Najbolje društvene igre za djecu i odrasle

Ove društvene igre za djecu i odrasle pružaju nevjerojatnu zabavu i zajedničko iskustvo za cijelu obitelj! Ako tražite igre koje će omogućiti svima da se uključe, potaknuti interakciju i stvoriti nezaboravne trenutke, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije i raznolike igre koje su posebno osmišljene kako bi zadovoljile potrebe i interese djece i odraslih. Od kooperativnih igara do natjecateljskih izazova, ove društvene igre pružit će vam sate smijeha, zabave i zajedničkog povezivanja.

Sadržaj

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Wingspan je nevjerojatno popularna igra koja je osvojila srca ljubitelja društvenih igara diljem svijeta. Ova igra, koju je 2019. godine objavila Stonemaier Games, pruža jedinstveno iskustvo igre za 1 do 5 igrača. Zaigranost ove igre traje između 40 i 70 minuta, što je sasvim prihvatljivo za sve uzraste.

Wingspan pripada podkategoriji obiteljskih igara i strategijskih igara društvenih igara. Uz to, Wingspan uključuje nekoliko prekrasnih mehanika igre poput sklapanja ugovora, bacanja kockica, bonusa na kraju igre, upravljanja rukom karata i jedinstvenih sposobnosti koje se mogu koristiti samo jednom tijekom igre. Ova igra također donosi i prekrasne ilustracije preko 170 ptica koje su oblikovane od strane umjetnica Beth Sobel, Natalia Rojas i Ana Maria Martinez. Ne samo da će vam ova igra pružiti uzbudljivo iskustvo, već ćete i proširiti svoje znanje o životinjama, jer je Wingspan igra koja spada u kategorije životinja, kartaške igre i edukativnih igara.

Wingspan je također dobio izvrsne ocjene od fanova i kritičara, što dokazuje kvalitetu igre. Iako ima umjerenu razinu složenosti, čak i početnici se lako mogu upustiti u avanturu igranja Wingspana. Ne postoji bolji izbor za igru u sklopu ovog članka “društvene igre za djecu i odrasle” od Wingspana, jer osim što pruža uzbudljivu igru za sve generacije, donosi i korisna saznanja o pticama te potiče razvoj strategije i taktike.

Wingspan Društvena Igra

Lost Ruins of Arnak • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Izgubljeni Ruševine Arnaka kombiniraju izgradnju špila i postavljanje radnih mjesta u igru istraživanja, upravljanja resursima i otkrivanja. Na nenaseljenom otoku u neistraženim morima, istraživači su pronašli tragove velike civilizacije. Sada ćete voditi ekspediciju kako biste istražili otok, pronašli izgubljene artefakte i suočili se s strašnim čuvarima, sve u potrazi za otkrivanjem tajni otoka.

Deckovi su mali, a slučajnost u igri je snažno smanjena raznovrsnim taktičkim odlukama koje se nude na ploči igre. S raznim radničkim akcijama, artefaktima i kartama opreme, postavka za svaku igru ​​bit će jedinstvena, potičući igrače da istraže nove strategije kako bi se suočili s izazovom. Kartice se mogu koristiti i za postavljanje radnika, a nove akcije radnika postaju dostupne kako igrači istražuju otok. Neke od tih akcija zahtijevaju resurse umjesto radnika, stoga je izgradnja čvrste baze resursa neophodna. Ograničeni ste na samo jednu akciju po potezu, stoga pažljivo donosite svoj izbor… koja će vas akcija sada najviše koristiti? I što si možete priuštiti kasnije… pod uvjetom da netko drugi prvi ne poduzme tu akciju!

Izgubljeni Ruševine Arnaka kombiniraju uzbudljive mehanike poput izgradnje špila, postavljanja radnih mjesta i upravljanja resursima na nepredvidivom otoku punom otkrića. Ova igra će zasigurno pružiti interaktivno iskustvo u kojem će igrači morati koristiti pametno svoje kartice i radnike kako bi istražili i otkrili tajne izgubljenog civilizacije. S velikom raznolikošću radničkih akcija, artefakata i opreme, svaka partija će biti jedinstvena i izazovna, potičući igrače da uvijek razvijaju nove strategije kako bi dostigli uspjeh. Izgubljeni Ruševine Arnaka su stoga sjajan izbor za ovaj članak o društvenim igrama za djecu i odrasle, jer suče odlično spojili strategiju, istraživanje i avanturu u jedinstvenom iskustvu.

Lost Ruins of Arnak Društvena Igra

Everdell • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 40-80 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Everdell je fascinantna društvena igra koja će osvojiti srca kako djece tako i odraslih. Ova zanimljiva igra, objavljena 2018. godine od strane Starling Games, prenosi nas u šarmantnu dolinu Everdella, gdje se šumska bića razvijaju i šire. Igrači preuzimaju ulogu vođe skupine tih bića, koji će graditi svoj grad, susretati razne likove i organizirati događaje. Kao vođa, pred vama je užurban i dinamičan godišnji raspored aktivnosti. Može li vaš grad zasjati najjače prije no što zima nastupi?

Everdell kombinira dinamično stvaranje slika i postavljanje radnika. Tijekom svog poteza, igrači mogu izvršiti jednu od tri radnje. Prva radnja je postavljanje radnika na različita mjesta na ploči, na događajima i na destinacijskim karticama. Radnici mogu izvršavati različite akcije kako bi razvijali svoju sliku: prikupljanje resursa, izvlačenje karata i obavljanje posebnih akcija.

Druga radnja je igranje karata, jer svaki igrač gradi i naseljava svoj grad. Postavlja se do 15 građevinskih i životinjskih karata. Postoje pet vrsta karata: Putnici, Proizvodnja, Destinacija, Uprava i Prosperitet. Karte generiraju resurse, dodjeljuju posebne sposobnosti i na kraju donose bodove. Interakcija karata otvara beskrajne mogućnosti strategija i različitost izgradnje gradova.

Treća radnja je priprema za sljedeću sezonu, kada se radnici vraćaju u zalihu, a nove radnike se dodaju. Igra se odvija od zime do sljedeće zime, a igrač s gradom s najviše bodova postaje pobjednik.

Everdell je igra koja je osvojila veliki broj obožavatelja i kritika zbog svoje jedinstvene teme i igračkog iskustva. Njegove mehanike uključuju ugovore, bonuse na kraju igre, upravljanje rukama, prihod, otvoreno sastavljanje i posjedovanje. Kombinacija gradnje grada, strateškog razmišljanja i prilagodljivosti omogućuje igračima da se urone u čarobni svijet Everdella i ostave svoj vlastiti pečat u razvoju šumskog carstva. Stoga ne čudi što je Everdell s pravom pronašao svoje mjesto na ovoj listi najboljih društvenih igara za djecu i odrasle.

Everdell Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: Mission Deep Sea je inovativna kooperativna igra kartama sa mehanikom preuzimanja štoseva. Ova nadograđena verzija popularne igre The Crew nas uvodi u potragu za izgubljenim kontinentom Mu, dok naša posada roni sve dublje i dublje u bezdan u potrazi za mitskom potopljenom zemljom. U ovoj avanturi je od ključne važnosti dobra komunikacija između članova posade, ali ta mogućnost je vrlo ograničena zbog potopljenosti. Da biste uspešno pronašli skriveno mesto u mutnim dubinama, ne samo da je potrebno osvajati štove, već i pažljivo pregovarati o redosledu njihovog osvajanja. Ako stvari ne idu kao planirano, možda ćete moći spasiti misiju, ali će biti potrebna besprekorna izvedba i možda malo sreće da biste konačno stigli do Mu.

The Crew: Mission Deep Sea je odličan izbor za igru koja spaja zabavu za decu i odrasle. Ova igra pruža mogućnost da se igrači zajedno upuste u izazovnu avanturu potrage za izgubljenim kontinentom. Poznato je da su društvene igre koje uključuju timski rad omiljene među igračima svih uzrasta. Ovde je važno osvojiti štove, ali je još važnije komunicirati i međusobno se dogovarati o strategiji osvajanja. The Crew: Mission Deep Sea stavlja na test igračeve sposobnosti timskog rada, donošenja odluka, ali i prilagođavanja promenljivim uslovima igre. Igra pruža dinamičan i uzbudljiv doživljaj za sve uključene igrače.

The Crew: Mission Deep Sea je odlična kombinacija zarazne igre osvajanja štoseva, zabavnih elemenata timske igre i intrigantne tematske podloge. S obzirom na to da je igra jednostavna za razumevanje i ima kratko vreme trajanja, predstavlja idealan izbor za porodično druženje ili večernje društvo sa prijateljima. Ne samo da će vam pružiti nekoliko sati zabave i uzbuđenja, već će i podstaći timski duh, komunikaciju i taktičko razmišljanje. Bilo da ste iskusni igrač ili početnik, The Crew: Mission Deep Sea će vam pružiti jedinstven i zadovoljavajući igrački doživljaj. Stoga, ne propustite priliku da se upustite u avanturu potrage za izgubljenim kontinentom uz ovu izuzetno zabavnu i zaraznu igru.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Cascadia • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Dobrodošli natrag na našu listu najboljih društvenih igara za djecu i odrasle! Danas vam predstavljamo igru koja je osvojila srca mnogih igrača – Cascadia. Ova popularna igra objavljena 2021. godine od strane Flatout Games-a ima brojne značajke koje je čine izvrsnom opcijom za sve uzraste. Cascadia spada u kategoriju apstraktnih igara, s područjem obiteljskih igara.

U Cascadiji, mozgalice i strategije se isprepliću dok kroz postavljanje pločica i odabir tokena stvarate ekosustav Pacifičkog sjeverozapada. Svaki igrač ima priliku izgraditi svoje terensko područje i naseliti ga divljim životinjama. Svoju avanturu započinjete s tri heksagonalne pločice staništa, a zatim iz vlaka pločica odabirete novu pločicu staništa koja će biti uparena s tokenom divljeg života. Pločice staništa postavljate jednu do druge i na njih smještate životinjske tokene koji odgovaraju odabranom staništu.

Jedinstvene karakteristike ove igre, poput bonuse završnih igara, otvorenog odabira pločica i građenja uzoraka, čine Cascadiju nevjerojatno zabavnom i izazovnom. Na kraju igre, osvajate bodove za najveće područje svakog staništa, s bonusom ako je vaše područje veće od područja drugih igrača. Također, vaša strategija treba uključiti postavljanje životinjskih tokena kako biste maksimizirali bodove, budući da se ciljevi za divlje životinje određuju nasumično. Na primjer, možda vukovi žele biti odvojeni od drugih vukova, ili lisice žele što više različitih životinja oko sebe, a medvjedi žele biti u paru.

Cascadia je jednostavna za naučiti i igra se u roku od 30 do 45 minuta, što je savršeno za obiteljski provod ili druženje s prijateljima. Igra je dobila izvrsne ocjene i recenzije, a razlog za to leži u jednostavnosti igranja i uzbudljivoj kombinaciji mozgalice i strategije. Osim toga, tema igre, koja uključuje stvaranje ekosustava i divlje životinje, privlači i edukativnu stranu, što je čini izvrsnim izborom za listu najboljih društvenih igara za djecu i odrasle. Sada je vrijeme da se upustite u avanturu Cascadije i otkrijete čari ovog zamršenog svijeta divljih staništa i životinja!

Cascadia Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!