Najbolje društvene igre za djecu od 13 godina

Dobrodošli u svijet društvenih igara za djecu od 13 godina! Ako tražite igre koje će pružiti vašem djetetu nezaboravnu zabavu i potaknuti razvoj različitih vještina, ovo je pravo mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najbolje društvene igre koje su posebno prilagođene djeci u dobi od 13 godina. Bez obzira jeste li u potrazi za igrom koja potiče strategiju, komunikaciju ili kreativnost, sigurno ćete pronaći nešto što će odgovarati interesima i preferencijama vašeg djeteta. Spremite se za sate zabave i uzbudljivih izazova uz ove izvrsne društvene igre!

Sadržaj

Pandemic Legacy: Season 1 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Pandemic Legacy: Season 1 je jedna od najpoznatijih društvenih igara objavljena 2015. godine od strane Z-Man Games. Ova igra je osvojila srca fanova i kritičara i zauzima visoko mjesto među igrama. Ova igra je posebna jer je to kampanjska igra koja se igra kroz 12-24 sesije, ovisno o tome koliko dobro vaša grupa igra. U početku, igra se slično osnovnoj Pandemic igri, u kojoj tim specijalista za borbu protiv bolesti trči protiv vremena da putuju po svijetu, tretirajući žarišta bolesti dok istražuju lijekove za četiri svjetske epidemije prije nego što situacija izmakne kontroli.

Pandemic Legacy: Season 1 je igra kooperacije, gdje igrači moraju surađivati kako bi pobijedili i ispunili ciljeve. Svaki igrač ima posebne sposobnosti koje ga čine nezamjenjivim članom tima. Igrači se kreću po svijetu, istražujući različite lokacije, liječeći bolesti i razmjenjujući karte kako bi došli do lijekova. Svaki potez igrača stvara tenziju jer izbijanje epidemija može dovesti do širenja bolesti i povećanja panike u gradovima. Igrači moraju brzo reagirati i donositi pametne odluke kako bi spriječili globalnu katastrofu.

Ono što čini ovu igru jedinstvenom je njezin Legacy aspekt. Tokom igre, igrači će otkrivati nove pravila i komponente, te modificirati komponente igre stalno mijenjajući njezinu dinamiku. Čak će biti potrebno pisati i uništavati karte, te zalijepiti trajne naljepnice na komponente. Igra također uključuje fascinantnu priču koja će se otkrivati kroz sesije i koja će vas držati zainteresiranima od početka do kraja. Pandemic Legacy: Season 1 je pravo osvježenje na tržištu društvenih igara i pruža sjajno iskustvo za sve igrače koji traže izazov i priču koja će ih zadržati na rubu sjedala.

Pandemic Legacy: Season 1 Društvena Igra

Terraforming Mars • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Terraforming Mars je popularna strateška društvena igra koja će oduševiti i mlade i stare. Ova igra, objavljena 2016. godine od strane FryxGames, nudi jedinstvenu temu koja će igrače povući u budućnost, točnije u 24. stoljeće. Glavni cilj igre je terraformiranje planeta Mars kako bi ga učinili naseljivim za čovječanstvo. Povodom teme društvenih igara za djecu od 13 godina, Terraforming Mars se pojavljuje na ovom popisu jer nudi izazovne i edukativne elemente koji će potaknuti razvoj misaonih vještina kod djece.

Terraforming Mars je igra za 1 do 5 igrača, što je savršeno za obiteljsko igranje. Igra traje između 90 i 120 minuta, što omogućava duže vrijeme provedeno zajedno s obitelji ili prijateljima. Budući da je igra kategorizirana kao strategijska igra, igrači će morati koristiti svoje taktičke vještine i planiranje kako bi ostvarili svoje ciljeve.

Jedan od najzanimljivijih aspekata Terraforming Mars igre su mehanike igre. Kroz izbor posebnih projektnih kartica, igrači će graditi svoju korporaciju i doprinijeti terraformiranju Marsa. Ove kartice predstavljaju širok raspon projekata, uključujući uvođenje biljnog i životinjskog svijeta, izgradnju gradova, pa čak i rudarenje mjeseca Jupitera. Igrajući ove karte bonusi se dodjeljuju igračima, a njihova proizvodnja resursa se povećava. Da bi kartice postale upotrebljive, potrebno je povećanje temperature, kisika i pokrivenosti oceana.

Terraforming Mars također nudi mogućnost igračima da grade svoje gradove, otvore oceane i stvaraju zelenilo na površini Marsa. Bitka za najbolje lokacije na ploči, ujedinjena s natjecanjem za različite Milestones i Awards, stvara napetu atmosferu tijekom igre.

Ono što čini Terraforming Mars posebnom i vrijednom mjesta na ovom popisu je bogata tema koja kombinira elemente ekonomije, znanstvene fantastike i očuvanja okoliša. Igra pruža mogućnost učenja o znanstvenim aspektima teraformiranja, ali isto tako potiče igrače na razmišljanje o važnosti očuvanja okoline i uravnoteženju čovječjeg razvoja s prirodom.

Ukratko, Terraforming Mars je odličan izbor za djecu od 13 godina koja su ljubitelji društvenih igara. Igra pruža izazovne mehanike, edukativne teme te potiče taktičko razmišljanje i suradnju među igračima. Iskusite budućnost Marsa i postanite dio tima koji će ga učiniti naseljivim!

Terraforming Mars Društvena Igra

War of the Ring: Second Edition • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 150-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Rat Prstenova: Drugo izdanje je jedna od najpoznatijih društvenih igara koja će očarati sve fanove Tolkinove epske trilogije. Kroz ovu igru ​​možete doživjeti uzbudljivu avanturu i borbe koje su obilježile fantazijski svijet. Ova igra je fantastičan izbor za tinejdžere od 13 godina zbog svoje kompleksnosti i dubine. Rat Prstenova: Drugo izdanje nudi igrače izazovne mehanike poput akcijskog izbora, pomjeranja po područjima, vođenja kampanje, rezolucije sukoba karticama i bacanja kockica. Uz trajanje od 150 do 180 minuta, ova igra pruža satima zabave i napetosti. Sama igra može se dobiti na dva načina – vojnom pobjedom, osvajanjem određenog broja gradova i utvrda slobodnih naroda ili potpuno suprotno – uništavanjem Jednoga Prstena u planinama Sudnjeg Dana.

Jedno od najuzbudljivijih aspekata ove igre je uloga Prstenonoše. Dok se vojske sukobljavaju diljem Srednje Zemlje, Družina Prstena tajno se kreće prema Gori Sudnjeg Dana kako bi uništila Prsten Jednoga. Igra nudi jedinstvenu ravnotežu između zaštite Prstenonoše od opasnosti i borbe protiv Sauronovih vojski. Potezi igrača ovise o izvlačenju Akcijskih Kockica, svaka kockica omogućuje izvršavanje različitih akcija poput vođenja bitki, regrutiranja vojnika i napredovanja na političkoj ljestvici. Osim toga, možete koristiti Akcijske Kockice za igranje Event Kartica koje donose posebne događaje i neočekivan preokret u igri.

Rat Prstenova: Drugo izdanje je vrlo cijenjen među igračima i kritičarima zbog svoje vjernosti prema izvornom materijalu i dubine igre. Ova igra je jedna od najboljih u svom žanru i pruža sjajan način da se tinejdžeri urone u fantastični svijet Ratova Prstenova. Njegova kombinacija taktike, sreće i narativnosti čini je obaveznim dodatkom na listi društvenih igara za tinejdžere od 13 godina. Ako ste obožavatelj knjiga ili filmova Ratova Prstenova, definitivno nećete biti razočarani ovom igrom.

War of the Ring: Second Edition Društvena Igra

Spirit Island • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Spirit Island je kompleksna i tematska kooperativna igra koja se bavi obranom vašeg otoka od kolonizirajućih Osvajača. Igrači preuzimaju ulogu različitih duhova zemlje, svaki sa svojim jedinstvenim elementarnim sposobnostima. Svaki potez, igrači istovremeno biraju koje će karte moći odigrati, plaćajući za to potrebnu energiju. Kombinacija karata koje odgovaraju elementarnim sklonostima duha omogućuje dodatne bonuse. Brže sposobnosti djeluju odmah, prije širenja i pustošenja Osvajača, dok su druge magije sporije i zahtijevaju napredno razmišljanje i planiranje za njihovo učinkovito korištenje. U fazi Duha, duhovi dobivaju energiju i odlučuju hoće li povratiti korištene karte snage, tražiti nove moći ili širiti prisutnost na nove dijelove otoka.

Osvajači se šire po karti otoka na polupredvidiv način. Svaki potez istražuju određene teritorije (dijelove otoka), a sljedeći potez tamo grade naselja i gradove. Potez nakon toga, pustoše područja, donoseći propast zemlji i napadajući domorodačke otokane prisutne. Domorodci se bore protiv Osvajača kad su napadnuti i pomažu duhovima na druge načine, ali ne uvijek baš onako kako ste se nadali. Neke Moći funkcioniraju preko domorodaca, pomažući im, na primjer, protjerivaju Osvajače ili čiste zemlju od propadanja.

Igra se sve više zakuhava kako napreduje: duhovi šire svoju prisutnost na nove dijelove otoka i traže nove i sve moćnije sposobnosti, dok se Osvajači pojačavaju u svojim naporima za kolonizaciju. Svaki potez predstavlja 1-3 godine alternativne povijesti. Na početku igre, pobijeda zahtijeva uništavanje svakog naselja i grada na ploči, ali kako Osvajači postaju sve više uplašeni, pobjeda postaje lakša: čak i ako nekoliko naselja ili gradova ostane, oni će pobjeći. Poraz dolazi ako je uništen bilo koji duh, ako je otok preplavljen propadanjem ili ako se dobni špil Osvajača iscrpi prije postizanja pobjede.

Igra uključuje različite protivnike s kojima se može boriti (na primjer, Švedska rudarska kolonija ili udaljena britanska kolonija). Svaki mijenja tok igre na različite načine i pruža različite izazove kako biste ostali zainteresirani dok stječete vještine.

Spirit Island je odabran za ovaj popis društvenih igara za djecu od 13 godina jer nudi dubok i taktički izazov koji će zadržati stariju djecu angažiranima i zainteresiranima. Ova igra potiče timski rad i razmišljanje unaprijed, dok se igrači bore kako bi obranili svoj otok od invazije. S mogućnošću igranja od 1 do 4 igrača, Spirit Island pruža fleksibilnost u odabiru broja igrača za uključivanje. S njegovom tematskom pozadinom koja kombinira fantastiku, borbu i mitologiju, ova igra će pružiti uzbudljivo iskustvo za sve ljubitelje strategijskih igara.

Spirit Island Društvena Igra

Gaia Project • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Gaia Project je popularna igra objavljena 2017. godine od strane izdavačke kuće Feuerland Spiele. Ova igra osvojila je srca mnogih fanova i zaradila sjajne ocjene. Ukoliko tražite igru visokog nivoa kompleksnosti, Gaia Project je odličan izbor za vas. Ova strategijska igra nudi vrhunsku zabavu za 1 do 4 igrača, a trajanje jedne partije može biti između 60 i 150 minuta.

Gaia Project je naslov koji se svrstava u područje društvenih igara strategije. Ova igra nudi nekoliko zanimljivih mehanika poput bonuse za kraj igre, izgradnje mreže i ruta, te upravljanje ekonomijom. Tema igre smještena je u svemirsko istraživanje i izgradnju teritorija, s elementima znanstvene fantastike.

U Gaia Projectu, svaki igrač ima zadatak da razvije svoju frakciju na različitim planetama. Kroz različite faze razvoja, igrači mogu unaprijediti vještine u različitim područjima kao što su terraformacija, navigacija, umjetna inteligencija, ekonomija i istraživanje. Svaka frakcija ima jedinstvene sposobnosti i vještine koje će koristiti kako bi ostvarili svoje ciljeve.

Gaia Project se ističe i po modularnoj ploči koja omogućava raznovrsne postavke svijeta igre, čineći svaku partiju drugačijom i izazovnom. Igra nudi i solo varijantu koja omogućava jednom igraču da se upusti u istraživanje galaksije. Za ljubitelje strategija koje zahtijevaju duboko razmišljanje i planiranje, Gaia Project je savršen izbor. Ova igra će pružiti mnogo sati zabave i izazova za sve koji uživaju u osvajanju svemirskih teritorija i razvoju svoje civilizacije.

Gaia Project Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!