Najbolje društvene igre za djecu od 6 godina

Dobrodošli u svijet društvenih igara za djecu od 6 godina! Ako tražite igre koje će potaknuti razvoj motoričkih i kognitivnih vještina vašeg djeteta, ovo je pravo mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije i edukativne igre koje su posebno dizajnirane za djecu u dobi od 6 godina. Od igara koje potiču brojanje i prepoznavanje oblika do igara koje razvijaju logičko razmišljanje i socijalne vještine, pronaći ćete širok izbor igara koje će vaše dijete oduševiti. Spremite se za sate smijeha, učenja i kvalitetnog vremena provedenog s vašim malim igračem!

Sadržaj

Chess • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 0-0 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Danas ćemo predstaviti jednu od najstarijih i najpoznatijih društvenih igara na svijetu – Šah. Ova igra, koja je prvi put objavljena davne 1475. godine, postala je sinonim za razmišljanje, strategiju i logiku. Šah je jednostavna a ipak izuzetno kompleksna igra, koja se igra uz pomoć šahovske ploče s 64 polja. Glavni cilj igre je matirati protivničkog kralja, što zahtijeva planiranje, taktiku i strateško razmišljanje.

Jedinstvenost Šaha leži u različitim figurama s jedinstvenim načinom kretanja koje mogu koristiti igrači. Svaka figura ima svoju ulogu i koristi se za napad ili obranu. Igrači naizmjence pomiču svoje figure po ploči, kreirajući različite taktike i strategije. Igra može završiti na nekoliko načina – matiranjem, predajom ili neriješenim rezultatom.

Šah je poseban izbor za našu listu društvenih igara za djecu od 6 godina jer osim što potiče razvoj logičkog razmišljanja i strategije, također pomaže u razvijanju kreativnih i analitičkih vještina. Djeca koja igraju šah uče važnost planiranja, predviđanja poteza i vježbaju koncentraciju. Ova igra također može biti izvrstan način da djeca provode vrijeme s roditeljima ili prijateljima, potičući međusobnu komunikaciju i interakciju.

Iako je Šah igra koja zahtijeva dugotrajno učenje i usavršavanje, vrijednost ali i zabava koju pruža su neprocjenjivi. Bilo da ste početnik ili iskusni igrač, Šah je uvijek izazov i obećava satima zabave i intelektualnog nadmudrivanja. Svojom poviješću dugom više od pet stoljeća, Šah je postao simbol intelektualnih igara i prepoznat je kao sport od strane Međunarodnog olimpijskog odbora. Ova klasična igra zasluženo je na vrhu mnogih listi najboljih igara svih vremena. Zato nemojte propustiti priliku da upoznate djecu s ovom kraljevskom igrom!

Chess Društvena Igra

PitchCar • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
PitchCar je manje poznata igra koju je izdao Ferti 1995. godine. Igra je namijenjena 2 do 8 igrača u dobi od 6 godina i starijih. Ova igra je jedinstvena kombinacija igara s područja obiteljskih igara i igara za zabave. Sastoji se od mehanika flickinga, modularne ploče i utrke. Zahvaljujući ovoj kombinaciji, PitchCar pruža dinamičnu i zabavnu igru za djecu. U igri koristite velike drvene diskove kako biste izgradili stazu koja izgleda kao trkaća staza za automobilčiće. No umjesto elektrike, koristite prsne pokrete prstima kako biste gurali male diske po stazi. To daje igri poseban dojam i uzbuđenje. Svidjet će vam se kvalitetni materijali od kojih je izrađena igra, a modularna ploča vam omogućava da sami sastavljate različite staze. Igra je jednostavna za naučiti i brzo se igra, što je odlična kombinacija za djecu tog uzrasta.

PitchCar Društvena Igra

Rhino Hero: Super Battle • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 10-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas vam predstavljamo društvenu igru Rhino Hero: Super Battle, koja je relativno nepoznata, ali izuzetno zanimljiva igra za djecu od 6 godina. Ova igra je izdana 2017. godine od strane izdavačke kuće HABA i namijenjena je za 2 do 4 igrača. Igra traje između 10 i 20 minuta, što je idealno za kratke partije s malom djecom. Rhino Hero: Super Battle spada u područje društvenih igara koje su namijenjene cijeloj obitelji. Zahvaljujući jednostavnim mehanikama poput bacanja kocke, slagalice i ravnoteže, ova igra je vrlo jednostavna za naučiti i igrati.

Ono što je posebno zanimljivo kod Rhino Hero: Super Battle je da je to 3D slagalica. Igrači će graditi nestabilne kule i popeti se na njih sa svojim junacima kao što su Rhino Hero, Giraffe Boy, Big E. i Batguin. Ali tu nije kraj, jer će se voditi i žestoke bitke između super- heroja uz prijeteće viseće majmunčiće. Pobjednici bitki će biti oni koji će sačuvati ravnotežu svojih heroja i ne dozvoliti da ih smetaju neugodni majmunčići. Sigurno će biti puno smijeha i uzbuđenja dok igrate ovu igru sa svojom djecom.

Iako Rhino Hero: Super Battle nije široko poznata igra, ona je osvojila mnoge obožavatelje i dobila odlične ocjene. Ova igra je idealan izbor za djecu od 6 godina jer je vrlo jednostavna, ali istovremeno pruža mnogo zabave. Igranje ove igre će pomoći djeci da razviju motoričke sposobnosti, strategijsko razmišljanje i suradnju s drugima. Rhino Hero: Super Battle je definitivno vrijedna igra koju treba imati u svojoj kolekciji društvenih igara za djecu.

Rhino Hero: Super Battle Društvena Igra

Rhino Hero • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 5-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Rhino Hero je manje poznata igra iz 2011. godine koju je objavila kompanija HABA. Ova igra je namijenjena za 2 do 5 igrača i traje od 5 do 15 minuta. Rhino Hero spada u kategoriju društvenih igara za djecu od 6 godina. Ima nekoliko zanimljivih mehanika kao što su upravljanje kartama, gubljenje poteza, bodovanje i ponovno postavljanje igre, te stabilizacija i balansiranje. Kao akcijska igra, Rhino Hero iziskuje spretnost i preciznost igrača.

Ova igra je dobro ocijenjena od strane obožavatelja i ima jednostavan nivo kompleksnosti. Ono što čini Rhino Hero posebnim je njegova jednostavnost u pravilima, što je idealno za djecu od 6 godina. Igrači naizmjence dodaju zidove i krovove na zgradu, pazeći da ih ne previše opterete jer bi se zgrada mogla srušiti. Cilj igre je da igrači iskoriste sve krovne kartice iz svoje ruke. No pripazite, jer određene krovne kartice mogu zahtijevati posebne akcije, kao što su dodavanje drugog krova, mijenjanje smjera igre ili premještanje Super Rina na novu lokaciju na tornju.

Rhino Hero je savršena igra za djecu koja će uživati u stvaranju visoke zgrade i testiranju svoje spretnosti u balansiranju. Njen kratki trajanje i jednostavnost pravila čine je idealnom za partije s prijateljima i obitelji. Rhino Hero je odabirom koji nećete požaliti ako tražite društvenu igru za djecu od 6 godina.

Rhino Hero Društvena Igra

Qwirkle • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Qwirkle je jedna od najpoznatijih društvenih igara koju je izdao MindWare 2006. godine. Ova igra je namijenjena za 2 do 4 igrača, a trajanje igre je oko 45 minuta. Zahvaljujući svojim mehanikama kao što su upravljanje rukom, gradnja uzoraka, postavljanje pločica na kvadratno polje, Qwirkle se ističe kao izuzetno zanimljiva i kreativna društvena igra. Ova igra pripada kategorijama apstraktne strategije i obiteljskih igara.

Qwirkle je dobro ocijenjen od strane fanova i kritičara, a njezin nivo složenosti je prilično jednostavan. Igrači započinju igru s šest pločica i cilj je postavljati pločice na stol na način da se povezuju po boji ili obliku. Boduje se svaka pločica koja se postavi na stol, kao i sve susjedne pločice. Igra završava kada igrač potroši sve svoje preostale pločice iz ruke. Ono što čini Qwirkle posebnom je njena jednostavnost i kreativnost koju pruža igračima. Mogućnosti za izgradnju uzoraka su gotovo beskrajne, što čini svaku igru jedinstvenom i izazovnom.

Qwirkle je izvrstan izbor za djecu od 6 godina jer je igra lagana za naučiti, ali istovremeno potiče razvoj logičkog razmišljanja i kreativnosti. Djeca će uživati ​​rukujući drvom, pronalazeći načine za stvaranje različitih uzoraka i osvajajući bodove. Ova igra također potiče interakciju među igračima, jer se blokovi mogu postavljati jedan do drugoga i stvarati različite kombinacije. Qwirkle je definitivno zabavan način za provesti vrijeme s prijateljima i obitelji, i zasigurno će donijeti puno smijeha i izazova.

Qwirkle Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!