Najbolje društvene igre za dječake

Kada je riječ o društvenim igrama, mnogi od nas mogu se sjetiti bezbrojnih sati provedenih za stolom, igrajući se sa svojom obitelji i prijateljima.
No, znate li koje su najbolje društvene igre za dječake? Bez obzira tražite li igru koja potiče strateško razmišljanje, kreativnost ili timski rad, postoji bezbroj izbora koji mogu pružiti zabavu i edukaciju u jednom. U ovom članku, dublje ćemo se zaroniti u svijet društvenih igara posebno dizajniranih za naše male avanturiste, nudeći prijedloge koji će zasigurno postati favoriti u vašem domu.

Sadržaj

Heat: Pedal to the Metal • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas vam predstavljam igru koja će probuditi trkački duh u svakom dječaku – “Heat: Pedal to the Metal!” Ova manje poznata igra, koju je 2022. godine objavio Days of Wonder, donosi izazovne automobilske utrke i pravo adrenalinom natiskane trenutke. Sa smijehom i zabavom, djeca se natječu u utrkama koje će testirati njihove vozačke vještine.

U “Heat: Pedal to the Metal” svaki igrač upravlja svojim automobilom i pokušava preći ciljnu liniju kao prvi. No, neće sve biti tako jednostavno, jer će vozači morati mudro upravljati brzinom svog automobila kako se ne bi pregrijao. Poboljšavanje automobila s pravim nadogradnjama ključno je za uspješno savladavanje zavoja i održavanje optimalne brzine.

Igrači mogu natjecati u pojedinačnim utrkama, ili se uhvatiti ukoštac s cjelokupnom sezonom koristeći “Championship System”. Svaka utrka donosi nove izazove jer se vrijeme, stanje ceste i događaji mijenjaju, čineći svaku utrku jedinstvenom. Osim toga, “Heat: Pedal to the Metal” nudi i solo mod s Legends Moduleom, kao i mogućnost dodavanja automatiziranih vozača koji će poslužiti kao dodatni protivnici u multiplayer igrama.

Ova izazovna igra, s jednostavnim pravilima, pruža puno zabave za dječake koji vole brzinu i trke. Uz sjajnu ocjenu od strane fanova i kritičkih osvrta, “Heat: Pedal to the Metal” je definitivno vrijedan predstavnik dječjih društvenih igara. Siguran sam da će ova igra biti odličan izbor za sve dječake koji sanjaju o tome da postanu pravi trkači.

Heat: Pedal to the Metal Društvena Igra

7 Wonders • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako ste u potrazi za društvenom igrom koja će zainteresirati vašeg dječaka, ne tražite dalje od igre “7 Wonders”. Ova igra, objavljena 2010. godine, osvojila je srca ljubitelja društvenih igara diljem svijeta. Svojom kombinacijom strateškog razmišljanja i zabavnog gameplaya, “7 Wonders” ponudit će vašem dječaku nezaboravno iskustvo.

U “7 Wondersu”, igrači će biti vođe jednog od sedam velikih gradova drevnog svijeta. Vaš zadatak je sakupiti resurse, razviti trgovačke rute te afirmirati vašu vojnu nadmoć. Gradite svoj grad i izgradite arhitektonsko čudo koje će nadmašiti vremena koja dolaze.

Ovo je igra koja traje kroz tri ere. Svaka era sastoji se od izvlačenja sedam karata iz određenog špila. Odabirete jednu od tih karata, a zatim ostatak šaljete susjedu. Otkrivajući karte istovremeno, igrati ćete resursima ako je potrebno ili skupljati resurse te interakcionirati s drugim igračima na različite načine. Svaki igrač zatim odabire još jednu kartu, a proces se ponavlja sve dok igrači ne imaju šest karata odigranih u toj eri. Nakon tri ere, igra završava.

U suštini, “7 Wonders” je igra razvoja karata. Neke karte imaju trenutni učinak, dok druge pružaju bonuse ili nadogradnje kasnije u igri. Neke karte pružaju popuste na buduće kupovine, dok neke pružaju vojnu snagu za nadmašivanje susjeda ili jednostavno donose bodove pobjede. Svaka karta se igra odmah nakon što je izvučena, pa ćete znati koje karte vaš susjed dobiva i kako te njihove odluke mogu utjecati na ono što ste već izgradili. Kroz tri ere, karte se prenose lijevo-desno-lijevo, tako da morate paziti na susjede u oba smjera.

“7 Wonders” je igra koju mogu igrati 2 do 7 igrača, što je čini savršenim izborom za društvenu igru koju će dječak moći igrati s prijateljima. Osim toga, igra ima umjerenu razinu složenosti, što znači da djeca i odrasli mogu uživati u igranju zajedno. Ne iznenađuje što je ova igra dobila odlične ocjene od obožavatelja i kritičara diljem svijeta. Uz izvanrednu kombinaciju mehanika i tematike, “7 Wonders” je definitivno pogodna igra za dječake i našla je svoje mjesto na ovom popisu najboljih društvenih igara za dječake.

7 Wonders Društvena Igra

Kemet • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Kemet je izvanredna strategijska društvena igra koja će oduševiti sve dječake koji vole bitke i tajanstvenu egipatsku mitologiju. U ovoj igri, igrači preuzimaju uloge vođa egipatskih plemena i koriste moćne vojske i magične sposobnosti bogova drevnog Egipta kako bi osvojili teritorije i osvojili vrijedne bodove. Cilj igre je sakupiti 8 ili 10 pobjedničkih bodova kroz pobjede u bitkama, kontrolu hramova, kontrolu razvijenih piramida, žrtvovanje bogovima i korištenje posebnih magičnih moći.

Igra se odvija u dva dijela: danju i noću. Tijekom dana, igrači biraju akciju sa svoje igračke ploče i odmah je izvode. Nakon što su svi igrači odigrali pet akcija, pada noć. Tada igrači dobivaju Časti iz hramova, izvlače Karte Božanske intervencije i određuju redoslijed poteza prije novog dana.

Tijekom igre, igrači mogu koristiti Časti za stjecanje moćnih pločica. Neke od tih pločica uključuju magična bića koja se pridružuju vojsci igrača. Ova bića ne samo da zastrašuju neprijatelje, već pružaju i posebne moći!

Detaljno izrađene figurice predstavljaju bojne jedinice i natprirodna bića koja su pozvana da ih ojačaju. Borba se rješava kroz karte izabran iz opadanog šestokartnog špila i pojačane bonusima.

Sa svojim jedinstvenim mehanikama igre poput upravljanja akcijama, područja većine, kretanja po ploči i nadmetanja sa kartama, Kemet pruža nevjerojatno duboko iskustvo. Ova igra je odabrana za ovaj članak jer je kombinacija taktike, strategije i fantastičnih elemenata iz egipatske mitologije učinila Kemetom jednom od najomiljenijih igara dječaka. Ako želite doživjeti epske bitke i uživati ​​u bogatoj tematici, Kemet je savršena opcija.

Kemet Društvena Igra

Ticket to Ride • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Ticket to Ride je igra koju morate isprobati ako tražite interesantne društvene igre za dječake. Ova igra, koja je objavljena 2004. godine od strane Days of Wonder izdavačke kuće, nudi nevjerojatnu zabavu za 2 do 5 igrača. Njena jednostavna mehanika omogućuje da se nauči u manje od 15 minuta, što je čini savršenom opcijom za sve uzraste. Ticket to Ride se smatra igranom panjolaterskom igrom, koja ima jednostavna pravila i nisku razinu kompleksnosti. Ova igra je jednostavna za naučiti, ali ima dovoljno taktičkih odluka koje će izazvati konkurenciju tijekom igre. Igrači skupljaju karte različitih tipova vlakova te ih koriste kako bi osvojili željezničke rute u Sjevernoj Americi. Veće rute donose više bodova, dok dodatne bodove dobiju igrači koji ispune Karte odredišta – ciljne kartice koje povezuju udaljene gradove. Također, osvojivši najdužu kontinuiranu rutu, igrači također dobivaju dodatne bodove. Ticket to Ride je nevjerojatna igra koja će izazvati natjecateljski duh i može biti savršen izbor za zabavu dječaka.

Ticket to Ride Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!