Najbolje društvene igre za djecu u vrtiću

Dobrodošli u svijet društvenih igara za djecu u vrtiću! Ako tražite igre koje će potaknuti razvoj motoričkih i kognitivnih vještina vašeg djeteta, ovo je pravo mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije i edukativne igre koje su posebno dizajnirane za djecu u vrtiću. Od igara koje potiču razvoj fine motorike i koordinacije do igara koje razvijaju socijalne vještine i kreativnost, pronaći ćete širok izbor igara koje će vaše dijete oduševiti. Spremite se za sate smijeha, učenja i kvalitetnog vremena provedenog s vašim malim igračem!

Sadržaj

Carcassonne • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Carcassonne je popularna igra koja se odlično uklapa u temu društvenih igara za djecu u vrtiću. Ova igra, koju je objavio Hans im Glück 2000. godine, jednostavna je za razumijevanje i igranje.
Carcassonne je igra postavljanja pločica u kojoj igrači vuku i postavljaju pločicu s komadićem krajolika južne Francuske. Pločica može prikazivati ​​grad, cestu, samostan, pašnjak ili kombinaciju svega toga, a mora se postaviti uz pločice koje su već izbrisane, na način da se gradovi povezuju s gradovima, ceste s cestama itd. Nakon postavljanja pločice, igrač može odlučiti staviti jednog od svojih figura (meeples) na područje na njoj: na grad kao vitez, na cestu kao razbojnik, na samostan kao redovnik ili na pašnjak kao farmer. Kada je to područje dovršeno, ta figura donosi bodove vlasniku.

Tijekom igre Carcassonne, igrači se suočavaju s odlukama poput: “Je li zaista vrijedno staviti svojeg posljednjeg lutka tamo?” ili “Trebam li koristiti ovu pločicu da proširim svoj grad ili je bolje staviti je blizu protivnika, otežavajući mu završetak projekta i osvajanje bodova?” Budući da igrači postavljaju samo jednu pločicu i imaju mogućnost staviti jednog lutka na nju, potezi se brzo odvijaju čak i ako je igra puna opcija i mogućnosti.

Carcassonne je izuzetno popularna među ljubiteljima društvenih igara i očarava sve generacije. Ova igra je odličan izbor za djecu u vrtiću jer pruža priliku za razvijanje prostorne svijesti, prepoznavanja obrazaca i kreativnog razmišljanja. Također, igra promiče interakciju među igračima, jer se moraju odlučivati kako će iskoristiti svoje figure i kako će utjecati na tijek igre. Ukratko, Carcassonne pruža zabavan i edukativan način provedbe vremena s djecom u vrtiću.

Carcassonne Društvena Igra

Mice and Mystics • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
“Mice and Mystics” je popularna igra objavljena 2012. godine od strane Plaid Hat Games. Ova igra je odabrana da se nađe na našoj listi društvenih igara za djecu u vrtiću jer je izuzetno tematska i pruža zanimljivo iskustvo igračima. Igrači preuzimaju uloge miševa koji su bili lojalni kralju, ali su pretvoreni u miševe kako bi pobjegli od neprijateljstava i opasnosti u zamku. Zamislite samo, zamak je sada 20 puta veći, a vi ste samo veličine smokve! Da biste preživjeli ovo avanturističko putovanje, morat ćete se osloniti na svoju lukavost, vještinu mačevanja, snagu kovača i sposobnost liječenja.

“Mice and Mystics” je kooperativna igra koja zahtijeva timski rad kako bi se spasilo kraljevstvo koje je u opasnosti. Igrači će se suočiti s raznim protivnicima kao što su štakori, mravi i paukovi, ali i najveća od svih prijetnji – mačka Brodie. Ono što je posebno inovativno kod ove igre je interaktivno okruženje koje se mijenja tijekom igre, a također ima bogatu priču koju sami igrači stvaraju dok igraju. Sistem sakupljanja sira omogućava igračima da skupljaju preukusne mrvice sira kako bi poboljšali sposobnosti miševa i pobijedili izazove koji se čine nesavladivima.

“Mice and Mystics” će pružiti svakoj grupi prijatelja nezaboravnu avanturu o kojoj će pričati godinama – pod uvjetom da svi uspješno budu dovoljno tihi kako bi prošli neprimijećeno…

Mice and Mystics Društvena Igra

Chess • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 0-0 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Čudesa se događaju kada se igra šah! Ovaj popularni stolni ratnički ep je apstraktna igra strategije za dvoje igrača koja je potrošila puno mjeseci i godina mnogih igrača širom svijeta. Šah je igra koja se već stoljećima igra, a njegova složena i inteligentna mehanika čini je savršenim izborom za naš popis društvenih igara za djecu u vrtiću. Na izgled jednostavna, ova igra ima mnogo dubine i složenosti koju djeca mogu iskoristiti kako bi razvila vještinu planiranja i strategije.

U šahu, igrači koriste različite vrste figura, kao što su kraljevi, kraljice, tržaci i topovi, kako bi pokušali protivniku oduzeti kralja. Svaka figura ima jedinstven način kretanja i hvatanja protivničkih figura. Međutim, glavni cilj igre je skrivati svojeg kralja i istovremeno napasti protivnikovog. Naizmjence se pomičući figure po šahovskoj ploči, igrači izrađuju strategiju, predviđaju protivnikove poteze i prave poteze koji će im omogućiti taktičku prednost.

Šah nije samo igra, već je i umjetnost. Zahtijeva pažnju, koncentraciju i sposobnost predviđanja protivnikovih poteza. Uz to, izuzetno je korisna za razvoj logičkog razmišljanja i sposobnosti rješavanja problema kod djece. Igra je izazovna, ali istovremeno iznimno zabavna i moguće ju je igrati u različitim formatima, od učiteljskih predavanja do prijateljskih susreta na terenu.

Šah je bezvremenska igra koja simbolizira snagu uma i strateško razmišljanje. Uvijek je bio popularan, a to je zato što je klasični izbor koji privlači ljude svih dobnih skupina. Ne možete pogriješiti sa šahom – ova igra ne samo da će pružiti puno zabave vašim vrtićarcima, već će im omogućiti i kultiviranje važnih životnih vještina.

Chess Društvena Igra

PitchCar • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
U svijetu društvenih igara za djecu u vrtiću, PitchCar je jedna manje poznata igra koja će sigurno oduševiti mališane. Ova igra, koju je Ferti izdao 1995. godine, spada u područje obiteljskih igara i igara za zabave. Iako možda nije među najpopularnijim igrama, PitchCar izdvaja se svojim jednostavnim pravilima i zanimljivim mehaničkim elementima. Glavna ideja igre je da se koriste drveni diskovi za izgradnju trkaće staze, koja izgleda slično kao pista za trkaće aute. Ali, umjesto struje, igrači koriste prste da guraju male pločice po stazi.

Ono što PitchCar čini pogodnom igrom za djecu u vrtiću su upravo te mehaničke značajke. Korištenje prstiju za guranje pločica po stazi pomaže djeci u razvijanju fine motorike i koordinacije pokreta. Osim toga, izgradnja trkaće staze može potaknuti njihovu kreativnost i maštu. Uz jednostavna pravila i brz tempo igre, PitchCar će brzo postati omiljena aktivnost među mališanima.

Iako ne spada u kategoriju najpoznatijih igara, PitchCar je dobio dobre ocjene od fanova i kritičara. Njegova popularnost može se pripisati činjenici da je jednostavan za naučiti, ali istovremeno pruža dovoljno taktičkih mogućnosti da zadrži interes igrača svih dobnih skupina. Također, činjenica da se može igrati s više igrača (od 2 do 8) omogućuje da se PitchCar upotrijebi kao aktivnost za grupu djece u vrtiću.

Ukratko, PitchCar je zabavna i interaktivna igra koja će oduševiti djecu u vrtiću. Zahvaljujući svojim mehaničkim značajkama i brzom ritmu igre, djeca će biti angažirana i zabavljena tijekom cijelog vremena igre. Svojom jednostavnošću pravila i taktičkim elementima, PitchCar je odličan izbor za dječje aktivnosti u vrtiću.

PitchCar Društvena Igra

Stuffed Fables • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli natrag na našu listu društvenih igara! Danas ćemo vam predstaviti manje poznatu igru koja je postala hit među mladim djecom u vrtićima. Radi se o igri pod nazivom “Stuffed Fables”, izdanoj 2018. godine od strane Plaid Hat Games. Ova obiteljska igra pruža jedinstveno iskustvo avanture za 2 do 4 igrača, s trajanjem partije od 60 do 90 minuta. Zanimljivo je da je “Stuffed Fables” dio podkategorije društvenih igara tematske igre, koja osvaja srca ljubitelja avantura, životinja i fantazije.

Glavna značajka “Stuffed Fables” je njegova priča kojom vas uvodi u svijet hrabrih igračkica koje se bore protiv zlog vlasnika s namjerom da spasite dijete koje volite. Svaka odluka koju donesete ima utjecaj na razvoj priče, stvarajući napetu i nepredvidivu igru. Osim što će vas oduševiti intrigantna priča, ovu igru odlikuje i jedinstveni format. Radnja cijele igre odvija se na stranicama knjige avanture, koja je istovremeno i pravila igre i ključna sastavnica igraće ploče. Otvorenjem knjige, otkrit ćete raznobojnu mapu koja je bitna za igranje igre, dok ćete na suprotnim stranicama dobiti mogućnosti izbora, priču i posebna pravila.

Tijekom svojeg reda, igrači će iz vrećice izvlačiti pet kockica različitih boja. Boje izvučenih kockica određuju vrste radnji i opcija koje su igračima dostupne. Bijele kockice omogućuju liječenje ranjenih igračkica. Crvene kockice služe za napade u blizini, dok zelene kockice omogućavaju napade na daljinu. Žute kockice služe za istraživanje, dok plave kockice donose posebne radnje. Ljubičaste kockice se mogu koristiti kao zamjena za bilo koju drugu boju. Većina kockica ima strategijsku svrhu, uključujući pomicanje, korištenje predmeta ili doprinos grupnim zadacima. Igrači mogu čuvati kockice za kasnije, kombinirati ih za jače akcije ili koristiti jednu po jednu za višestruke aktivacije. Tijekom igre, također će se izvlačiti crne kockice, a nakon što se nakupi dovoljno njih, izronit će ili napasti neprijatelji, te se vrećica s kockicama vraća u početno stanje!

Zajedništvo igra važnu ulogu u “Stuffed Fables”. Igrači se mogu ohrabrivati dijeleći kockice ili svoje dragocjene punjene vate. Osim borbe protiv neprijatelja, svaka stranica priče nudi brojne zanimljive točke interesa, čarobne likove s kojima se možete družiti i trgovati, kao i neobične izazove. Sve stranice čine jedno poglavlje koje se grana u široku i intrigantnu priču, s mnogo predmeta i posebnim špilom otkrića.

“Stuffed Fables” je stoga izvrstan izbor igara za djecu u vrtiću. Osim što će ih zabaviti i okupirati njihovu pažnju, ova igra potiče maštu i razvoj kreativnosti. Njihova odluka i suradnja u ispunjavanju misija utječe na radnju i ishod priče, što razvija njihove vještine donošenja odluka i timski rad. Uz sve to, “Stuffed Fables” pruža vrhunsku avanturu koju će mališani dugo pamtiti.

Stuffed Fables Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!