Najbolje društvene igre za djecu s kartama

Dobrodošli u svijet najzabavnijih društvenih igara za djecu s kartama! Ako tražite igre koje će zabaviti vaše dijete i potaknuti razvoj njihovih vještina, ovo je pravo mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najkreativnije i edukativne igre koje će vašem djetetu pružiti ne samo zabavu, već i mogućnost učenja kroz igru. Od klasičnih igara poput UNO-a do inovativnih igara s posebnim kartama, ove društvene igre će potaknuti maštu, logičko razmišljanje i socijalnu interakciju vašeg djeteta. Pripremite se za sate smijeha i nezaboravnih trenutaka provedenih s vašim malim igračem!

Sadržaj

7 Wonders Duel • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
7 Wonders Duel je izuzetno popularna igra iz 2015. godine koja je namijenjena za dva igrača. Ova igra strateških poteza idealna je za djecu koja vole kartaške igre. Ono što je čini posebnom jest njena jedinstvena mehanika i tematika koja nas vodi u drevno doba izgradnje gradova i civilizacija.

U 7 Wonders Duel, igrači ulažu napore kako bi stvorili najprosperitetniji i najnapredniji grad. Kako bi to postigli, moraju mudro koristiti kartice koje prikupljaju tijekom igre. Kartice pružaju razne resurse, razvijaju vojnu moć ili donose znanstvene prednosti. Ali pazite, ova igra zahtijeva dobar tajming i predviđanje protivničkih poteza. Naime, svakoj kartici možete pristupiti samo ako nije prekrivena drugom kartom.

Jedna od zanimljivosti ove igre je mogućnost izgradnje sedam čudesnih građevina. Svaka od tih građevina donosi posebnu sposobnost vlasniku i tako donosi prednost u daljnjem razvoju. No, pazite da vam suparnik ne “preotme” građevinu jer samo sedam njih može biti izgrađeno!

Osim toga, igrači imaju mogućnost kupovati resurse ili ih stjecati kroz tijek igre. Kako igra odmiče, cijena za određene resurse raste za protivnika, što znači da morate strategijski plasirati svoje poteze kako biste osigurali svoju dominaciju.

Uz zanimljive mehanike i brzo gameplay iskustvo, 7 Wonders Duel će vas oduševiti s brojnim taktičkim odlukama koje morate donositi. Uz to, činjenica da je igra ocijenjena visokim ocjenama od strane fanova i stručnjaka, dokazuje njezinu kvalitetu kao izbor za našu listu najboljih društvenih igara za djecu s kartama.

7 Wonders Duel Društvena Igra

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Wingspan je jedna od najpoznatijih društvenih igara objavljenih 2019. godine od strane Stonemaier Games. Igra je namijenjena za 1 do 5 igrača i traje između 40 i 70 minuta. Ova igra pripada podkategoriji obiteljskih igara i strateških igara s kartama. Wingspan ima izvanredne ocjene od svoje fan baze i kritičara, a razina složenosti igre je umjerena.

U ovoj igri ulazite u svijet ptica i istražujete njihov svijet. Pratite ptice, promatrajte ih, postanite ornitolozi i sakupljajte ptice za svoju mrežu rezervata prirode. Svaka ptica omogućuje vam niz snažnih kombinacija i akcija koje proširuju vašu mrežu. Glavni cilj je razviti svoje stanište i uspješno privući što više različitih vrsta ptica.

Kroz tartaka možete dobivati hranu, koju kocke simboliziraju, a zatim koristiti tu hranu kako biste polagali jaja. Tu su i stotine jedinstvenih kartica s različitim vrstama ptica koje možete koristiti u svojoj igri. Naučite o svakoj vrsti, njenom staništu i načinu života. Iskoristite svoje ruke na najbolji način kako biste ostvarili što više bodova u igri.

Wingspan je igra koja se temelji na razvoju motorike i taktičkim odlukama. Nudi izvrstan balans između lakoće učenja i dubine taktike. To je igra u kojoj igrate s pticama, ali također učite o njima. To čini Wingspan idealnom igrom za ovu listu društvenih igara za djecu s kartama.

Wingspan Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Ako tražite zabavnu društvenu igru za djecu s kartama, The Crew: Mission Deep Sea je odličan izbor. Ova igra, koju je objavio KOSMOS, vodi vas i ostale igrače u potragu za izgubljenim kontinentom Mu. Zajedno ćete se suočiti s izazovima duboko u oceanskim dubinama dok pokušavate pronaći potonulo blago. Igra je nadogradnja popularne igre The Crew, a kombinacija kooperativnog pristupa, taktičkog upravljanja kartama i lucidne komunikacije čini je izuzetno zanimljivom opcijom za igru s djecom. The Crew: Mission Deep Sea donosi nekoliko uzbudljivih novih iznenađenja koja će vas dodatno oduševiti. Iako je komunikacija između članova vaše posade jako ograničena, sudarajući se karticu po karticu, trebat ćete taktički pristupiti pitanju redoslijeda pobjeđivanja. Ako se stvari ne odvijaju kako ste planirali, bit će potrebno gotovo izvrsno izvršenje i možda malo sreće kako biste došli do cilja. Bez sumnje, The Crew: Mission Deep Sea je igra koju ćete uzeti u obzir prilikom odabira društvenih igara za djecu s kartama.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
U kooperativnoj igri s uzimanjem karata The Crew: The Quest for Planet Nine, igrači se upuštaju u neizvadnu svemirsku avanturu kao astronauti. Kakve su glasine o nepoznatom planetu? Uzbudljivo putovanje kroz svemir prostire se kroz 50 uzbudljivih misija. No ova igra može se pobijediti samo ispunjavanjem zajedničkih individualnih zadataka svakog igrača. Kako bi ispunili raznovrsne izazove, timski je rad ključan. No to je teže nego što se očekuje u svemiru.

Svaka misija postaje sve teža, a nakon svake misije igru je moguće privremeno prekinuti i nastaviti kasnije. Tijekom svake misije, broj karata nije bitan, već je bitno odigrati prave karte u pravo vrijeme.

Tim će završiti misiju samo ako svi igrači uspiju uspješno ispuniti svoje zadatke.

Igra sadrži 50 misija, a tri dodatne misije objavljene su u časopisu “spielbox” 2/2020.

Ova igra je odabrana za ovaj popis jer predstavlja izvrsnu opciju društvenih igara za djecu s kartama. U svojoj kategoriji kartaških igara, ova znanstveno-fantastična igra istraživanja svemira pruža vrhunski kooperativni doživljaj. Upotrebom različitih mehanika poput ograničene komunikacije, upravljanja rukama i obavljanja zadaća, The Crew pruža izazov i zabavu za igrače svih dobnih skupina. Jasan koncept igre i jednostavni pravila čine je izvanrednim izborom za obitelji i djecu koja vole zajedničko igranje.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra

7 Wonders • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
7 Wonders je igra koja se ističe među društvenim igrama za djecu s kartama. Ova igra je postala pravi klasik od svojeg izdanja 2010. godine. U ovoj igri, igrači preuzimaju ulogu vođa jednog od 7 velikih gradova drevnog svijeta. Cilj igre je sakupiti resurse, razviti trgovačke rute i izgraditi svoj grad kako bi se afirmirala njegova vojna nadmoćnost. Sazidajte arhitektonsko čudo koje će prkositi vremenima.

7 Wonders nam donosi pomalo kompleksan gameplay, ali nije prezahtjevan za učenje. U svakom od tri doba igre, igrači dobivaju sedam karata iz posebnog špila, odabiru jednu kartu, a zatim prenose preostale karte susjednom igraču. Svi igrači otkrivaju svoje karte istovremeno, plaćajući resurse ako je potrebno ili sakupljajući resurse ili interakcionirajući na razne načine s ostalim igračima. Svaki igrač odabire još jednu kartu iz špila koji mu je prenesen, a proces se ponavlja sve dok igrači ne imaju šest karata iz tog doba. Nakon tri doba, igra se završava.

Bit igre 7 Wonders je razvoj karata. Neke karte imaju trenutne učinke, dok druge pružaju bonuse ili nadogradnje kasnije u igri. Neke karte pružaju popuste za buduće kupovine, dok druge pružaju vojnu snagu kako bi se nadjačali susjedi. Tu su i karte koje donose samo bodove za pobjedu. Svaka karta se igra odmah nakon odabira, tako da ćete znati koje karte susjed dobiva i kako bi njihov izbor mogao utjecati na vašu strategiju. Karte se prenose lijevo-desno-lijevo kroz tri doba, pa je važno pratiti susjede u oba smjera.

7 Wonders je igra koja pruža interaktivno iskustvo, gdje će svaki potez igrača imati utjecaj na druge igrače. Ova igra je odličan izbor za djecu koja vole strategiju i razmišljanje unaprijed, ali i za one koji uživaju u stvaranju i razvijanju vlastitog grada. S obzirom na svoju popularnost među igračima i visoke ocjene koje je dobila, nije ni čudo što se 7 Wonders našla na našem popisu najboljih društvenih igara za djecu s kartama.

7 Wonders Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!