Najbolje društvene igre s mozgalicama

Uđite u svijet mozgalica društvenih igara i testirajte svoje vještine rješavanja problema! Ove igre će vas izazvati da razmišljate kreativno, logički i brzo.
U ovom blogu istražit ćemo najzanimljivije mozgalice društvene igre koje će testirati vašu sposobnost rješavanja zagonetki, logičko razmišljanje i brzinu reakcije. Bez obzira jeste li ljubitelj mozgalica ili želite poboljšati svoje vještine rješavanja problema, pripremite se za izazove koji će vas držati zainteresiranima i potaknuti vas na razmišljanje izvan uobičajenih okvira!

Sadržaj

A Feast for Odin • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
A Feast for Odin je jedna od onih društvenih igara koja će vam pružiti igračko iskustvo koje nećete moći zaboraviti. Ova igra, smještena u srednjovjekovnu Viking eru, omogućuje vam da doživite divlje avanture, trgovinske ekspedicije i osvajanja ove slavne vojske. No, ne zavaravajte se, A Feast for Odin nije samo igra o osvajanju teritorija. Ona također uključuje veliki izazov u prikupljanju resursa i strategijskom korištenju svojih sredstava kako biste postali najuspiješniji igrač.

Ova igra spada u kategoriju Strategijskih igara, a njezin stupanj kompleksnosti je visok. To je ono što je čini idealnom igrom za sve ljubitelje mozgalica i igara koje zahtijevaju duboko razmišljanje. A Feast for Odin ima visoke ocjene od strane igrača i recenzija.

Ono što ovu igru čini posebnom su raznovrsni mehanizmi koje ona koristi. Automatski rast resursa, bacanje kockica, pokrivanje ploče, prihod, i odlučivanje koliko riskirate su samo neki od elemenata koji čine ovu igru intrigantnom. Njihova kombinacija pruža bogatu i raznoliku igru koja ostavlja prostor za različite strategije i taktike.

U igri igrači moraju planirati i pripremiti svoje poteze kako bi stvorili najvrijedniju zbirku resursa. Tijekom godina igre, igrači se suočavaju s izazovima trgovine, istraživanja i raznih aktivnosti kako bi postigli financijsku sigurnost. Najuspješniji igrač je onaj koji uspije najbolje iskoristiti dostupne resurse i koji na kraju ima najvredniju zbriku posjeda.

A Feast for Odin je igra koju trebate imati na radaru ako ste zaljubljenik u mozgalice. Njezina dubina, raznovrsni mehanizmi i visok stupanj izazova čine je idealnom izborom za sve ljude koji vole igre koje zahtijevaju razmišljanje i planiranje. Objedinjujući elemente gospodarstva, farme, industrije i srednjovjekovne povijesti, A Feast for Odin zaslužuje svoje mjesto na listi mozgalica društvenih igara.

A Feast for Odin Društvena Igra

Cascadia • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Cascadia je popularna društvena igra koja se ističe među mozgalicama. Ova igra je pravi izbor za ljubitelje apstraktnih igara kao i za obiteljsko druženje. Igrači će uživati gradeći svoja područja sa staništima i upoznavajući bogati svijet divljine Pacifičkog sjeverozapada.
Cascadia se ističe jednostavnim nivoima kompleksnosti i lako se uči, zbog čega je dobila sjajne ocjene i recenzije među ljubiteljima i kritičarima. Ova igra donosi kombinaciju postavljanja pločica na heksagonalnu mrežu, odabira tokena i stvaranja kompleksnih šema.
U Cascadiji, igrači se izmjenjuju u gradnji terena i naseljavanju divljim životinjama. Svaki igrač počinje sa tri heksagonalne pločice staništa, a zatim odabirom nove pločice staništa i divlje životinje, postavlja tu pločicu pored prethodnih te divlje životinje na odgovarajuće stanište. Cilj je postići što više staništa koja odgovaraju jedno drugima i tako postići veći broj bodova. Također, važno je postaviti divlje životinje na odgovarajuća mjesta kako bi se maksimizirao broj osvojenih bodova. Igrači će biti izazvani da skupljaju bodove na temelju specifičnih ciljeva divljih životinja koji se određuju nasumično na kartama ocjenjivanja.
Cascadia je očaravajuća igra koja nudi mnoštvo taktičkih odluka i izazova. Igrači se suočavaju s izazovima postavljanja pločica i divljih životinja na optimalne pozicije kako bi stvorili što veću površinu za svaku vrstu staništa. Uz to, trebaju se prilagoditi specifičnim ciljevima divljih životinja kako bi ostvarili maksimalne bodove. Ova igra vam omogućuje da pokažete svoje strategijske vještine i razmišljanje izvan okvira. Cascadia je prava kombinacija mozgalice i zabavnog društvenog iskustva, a zbog svoje originalnosti i kvalitete nije ni čudo što se našla na ovom popisu najboljih mozgalica društvenih igara.

Cascadia Društvena Igra

Azul • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Azul je izuzetno popularna društvena igra koju je objavila Next Move Games 2017. godine. Igra se za 2 do 4 igrača i traje između 30 i 45 minuta. Ova igra pripada podkategoriji apstraktnih društvenih igara namijenjenih cijeloj obitelji. Ima odlične ocjene od fanova i stručnjaka. Unatoč tome, razina složenosti ove igre je jednostavna.

U Azulu, igrači se izmjenjuju u odabiru obojenih pločica s dostavljača i postavljanju istih na svoje ploče. Kasnije, igrači skupljaju bodove na temelju načina na koji su pločice postavili, stvarajući prekrasne uzorke na svojoj palači. Dodatni bodovi se dodjeljuju za određene uzorke i kompletirane setove, dok negativne bodove igrači dobiju ako neiskorištene pločice ostanu na njihovoj ploči. Pobjednik je igrač s najviše bodova na kraju igre.

Azul je zanimljiva kombinacija strateške igre i slagalice. Igrači moraju pažljivo planirati svoje poteze kako bi stvorili najbolje uzorke na svojoj palati, a istovremeno paziti da ne gube bodove zbog neiskorištenih pločica. Ova igra izuzetno dobro spaja jednostavnost pravila s dubinom strategije, što je čini privlačnom za igrače svih dobnih skupina. Zahvaljujući svojoj popularnosti i velikom broju odabira pločica, Azul je odličan izbor za sve ljubitelje društvenih igara koje zahtijevaju mozgalice.

Azul Društvena Igra

The Search for Planet X • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-75 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
The Search for Planet X je manje poznata društvena igra koja je objavljena 2020. godine od strane Foxtrot Games. Ova igra spada u područje strategijskih igara, te je namijenjena za 1 do 4 igrača, s vremenom trajanja između 60 i 75 minuta. Osim toga, The Search for Planet X spada u kategorije Mozgalica i Dedukcija.

Ova igra je osvojila velike pohvale od strane fanova i recenzenata, te se smatra kao umjereno kompleksna igra. The Search for Planet X je igra u kojoj igrači preuzimaju ulogu astronom na misiji da pronađu hipotetički planet X.

Igra se odvija u nekom mračnom kutku našeg solarnog sistema gdje astronoma i logičke dedukcije koristite kako bi pronašli ovaj tajanstveni planet. Svaka igra, pratilica aplikacija nasumično odabire raspored objekata i mjesto za Planet X slijedeći unaprijed definirana logička pravila.

Kako se zemlja kreće oko sunca, igrači koriste aplikaciju za skeniranje i sudjelovanje na konferencijama. Dok saznaju informacije o položaju objekata, bilježe te podatke na svojim listovima dedukcije. Kako igrači saznaju položaje različitih objekata, mogu početi objavljivati teorije, što je način na koji se osvajaju bodovi.

Kako igra napreduje i igrači pronalaze sve više objekata, sužavaju moguće lokacije za Planet X. Kada igrač vjeruje da poznaje položaj Planet X i objekata koji su mu oko njega, koristi aplikaciju za provođenje pretrage. Igra završava kada igrač uspješno pronađe Planet X, a svi igrači imaju posljednju priliku za osvajanje dodatnih bodova.

The Search for Planet X donosi uzbuđenje otkrića, igre s mozgalicama i natjecateljski duh ugrađen u znanstveni proces. Jesi li spreman biti prvi koji će pronaći Planet X?

The Search for Planet X Društvena Igra

Patchwork • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Patchwork je izvrstan primjer mozgalice društvene igre koja će vas oduševiti svojom kombinacijom strategije i umjetničkog izraza. Ova igra, koju je objavila Lookout Games 2014. godine, osvojila je srca mnogih fanova i osvojila izvrsne ocjene. Osim toga, njena razina složenosti je jednostavna, što je čini lako pristupačnom igrom za sve uzraste.

Patchwork se igra između dva igrača koji se natječu da sastave najljepši i najbodovniji pokrivač za svoj osobni ploču dimenzija 9×9. Na svakom potezu, igrači imaju priliku kupiti jedan od tri patcha ili passati. Patchovi se plaćaju značkama, valutom koja se koristi u igri, a koriste se za dodavanje novih patcheva na ploču. Također je važno napomenuti da svaki patch ima svoju vrijeme trajanja, što znači da igrači trebaju pažljivo planirati kretanje svojih odabira kako bi iskoristili svoje resurse na najbolji način.

Ono što čini Patchwork posebnim su mehanike igre. Igra kombinira razne mehanike poput Grid Coverage, Income, Open Drafting, Rondel, Square Grid i Tile Placement kako bi pružila jedinstveno iskustvo igre. Ove mehanike omogućuju igračima da planiraju svoje poteze unaprijed, birajući patcheve koji će najbolje nadopunjavati njihovu ploču. Ova kombinacija strategije i umjetnosti čini ovu igru nevjerojatno zanimljivom i reprezentativnom za žanr mozgalica društvenih igara.

Patchwork je izvrstan izbor za ovaj članak o mozgalicama društvenim igrama jer pruža igračima sve što bi mogli poželjeti. Njegova jednostavna pravila omogućavaju svima, bez obzira na dob ili iskustvo, uživanje u igri. Također, ova igra nudi izazovne i intrigantne mehanike koje će zadovoljiti i najzahtjevnije igrače. Patchwork je prekrasna kombinacija mozgalice i društvene igre koja će zasigurno pružiti nevjerojatno iskustvo igranja.

Patchwork Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!