Najbolje društvene igre za djecu

Dobrodošli u svijet najboljih društvenih igara za djecu! Ako tražite igre koje će zabaviti vaše mališane i potaknuti njihov razvoj, ovo je pravo mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najkreativnije, edukativne i zabavne igre koje su posebno dizajnirane za djecu. Bez obzira jeste li u potrazi za avanturama, zagonetkama ili timskim igrama, naš popis će vam pomoći pronaći savršenu igru za vaše mališane. Pripremite se za sate smijeha, učenja i nezaboravnih trenutaka provedenih uz društvene igre!

Sadržaj

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas vam predstavljam jednu od najboljih igara za djecu koja je osvojila srca mnogih ljubitelja društvenih igara – Wingspan! Ova igra, koju je izdala Stonemaier Games 2019. godine, sigurno će oduševiti i vašu malu ekipu. Wingspan je smješten u područje obiteljskih i strateških igara te donosi nevjerojatno iskustvo koje će djeca obožavati.

Jedna od najjačih točaka Wingspana su sigurno njegovi prekrasni ilustrirani dijelovi. Ovdje se dive preko 170 različitih vrsta ptica stvorenih od strane talentiranih umjetnika poput Beth Sobel, Natalia Rojas i Ana Maria Martinez. Djeca će biti oduševljena otkrivanjem novih i jedinstvenih ptica koje će dodavati u svoju kolekciju.

U ovoj igri djeca preuzimaju ulogu ljubitelja ptica koji se natječu da privuku najljepše primjerke u svoje rezervate. Svaka ptica donosi posebnu kombinaciju akcija kojima se gradi snažna motorička karika. Primjerice, možete skupljati hranu pomoću posebnih kockica i toranj za hranu ili stavljati jaja koristeći šarene figurice. Također, tu su i stotine jedinstvenih kartica ptica koje će igrači otkrivati i koristiti tijekom igre.

Wingspan je također izuzetno dobar izbor za djecu koja vole naučiti nešto novo tijekom igre. Kroz igru će upoznati mnoge različite vrste ptica te razviti strategijsko razmišljanje i vještinu upravljanja resursima. Ova kombinacija zabave i edukacije čini Wingspan izvrsnom igrom koja se smjestila na našu listu najboljih društvenih igara za djecu.

Nadamo se da će vam naš prijedlog ove igre osigurati mnogo sretnih i zabavnih trenutaka sa svojom djecom. Wingspan će ih zasigurno oduševiti svojom ljepotom, jedinstvenim mehanikama i edukativnom vrijednosti. Ne propustite ovu priliku da dublje zaronite u svijet ptica i istraživanja!

Wingspan Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas vam donosimo pregled igre The Crew: Mission Deep Sea, koja je jedan od najboljih izbora za društvene igre za djecu. Ova igra je izazvala veliko oduševljenje među fanovima i dobila odlične ocjene. Igra je jednostavna za razumijevanje i igranje, što je idealno za mlađe igrače.

The Crew: Mission Deep Sea je kartična igra koja kombinira taktičko donošenje odluka i timski rad. U ovoj igri vi i vaša ekipa zajedno istražujete tajanstveni kontinent Mu koji je izgubljen u dubinama oceana. Vaša avantura vodi vas na dno morskog prostranstva u potrazi za ovim mitskim mjestom. Kakav će biti uspjeh vaše misije ovisi o tome koliko dobro surađujete kao tim.

Igra se bazira na mehanikama poput ograničene komunikacije, timskog sučeljavanja, upravljanja rukom karata, te ima elemente scenarija i kampanje. Ova kombinacija čini igru interesantnom i dinamičnom za igranje.

The Crew: Mission Deep Sea je osvježavajuća verzija originalne igre The Crew, s novim iznenađenjima i podvodnom tematikom. Komunikacija među članovima vaše ekipe je otežana zbog uranjanja u dubine oceana, ali je apsolutno presudna za uspjeh vaše misije. Pronalaženje skrivenog kontinenta u muljevitim dubinama ne ovisi samo o osvajanju karata, već i o pažljivom dogovaranju redoslijeda u kojem će se karte osvojiti. Ako stvari ne idu prema planu, možda ćete uspjeti popraviti situaciju, ali će vam trebati gotovo besprijekorno izvršavanje planova i možda malo sreće kako biste napokon stigli do Mu-a.

The Crew: Mission Deep Sea kombinira zabavu i uzbuđenje u jedinstveno iskustvo igranja. Bez obzira na to jeste li već obožavatelj originalne igre The Crew ili tek upoznajete svijet kartičnih igara, ova igra je siguran odabir za vašu kolekciju društvenih igara za djecu. Sa zadovoljstvom preporučujemo The Crew: Mission Deep Sea kao jednu od najboljih društvenih igara za djecu.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Cascadia • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Cascadia je fantastična društvena igra za djecu koja će ih odvesti u prekrasni svijet pacifičkog sjeverozapada. Ova igra kombinira logičku zabavu slažući pločice i birajući životinjske tokene kako bi se stvorili idealni habitati za razne vrste životinja. Igranje Cascadia je zabavno iskustvo pomaže djeci u razvijanju strategijskih vještina i kritičkog razmišljanja.

Jedna od ključnih mehanika igre je odabir pločica koje će se postavljati na ploču. Ove pločice prikazuju različite habitate poput planinskih vrhova, šuma, jezera i drugih prirodnih okruženja. Vaša je zadaća stvoriti skladne i bez fragmentacije habitatne površine koje će privući različite vrste životinja. Poanta je postići što veći teritorij za svaku vrstu habitata i tako osvojiti više bodova. Također, odabir pravih životinjskih tokena je bitan kako bi se ostvarile različite ciljeve bodovanja.

Cascadia ima jednostavna pravila, što ga čini izvrsnom opcijom za djecu. Međutim, nemojte se zavaravati jednostavnošću jer ova igra pruža mnogo prostora za strateško razmišljanje. Svaki potez zahtijeva pažljivo promišljanje i planiranje kako bi se postigao najbolji rezultat. Također, prisutnost mehanika kao što su otvoreni odabir i izgradnja uzoraka čini svaku partiju jedinstvenom i dinamičnom.

Cascadia je savršena igra za djecu koja vole razvijati kreativnost i logičke vještine. Igra donosi predivan tematski svijet pacifičkog sjeverozapada na stol, pružajući priliku za istraživanje različitih habitatnih okruženja i upoznavanje s raznim vrstama divljih životinja. Ova igra je izvrsna opcija za listu najboljih društvenih igara za djecu jer kombinira zabavu, edukaciju i strategiju na najbolji mogući način. Ducite svoje dijete na nezaboravno putovanje kroz prirodu uz Cascadiu!

Cascadia Društvena Igra

Crokinole • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Crokinole je jedna od najboljih društvenih igara za djecu, koja će ih sigurno zabaviti i oduševiti. Ova igra, koja je objavljena još davne 1876. godine, spada u područje obiteljskih igara. Crokinole se igra na okrugloj drvenoj ploči, uz upotrebu drvenih kolutova kao igračih komada.

Ono što ovu igru čini posebnom su njezini mehanizmi. Igra se koristi za igru pokretanje i timsku igru, što znači da djeca ne samo da moraju biti spretna u preciznom ciljanju, već i da moraju razvijati timski duh jer će igrati u paru.

Dok se djeca izmjenjuju u pokušajima da pogode ciljne regije na ploči, napetost raste. Najviša vrijednost se postiže pogotkom u udubljeni otvor u sredini ploče, koji je najveće bodovno područje.

Crokinole je jednostavna igra koju djeca lako mogu naučiti, ali je istovremeno izazovna i uzbudljiva. Djeca će uživati u natjecanju i pronalaženju najbolje taktike za postizanje što više bodova.

Iako je Crokinole popularna igra među ljubiteljima društvenih igara, nije široko poznata. Međutim, upravo zbog svog jedinstvenog mehanizma pokretanja i timskog aspekta, ova igra zaslužuje svoje mjesto na listi najboljih društvenih igara za djecu. S igrom Crokinole, djeca će se zabaviti i istovremeno razvijati svoje vještine ciljanja i suradnje.

Crokinole Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: The Quest for Planet Nine je jedna od najboljih društvenih igara za djecu koju možete pronaći na tržištu. Lansirana 2019. godine od strane izdavača KOSMOS, ova igra je postala pravi hit među ljubiteljima društvenih igara. Igra je jednostavna za razumijevanje i igranje, pa je savršena za djecu svih dobnih skupina.

U ovoj kooperativnoj igri, igrači se pretvaraju u astronauta koji kreće na neizvjesnu svemirsku avanturu. Ono što germinira glasine o nepoznatom planetu? Uzbudljivo putovanje kroz svemir obuhvaća 50 uzbudljivih misija. No, ova igra može biti pobijeđena samo ispunjavanjem zajedničkih zadataka za svakog igrača. Da biste zadovoljili različite izazove, ključna je komunikacija unutar tima. No, to je teže nego što se misli u svemiru.

Svaka misija postaje sve teža, ali nakon svake misije igru je moguće pauzirati i nastaviti kasnije. Tijekom svake misije, bitno nije broj štihova, već pravi štihovi u pravo vrijeme.
Tim može uspješno obaviti misiju samo ako svaki pojedini igrač uspješno obavi svoje zadatke. Sviđa mi se što ova igra potiče suradnju i timski rad među igračima, a istovremeno pruža emocioniranu i uzbudljivu igru. The Crew: The Quest for Planet Nine pruža beskrajne mogućnosti za istraživanje svemira, što je uzbudljiva tema za djecu. To je igra koja će ih potaknuti na razmišljanje i međusobnu komunikaciju kako bi postigli cilj i završili sve misije. Zato je ova igra odličan izbor za najbolje društvene igre za djecu.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra

The Quacks of Quedlinburg • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Quacks of Quedlinburg je izuzetna društvena igra koja će sigurno oduševiti djecu. Objavljena 2018. godine od strane Schmidt Spiele, ova igra za 2 do 4 igrača uključuje nekoliko zanimljivih mehanika poput hvatanja vođe, gradnje špila i korištenja kockica.

U ovoj igri, igrači postaju šarlatani koji pripremaju tajne napitke dodavanjem sastojaka jedan po jedan. Međutim, treba paziti što se dodaje, jer i najmanja pogreška može pokvariti cijelu smjesu. Svaki igrač ima vrećicu sa čipovima sastojaka, a tijekom svakog kruga istovremeno izvlači čipove iz vrećice i dodaje ih u svoj lonac. Što je veća vrijednost čipa, to je dalje postavljen u vrtlog lonca, čime se povećava vrijednost napitka. Igrači moraju uložiti uložiti svoje vještine proračuna i rizika kako bi postigli optimalne rezultate. Ali, oprezno, ako dodaju previše “trešnjevih bombi”, njihov će lonac eksplodirati!

Na kraju svakog kruga igre, igrači dobivaju bodove i novčiće koje mogu potrošiti na nova pomagala, ovisno o tome koliko su popunili svoje lonce. Međutim, igrači čiji su lonci eksplodirali moraju odabrati između bodova i novčića – ne mogu imati oboje. Cilj igre je osvojiti što više bodova nakon devet krugova.

The Quacks of Quedlinburg je izrazito zabavna i zarazna igra u kojoj djeca mogu razvijati svoje matematičke i taktičke vještine. Ova igra je na listi najboljih društvenih igara za djecu jer je pristupačna, brza za naučiti i pruža mnogo zabave za cijelu obitelj. Svi će uživati u magičnoj atmosferi pripreme tajanstvenih napitaka i osjećanju uzbuđenja dok se njihovi lonci pune i donose loše odluke dok se nadmeću za najviše bodova.

The Quacks of Quedlinburg Društvena Igra

Azul • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Jedna od najboljih društvenih igara za djecu je Azul, koja je postala pravi hit od svog izlaska 2017. godine. Ova igra, koja je smještena u renesansnom razdoblju, donosi nam zadatak ukrašavanja zidova Kraljevske palače u Évori. Iako je igra jednostavnih pravila, ona pruža izuzetno zabavno iskustvo za mlade igrače.

Mehanike igre kao što su odabir pločica i njihovo postavljanje, te stvaranje uzoraka na zidovima palače čine ovu igru veoma zanimljivom i dinamičnom.
Azul se igra tako da igrači biraju obojene pločice iz ponude, te zatim svoju pločicu postavljaju na svoju ploču. Nakon završetka runde, bodovi se računaju prema tome kako su igrači postavili svoje pločice. Dodatni bodovi se dobijaju za određene uzorke i kompletirane setove. Ipak, važno je izbjegavati preveliku potrošnju pločica, jer to može negativno utjecati na krajnji rezultat. Igrač sa najvećim brojem bodova na kraju igre je pobjednik.

Azul je igra koja je vrlo dobro prihvaćena od strane fanova, te ima odlične ocjene i visoku popularnost. Osim što je pristupačna djeci, ova igra je i vizualno privlačna, zahvaljujući predivnim pločicama koje predstavljaju keramičke mozaike. Bez obzira na to jeste li ljubitelj društvenih igara ili tek razmišljate o uvođenju djece u svijet igara, Azul je odličan izbor koji će pružiti satove zabave i razvijati kreativnost kod najmlađih igrača.

Azul Društvena Igra

Heat: Pedal to the Metal • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Heat: Pedal to the Metal je manje poznata igra iz 2022. godine koju je izdao Days of Wonder. Ova igra spada u područje društvenih igara za djecu i preporučena je za 1 do 6 igrača, sa vremenom trajanja od 30 do 60 minuta. Ova igra pruža intenzivno iskustvo utrkivanja automobilima u kojoj igrači moraju odabrati prave nadogradnje za svoj automobil kako bi prešli prvi preko ciljne linije. Uz to, igrači moraju paziti da ne pregriju motor svog automobila. Izbor prave brzine i vozačke vještine ključni su za pobjedu u ovoj igri.

Heat: Pedal to the Metal je nevjerojatno zabavna igra u kojoj se vozači mogu natjecati u pojedinačnim utrkama ili koristiti “Sustav prvenstva” kako bi odigrali cijelu sezonu automobilskih utrka u jednoj večeri. Svaka utrka dolazi s promjenjivim vremenskim uvjetima, stanjem cestišta i različitim događajima, čineći svaku utrku uzbudljivom i nepredvidljivom. Igrači također mogu uživati u solo modu s Legenda modulom ili dodati automatizirane vozače kao dodatne protivnike u višeigračkim igrama.

Heat: Pedal to the Metal je jedna od najboljih društvenih igara za djecu jer kombinira jednostavna pravila i intenzivne utrke koje će privući pažnju mladih igrača. Igra pruža mogućnost učenja strategije kroz upravljanje rukama, kao i mogućnost natjecanja s prijateljima ili obitelji. Ova igra je pravi izbor za sve male ljubitelje automobila i utrka, gdje mogu osjetiti uzbuđenje brze vožnje uz zadržavanje kontrole nad svojim vozilom. Heat: Pedal to the Metal definitivno zaslužuje svoje mjesto na listi najboljih društvenih igara za djecu.

Heat: Pedal to the Metal Društvena Igra

7 Wonders • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli natrag na našu listu najboljih društvenih igara! Danas vas vodimo u drevni svijet i predstavljamo vam igru pod imenom 7 Wonders. Izdana 2010. godine od strane Repos Production, ova igra je postala pravi hit među zaljubljenicima u društvene igre. Ako tražite igru koja je savršen izbor za vašu djecu, onda ćete zasigurno biti zadovoljni s 7 Wonders.

7 Wonders je igra u kojoj se igrači prepuštaju izgradnji vlastitog grada. Svaki igrač će biti vođa jednog od sedam velikih gradova Drevnog svijeta. Njihov zadatak? Sabirati resurse, razvijati trgovinske rute i potvrditi vojnu nadmoćnost. Kroz tri različita razdoblja, igrači će birati karte iz odgovarajućeg špila, a zatim ih proslijediti susjednom igraču. Nakon toga, svi će istovremeno otkriti svoje karte, koristeći resurse za njihovo igranje ili surađujući s drugim igračima na različite načine. Ova simultana akcija odvija se kroz tri faze igre, a svaka će faza donijeti nove izazove.

U samoj suštini, 7 Wonders je igra razvoja karata. Svaka karta ima svojstvene efekte koji se mogu iskoristiti odmah ili kasnije u igri. Na primjer, neke karte pružaju bonus ili nadogradnju već izgrađenih objekata, dok druge omogućuju jeftiniju kupnju budućih karata. Važno je napomenuti i da igra donosi dodatnu dimenziju – napeti element sukoba. Igrači se mogu natjecati s susjedima i koristiti vojnu snagu kako bi pokorili svoje protivnike. No, pobijediti je moguće i na druge načine, pridobivajući pobjedničke bodove koji vrijede na kraju igre.

7 Wonders je igra koja spaja strategiju, taktiku i suradnju te drži pažnju igrača sve do posljednje minute. Ova igra je postala iznimno popularna zbog svoje inovativnosti i jednostavnosti igranja. Bez obzira na to jeste li iskusni igrač ili tek početnik, 7 Wonders pruža raznolikost izazova i nevjerojatnu dubinu igre. Možete uživati u samostalnoj partiji ili uključiti i druge igrače, jer je 7 Wonders jednako zabavna i s dvoje igrača.

Zbog svoje popularnosti, izvrsnih ocjena i srednje razine složenosti, 7 Wonders zasluženo se nalazi na našoj listi najboljih društvenih igara za djecu. Kombinacija raznolikih mehanika, mogućnost izgradnje vlastitog grada, i taktičkih odluka čine ovu igru izuzetno zabavnom. Uz 7 Wonders, vaša djeca će zasigurno uživati u otkrivanju svijeta antičkih gradova i istovremeno vježbati strategijsko razmišljanje.

7 Wonders Društvena Igra

Patchwork • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas ćemo pričati o jednoj vrlo zanimljivoj društvenoj igri za djecu, nazvanoj “Patchwork”. Ova igra iz 2014. godine, koju je izdao Lookout Games, donosi nam kreativno natjecanje između dva igrača u izgradnji najatraktivnijeg i najbodova bogatog prekrivača na vlastitoj ploči. Ova igra pripada području apstraktnih igara i obiteljskih igara, a osvojila je srca mnogih ljubitelja igara. Jedna od glavnih prednosti ove igre je jednostavnost kompleksnosti, što je čini izvrsnom opcijom za djecu. Patchwork će omogućiti mlađim igračima da razviju svoju kreativnost i prostornu svijest, dok će istovremeno uživati u dinamičnom natjecateljskom iskustvu. Igrajući ovu igru, djeca će se naučiti planiranju i taktičkom razmišljanju, jer će morati pažljivo odabirati i pozicionirati različite uzorke kako bi postigli najveći broj bodova. Također, igrači će otkriti kako optimalno upravljati svojim resursima, jer ćete morati pametno koristiti gumbe – valutu u igri. Patchwork je savršen primjer društvene igre koja će djecu zabaviti, ali i potaknuti njihov razvoj na različitim područjima.

Patchwork Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!