Najbolje društvene igre temeljene na video igrama

Društvene igre temeljene na video igrama spajaju najbolje od oba svijeta - interaktivnost video igara i socijalnu interakciju stolnih igara.
U ovom blogu istražit ćemo najuzbudljivije društvene igre koje su inspirirane popularnim video igrama i koje će vas prenijeti u njihov svijet. Bez obzira jeste li fan fantasy RPG-ova, avanturističkih igara ili sportskih simulacija, ove društvene igre pružit će vam priliku da se natječete s prijateljima, koristite strategiju i taktiku te uživate u nevjerojatnoj zabavi. Pripremite se za nevjerojatno iskustvo koje će vas oduševiti i pružiti vam sate i sate zabave s prijateljima.

Sadržaj

Bloodborne: The Board Game • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 45-75 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
“Dugo očekivana igra koja temelji svoju priču i mehaniku na popularnoj video igri, Bloodborne: The Board Game će vas odvesti u tamniji svijet Yharnama. Kroz ovu kultnu kampanjsku igru avanture, igrači će se pridružiti lovcima kako bi otkrili tajne koje se skrivaju unutar ovog mračnog grada i dalje. Ova igra, koja je relativno nepoznata i nedavno objavljena, donosi raskošne minijature, jedinstvene Trick oružja i visceralni, kartama vođeni sukob koji će testirati vaše strategijske odluke i taktičke vještine. Bloodborne: The Board Game nudi i kooperativno igranje, kako biste uživali u avanturi zajedno sa svojim prijateljima.

U ovom svijetu opasnih čudovišta, smrt je neizbježna, ali za lovce smrt ne predstavlja kraj. Nakon pada u borbi, igrači se ponovno bude u Snovu lovca, spremni za povratak u bitku. U nepredvidivoj i mračnoj atmosferi Bloodborne svijeta, vrijeme nije na vašoj strani jer Krvavi Mjesec raste iznad Yharna i širi svoje ludilo. Morate neumorno napredovati ako se želite uspješno dovršiti lov prije nego što grad susretne nezavidnu sudbinu. I zapamtite, držite se staroga pravila: ‘Rođeni smo od krvi, postali muškarci kroz krv, uništeni kroz krv. Naše oči su još uvijek zatvorene… Bojte se stare krvi.'”

Bloodborne: The Board Game je izvrstan izbor za listu društvenih igara temeljenih na video igrama zbog svoje tematske i atmosferske povezanosti s igrom iz koje crpi inspiraciju. Igra donosi jedinstvenu i taktički zahtjevnu mehaniku, koje će oduševiti igrače koji vole kombinaciju strategije i suradnje. Published in 2021 by CMON Global Limited, Bloodborne je igra koju fanovi igara i recenzenti cijene zbog izvrsne kvalitete i zabave. Bez obzira jeste li ljubitelj video igre ili samo tražite novu iskustvo u opasnom svijetu, Bloodborne: The Board Game pruža nezaboravno iskustvo koje definitivno vrijedi isprobati.”

Bloodborne: The Board Game Društvena Igra

Doom: The Boardgame • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 180-180 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Doom: The Boardgame je manje poznata igra koju je Fantasy Flight Games objavio 2004. godine. Ova igra spada u tematske igre te je inspirirana istoimenom videoigrom. S obzirom na temu članka “društvene igre temeljene na video igrama”, Doom: The Boardgame je odličan izbor za ovu listu. Igra je namijenjena 2 do 4 igrača i traje između 180 do 180 minuta. Uključuje mehanike poput bacanja kockica, modularne ploče, kvadratne mreže, timskog natjecanja te moćima koje su različite za svakog igrača. Kategorije kojima pripada u svijetu društvenih igara su istraživanje, borbe, horor, minijature, znanstvena fantastika i tematika video igara.

Doom: The Boardgame je dobio izvrsne ocjene od fanova i recenzenata te se smatra umjerenom igrom složenosti. Ova igra donosi napetu atmosferu i uzbuđenje u kojem se demoni probijaju iz druge dimenzije u UAC-ovu marsovsku bazu. Igru igraju do tri igrača koji preuzimaju uloge snažno naoružanih vojnika marinaca, dok jedan igrač kontrolira legiju demonskih napadača. Marinac igrači će istraživati skučene prostorije i hodnike marsovske baze, napadati čudovišta, pokupljati nove oružje i opremu te surađivati kako bi ispunili određene misijske ciljeve. Doom: The Boardgame ima mnogo različitih scenarija, koji predstavljaju srž igre. Svaki scenarij ima posebna pravila i ciljeve koje igrači moraju postići kako bi pobijedili. Iako su oružja na raspolaganju marinacima ograničena, ona su dostatna za neutralizaciju invazije. Doom: The Boardgame je također proširenje igre Doom: The Boardgame Expansion Set, koje donosi nova iskustva i izazove za igrače.

Ukratko, Doom: The Boardgame kombinira vrhunsku napetost i akciju inspiriranu popularnom videoigrom. Ova manje poznata igra je izvrsna opcija za ljubitelje tematskih igara, borbe i znanstvene fantastike. Uzmite oružje u ruke, pripremite se za demonske horde i zakoračite u zastrašujući svijet Doom: The Boardgamea.

Doom: The Boardgame Društvena Igra

DOOM: The Board Game • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 120-180 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
DOOM: The Board Game je izvanredna strategijska igra koja će vas uroniti u akciju i taktičku borbu između elitnih marinaca i opasnih demona iz pakla. Ova igra je temeljena na istoimenoj video igri, i odlično prikazuje epsku bitku između dvije strane. Idealna je za 2 do 5 igrača, te će vam osigurati igranje u trajanju od 120 do 180 minuta. Vjerni obožavatelji i recenzije igre potvrđuju njezinu kvalitetu i zabavu koju pruža. Iako je DOOM: The Board Game manje poznata, zaista je vrijedna pozornosti. Njezina umjerena razina kompleksnosti pruža izazov i ispunjenje za iskusne igrače, ali istovremeno je dovoljno pristupačna i za one koji su manje iskusni u ovom žanru. Ova igra će vas zadržati prikovane za stol svojom napetošću i emocionalnom nabijenošću.

DOOM: The Board Game Društvena Igra

Bloodborne: The Card Game • Broj igrača: 3-5


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Bloodborne: The Card Game je relativno nepoznata igra objavljena 2016. godine od strane CMON Global Limiteda. Igra je tematska igra nastala prema poznatoj video igri Bloodborne. Prednost ove igre je što je jednostavna za igranje, ali ne manjka joj složenosti i taktičnosti. Možemo je svrstati u podkategoriju “Thematic Games” društvenih igara.

Bloodborne: The Card Game je igra u kojoj svaki igrač ima zadatak da ubije izazivače i preuzme njihovu krv. Kroz igru, igrači se natječu i bore sa strašnim čudovištima smještenim u mračnim lavirintima ispod grada Yharnam. Igra se bazira na riziku i planiranju strategija u timu. Svi igrači istovremeno odabiraju kartu iz svog špila kako bi pokušali ubiti čudovište. Za uspješno ubijeno čudovište, igrači skupljaju krv koja im donosi bodove pobjede. Igrači će također imati opciju da se povuku iz borbe i trajno spase prikupljenu krv. Ova igra je prepuna izazova i mračne atmosfere koja prenosi naše napetosti direktno sa video igre u svijet društvenih igara.

Bloodborne: The Card Game je odličan izbor za sve ljubitelje video igre Bloodborne koji žele doživjeti tajanstveni svijet Yharnama iz drugačije perspektive. Taktičnost, timska igra i odabir pravih strategija su ključni elementi ove igre. S obzirom na relativno kratko vrijeme trajanja partije, od 30 do 45 minuta, ovu igru je moguće igrati bilo kada i sa bilo kojim društvom. Ne propustite priliku da se suočite sa strahotama Yharnama i okušate se u natjecanju za krvna bogatstva!

Bloodborne: The Card Game Društvena Igra

Minecraft: Builders & Biomes • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Jedna od igara koja se ističe među društvenim igrama temeljenim na video igrama je Minecraft: Builders & Biomes. Ova relativno nepoznata igra, objavljena 2019. godine od strane Ravensburgera, donosi Minecraft svijet na stol. Namijenjena za 2 do 4 igrača, Minecraft: Builders & Biomes pruža jedinstveno iskustvo istraživanja Overworld-a, izgradnje struktura i rudarenja resursa. Ova igra je odabrana za ovaj članak zbog svoje izuzetne uspješnosti kod fanova i visokih ocjena u recenzijama.

Minecraft: Builders & Biomes kombinira nekoliko mehanika igre koje omogućuju igračima da kroz akcijske bodove, (napomena: točno ime igre mehanike se ne spominje) dekove, sakupljanje i izgradnju koriste svoje resurse i strategiju kako bi postigli najbolje rezultate. Igrači svakog poteza mogu odabrati između nekoliko radnji, poput prikupljanja građevnih blokova, postavljanja blokova na ploču i borbe protiv neprijatelja. Cilj igre je osvojiti bodove izgradnjom struktura i spajanjem bioma, dok se bodovi također mogu osvojiti porazom različitih neprijatelja koji se javljaju tijekom igre.

Unutar Minecraft: Builders & Biomes igre, jedan od ključnih aspekata je upravo povezivanje bioma. Igrači će morati pažljivo planirati i taktički koristiti svoje akcijske bodoje kako bi stvorili najveće povezane biome. Ovo je ključno za osvajanje bodova i može biti odlučujući faktor između pobjede i poraza.

Minecraft: Builders & Biomes ne samo da pruža zanimljivu igru sa svojim jedinstvenim mehanikama, već također privlači svojom dosljednom tematskom igrom. Ova igra temeljena na popularnoj video igri Minecraft je savršen odabir za ovaj članak zbog svoje povezanosti sa svijetom video igara i sposobnosti da pruži igračima doživljaj prepoznatljivog Minecraft svijeta na stolu.

Uz vrlo pozitivne ocjene i entuzijazam obožavatelja, Minecraft: Builders & Biomes je jedna od najboljih opcija za sve ljubitelje društvenih igara temeljenih na video igrama. Njegova jednostavnost za učenje i igranje čini ga pogodnom igrom za sve uzraste. S kratkim trajanjem igre od 30 do 60 minuta, Minecraft: Builders & Biomes donosi puno zabave i izazova. Bez obzira jeste li obožavatelj digitalne igre Minecraft ili jednostavno tražite novo iskustvo društvene igre, ova igra definitivno zaslužuje svoje mjesto na ovom popisu društvenih igara temeljenih na video igrama.

Minecraft: Builders & Biomes Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!