koji vole Marvelove junake i žele preuzeti uloge Iron Mana, Spider-Mana, Black Panthera i drugih legendarnih heroja.

Unutar žanra društvenih igara s kartama, Marvel Champions: The Card Game spada u poddomenu Prilagodljive igre, što znači da igrači mogu mijenjati svoje špilove karata kako bi prilagodili svoju strategiju i stil igre. Ova igra također kombinira elemente upravljanja rukom i napredovanja kroz scenarije, što dodatno doprinosi dubini i zanimljivosti iskustva. S obzirom na sve ove čimbenike, Marvel Champions je odabran kao jedna od najboljih društvenih igara s kartama zbog svoje kvalitete i značaja u žanru.

Marvel Champions: The Card Game Društvena Igra

Underwater Cities • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 80-150 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Underwater Cities je kartaška društvena igra objavljena 2018. godine od strane Delicious Games. Igra je namijenjena za 1 do 4 igrača, s vremenom trajanja od 80 do 150 minuta. Nalazi se u poddomeni strateških igara društvenih igara, a nudi različite mehanike kao što su bonuse na kraju igre, upravljanje rukom, prihod, gradnja mreže i ruta, solo / solitaire varijanta igre te mehanika temeljena na statistikama. Underwater Cities je dobila izvrsne ocjene od fanova i kritičara, a stupanj kompleksnosti ove igre je visok. Ova igra je idealan izbor za listu najboljih društvenih igara s kartama iz razloga što kombinira elemente kartanja, strategije i gradnje, pružajući igračima izazovno i raznoliko iskustvo.

Underwater Cities Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Jedna od najboljih društvenih igara s kartama koju biste trebali isprobati je “The Crew: The Quest for Planet Nine”. Ova igra, objavljena 2019. godine od strane izdavača KOSMOS, kombinira elemente kooperativne igre, upravljanja kartama i trikovanja. Smeštena u fascinantan svemirski svet i inspirisana misijama astronauta, “The Crew” će vas odvesti na neizvesnu avanturu potrage za Planetom Devet.

Jedno od izdvojenih svojstava ove igre je da ima mogućnost kampanje, sastavljene od 50 misija koje postaju sve izazovnije kako napredujete. Kako biste uspešno obavili misiju, važno je ostvariti dobru komunikaciju s ostatkom tima. Međutim, komunikacija u svemiru nije tako jednostavna kao što se može činiti.

“The Crew: The Quest for Planet Nine” ima vrhunsku ocenu od svojih fanova i to ne bez razloga. Ova igra nudi jedinstveno iskustvo saradnje i strategije, stvarajući nezaboravne trenutke između igrača. Kompleksnost igre je jednostavna, što je čini pristupačnom za sve uzraste i nivoe iskustva.

Uz trajanje igre koje se kreće od 20 do 20 minuta, “The Crew” je prava opcija za one koji žele zabavno i brzo iskustvo društvene igre s kartama. Njena kombinacija komunikacijskih izazova, taktiziranja i misija čini je sjajnim izborom za sve ljubitelje igara koje žele izazov u svemirskom svetu.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra

Android: Netrunner • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Je li vam ikad nedostajalo osjećaja uzbuđenja dok vam srce lupa dok se nadmećete protiv protivnika u kartama i koristite svoj um kako biste otkrili tajne suparnika? Ako je vaš odgovor da, onda je Android: Netrunner igra koju ne smijete propustiti. Ova popularna igra iz 2012. godine, koju je objavila Fantasy Flight Games, jedna je od najboljih društvenih igara s kartama koje možete pronaći. Razvijena za 2 do 2 igrača, ova igra pruža visoku razinu kompleksnosti koja će vas držati zauzetima satima.

Android: Netrunner je asimetrična živa kartična igra smještena u cyberpunk budućnosti svijeta Androida i Infiltracije. U ovoj igri megakorporacija se bori s resursima protiv subverzivnih vještina samotnih trkača. Korporacije traže bodove tako da ih unaprijede. Da bi to postigli, moraju osigurati svoje servere i podatkovne tvrđave od “leda”. Runneri, s druge strane, troše vrijeme i kredite kako bi stekli dovoljno resursa i potreban hardver te razvili moćne programske module za probijanje korporativnih sigurnosnih mjera. Igra pruža napetost jer svaka strana riskira gubitak resursa ili pada u zamke suparnika. Cilj je osvajanje sedam bodova, što se pokazuje izazovom, ali i avanturom mističnih i tajanstvenih trenutaka koji izlaze iz crne kutije igre.

Ono što čini Android: Netrunner posebnim je mogućnost prilagodbe špila karata, što daje igri nevjerojatnu varijabilnost i strategijske mogućnosti. Ovaj element deck constructiona čini igru izuzetno taktičkom i omogućuje različite načine igranja. Sama tematika znanstvene fantastike dodaje čar i očarava obožavatelje tog žanra.

S ocjenama i recenzijama koje igra Android: Netrunner redovito prima, jasno je zašto je ova igra zasluženo uvrštena na listu najboljih društvenih igara s kartama. Za sve ljubitelje napetih nadmetanja, strategija i intrigantnih trenutaka, Android: Netrunner je pravi izbor. Samo se pripremite za nevjerojatnu akciju i igru gdje vam um i taktika vode prema pobjedi.

Android: Netrunner Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!