Najbolje društvene igre za djecu od 10 godina

Dobrodošli u svijet društvenih igara za djecu od 10 godina! Ako tražite igre koje će pružiti vašem djetetu izazove, potaknuti razmišljanje i razvijati različite vještine, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najuzbudljivije i edukativne igre koje su posebno osmišljene za djecu u dobi od deset godina. Od strategijskih igara koje potiču logičko razmišljanje do kreativnih igara koje razvijaju maštu, ove društvene igre će osigurati sate zabave i izazova za vaše mališane.

Sadržaj

7 Wonders Duel • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
7 Wonders Duel je iznimno popularna igra koja je osvojila srca mnogih igrača i kritičara. Ova strateška igra, objavljena 2015. godine od strane Repos Production, idealna je za dvoje igrača starije od 10 godina. Ono što je zanimljivo kod ove igre je da se igrači ne natječu samo za resurse i razvoj civilizacije, već i za veličanstvena čuda svijeta.

7 Wonders Duel je igra koja će testirati vaše vještine planiranja i strategije, a pritom pružiti užitak i zabavu. Bez obzira jeste li ljubitelj gradnje gradova, razvoja civilizacija ili ekonomskih igara, ova igra vas neće razočarati. Uz impresivnu izradu karata i modularne ploče, svaka runda igre donosi novo uzbuđenje i izazov.

Jedna od glavnih mehanika u igri je to što igrači biraju karte izložene licem prema dolje ili licem prema gore, čime se stvara iznimna napetost i taktičko razmišljanje. Kako bi osigurali odabir najbolje moguće karte, važno je odabrati pravi trenutak i koristiti bonus poteze koji omogućuju odabir još jedne karte odmah. Ova kombinacija izazova i odluka čini svaku partiju jedinstvenom i dinamičnom.

Jedan od razloga zašto se 7 Wonders Duel nalazi na ovom popisu društvenih igara za djecu od 10 godina jest njegova prilagodljivost različitim stilovima igranja. Bez obzira jeste li ljubitelj borbenih strategija, znanstvenog napretka ili ekonomskog razvoja, ova igra ima nešto za svakoga. Ne samo da će vas provesti kroz povijest i različite aspekte civilizacije, već će vam i omogućiti da uživate u intelektualnom izazovu i taktičkom razmišljanju.

7 Wonders Duel je prava poslastica za sve ljubitelje društvenih igara i pruža iznimno zadovoljstvo i zabavu. Neovisno o tome jeste li novi u svijetu društvenih igara ili iskusni igrač, ova igra će vam pružiti nezaboravno iskustvo i uzbudljive trenutke. Uz fantastične ocjene i popularnost među igračima diljem svijeta, 7 Wonders Duel je definitivno vrijedan dodatak svakoj kolekciji društvenih igara.

7 Wonders Duel Društvena Igra

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od najboljih društvenih igara za djecu od 10 godina je Wingspan. Ova popularna igra, objavljena 2019. godine od strane Stonemaier Games, osvojila je srca obožavatelja i kritičara. Wingspan je natjecateljska igra srednje težine, sa naglaskom na razvoj kompleksnih kombinacija i strategija. Ova igra, koja ima mjesto u poddomeni društvenih igara za obitelj i strategije, sigurno će privući pažnju vašeg djeteta svojom zanimljivom temom ptica i prirode.

U Wingspanu, djeca će imati priliku postati zaljubljenici u ptice te istraživači, opažači ptica, ornitolozi i kolekcionari, dok otkrivaju i privlače najbolje ptice u mrežu svojih rezervata za divlje životinje. Kroz igranje ove igre, djeca će naučiti briljantne kombinacije i strategije dok rade na raznim aspektima rasta njihovih habitata. Oni će skupljati hranu, polagati jaja i igrati jedinstvene karte ptica koje im donose brojne prednosti.

Jedna od zanimljivih mehanika ove igre je bacanje kockica za dobivanje hrane, čime igrači mogu osigurati resurse za daljnji razvoj svojih ptica. Također, igrači će imati mogućnost izgrađivanja jedinstvenih kombinacija i strategija jer igra nudi stotine različitih kartica ptica koje se mogu igrati. Cilj igre je sakupiti što više bodova kroz 4 runde, a igrač s najviše bodova na kraju će biti pobjednik.

Ono što čini Wingspan posebnim igračkom opcijom za djecu od 10 godina je kombinacija edukativnog aspekta i zabavnog gameplaya. Djeca će kroz igru ne samo uživati u strategijama i kombinacijama, već i naučiti mnogo o različitim vrstama ptica i njihovim karakteristikama. Igra također pruža vizualni spektakl s prekrasnim ilustracijama preko 170 ptica, koje dodatno obogaćuju iskustvo igranja.

Wingspan je definitivno igra koju bih preporučio za uključivanje u listu društvenih igara za djecu od 10 godina. Njegova umjerena kompleksnost, edukativni aspekti te zanimljive mehanike čine ga idealnim izborom za djecu koja vole interaktivnost, strategiju i avanture u svijetu ptica.

Wingspan Društvena Igra

Root • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Root je izuzetna društvena igra koja će oduševiti djecu od 10 godina i pružiti im satima zabave i avanture. Ova igra, objavljena 2018. godine od strane Leder Games, osvojila je srca mnogih ljubitelja društvenih igara i stekla visoke ocjene i pozitivne recenzije. Njena kompleksnost je visoka, ali to je ono što je čini posebnom i izazovnom.

Root je igra strategije i ratovanja u kojoj se 2 do 4 igrača bore za kontrolu nad velikom divljinom. Mračna markiža mačaka je preuzela veliku šumu s ciljem da iskoristi njene bogatstva. No, mnoge životinje šume su se udružile kako bi ojačale svoje resurse i suprotstavile se vlasti mačaka. U njihovim naporima da ostvare svoje ciljeve, ova saveznici mogu dobiti pomoć skitnica koji mogu putovati kroz opasnije šumaste puteve. I dok neki možda simpatiziraju s nadama i snovima ove alijanse, skitnice su dovoljno stare da se sjećaju ptica grabljivica koje su nekada vladale šumom.

S druge strane, na rubu regije, ponosni i svađalački jarebice su pronašle novog vođu koji će njihovoj frakciji omogućiti povratak njihovom drevnom naslijeđu. Bliži se trenutak odluke o sudbini ove velike šumske zemlje. Igrači moraju odlučiti koja skupina će na kraju zaživjeti.

U Rootu svaki igrač ima jedinstvene sposobnosti i različite uvjete pobjede. Ova asimetrična konstrukcija igre, uz pomoć prekrasnih i višestrukih karata, nikada nije bila toliko pristupačna. Mačke igraju igru izgradnje motora i logistike dok pokušavaju održati red u velikoj divljini. Sakupljanjem drva mogu izgraditi radionice, pilane i barake, a pobjeđuju izgradnjom novih zgrada i projektila.

Jarebice okupljaju svoje jastrebove kako bi ponovno preuzele šumu. Moraju osvojiti što više teritorija i izgraditi gnijezda prije nego se sve vrati u svađu.

Saveznici se skrivaju u sjenama, regrutirajući snage i kujeći zavjere. Počinju polako, ali prema kraju igre postaju dramatično prisutni – samo ako uspiju držati druge igrače pod kontrolom.

Skitnica igra sve strane sukoba s ciljem da ostvari vlastite interese, dok skriva tajanstvenu misiju. Istražuje ploču, bori se protiv drugih frakcija i radi na ostvarivanju svog skrivenog cilja.

U Rootu su igrači ti koji vode priču, a razlike između uloga pružaju nevjerojatan nivo interakcije i igrivost. Leder Games vas poziva, zajedno sa svojom obitelji, da istražite fantastični svijet Roota! Uz svoje zahtjevne mehanike i duboku strategiju, Root je izvrstan izbor za djecu od 10 godina koja žele ući u svijet složenih društvenih igara.

Root Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: Mission Deep Sea je izuzetno popularna društvena igra koju je izdao KOSMOS 2021. godine. Ova igra je idealna za djecu od 10 godina i starije, ali će se svidjeti i cijeloj obitelji. Ova igra spada u područje igara za cijelu obitelj i kombinira nekoliko različitih mehanika, kao što su komunikacijska ograničenja, kooperativna igra, upravljanje rukom, scenariji i kampanje, te trik-takanje. The Crew: Mission Deep Sea se igra uz pomoć karata, a cilj je pronaći izgubljeni kontinent Mu. Ova nova avantura vodi vas i vašu posadu duboko u morske dubine u potrazi za legendarnom potopljenom zemljom. Vaš uspjeh ovisi o tome kako dobro surađujete kao tim, korak po korak, trik za trikom. Svaki skup karata otkriva izazove koji dolaze, a vaša posada će morati pažljivo planirati kako bi osigurala uspješan nastup. Iako komunikacija između članova posade može biti izuzetno ograničena, upravo je ona ključna za uspjeh. Pronalaženje skrivenog kontinenta u mutnim dubinama ovisi ne samo o osvajanju karata, već i o pažljivoj pregovaračkoj taktici kojom se pobjeđuju. The Crew: Mission Deep Sea je dobio divne ocjene od fanova i kritika, a razina kompleksnosti je jednostavna. Ova igra je zaista izvrsna opcija za druženje s djecom starijom od 10 godina.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Cascadia • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Cascadia je popularna igra iz 2021. godine koju je objavila tvrtka Flatout Games. Ova igra pripada području apstraktnih igara, konkretno obiteljskih igara za djecu od 10 godina. Ono što je čini posebnom je činjenica da je kombinacija tile-laying i token-drafting mehanike, što znači da igrači postavljaju pločice i odabiru žetone kako bi stvorili svoj vlastiti habitat bogat raznolikom divljinom. Igra omogućuje igru samostalno ili s prijateljima, uz zahtijevano vrijeme igranja od 30 do 45 minuta.

Cascadia je posebna po tome što se temelji na habitatima i divljim životinjama na području Pacifičkog sjeverozapada. Svaki igrač započinje s tri šesterokutne pločice različitih tipova habitata koji su dostupni u igri. Jedna od ključnih strategija je odabir nove pločice habitata koja je uparena s žetonima divljih životinja. Zatim tu pločicu postavljate pored već postavljenih pločica i žeton divlje životinje smjestite na odgovarajući habitat. Cilj je stvoriti habitat koji smanjuje fragmentaciju i stvara koridore divljini kako biste postigli što veću površinu svakog tipa habitata. Ako uspijete ostvariti najveću površinu određenog habitata, dobit ćete dodatne bodove. No to nije sve, važno je također taktički postavljati žetone divljih životinja kako biste maksimizirali bodove. Kako biste postigli najviše bodova, morate pravilno iskoristiti različite ciljeve koje dobivate kroz kartice bodovanja. Podaci o igri govore sami za sebe, to je jednostavna igra koja je zaradila sjajne kritike i osvojila srca mnogih igrača. Cascadia je kombinacija predivnih ilustracija, jednostavnih mehanika i zabave koja može obogatiti kolekciju igara za djecu od 10 godina.

Cascadia Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!