Najbolje društvene igre za djecu do 7 godina

Ove društvene igre za djecu do 7 godina pružaju nevjerojatnu zabavu i edukaciju za vaše najmlađe! Ako tražite igre koje će ih zabaviti, potaknuti njihov razvoj i potaknuti socijalnu interakciju, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije i edukativne igre koje su posebno osmišljene kako bi zadovoljile potrebe i interese djece u dobi do 7 godina. Od igara koje potiču motoričke vještine do igara koje razvijaju kreativnost, ove društvene igre pružit će vašim malenima sate smijeha i učenja.

Sadržaj

Carcassonne • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Carcassonne je jedna od najpoznatijih igara objavljenih 2000. godine od strane Hans im Glück-a. Ova igra je dizajnirana za 2 do 5 igrača i igra se u trajanju od 30 do 45 minuta. Carcassonne spada u podkategoriju Family Games, što znači da je pogodna za sve uzraste, uključujući i djecu do 7 godina. Ova igra je odabrana za ovaj članak jer je jednostavna za razumijevanje i igranje, te pruža puno zabave za mlađe igrače.

Carcassonne je igra u kojoj se igrači natječu tko će najbolje iskoristiti pločice s prikazima krajolika, poput gradova, cesta, samostana i livada. Igrači redom bira tu pločicu te je postavljaju pazeći da se priključi već postojećim pločicama, tako da se gradi kontinuirana mreža gradova ili cesta. Nakon postavljanja pločice, igrač može odlučiti staviti svoju “meeplo” figuricu na neko područje, poput grada, ceste, samostana ili livade. Kada se to područje dovrši, meeplo donosi bodove vlasniku. Ova mehanika igre potiče djecu na planiranje i donošenje taktičkih odluka.

Tijekom igre Carcassonne, igrači se suočavaju s izazovima poput: “Je li zaista vrijedno staviti posljednjeg meeploa tu?” ili “Trebam li koristiti ovu pločicu za proširenje svog grada ili bih je trebao postaviti blizu protivnika da mu otežam završenje projekta i osvajanje bodova?” Iako igra pruža mnogo opcija i mogućnosti, zahvaljujući tome što igrači jednom postave pločicu i imaju mogućnost postavljanja samo jedne meeple figurice, potezi se brzo izmjenjuju.

Carcassonne je odličan izbor za djecu do 7 godina jer je jednostavan za razumijevanje i igranje, ali istovremeno pruža dovoljno izazova. Igra potiče razvoj logičkog razmišljanja i planiranja, te razvija vještine prilagođavanja i pridržavanja taktičkih odluka. Uz to, predivan dizajn pločica otkriva slikovito prikazanu francusku krajoliku, koje će mali igrači sigurno voljeti. Bez obzira na to jeste li iskusni igrač ili tek ulazite u svijet društvenih igara, Carcassonne će vam pružiti ugodno i zanimljivo iskustvo. Sigurni smo da će ova igra biti omiljeni izbor za sve mlađe ljubitelje društvenih igara.

Carcassonne Društvena Igra

Mice and Mystics • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Zašto su miševi tako popularni među djecom? Zbog toga što su simpatični i slatki, baš kao u igri Mice and Mystics! Ova igra, koju je izdao Plaid Hat Games, izaziva oduševljenje kod mališana do 7 godina starosti. U igri će djeca imati priliku postati miševi koji moraju spasiti kralja od zle čarobnice. Svaki igrač preuzima ulogu jednog miša koji ima posebne sposobnosti. Prince Colin je okretan i vešt s mačem, dok je Nez Bellows snažan kovač. Tu je i mudri miš Maginos kao i Tilda, nekadašnja iscjeliteljica dvorca. Za uspjeh u ovoj avanturi bitno je da se igrači međusobno surađuju, a istovremeno moraju pažljivo planirati svaki potez. Ovo je igra u kojoj ćete se naći u brojnim pustolovinama, od sukoba sa štakorima i bubašvabama do pokušaja izbjegavanja opasnog mačka Brodieja. Jednostavni mehanizmi igre i bogata priča koju igrači pomažu stvarati čine Mice and Mystics nevjerojatno zabavnom
razvojnom igrom za najmlađe. Također, napomena za one koji već imaju osnovnu igru: postoje nadogradnje koje se mogu igrati po preporučenom redoslijedu, pružajući još više intenzivne i zanimljive igre.

Mice and Mystics Društvena Igra

Chess • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 0-0 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Sigurno ste čuli za igru šaha. Ova popularna društvena igra ima dugu povijest, objavljena je davne 1475. godine. Zahvaljujući svojoj kompleksnosti i dubini, šah je postao jedna od najomiljenijih igara među ljubiteljima strategija. Ono što je posebno zanimljivo je da je šah jedna od onih igara koje mogu igrati i odrasli i djeca, a sada ću vam objasniti zašto je šah savršena igra za djecu do 7 godina.

Na prvi pogled, šah može izgledati pomalo zastrašujuće zbog brojnih figura, ali zapravo je jednostavan za naučiti. Igra je namijenjena za dva igrača koji se izmjenjuju u pomicanju svojih figura po ploči. Biti će vam interesantno znati da je ploča za šah podijeljena na 64 crno-bijela polja, stvarajući neodoljiv kontrast.
Svaka figura ima svoj poseban način kretanja i cilj je zauzeti protivničke figure. Uz to, tu su i posebne sposobnosti koje možete koristiti tijekom igre. Šah je igra u kojoj svaki potez zahtijeva pažnju i strategiju, stvarajući izazov koji će držati vaše dijete zainteresirano i stimulirano.

Šah je izvrstan alat za razvoj kognitivnih vještina kod djece mlađe od 7 godina. Igra potiče razmišljanje, planiranje i analizu. Vaše dijete će morati koristiti kreativnost kako bi smislilo strategiju za pobijedu. Također, šah će poboljšati koncentraciju i pažnju jer igra zahtijeva kontinuiranu pozornost tokom cijele partije. Osim toga, šah razvija logičko razmišljanje, sposobnost predviđanja poteza i analitičke vještine. Sve ove vještine su od vitalnog značaja za razvoj inteligencije kod djece.

Zašto onda uključiti šah na listu društvenih igara za djecu do 7 godina? Šah je možda zahtjevan i kompleksan, ali pruža brojne prednosti. Djeca koja igraju šah razvijaju kritičko razmišljanje i problematično rješavanje. Ova igra potiče samopouzdanje i pomaže u razvijanju vještina donošenja odluka. Također, igrajući šah, djeca će naučiti strpljenje, jer ponekad je potrebno dosta vremena i truda da se dođe do uspješnog rezultata.

Šah je stvarno jedinstvena igra koja će vaše dijete držati angažiranim i izazvati njihov um. Zahvaljujući svojoj dubini, šah je i dalje jedna od najigranijih društvenih igara na svijetu.

Chess Društvena Igra

PitchCar • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
PitchCar je manje poznata igra objavljena 1995. godine od strane Ferti za 2 do 8 igrača. Ova igra pripada kategoriji Društvenih igara za djecu do 7 godina. Međutim, iako je namijenjena djeci, ova igra je zabavna i za igrače svih uzrasta. PitchCar je igra koja zahtijeva spretnost i preciznost, jer igrači koriste svoje prste da bi gurali male pločice duž staze koja je slična stazi za trkaće automobile. Igra uključuje razne elemente kao što su ravni dijelovi, zakrivljeni dijelovi i rampa koja dodaje dodatnu izazovnost.
Igranje ove igre zahtijeva dobru koordinaciju oka i ruke, što može biti izvrsna vježba za djecu. Osim toga, PitchCar je i izvrstan način za djecu da razvijaju svoje motoričke vještine i uče o tome kako je biti taktičan i planirati svoje poteze unaprijed. S obzirom na to da igra traje samo 30 do 60 minuta, PitchCar je savršena opcija za kratko i zabavno zajedničko vrijeme s obitelji ili prijateljima. Ako tražite igru koja će vas zabaviti i izazvati, svakako razmislite o uključivanju PitchCar-a na popis društvenih igara za djecu do 7 godina.

PitchCar Društvena Igra

Stuffed Fables • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas vam donosim pregled igre pod nazivom Stuffed Fables, manje poznate igre iz 2018. godine koju je izdao Plaid Hat Games. Ova igra je namijenjena za 2 do 4 igrača i ima trajanje od 60 do 90 minuta. Stuffed Fables spada u područje društvenih igara namijenjenih djeci ispod 7 godina. Kategorizirana je kao obiteljska igra s tematskim elementima pustolovine, fantastike i životinja.Što je tako posebno kod ove igre?

Stuffed Fables je jedinstvena avanturistička igra u kojoj igrači preuzimaju uloge hrabrih plišanih igračaka koje pokušavaju spasiti svoje voljeno dijete od lukavog zločestog umova. Igra donosi uzbudljivu priču temeljenu na izborima igrača. Igrači istražuju svijet čuda i opasnosti, otkrivajući razne tajne. Glavne značajke Stuffed Fables su nevjerojatna priča, interaktivne odluke igrača i svestrani mehanizmi.

Ono što ovu igru izdvaja je njezin inovativan koncept. Stuffed Fables je prva “AdventureBook igra”, nova linija proizvoda koju je Plaid Hat Games osmislio. Radnja cijele igre odvija se unutar posebne priča knjige koja ima ulogu pravila, vodiča kroz priču i igraće ploče sve u jednom! Svaka avantura u igri odvija se na nekoliko stranica ove imerzivne AdventureBook. Knjiga se otvara na stolu i otkriva šarenu mapu ili drugu ilustraciju koja je ključna za igranje igre, s izborima, pričom i posebnim pravilima na suprotnoj stranici.

Gameplay Stuffed Fablesa kombinira različite mehanike među kojima su suradnja, bacanje kockica, glumljenje likova, korištenje kvadratne mreže, pripovijedanje priče i specijalne moći igrača. Svaki igrač na svojem potezu izvlači pet kockica različitih boja, a boje kockica određuju vrstu akcija i opcija koje su mu dostupne. Bijele kockice omogućuju obnavljanje oštećenih igračaka, crvene kockice omogućuju napad iz blizine, dok zelene kockice omogućuju napade na daljinu. Žute kockice služe za pretragu okoline, plave kockice za posebne akcije, a ljubičaste kockice se mogu koristiti kao bilo koja boja. Većina kockica uvijek ima strategijsku upotrebu, uključujući kretanje, korištenje predmeta ili doprinos grupnim zadacima. Igrači mogu spremiti kockice za kasnije, kombinirati ih za jače akcije ili ih koristiti jednu po jednu za višekratne aktivacije. Tijekom igre izvlače se i crne kockice koje signaliziraju dolazak sljedbenika ili napad, a zatim se kockice ponovno stavljaju u vrećicu!

Igrači mogu poticati jedni druge tako što će dijeliti kockice ili čak “punjenje” igračaka. Uz borbu protiv sljedbenika, svaka stranica priče nudi brojne interesne točke, šarmantne likove s kojima možete razgovarati ili trgovati, kao i mnoge neobične izazove. Svaka stranica zasebna je poglavlje koje se grana u nadređenu priču s mnogim predmetima i posebnim kartama otkrivanja punim iznenađenja. Stuffed Fables je tako jedinstvena igra koja u obliku priče pruža bogato iskustvo dječje mašte i insiprira djecu mlađu od 7 godina na kreativno razmišljanje i timski rad.

Bez obzira jeste li odrasli koji tek pušta mašti na volju ili ste obitelj koja traži udaljite od ekrana, Stuffed Fables će vam pružiti ljupko i zaigrano iskustvo koje će vas opčarati već na prvo čitanje stranica avanturističke knjige.

Stuffed Fables Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!