Najbolje društvene igre za djecu s kockicama

Dobrodošli u svijet najuzbudljivijih društvenih igara za djecu s kockicama! Ako tražite igre koje će potaknuti kreativnost, logičko razmišljanje i razvoj motoričkih vještina vašeg djeteta, ovo je pravo mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije i edukativne igre koje koriste kockice kao glavni element. Od klasičnih igara poput Jenga kule do inovativnih igara s posebnim kockicama, ove društvene igre će pružiti nevjerojatnu zabavu i izazove za vaše dijete. Pripremite se za sate smijeha, natjecanja i nezaboravnih trenutaka provedenih s vašim malim igračem!

Sadržaj

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas ćemo vam predstaviti jednu vrhunsku igru za društvo koja je savršena za djecu koja vole kockice. Radi se o igri pod nazivom Wingspan. Ova igra, koju je objavila Stonemaier Games, osvojila je srca mnogih obožavatelja jer je jednostavna za naučiti, ali istovremeno nudi izazovne strategijske elemente. Izdanje je iz 2019. godine i namijenjeno je za 1 do 5 igrača, a trajanje jedne partije je između 40 i 70 minuta. Wingspan spada u kategoriju obiteljskih igara, s poddomenom strategijskih igara. Ova igra donosi nekoliko zanimljivih mehanizama poput sklopljenih ugovora, bacanja kockica, stjecanja bonusa na kraju igre, upravljanja rukom karata, jednokratnih mogućnosti tijekom igre i otvorenog odabira karata. Kategorije igara kojima pripada su životinje, kartaške igre i edukativne igre. Stvorena je s ciljem da djeca uče o pticama i prirodi, a posebnost ove igre su ilustracije preko 170 vrsta ptica koje su napravili Beth Sobel, Natalia Rojas i Ana Maria Martinez. Wingspan odlikuje jednostavan, ali dubok mehanizam igre. Igrači će biti zaljubljeni u prirodu jer će tijekom igre otkrivati i privlačiti najbolje ptice u svoje rezervate divljih životinja. Svaka ptica omogućuje stvaranje snažnih kombinacija u jednom od igračevih staništa (akcija). Cilj je sakupiti što više poena tijekom 4 runde i postati pobjednik. Wingspan je definitivno jedna od najboljih društvenih igara za djecu koja dolazi s kockicama.

Wingspan Društvena Igra

Root • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Root je fantastična igra objavljena 2018. godine od strane Leder Games, koja će sigurno zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje društvenih igara. Osvojila je srca brojnih obožavatelja i s odličnim ocjenama i osvajačko-teritorijskim mehanizmom nudi visoku razinu kompleksnosti. Ova igra je pravi dragulj u strategijskom žanru igara koje potiču natjecanje i vojne operacije s dosta raznobojnih mehanika. Ovaj naslov je nezaobilazan dodatak na popisu igara koje uključuju kockice.

U Rootu, igrači se bore za kontrolu nad ogromnom šumom, dok svaki od njih preuzima ulogu različite frakcije sa svojim jedinstvenim sposobnostima. Marquise de Cat je zla mačka koja želi iskoristiti bogatstva šume. No, skupine životinja koje čine savez odlučuju uzvratiti udarac i srušiti vladavinu mačaka. U toj borbi, savez može pridružiti sebi i putujućeg Vagabonda koji se kreće kroz opasnije dijelove šume. Spojivši strateške i diplomatske vještine, ova alterativna alijansa ima priliku preuzeti kontrolu nad cijelom šumom. No, tu su i ponosni Eyrie koji imaju vlastiti plan i žele povratiti staro nasljeđe.

Root se izdvaja svojom asimetričnošću dizajna, gdje svaki igrač ima posebne sposobnosti i ciljeve koje mora postići. Ova jedinstvenost, zajedno s prekrasnim kartama, čini Root iznimno zanimljivom igrom s neograničenim mogućnostima igranja. Stalne interakcije među igračima i različiti pristupi omogućuju da svaka igra bude nova avantura.

Root kombinira elemente engine buildinga, logistike, teritorijalnog osvajanja i tajnovitih misija. Svaka frakcija ima svoj stil igre, bilo da se radi o izgradnji zgrada, osvajanju teritorija ili skrivanju od drugih frakcija. Svi aspekti igre su balansirani na način koji vam omogućuje da primijenite strategiju koja najbolje odgovara vašem stilu igranja. Igrači pokreću priču, a razlike između uloga stvaraju iznimno visoku razinu interakcije i ponovne igrivosti.

Root je vrhunska strategijska igra koja će vas uvući u fantastičan svijet bitke za šumu. Ova igra je odličan izbor za ljubitelje društvenih igara s kockicama, jer osim što pruža visoku razinu interakcije između igrača, nudi i kompleksne mehanizme i taktičke odluke. Bilo da ste iskusni strateg ili tek počinjete istraživati svijet društvenih igara, Root će vas oduševiti svojom jedinstvenošću i izazovima koje pruža.

Root Društvena Igra

The Quacks of Quedlinburg • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
U igri “The Quacks of Quedlinburg” igrači preuzimaju ulogu šarlatana ili kvakera, koji svaki samostalno izrađuju tajni eliksir dodavanjem sastojaka jedan za drugim. Međutim, treba paziti što se dodaje jer previše ovog ili onog sastojka može pokvariti cijelu mješavinu!

Svaki igrač ima svoju vrećicu s čipovima sastojaka. Tijekom svakog kruga, istovremeno izvlače čipove iz vrećice i dodaju ih u svoje lonce. Što je veća vrijednost čipa koji izvuku, to ga dalje stavljaju u vrtložni uzorak lonca, povećavajući vrijednost pripravka. Pokušajte svoju sreću što više možete, ali ako dodate previše trešanja bombi, lonac će eksplodirati!

Na kraju svakog kruga, igrači dobivaju bodove i novčiće za trošenje na nove sastojke, ovisno o tome koliko su uspješno napunili svoje lonce. Međutim, igrači čiji su lonci eksplodirali moraju odabrati bodove ili novčiće – ne mogu dobiti oboje! Igrač s najviše bodova nakon devet krugova osvaja igru.

“The Quacks of Quedlinburg” je igra koja je stekla odlične ocjene od fanova i recenzija, a razina složenosti je jednostavna. Ova igra je odabrana za ovaj članak jer je izvrsna igra za djecu koja vole igre s kockicama. Njene mehanike, poput “Catch the Leader”, “Deck, Bag, and Pool Building”, “Delayed Purchase”, “Dice Rolling”, “Events” i “Market” pružit će im uzbudljivo iskustvo i potaknuti logiku, strategiju i razmišljanje u timskom ili natjecateljskom okruženju. “The Quacks of Quedlinburg” je jednostavna, ali zabavna igra koja će sigurno oduševiti mališane.

The Quacks of Quedlinburg Društvena Igra

Champions of Midgard • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Champions of Midgard je jedna od najpoznatijih društvenih igara objavljenih 2015. godine od strane Grey Fox Games izdavačke kuće. Ova igra spada u poddomenu strategijskih igara na ploči i idealna je za 2 do 4 igrača. Ima trajanje igre od 60 do 90 minuta, što je savršeno za igru s djecom. Izgleda da je ova igra savršen odabir za našu listu “društvene igre za djecu s kockicama”.
Champions of Midgard kombinira različite mehanike poput bacanja kockica, prikupljanja setova, varijabilnih moći igrača te postavljanja radnika. U igri se nalaze elementi avanture, borbe, fantazije, srednjeg vijeka i mitologije.
Kroz igru, igrači preuzimaju ulogu vođa Viking klana koji su stigli u grad zaštićen visokim zidinama kako bi obranili grad od napada trola, draugra i drugih nordijskih čudovišta. Pobjeđivanjem tih epskih bića, igrači stječu slavu i naklonost bogova. Kada igra završi, igrač koji je skupio najviše slave osvaja titulu Jarla i priznaje se kao šampion Midgarda!
Postavljanje radnika omogućuje prikupljanje resursa i ratnika, koje igrači šalju na putovanja u susjedna sela ili preko mora kako bi porazili čudovišta i stekli slavu potrebnu za pobjedu. Resursi se koriste za urezivanje runa, izgradnju brodova i hranjenje pratitelja. Viking ratnici, predstavljeni kao posebne kockice, bore se s mnoštvom neprijatelja s kojima se grad suočava.
Champions of Midgard nudi raznoliku igru punu taktičkog razmišljanja, ali se istovremeno održava umjerena razina kompleksnosti. Izvanredni koliko i složeni, ova igra donosi uzbudljivu igračku avanturu u drevni svijet Vikinga.

Champions of Midgard Društvena Igra

Stone Age • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od društvenih igara koju ne smijete propustiti ako tražite zabavu s kockicama je “Stone Age”. Ova popularna igra, objavljena 2008. godine od strane Hans im Glück, odvodi nas u doba kamena. U ovoj igri, igrači će doživjeti život naših predaka koji su prikupljali drvo, lomili kamenje, sakupljali zlato iz rijeka te trgovali i razvijali svoje sela. Sa pravom dozom sreće i strategije, igrači će se natjecati za hranu u ovoj pretpovijesnoj eri.

“Stone Age” je igra koja se temelji na sustavu radničkog postavljanja (worker placement) gdje ćete koristiti svoje članove plemena u tri faze. Prva faza uključuje postavljanje radnika na određena područja koja smatrate najkorisnijima – lovu, trgovački centar ili kamenolom. U drugoj fazi, započet će prvi igrač aktivirajući sva svoja područja na način koji odabere, a zatim će ostali igrači slijediti. U trećoj fazi, igrači moraju imati dovoljno hrane kako bi nahranili svoje stanovništvo, inače će izgubiti resurse ili bodove.

“Stone Age” je igra s umjerenom razinom složenosti, zbog čega je pogodna i za djecu koja se vole igrati s kockicama. Iako sadrži određenu dozu sreće, strategija i planiranje su također ključni za uspjeh. Ova igra nudi izazov i interakciju među igračima te se može pohvaliti odličnim ocjenama fanova i recenzenata. Sa svojim pretpovijesnim tematskim okvirom i raznovrsnim mehanikama, “Stone Age” je svakako jedna od najboljih opcija za zabavu sa kockicama.

Stone Age Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!