Najbolje društvene igre skrivenih uloga

U svijetu društvenih igara skrivenih uloga, postanite netko drugi i otkrijte svoje tajne vještine i sposobnosti.
U ovom blogu istražit ćemo najuzbudljivije igre koje će vas provesti kroz avanture, intrige i nevjerojatne zaplete. Bez obzira jeste li ljubitelj tajanstvenih priča ili želite testirati svoje glumačke vještine, pripremite se za nevjerojatno iskustvo u svijetu društvenih igara skrivenih uloga.

Sadržaj

Nemesis • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 90-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dobrodošli natrag na društvene igre! U listi društvenih igara skrivenih uloga, gdje ste svjedoci intrigantnih i tajanstvenih avantura, jedna igra se posebno ističe – Nemesis. Ova popularna igra, objavljena 2018. godine od strane Awaken Realms, oduševljava igrače već godinama. Njena visoka kompleksnost i izvrsne ocjene od strane fanova i kritičara dokazuju da će Nemesis biti pravi izbor za sve ljubitelje misterije i naučne fantastike. Sa mehaničkim elementima kao što su Kampanja / Borbeni pokretač karata, Kooperativna igra, Bacanje kockica, Upravljanje rukom, Skrivene uloge, Pauze, Nemesis vam pruža izazovne i uzbudljive trenutke kao nikada prije.

Nemesis donosi pravu naučno-fantastičnu horor avanturu na stol s njegovom polusaradničkom igrom. Vi i vaša ekipa morate preživjeti na brodu zagađenom neprijateljskim organizmima. Cilj igre je da završite jedan od dva zadatka koje dobijate na početku igre i da se bezbjedno vratite na Zemlju. Međutim, kao posadu očekuje mnogo prepreka – rojevi Intrudera, loše fizičko stanje broda, tajni planovi ostalih igrača i ponekad se čini da vas i sama sudbina protiv vas izaziva.

Igranje Nemesis-a donosi klimaktične trenutke koji bi trebali biti zadovoljavajući čak i kada vam se najbolji planovi izjalove i kada vaš lik iskusi stravičnu sudbinu. Svaki član posade ima jedinstvene vještine, lični špil karata i početnu opremu, kako bi svojim vještinama i trudom preživio težak izazov u svemirskoj oluji. Sa elementima avanture, horora, minijatura i naučne fantastike, Nemesis je nezaobilazna igra za sve fanove skrivenih uloga. Odvažite se na ovu mračnu i napetu avanturu s Nemesis-om i svoje prijatelje uživajte u jedinstvenom i neponovljivom iskustvu preživljavanja u svemiru.

Nemesis Društvena Igra

Lords of Waterdeep • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
“Društvene igre skrivenih uloga” su uvijek intrigantne i donose poseban element tajanstvenosti. Jedna od najpopularnijih igara koja se uklapa u ovu temu je “Lords of Waterdeep”. Izvrsna igra za strategiju, “Lords of Waterdeep” je osvojila srca brojnih obožavatelja od svog izlaska 2012. godine. Izdala ju je tvrtka Wizards of the Coast, a namijenjena je za 2 do 5 igrača, s vremenom trajanja od 60 do 120 minuta. Ova igra pripada podkategoriji strategijskih igara i obuhvaća mehanike ugovora, skrivenih uloga, povećavanja vrijednosti neodabranih resursa, posjedovanja, prikupljanja nizova i taktičkih poteza. Tematski, “Lords of Waterdeep” spada u kategoriju gradnje i fantazije.

U ovoj igri, igrači preuzimaju ulogu tajanstvenih gospodara Waterdeepa, skrivenih vladara ovog velikog grada. Kroz svoje agente, regrutirate pustolove koji će ići na quests u vaše ime i tako zaraditi nagrade te povećati svoj utjecaj nad gradom. Možete širiti grad kupovinom novih zgrada koje otvaraju nove akcije na ploči za igru, ali i ometati – ili pomoći – drugim gospodarima Waterdeepa igranjem Intrige karti kako biste izvršili svoje pomno smišljene planove.

Tijekom igre, možete skupljati bodove ili resurse putem završavanja quests, izgradnje zgrada, igranjem Intrige karata ili putem drugih igrača koji koriste zgrade koje ste izgradili. Nakon osam krugova igre, igrač koji je najviše bodova akumulirao postaje pobjednik.

“Lords of Waterdeep” se ističe među igrama skrivenih uloga zbog svoje dobro razrađene strategije i privlačne tematike fantazijskog svijeta. Ova igra pruža zabavno iskustvo puno tajni i manevra, oduševljavajući igrače sa svojom igrom skrivenih identiteta. Zahvaljujući umjerenom stupnju kompleksnosti, “Lords of Waterdeep” nudi srednju razinu izazova koja će zadovoljiti kako novajlije, tako i iskusne igrače. Zato je ova igra izvrsna opcija za uključivanje na listu društvenih igara skrivenih uloga.

Lords of Waterdeep Društvena Igra

Battlestar Galactica: The Board Game • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 120-180 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Battlestar Galactica: The Board Game je popularna igra iz 2008. godine koju je objavila Fantasy Flight Games. Ova igra je odabrana za našu listu društvenih igara skrivenih uloga zbog svoje tematske i političke prirode. Inspirirana je kultnom SF serijom Battlestar Galactica, i igrači se stavljaju u ulogu omiljenih likova iz serije. Svaki lik ima svoje jedinstvene sposobnosti i slabosti, a svi moraju surađivati kako bi imali šanse za preživljavanjem. No, ono što ovu igru čini posebnom je to što jedan igrač u tajnosti surađuje s Cylonima, a drugi igrači moraju otkriti tko je izdajnik. Igra se odvija u svemirskom okruženju, gdje igrači moraju upravljati resursima i suočiti se s izazovima poput nestašice goriva, kontaminacije hrane i političkih nemira. Isto tako, među njima se može nalaziti i Cylon agent koji sabotira njihove napore za opstanak. Ova igra je odličan izbor za sve ljubitelje SF serijala Battlestar Galactica koji vole strategijske igre skrivene uloge.

Battlestar Galactica: The Board Game je izuzetno ocijenjena igra od strane fanova i recenzenata. Kompleksnost igre je umjerena, što znači da je lako za naučiti, ali pruža dovoljno dubine i taktičkih izazova. Igrači imaju različite uloge i ciljeve, što stvara dinamičnu i napetu atmosferu tijekom igre. Igra se odvija u nekoliko rundi, gdje igrači moraju donositi odluke, prikupljati resurse i obrađivati krizne situacije. Biti u timu s nekim tko može biti izdajnik dodaje dodatni sloj intrigi i sumnje. Također, dodatak mehanici skrivenih uloga i uloga koje igrači preuzimaju u igri pruža igračima mogućnost da se stave u cipele svojih omiljenih likova iz Battlestar Galactica serije. Ova igra je znatno iznad prosjeka kada je riječ o trajanju igre, ali je vrijedna izazova za sve koji vole kompleksne, napete i tematski bogate igre.

Battlestar Galactica: The Board Game Društvena Igra

Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Legendarna Encounters: An Alien Deck Building Game je igra koja je definitivno zaslužila mjesto na našem popisu društvenih igara skrivenih uloga. Ova tema i sam koncept ove igre se očito savršeno slažu. U ovoj igri, igrači moraju surađivati ​​kako bi preživjeli protiv hordi alienskih čudovišta. Smještena u svijet filmova Alien, ova igra donosi autentičnu dozu horora i napetosti. Kroz jednostavan mehanizam izgradnje špilova karata, igrači moraju unaprijediti svoj špil i poraziti opasne Xenomorphs koji se dodaju na središnju igraću ploču. Suvremena umjetnost na kartama pridonosi atmosferi igre. Iako je kompatibilna s drugim igrama iz serije Legendarna Encounters, ova je igra jedinstvena zbog svoje tematike i inovativnih mehanika. Radnja filma i izazovi iz igre savršeno se nadopunjuju, što igračima pruža iskustvo koje će ih ostaviti zadivljene. Igra je dizajnirana za 1 do 5 igrača, a vrijeme igranja se kreće između 30 i 60 minuta, što je dovoljno da se u potpunosti uronite u svijet Alien franšize.

Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game Društvena Igra

The Resistance: Avalon • Broj igrača: 5-10


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Jedna od najpopularnijih društvenih igara skrivenih uloga je The Resistance: Avalon. Ova igra, koju je izdala kompanija Indie Boards & Cards 2012. godine, pruža nevjerojatno uzbudljivo iskustvo za 5 do 10 igrača. Igra je smještena u fantazijskom srednjovjekovnom svijetu, gdje snage Dobra i Zla vode bitku za kontrolu budućnosti civilizacije. Igrači će biti suočeni s izazovom otkrivanja tajnih uloga ostalih igrača kako bi ostvarili svoje ciljeve. Ono što čini ovu igru posebnom su asimetrične uloge, tajni saveznici, timska suradnja i lukava pregovaranja koja često vode do emotivnih trenutaka za stolom. The Resistance: Avalon ima izvrstan rejting među obožavateljima igara i vrlo jednostavne mehanike.

Sve u svemu, ova igra je savršen izbor za ljubitelje skrivenih uloga i taktičkih igara. Zahvaljujući njenim jednostavnim pravilima i brzom tempu, mogu je igrati i početnici, ali i iskusni igrači. Bit će vam potrebno lukavstvo, komunikacija i dobar poznavatelj ljudske psihe kako biste uspjeli u svojim ciljevima. Također je važno napomenuti da je The Resistance: Avalon samostalna igra, ali je također kompatibilna i može se kombinirati s originalnom igrom The Resistance. Budite spremni na neočekivane skretanje i uzbuđenje dok se borite za pobjedu i razotkrivanje tajni svojih suparnika.

The Resistance: Avalon Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!