Najbolje društvene igre za djecu od 7 godina

Dobrodošli u svijet najuzbudljivijih društvenih igara za djecu od 7 godina! Ako tražite igre koje će potaknuti razvoj kognitivnih vještina, logičko razmišljanje i socijalnu interakciju vašeg djeteta, ovo je pravo mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije i edukativne igre koje su posebno prilagođene djeci u dobi od 7 godina. Od igara strategije do igara zagonetki, ove društvene igre će pružiti nevjerojatnu zabavu i izazove za vaše dijete. Pripremite se za sate smijeha, natjecanja i nezaboravnih trenutaka provedenih s vašim malim igračem!

Sadržaj

Carcassonne • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Carcassonne je jedna od najpoznatijih društvenih igara za djecu od 7 godina. Ova igra, koju je objavila izdavačka kuća Hans im Glück 2000. godine, osvojila je mnoge fanove i sjajne recenzije. Carcassonne se smatra igrom jednostavne kompleksnosti, što ga čini savršenim izborom za djecu koja žele uživati u strategiji bez previše kompliciranja.

Carcassonne je igra koja se temelji na postavljanju pločica na kojima su prikazani dijelovi francuskog krajolika. Pločice mogu prikazivati gradove, ceste, samostane ili livade, a cilj igre je povezati različite dijelove pločica kako bi se postigli bodovi. Igrači mogu staviti svoje “meeple” figurice na različite dijelove pločica, poput vojnika u gradu, razbojnika na cesti, redovnika u samostanu ili farmera na livadi. Kada se određeni dio pločice dovrši, igrač koji je postavio figuricu osvaja bodove.

Tijekom igre Carcassonne, igrači se suočavaju s odlukama poput: “Vrijedi li stvarno staviti svoj posljednji meeplo tamo?” ili “Trebam li koristiti ovu pločicu kako bih proširio svoj grad ili je bolje postaviti je blizu protivnika kako bi mu otežao da dovrši svoj projekt i osvoji bodove?”. Iako igrači postavljaju samo jednu pločicu i imaju mogućnost postavljanja samo jedne figurice na nju, potezi se izvode brzo, čak iako je igra puna mogućnosti i opcija. Ova brza dinamika čini Carcassonne idealnom društvenom igrom za djecu od 7 godina, gdje se mogu zabaviti bez da osjete umor ili dosadu.

Carcassonne je također izniman izbor za ovu listu društvenih igara za djecu od 7 godina zbog svojih mehanika igre. Igra kombinira elemente poput utjecanja na područje, dodavanja pločica, prepoznavanja obrazaca i postavljanja pločica na mapu, što pruža mnoštvo mogućnosti za strategiju i planiranje. Osim toga, tematski je smješten u srednjovjekovnu eru gradnje gradova i teritorija, što može pomoći djeci da se upuste u uzbudljivi svijet povijesti.

Carcassonne je jednostavna, ali izuzetno zabavna igra koja će pružiti djeci od 7 godina priliku da razvijaju svoje vještine strategije, donošenja odluka i planiranja. Ova igra omogućuje djeci da se natječu jedni protiv drugih na kreativan način, stvarajući mape i gradiće pomoću pločica. Bilo da djeca igraju samostalno ili s obitelji i prijateljima, Carcassonne će svakako pružiti mnogo sati zabave i smijeha.

Carcassonne Društvena Igra

Mice and Mystics • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Mice and Mystics je popularna igra koja će oduševiti djecu od 7 godina. Ova igra je izazovna avantura koja će ih odvesti u svijet miševa koji moraju spašavati svoje kraljevstvo. U ovoj igri, igrači preuzimaju uloge hrabrih miševa koji su, zbog opasnih okolnosti, pretvoreni u miševe. Kako bi izbjegli neprijatelje i zločestu vlastelinu Vanestru, miševi se moraju snaći u lavirintu dvorca koji je sada dvadeset puta veći nego inače. Tijekom igre, igrači će se suočiti s raznim izazovima, kao što su pacovi, kukci i paukovi, ali i najveći od svih strahota – mačka Brodie.
Mice and Mystics je kooperativna igra u kojoj igrači surađuju kako bi spasili ugroženo kraljevstvo. Ova inovativna igra gura igrače u interaktivno okruženje koje se stalno mijenja, a kroz igru se razvija bogata priča. Sustav Cheese omogućuje igračima da sakupljaju mrvice vrijednog sira koje pronalaze tijekom putovanja, te ih koriste kako bi ojačali svoje miševe novim sposobnostima i pobijedili navodno nepremostive prepreke. Mice and Mystics će pružiti svakoj grupi prijatelja nezaboravnu avanturu o kojoj će pričati godinama – pod uvjetom da svi prođu test i samo prošapću…
Mice and Mystics je zasluženo na listi društvenih igara za djecu od 7 godina zbog svoje bogate tematike i uzbudljive priče. Djeca će uživati u taktičkom planiranju i suradnji, dok istovremeno istražuju čarobni svijet miševa. Ova igra pruža zanimljivo iskustvo avanture, ali i podstiče razvoj kritičkog razmišljanja i timskog rada. Uz Mice and Mystics, djeca će imati priliku naučiti važne vještine poput strateškog planiranja, donošenja odluka i suradnje. Ova igra je izvrsna opcija za djecu koja vole maštovite teme i avanture, te će ih zaokupiti na satima zabave.

Mice and Mystics Društvena Igra

Chess • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 0-0 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Šah je popularna igra objavljena 1475. godine od strane izdavača (Public Domain). Pripada podgrupi apstraktnih igara društva i namijenjena je za 2 igrača. Ova igra je odabrana da se nađe na listi društvenih igara za djecu od 7 godina zbog svoje visoke razine kompleksnosti i mentalne izazovnosti.

Šah je igra strategije koja predstavlja srednjovjekovno ratovanje na ploči 8×8 sa izmjenjujućim svjetlim i tamnim kvadratima. Igrači se smještaju na suprotne strane ploče, a svaka figura ima jedinstven način kretanja. Cilj igre je zauzeti ili eliminirati protivničke figure kretanjem vlastitih figura po ploči. Igru karakterizira visoka razina taktičkog planiranja, predviđanja protivnikovih poteza i sposobnost brzog reagiranja. Šah je jedna od najpopularnijih igara na svijetu koja se igra u milijunima domova, klubova, online, preko prepiske i na turnirima. Iako je kompleksna igra, čak i za početnike pruža izvrsnu zabavu.

Chess Društvena Igra

PitchCar • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas vam predstavljamo igru PitchCar – malo poznatu igru koja će oduševiti vašu djecu od 7 godina. PitchCar je džepni automobil trkačka igra u kojoj koristite svoje prste da gurate male ploče oko staze. Zamislite samo kako ćete izazvati uzbuđenje u svojoj djeci kada budu pokušavali pogoditi pravi trenutak za precizno guranje kako bi izbjegli prepreke i prešli ciljnu liniju prije svojih protivnika. Ova igra je idealna za zabavu cijele obitelji ili za rođendanske proslave i okupljanja s prijateljima. PitchCar kombinira dinamičnu utrku s elementima vještine i spretnosti, stvarajući nevjerojatno uzbudljivo iskustvo za djecu. Bez sumnje, ova igra će zadržati vašu djecu zauzetu i zabavljenu satima.

PitchCar Društvena Igra

Stuffed Fables • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Stuffed Fables je manje poznata društvena igra za djecu od 7 godina koju je objavila Plaid Hat Games 2018. godine. Ova igra pripada području društvenih igara za obitelj, a temelji se na avanturama i tematskim elementima. Sadrži nekoliko mehanika poput kooperativne igre, bacanja kockica, uloga, kvadratne mreže, pričanja priča i varijabilne moći igrača.

Stuffed Fables je neobična avanturistička igra u kojoj igrači preuzimaju uloge hrabrih plišanih igračaka koje pokušavaju spasiti dijete koje vole od zločestog spletkaroša. Igra nudi uzbudljivu priču koju pokreću izbori igrača. Igrači istražuju svijet čuda i opasnosti, otkrivajući zanimljiva otkrića. Stuffed Fables se sastoji od poglavlja koja istražuju brojne trenutke u djetetovom životu, stvarajući pamtljivu priču idealnu za obitelji, ali i grupe odraslih koji nisu zaboravili svoj djetinji osjećaj čuđenja.

Jedinstvenost Stuffed Fables je u tome što se cijela akcija odvija na stranicama knjige avantura – posebnoj knjizi koja služi kao pravilo igre, vodič kroz priču i igraća ploča, sve u jednom! Svaka avantura u igri odvija se na nekoliko stranica ove predivne knjige avantura. Knjiga se otvara na stolu otkrivajući šarenu mapu ili sliku koja je ključna za igranje igre, s izborima, pričom i posebnim pravilima na suprotnoj stranici.

Tijekom svog poteza, igrač izvlači pet kockica iz vrećice. Boje izvučenih kockica određuju vrste radnji i mogućnosti dostupne igraču. Bijele kockice mogu popuniti igračke koje su ozlijeđene u borbi. Crvene kockice izvode napade u blizini, dok zelene kockice izvode napade na daljinu. Žute kockice pretražuju prostor, a plave kockice koriste se za posebne radnje. Ljubičaste kockice mogu se koristiti kao zamjena za bilo koju boju kockice. Većina kockica uvijek može pronaći strategijsku uporabu, uključujući kretanje, korištenje predmeta ili doprinos grupnim zadacima. Igrači mogu pohranjivati kockice za kasnije, kombinirati ih za jače akcije ili ih koristiti jednu po jednu za višestruke aktivacije. Tijekom igre, izvlače se i crne kockice, a nakon dovoljnog broja izvučenih kockica, pojavljuju se neprijatelji ili napadi, a vrećica s kockicama se resetira!

Igrači se mogu međusobno ohrabrivati dijeljenjem kockica ili svoje dragocjene nadjeve. Osim borbe protiv neprijatelja, svaka stranica priče nudi brojne zanimljivosti, šarmantne likove s kojima se može interaktirati i trgovati, kao i mnoge neobične izazove. Svaka stranica je samo jedno poglavlje koje se grana u višedimenzionalnu priču s mnogo predmeta i posebnim špilom otkrića punim iznenađenja.

Stuffed Fables je igra koja može privući djecu od 7 godina zbog svog zanimljivog koncepta, šarenih ilustracija i jednostavnih mehanika. Igrači će biti uvučeni u priču, potaknuti na suradnju i kreativnost, dok se istovremeno suočavaju s izazovima koje postavlja igra. Ova igra je odličan izbor za mlade avanturiste koji žele iskusiti uzbudljive pustolovine u svom djetinjstvu.

S obzirom na dobre ocjene i kritike, Stuffed Fables je definitivno vrijedan izbor za ovaj popis društvenih igara za djecu od 7 godina.

Stuffed Fables Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!