Najbolje društvene igre za djecu od 9 godina

Ove društvene igre za djecu od 9 godina su savršene za poticanje razvoja kritičkog razmišljanja, timskog rada i socijalnih vještina.
U ovom blogu istražit ćemo najuzbudljivije igre koje će vašem djetetu pružiti ne samo zabavu, već i poticati razvoj ključnih vještina. Bez obzira jeste li roditelj, učitelj ili skrbnik, pronađite igru koja će vašem djetetu omogućiti kvalitetno vrijeme provedeno uz igru. Od taktičkih igara do zagonetki, ove društvene igre će potaknuti maštu i razvoj kod vašeg djeteta.

Sadržaj

Crokinole • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Crokinole je klasična igra spretnosti koja je osvojila srca mnogih igrača diljem svijeta. Ova drevna igra, objavljena još davne 1876. godine, savršena je za djecu od 9 godina i stariju djecu. Ona pripada poddomeni društvenih igara za obitelj i sa svojim jednostavnim pravilima i brzim tempom igre, garantira sate zabave za cijelu obitelj. Crokinole se igra na drvenoj okrugloj ploči, a igrači koriste drvene diskove kao igraće komade. Uzimajući naizmjenično poteze, igrači s ciljem pogađaju diskove preko ploče, koristeći prste za trzaj. Cilj je sletjeti diskove na bodovne regije na ploči, pri čemu je najviše bodovno područje utonula rupa u centru ploče. Ova izazovna igra kombinira elemente timske igre i preciznosti pogotka. Također je vrijedno napomenuti da je Crokinole jednostavan za naučiti, ali zahtjevan za savršenstvo. S obzirom na njegovu popularnost među igračima i povratne informacije ljubitelja, Crokinole zaslužuje svoje mjesto na ovom popisu društvenih igara za djecu od 9 godina.

Crokinole Društvena Igra

Azul • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Jedna od najzanimljivijih društvenih igara za djecu od 9 godina je slavno Azul iz 2017. godine. Ova igra, koju je izdala Next Move Games, pruža uzbudljivo iskustvo za 2 do 4 igrača, a trajanje jedne partije je između 30 i 45 minuta. Azul pripada podkategoriji apstraktnih društvenih igara za cijelu obitelj te sadrži nekoliko različitih mehanika poput dobitnih bodova na kraju igre, biranja pločica, stvaranja uzoraka, postavljanja pločica i uspostavljanja redoslijeda poteza. Ova igra se također svrstava u kategorije apstraktne strategije, zagonetki i renesanse.

Azul je dobro poznat među ljubiteljima društvenih igara i ima izvrstan rejting. Razina kompleksnosti je prilično jednostavna, što ga čini idealnom igrom za djecu od 9 godina. Tijekom igre, igrači se izmjenjuju u biranju i postavljanju pločica na svoje igračke ploče. Bodovi se dodjeljuju na temelju načina na koji su pločice postavljene kako bi ukrasili palaču. Dodatni bodovi se dobivaju za određene uzorke i završene setove, dok neiskorištene pločice negativno utječu na igračev rezultat. Na kraju igre, igrač s najviše bodova je pobjednik.

Azul je zbog svoje jednostavnosti i predviđenog uzrasta savršen odabir za ovu listu. Igrači će uživati u jezgrovitoj mehanici biranja i postavljanja pločica te se natjecati za najviše bodove i najljepšu palaču. Njegova popularnost i pozitivne recenzije ga čine neizostavnom igrom za djecu od 9 godina koja žele iskusiti uzbudljivi svijet društvenih igara. Azul je pravi dragulj među igrama koje su savršene za ovu dobnu skupinu.

Azul Društvena Igra

Patchwork • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas vam predstavljamo igru Patchwork, koju su izdali Lookout Games 2014. godine. Ova igra je izuzetno popularna među ljubiteljima društvenih igara, a istovremeno je vrlo jednostavna za razumijevanje. Patchwork je namijenjen za 2 igrača i igra se u trajanju od 15 do 30 minuta. Igra pripada poddomeni društvenih igara posvećenih apstraktnim igrama i igrama za cijelu obitelj. Sa svojim raznovrsnim mehanikama poput Grid Coverage, Income, Open Drafting, Rondel, Square Grid, i Tile Placement, Patchwork nudi igračima pravu poslasticu u smislu taktiziranja i strateškog razmišljanja.

U Patchworku, dva igrača se natječu u izradi najljepše (i najbodobnije) ćebeta od tkanina na osobnoj ploči od 9×9 polja. Igra počinje tako da se svi komadi tkanine nasumično postave u krug, a igrači dobiju pet gumba kao valutu/bodove u igri. Na svakom potezu, igrač ima mogućnost kupiti jedan od tri ponuđena komada tkanine ili proći. Kupovinom komada tkanine, igrač plaća odgovarajući broj gumba, pomjera oznaku na upravo kupljeni komad tkanine, dodaje taj komad na svoju ploču te pomiče svoju oznaku na vremenskom traku za broj polja koji je prikazan na kupljenom komadu. Moguće je postaviti komad tkanine bilo gdje na ploči, ali svakako je poželjno povezivati ih na najbolji mogući način. Ako je igračeva oznaka na vremenskom traku iznad ili na istome polju kao oznaka protivnika, igrač ima pravo na još jedan potez, inače je na redu protivnik. Igrači mogu i odabrati opciju prolaska, pri čemu premjeste svoju oznaku na polje ispred oznake protivnika i uzimaju gumbe iz banke u količini koja odgovara broju prijeđenih polja.

Patchwork nije samo igra kupovine i stavljanja komada tkanine na ploču. Svaki komad tkanine također ima prikazan određeni broj gumba. Kada igračeva oznaka na vremenskom traku pređe polje s prikazanim gumbovima, igrač zarađuje te gumbe: zbroje se svi prikazani gumbi na osobnoj ploči igrača te se uzme jednak broj gumba iz banke. Još jedna zanimljivost Patchworka je da na samom vremenskom traku postoje pet udubljenja veličine 1×1 polje. Prije početka igre, na ta udubljenja se postave pet stvarnih komada tkanine veličine 1×1 polje. Igrač koji prvi prođe kroz udubljenje na vremenskom traku zauzima taj komad tkanine i odmah ga postavlja na svoju ploču.

Jedna od dodatnih mogućnosti u Patchworku je osvajanje bonusne pločice vrijedne 7 dodatnih bodova za igrača koji prvi ispuni kvadrat veličine 7×7 na svojoj ploči. Naravno, ovo neće se dogoditi u svakoj igri, ali mogućnost osvajanja bonusnih bodova dodatno upotpunjuje taktiziranje i donošenje odluka u igri. Kada igračeva oznaka na vremenskom traku dođe do centralnog polja, igrač uzima još jednu količinu gumbova iz banke. Kada oba igrača stignu do centra vremenskog traka, igra se završava i pristupa se bodovanju. Svaki igrač dobiva bodove na temelju broja gumba u svojem vlasništvu, ali dobiveni bodovi se umanjuju za dva bodova po svakom praznom polju na njihovoj ploči. Rezultati mogu biti i negativni. Igrač s najviše bodova je pobjednik.

Zagrijte igračku maštu svojeg djeteta s ovom fantastičnom igrom koja pruža zanimljivu kombinaciju strategije, logike i taktike. Patchwork će ih potaknuti da koriste svoje kreativne vještine kako bi složili najatraktivnije komade tkanine na svojoj ploči. Ova igra je odličan izbor za djecu od 9 godina jer pruža zabavu i izazov, ali istovremeno je jednostavna za pravila i brzu igru.

Patchwork Društvena Igra

The Isle of Cats • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas želim s vama podijeliti jednu iznimno zabavnu društvenu igru koja će zasigurno oduševiti djecu stariju od 9 godina. Radi se o igri pod nazivom “Otok mačaka” koju je 2019. godine izdala tvrtka The City of Games. Ova igra spada u kategoriju obiteljskih i strateških igara te će pružiti satima zabave i izazova za 1 do 4 igrača. Također, vrijeme potrebno za igru varira između 60 i 90 minuta, što je idealno za neko popodnevno druženje s prijateljima ili obitelji.

Otok mačaka jedinstvena je igra koju karakterizira moderatna težina i iznimna popularnost među ljubiteljima društvenih igara. Glavni cilj igre je spašavanje što je moguće više mačaka prije nego što zločesti Lord Vesh stigne. Svaka mačka prikazana je na pločici i pripada određenoj obitelji, te je vaš zadatak da smjestite sve pločice na svoj brod dok istovremeno pokušavate zadržati obitelji zajedno.

Osim spašavanja mačaka, igra uključuje i upravljanje resursima. Tijekom igre će vam biti potrebno istraživati otok, pronalaziti blago, sklapati prijateljstva s Oshaxom te proučavati drevne lekcije. Svaka prikupljena lekcija omogućuje vam dodatne načine osvajanja bodova, a dostupno je čak 38 jedinstvenih lekcija. Potrebno je završiti lekcije, ispuniti brod mačkama i održati obitelji zajedno kako biste osvojili što više bodova. Igra se sastoji od pet rundi, a igrač s najviše bodova na kraju pobjeđuje.

“Otok mačaka” je igra koja će djeci pružiti jedinstveno iskustvo istraživanja, logičkog razmišljanja i strategije. Zahvaljujući temi mačaka i otoka, igra je vizualno privlačna i može potaknuti maštu i kreativnost mališana. Osim toga, sastoji se od raznih mehanika koje će osigurati raznolikost i izazovnost, poput odabira kartica, stvaranja uzoraka i taktičkog planiranja. Uz “Otok mačaka”, klinci će se sigurno dobro zabaviti i istovremeno razvijati važne vještine.

The Isle of Cats Društvena Igra

Pandemic: Iberia • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli na Iberski poluotok! U igri Pandemic: Iberia, smještenoj 1848. godine, igrači preuzimaju uloge medicinskih sestara, željezničara, seoskih doktora, mornara i drugih, kako bi pronašli lijekove za malariju, tifus, žuticu i kolere. Putujući od Barcelone do Lisabona, koristit ćemo kočije, brodove ili vlakove kako bismo pomogli stanovništvu Iberskog poluotoka. Distribuirajući pročišćenu vodu i razvijajući željezničku mrežu, usporit ćemo širenje bolesti u ovoj novoj verziji Pandemije.
Pandemic: Iberia je manje poznata igra iz serijala Pandemic, a zbog svoje tematike medicinskog karaktera, post-napoleonskog razdoblja i željeznica, idealno se uklapa u ovu listu društvenih igara za djecu od 9 godina. Igra se odvija u suradničkom stilu, u kojem igrači moraju zajedno raditi kako bi spriječili širenje bolesti i pronašli lijekove. Ovo je jedinstvena prilika za mlađe igrače da se upuste u svijet strategije i istraživanja, dok istovremeno uče o povijesnim događajima i dostignućima. S ocjenama i recenzijama koje igra ima, može se zaključiti kako je igra dobro prihvaćena među obožavateljima i kritičarima. Njezin stupanj složenosti je umjeren, što je pogodno za igrače koji su iskusniji, ali i za one koji tek ulaze u svijet društvenih igara.

Pandemic: Iberia Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!