Najbolje društvene igre za djecu od 5 godina

Dobrodošli u svijet društvenih igara za djecu od 5 godina! Ako tražite igre koje će potaknuti razvoj motoričkih i kognitivnih vještina vašeg djeteta, ovo je pravo mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije i edukativne igre koje su posebno dizajnirane za djecu u dobi od 5 godina. Od igara koje potiču brojanje i prepoznavanje boja do igara koje razvijaju logičko razmišljanje i socijalne vještine, pronaći ćete širok izbor igara koje će vaše dijete oduševiti. Spremite se za sate smijeha, učenja i kvalitetnog vremena provedenog s vašim malim igračem!

Sadržaj

Rhino Hero: Super Battle • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 10-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
“Rhino Hero: Super Battle” je zanimljiva društvena igra objavljena 2017. godine od strane poznate izdavačke kuće HABA. Igra je namijenjena za 2 do 4 igrača i pogodna je za djecu od 5 godina. Ova igra kombinira brojne mehanike kao što su bacanje kocke, staplanje i ravnoteža. Osim toga, ovu igru karakterizira i jednostavna razina kompleksnosti, što je čini idealnom za mlade igrače. “Rhino Hero: Super Battle” je tematski smješten na građevinskom gradilištu, gdje igrači moraju penjati se na visoki neboder, izbjegavajući dosadne paukove majmune. Igrači će se također naći u borbi sa svojim superherojima protiv ostalih igrača. Uz njihovu pomoć, igrači moraju strategijski postaviti svoje karte i biti prvi koji će stići na vrh. Iako je igra jednostavna za naučiti i brzo se igra, ona nudi ogroman potencijal za zabavu i rivalstvo među igračima.

Rhino Hero: Super Battle Društvena Igra

Rhino Hero • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 5-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas ćemo vam predstaviti jednu manje poznatu društvenu igru koja će zasigurno oduševiti vaše najmlađe. Riječ je o igri pod nazivom Rhino Hero, koju je 2011. godine izdala kompanija HABA. Ova igra pripada podkategoriji Dječje igre unutar šireg područja društvenih igara. Rhino Hero je namijenjen za 2 do 5 igrača, a vrijeme igre varira između 5 i 15 minuta.

Radnja igre je jednostavna – svaki igrač ima pet krovova koje treba postaviti na zgradu. No, prije toga, potrebno je sagraditi samu zgradu. Tijekom igre, igrači naizmjence dodaju zidove i krovove na postojeću zgradu. Važno je zadržati stabilnost zgrade jer igra obuhvaća i balansiranje krovova.

Rhino Hero je dobitnik dobrih ocjena i osvojio je srca mnogih ljubitelja društvenih igara. Iako je namijenjen djeci od pet godina, ova igra i odraslima pruža zabavu i izazov. Igra je jednostavna za razumijevanje i brzo se igra, što je vrlo važno kod najmlađih igrača.

Jedna od prednosti Rhino Hero igre je što je igra dinamična, puna uzbuđenja i smijeha. Dok gradite zgradu, uvijek postoji mogućnost da se ona sruši i iznenadi sve igrače. To čini igru izuzetno zabavnom i nepredvidivom.

S obzirom na svoju tematiku i jednostavna pravila, Rhino Hero je izvrstan izbor za djecu od 5 godina. Igra ne samo da razvija njihove motoričke sposobnosti, već i potiče logičko razmišljanje i strateško planiranje. Također, igra potiče timski duh i interakciju među igračima. Rhino Hero je jednostavno nezaobilazna igra za sve male avanturiste koji žele postati superjunaci!

Rhino Hero Društvena Igra

Outfoxed! • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Ako tražite društvenu igru za djecu od 5 godina koja će oduševiti i zabaviti vaše mališane, onda je “Outfoxed!” igra koju trebate istražiti! Ova igra, objavljena 2014. godine od strane Gamewright izdavačke kuće, donosi uzbudljivu priču o nestaloj pitkoj piti gospođe Plumpert. Igrači moraju brzo surađivati kako bi skupili tragove i koristili poseban skener dokaza kako bi otkrili krivca. Ali moraju biti brzi jer krivac, napeti lisac, bježi prema izlazu! Bit će potrebno razmišljanje, pamćenje i malo sreće kako biste uspjeli zaustaviti ovog lisca i vratili Pitu gospođi Plumpert.

Outfoxed! je jednostavna i zabavna društvena igra koja je posebno dizajnirana za djecu u dobi od 5 godina. Sa svojom kombinacijom kooperativnog igranja, zaključivanja, bacanja kockica, pomicanja po ploči i pamćenja, ova igra će potaknuti razvoj djetetovih vještina, te istovremeno pružiti članovima obitelji priliku da se zajedno zabave. Zahvaljujući jednostavnosti pravila i tijeku igre, Outfoxed! omogućava djeci da se osjećaju uključeno i samopouzdano u igri, bez obzira na njihove razine igračkog iskustva.

Igra je dobila visoke ocjene od strane fanova i recenzija, a njezin nivo kompleksnosti je jednostavan. To je razlog zašto je Outfoxed! izabran da se nađe na ovom popisu društvenih igara za djecu od 5 godina. Ova igra donosi nevjerojatnu interakciju između igrača te izaziva uzbuđenje i natjecateljski duh, ali istovremeno potiče suradnju i timski rad. Stoga, ako želite donijeti puno smijeha, zabave i intelektualnog izazova u vaš dom, Outfoxed! je sjajan izbor!

Outfoxed! Društvena Igra

Animal Upon Animal • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Želite da oduševite svoje mališane i ponudite im igru koja će im pomoći u razvoju motoričkih sposobnosti i logike? Onda je Animal Upon Animal savršena igra za vas! Ova manje poznata igra, koja je objavljena 2005. godine od strane HABA, dizajnirana je za djecu od 5 godina. Postavite sebi izazov sa ovom džunglom koja leži na vašem stolu!

Sa predivnim drvenim figuricama životinja, djeca će se natjecati ko će moći napraviti najveću kulu. Od prvog trenutka, igrači će morati pažljivo birati koje životinje stavljaju na vrh. Kao što znate, poredanje životinja na životinje, nije nimalo lak zadatak. Pingvin na krokodila, ovca na pingvina, zmija na ovcu? Možda je jež onaj koga treba staviti na vrh, ali visina mu pravi probleme.

Ova igra koristi kockicu za bacanje, što znači da će djeca razviti i svoje vještine u brojanju dok čekaju svoj red. Kroz dodavanje životinja na postojeću strukturu ili proširivanje temelja na stolu, igrači će se takmičiti ko će prvi uspjeti da iskoristi sve svoje životinje. Svakom igraču će biti vraćene dvije životinje ako prilikom dodavanja životinja dolazi do rušenja njihove konstrukcije.

Animal Upon Animal je igra koja je jednako popularna kod djece i odraslih. Njena jednostavnost i brz tempo čine je idealnom igrom za zabavu cijele porodice. Ova igra je osvojila simpatije mnogih ljubitelja društvenih igara, a kompleksnost igre je svedena na minimum kako bi se i najmlađima omogućilo lako snalaženje. Ako želite da svojoj djeci pružite satove zabave uz istovremeno razvijanje motorike i logike, onda je Animal Upon Animal savršen izbor za vas.

Animal Upon Animal Društvena Igra

Loopin’ Louie • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 10-10 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas ću vam predstaviti jednu manje poznatu igru koja će zasigurno obradovati djecu od 5 godina. Riječ je o igri Loopin’ Louie koju je izdala Arclight Games davne 1992. godine. Ova zabavna igra za 2 do 4 igrača kombinira akciju i preciznost i idealna je za djecu ove dobi. Igrači će se naći u ulozi farmera koji pokušavaju zaštititi svoje pile od letjelice Loopin’ Louie. Motor pokreće letjelicu koja kruži iznad pilića, a igrači koriste polugu kojom pokušavaju odbiti letjelicu od svojih pilića i preusmjeriti je prema pilićima drugih igrača. Cilj igre je zadržati piliće dok svi ostali ne izgube sve piliće.

Loopin’ Louie može biti pravi izazov za djecu od 5 godina jer je igra u realnom vremenu, što znači da moraju biti brzi i vični u svom potezu. Ipak, kompleksnost ove igre je vrlo jednostavna, što je čini idealnom za ovu dobnu skupinu. Sama mehanika igre, eliminacija igrača i realno vrijeme, omogućuje svakom djetetu da ima jednaku šansu za pobjedu.

Ova igra ima dobre ocjene i recenzije od obožavatelja, što je još jedan razlog zašto je Loopin’ Louie zaslužno na ovoj listi najboljih društvenih igara za djecu od 5 godina. Zabavna tematika farmera i pilića, kao i mogućnost natjecanja s prijateljima, čine Loopin’ Louie neodoljivom igrom za djecu ove dobi. Iako je igra objavljena prije skoro 30 godina, njen šarm i zanimljiv gameplay ne blijede.

Ukratko, Loopin’ Louie je izvrsna dječja igra koja kombinira akciju, preciznost i zabavnu tematiku farmera i pilića. Ona pruža pravi izazov djeci od 5 godina, potičući brzinu i vještine u igri. Sa svojom jednostavnom mehanikom, ova igra nudi jednaku šansu svakom igraču za pobjedu. Iako je manje poznata, Loopin’ Louie definitivno zaslužuje svoje mjesto na ovoj listi najboljih društvenih igara za djecu od 5 godina.

Loopin' Louie Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!