Najbolje društvene igre za djevojčice

Dobrodošli u svijet društvenih igara za djevojčice! Ako tražite igre koje će pružiti vašim djevojčicama nevjerojatnu zabavu i inspiraciju, ovo je pravo mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najbolje društvene igre koje su posebno dizajnirane kako bi zadovoljile interese i preferencije djevojčica. Bez obzira jeste li u potrazi za igrom s princezama, kreativnim izazovima ili avanturističkim putovanjima, sigurno ćete pronaći nešto što će odgovarati interesima i osobnosti vaših djevojčica. Spremite se za sate zabave i maštovitih igara uz ove izvanredne društvene igre!

Sadržaj

Azul • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
U predivnoj listi društvenih igara za djevojčice, ne može nedostajati Azul! Ova igra, objavljena 2017. godine od strane poznatog Next Move Games izdavača, osvojila je srca mnogih ljubitelja društvenih igara. Azul je smješten u područje apstraktnih igara, ali je savršen izbor i za obitelji koje žele provesti neko vrijeme zajedno za stolom. S vremenom igranja između 30 i 45 minuta, ovaj dragulj od igre pružit će vam nevjerojatno iskustvo.

U Azulu, vaš je zadatak kao umjetnika polaganja pločica da ukrašavate zidove kraljevske palače u Évori. Svaki igrač bira i slaže pločice različite boje na svoju ploču, nastojeći postići određene obrasce i skupljati bodove. Igra uvodi zanimljive mehanike poput otvorenog izbora pločica, pločica raspoređivanja, te mogućnost dodatnih bodova na kraju igre i ostalih intrigantnih taktika. Ovakav spoj zamršenog planiranja i vizualne estetike čini Azul jedinstvenim i zaraznim.

Azul se ističe u kategorijama apstraktne strategije, puzle i renesanse, što ga čini jednom od najzanimljivijih igara za djevojčice koje vole izazove i estetiku. Igra je jednostavna za naučiti, ali pruža duboke i raznolike strategijske mogućnosti. Zato je Azul nezaobilazan izbor za našu listu društvenih igara za djevojčice. Prepustite se ovom izazovu i osjetite sreću dok stvarate prekrasne mozaik obrasce na vašoj ploči.

Azul Društvena Igra

7 Wonders • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako tražite društvenu igru koja će oduševiti djevojčice, onda je 7 Wonders savršen izbor. Ova popularna igra, objavljena 2010. godine od strane Repos Production, osvaja srca igrača već desetljećima. Uz privlačnu temu drevnih civilizacija i građenja veličanstvenih gradova, 7 Wonders nudi nevjerojatno iskustvo koje će zadržati pažnju djevojčica.

Iako 7 Wonders donosi elemente strategije, kompleksnost igre je umjerena, što je idealno za igrače svih dobnih skupina. Uz visoke ocjene obožavatelja i pozitivne recenzije, ova igra pruža nevjerojatno zanimljivu i dinamičnu igračku sesiju. Društvena dimenzija igre, koja omogućuje interakciju s drugim igračima, može potaknuti djevojčice na suradnju i taktičke odluke.

U 7 Wonders, igrači preuzimaju ulogu vođe velikih gradova drevnog svijeta. Putem prikupljanja resursa, razvoja trgovinskih ruta i vojne nadmoći, svaki igrač nastoji izgraditi svoj grad i podići arhitektonsko čudo koje će nadmašiti sva očekivanja. Igra se odvija u tri dobe, a svaka doba donosi nove izazove i strategijske mogućnosti.

Jedna od ključnih mehanika u igri je “drafting”, gdje igrači odabiru karte iz ponuđenog seta karata i potom ih dalje proslijeđuju susjedu. Ova mehanika omogućuje igračima da planiraju i prilagođavaju svoje strategije ovisno o kartama koje dobiju. Tijekom igre, igrači mogu sakupiti različite bonuse i nadograditi svoje karte kako bi postigli svoje ciljeve.

Ono što čini 7 Wonders posebnim su raznolike mogućnosti koje igra nudi. Svaki igrač ima posebne moći i sposobnosti koje mu omogućuju strategijske prednosti. Ova varijabilnost osigurava da svaka igra bude jedinstvena i da svaki igrač može pronaći svoj vlastiti pristup pobjedi.

7 Wonders je pravi primjer društvene igre koja je istovremeno zabavna i edukativna. Kroz igru, djevojčice mogu naučiti o povijesti, arhitekturi i različitim aspektima drevnih civilizacija. Igrajući 7 Wonders, one će razvijati strategijsko razmišljanje, donositi taktičke odluke i uživati u interakciji s drugim igračima.

Ukratko, 7 Wonders je nevjerojatna društvena igra koja će oduševiti djevojčice svojom intrigantnom tematikom i raznolikošću mogućnosti. Uz umjereni stupanj kompleksnosti i visoke ocjene igre, 7 Wonders je izvanredan izbor koji će pružiti satima zabave i uzbudljive igračke trenutke za sve ljubitelje društvenih igara.

7 Wonders Društvena Igra

Splendor • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Splendor je izuzetno popularna društvena igra koja će zasigurno oduševiti djevojčice i pružiti im satima zabave. Objavljena 2014. godine od strane Space Cowboys, ova igra pripada podkategoriji obiteljskih društvenih igara. Splendor je kombinacija igre sakupljanja čipova i razvijanja karata te nudi mnogo mogućnosti za strategiju i taktiku. Igra se može odigravati u 2 do 4 igrača, a trajanje partije je oko 30 minuta, što je idealno za kratke igračke susrete.

Jedan od ključnih elemenata Splendora su kartice koje igrači kupuju i razvijaju kako bi povećali svoj ugled i osvojili pobjedu. Svaka kartica donosi određene prednosti – od stalnih bonusa u čipovima za buduće kupovine, do dodatnih uglednih bodova. Da bi se stekla prednost u igri, igrači će morati osigurati dovoljno čipova i resursa kako bi izgradili što više karata.

U svakom potezu, igrači imaju mogućnost birati između tri različite akcije. Mogu prikupiti čipove, kupiti i izgraditi kartu ili rezervirati jednu kartu za kasniju upotrebu. Prikupljanje čipova je ključno za financijsko osnaživanje i omogućuje igračima da kupe karte koje im donose prednosti. No, moraju biti oprezni jer svaki potez može biti presudan u utrci za osvajanjem uglednih bodova.

Splendor je igra koja kombinira jednostavna pravila sa dubokom strategijom, te pruža izuzetno ugodno iskustvo za igrače svih dobnih skupina. Zahvaljujući svojoj jednostavnosti, lakoća pristupa te brzini partija, Splendor je postao jedna od klasičnih igara na svijetu društvenih igara. Uz elegantan dizajn i interesantan koncept trgovanja draguljima u renesansnom razdoblju, ova igra pruža igračima mogućnost da se otisnu na putovanje bogatstvom i prestižom.

Uključenje Splendora na ovaj popis društvenih igara za djevojčice ima smisla jer pruža zanimljivu i raznoliku igru koja potiče razvoj taktičkog razmišljanja, strateško planiranje te sklapanje različitih zamki i kombinacija. Sa popularnošću koju je stekao među igračima diljem svijeta, Splendor je definitivno igra koja će unijeti dozu glamura i uzbudljive igre u svijet društvenih igara za djevojčice.

Splendor Društvena Igra

Ticket to Ride • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Društvena igra Ticket to Ride je izuzetno popularna igra koju su izdali Days of Wonder 2004. godine. Ova igra je savršena opcija za djevojčice koje vole izazovne, ali jednostavne igre sa porodicom i prijateljima. Ticket to Ride se smatra jednom od najboljih igara u kategoriji Društvenih igara za porodicu.

U ovoj igri, igrači sakupljaju karte različitih vrsta vozova koje koriste za izgradnju željezničkih ruta širom Sjeverne Amerike. Što duže su rute, to više bodova igrači dobijaju. Dodatne bodove dobijaju oni koji ispunjavaju Karte destinacija – ciljne karte koje povezuju udaljene gradove, kao i igrač koji izgradi najdužu kontinuiranu rutu.

Ticket to Ride se odlikuje jednostavnim pravilima, tako da se može naučiti za manje od 15 minuta. Kaže se da su pravila jednostavna poput onih napisanih na voznoj karti voza – svaki potez donosi vam ili nove karte, ili izgradnju rute, ili nove Karte destinacija. Napetost u igri dolazi iz balansiranja između pohlepe – dodavanja više karata na ruku, i straha – gubitka važne rute protivniku.

Ticket to Ride je dobio odlične ocjene od fanova i kritika, a nivo kompleksnosti igre je jednostavan. Ova igra će djevojčicama pružiti sjajno iskustvo igranja i zabave. Njena kombinacija jednostavnosti, taktike i strategije čini je idealnom opcijom za sve uzraste. Uz to, predivne ilustracije i kvalitetni komponenti doprinose vizualnom užitku prilikom igranja.

Ukratko, Ticket to Ride je igra koja će privući djevojčice svih uzrasta svojim jednostavnim pravilima i uzbudljivom igrom. Bez obzira na to jeste li nova u svijetu društvenih igara ili iskusni igrač, ova igra će vam pružiti mnogo sati zabave i izazova.

Ticket to Ride Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!