Najbolje društvene igre za obitelj

U potrazi ste za najboljim društvenim igrama za obitelj? Ne tražite dalje! U ovom blogu istražit ćemo raznolike igre koje će vam omogućiti nezaboravno iskustvo i kvalitetno vrijeme provedeno s obitelji.
Bez obzira jeste li ljubitelji strategija, kartanja ili ekonomskih izazova, naš popis će vam pružiti razne mogućnosti koje će zadovoljiti sve članove obitelji. Od zabavnih i edukativnih igara do natjecateljskih i kooperativnih, ove društvene igre će vam donijeti smijeh, interakciju i nevjerojatne trenutke koje ćete dijeliti s najdražima.

Sadržaj

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli u svijet ptičjih entuzijasta! Današnja igra na našem popisu najboljih društvenih igara za obitelj je “Wingspan”. Ova igra, koju je 2019. godine izdao Stonemaier Games, je pravi dragulj za sve ljubitelje strategije i prekrasne ilustracije. U “Wingspanu”, vaš cilj kao istraživača i promatrača ptica je privući najbolje ptice u svoju mrežu rezervata za divlje životinje. Svaka ptica će vam omogućiti da razvijete svoje habitat, koristeći svoje sposobnosti i stvarajući moćne kombinacije. Ova igra savršeno spaja brojne mehanike, kao što su skupljanje hrane pomoću kockica, sakupljanje jaja u različitim bojama te igranje jedinstvenih kartica ptica. Sve to rezultira nevjerojatno zanimljivim iskustvom koje će vas oduševiti! Igrač s najviše bodova nakon četiri runde postaje pobjednik.
“Wingspan” je definitivno igra koju ne smijete propustiti u obiteljskim druženjima. Ova igra oduševljava sve generacije zahvaljujući svojoj kombinaciji zabave, strategije i edukacije. Pomoću bogate teme ptica i prekrasnih ilustracija, “Wingspan” će vas povesti na nevjerojatno putovanje kroz svijet divljih životinja. Bilo da ste početnik ili iskusni igrač, ovaj izazov i taktičke odluke koje morate donositi stvaraju dinamično iskustvo koje vam nikada neće dosaditi. I to je razlog zašto je “Wingspan” izabran kao jedna od najboljih igara za obitelj. Uživajte u otkrivanju raznolikosti ptica i ostvarivanju vašeg rezervata za divlje životinje u ovoj nevjerojatnoj igri!

Wingspan Društvena Igra

Lost Ruins of Arnak • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako ste u potrazi za najboljim društvenim igrama za obitelj, Lost Ruins of Arnak je definitivno vrijedan izbor. Ova popularna igra, uvrštena među najbolje igrice za obitelji, pružit će vam nevjerojatno iskustvo istraživanja i otkrivanja. Izdana 2020. godine od strane Czech Games Edition, Lost Ruins of Arnak pruža kombinaciju taktičkog deck-buildinga i postavljanja radnika, a sve to u svijetu avanture i istraživanja.

Lost Ruins of Arnak vas vodi na neistraženi otok koji krije tragove jedne drevne civilizacije. Vaša je uloga predvoditi ekspediciju, pronalaziti izgubljene artefakte i suočavati se s opasnim čuvarima, sve to kako biste otkrili tajne otoka. U ovoj igri, vaše će odluke biti presudne. Kako biste proširili svoje mogućnosti, koristit ćete kartice koje ne samo da vam omogućuju gradnju vašeg špila, već i postavljanje radnika na različite akcije. Istraživanjem otoka, otkrivat ćete nove opcije, ali budite oprezni jer ste ograničeni na samo jednu akciju po potezu. Stoga, odaberite pažljivo koju ćete akciju izvršiti, razmišljajte o trenutku i budite spremni na izazove koje drugi igrači mogu nametnuti.

Jedna od najupečatljivijih stvari kod Lost Ruins of Arnak je taj što je igra iznimno uravnotežena. Dok su špilovi karata relativno maleni i osiguravaju taktičnost, nasumičnost je svedena na minimum. Ovdje presudne su taktičke odluke koje igrači donose na igraćoj ploči. S različitim akcijama radnika, artefaktima i opremom, svaka igra će biti jedinstvena i potaknut će igrače da istraže nove strategije kako bi se uspješno suočili s izazovima.

Lost Ruins of Arnak je igra koja je osvojila srca mnogih ljubitelja društvenih igara. Njezinu popularnost potvrđuju i visoke ocjene i pozitivni kritički osvrti. Unatoč tome, igra nije prekompleksna i pruža optimalnu razinu izazova za igrače svih dobnih skupina.

Ako želite istinski uzbudljivo i pustolovno gameplay iskustvo za cijelu obitelj, Lost Ruins of Arnak je jedna od najboljih opcija na tržištu. Dajte joj priliku i krenite u otkrivanje izgubljenih ruševina Aranka. Sigurni smo da nećete požaliti!

Lost Ruins of Arnak Društvena Igra

Everdell • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 40-80 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
U šarmantnoj dolini Everdell, ispod grana visokih stabala, između meandrirajućih potoka i zelenih udubljenja, cvjeta i raste civilizacija šumskih stvorenja. Od Mraznog studenog do Zvonkog pjeva, mnoge godine su prošle, ali došlo je vrijeme za nova naselja i uspostavu gradova. Vi ćete biti vođa skupine stvorenja koje se posvećuje upravo takvom zadatku. Morate graditi zgrade, upoznavati živopisne likove, organizirati događaje – ispred vas je zauzeta godina. Hoće li se sunce najviše smiješiti vašem gradu prije nego što zima zavladati?

Everdell je igra dinamične izgradnje tableaua i postavljanja radnika. Zahvaljujući različitim mehanikama kao što su Ugovori, Bonusi za kraj igre, Upravljanje rukom, Prihod, Otvoreno izvlačenje i Vlasništvo, Everdell pruža strategijsko iskustvo u kojem stvarate svoj vlastiti grad i unapređujete svoj razvoj. Koristite svoje radnike kako biste prikupljali resurse, izvlačili karte i obavljali posebne akcije za daljnji razvoj svog tableaua.

Everdell je igra u kojoj gradite i naseljavate svoj grad, stolnu igru koja pruža mogućnost izgradnje do 15 konstrukcijskih kartica i kartica stvorenja. Karte generiraju resurse poput grančica, smole, šljunka i bobica, dodjeljuju vam sposobnosti i na kraju donose bodove. U interakciji kartica otkrivate brojne strategije i gotovo beskrajnu raznolikost radnih gradova. Igrajte se od zime do sljedeće zime, a igrač s gradom s najviše bodova osvaja.

Everdell je igra koja je zasluženo na ovoj listi najboljih obiteljskih društvenih igara. Njegov šarmantni tematski svijet šumskih stvorenja privlači igrače svih uzrasta. Tabluaou izgradnja je dinamična i omogućava igračima da razvijaju svoj vlastiti grad na različite načine, otvarajući brojne strategije za pristup igri. Također, trajanje igre pruža dovoljno vremena za uživanje u procesu izgradnje i strategiziranju. Everdell je odličan izbor za obiteljske večeri jer spaja elemente taktike i strateškog planiranja sa šarmantnom grafikom i tematskom atmosferom. S ovim dugotrajnim i intrigantnim igračkim iskustvom, Everdell će sigurno osigurati nezaboravne trenutke i rasprave među svim članovima obitelji.

Everdell Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Društvene igre su odličan način za druženje obitelji, a jedna od najboljih opcija za to je igra The Crew: Mission Deep Sea. Ova igra, objavljena 2021. godine od strane izdavačke kuće KOSMOS, osvojila je srca mnogih ljubitelja društvenih igara. Iako je jednostavna za razumijevanje, The Crew: Mission Deep Sea pruža izazovne i uzbudljive trenutke koje obitelj može zajedno iskusiti.

Ova igra ima brojne mehanike koje će držati igrače zainteresiranima. Među njima su mehanike poput ograničene komunikacije, suradničke igre, upravljanja rukama, scenarija i ciljeva te mehanika uzimanja karata. Sve to doprinosi dinamičnosti i raznolikosti igre. Kroz mehaniku izvlačenja karata i tajnih misija, The Crew: Mission Deep Sea vodi igrače na uzbudljivo putovanje u potrazi za izgubljenim kontinentom Mu.

Jedna od zanimljivosti ove igre je njena sci-fi tematika s morskim detaljima. Otkrivanje tajni pod morskom površinom zove nas na avanturu na kojoj moramo surađivati kao tim kako bismo postigli cilj. The Crew: Mission Deep Sea pruža iskustvo koje zahtijeva komunikaciju, strategiju i timski rad kako bi se postigli uspješni rezultati. U ovoj igri, sve ovisi o tome koliko dobro možete surađivati kao tim i koordinirati svoje poteze.

The Crew: Mission Deep Sea je idealna opcija za obitelji koje žele uživati u jednostavnim, ali izazovnim društvenim igrama. Bez obzira na to jeste li već iskusni igrači ili tek počinjete istraživati svijet društvenih igara, ova igra će pružiti uzbudljive i zabavne trenutke za cijelu obitelj. Isprobajte ovu izvanrednu igru i upustite se u avanturu koju ćete dugo pamtiti.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Cascadia • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas vam predstavljam igru koja će svakako biti odličan izbor za uživanje s cijelom obitelji – Cascadia! Ova popularna igra za 1 do 4 igrača, izdana 2021. godine od strane Flatout Games, donosi nam jedinstveni spoj puzzli i strategije smješten u prekrasne pejzaže pacifičkog sjeverozapada.

Cascadia je jednostavna igra koju je lako razumjeti i naučiti, čime je idealna za sve uzraste. Vaš cilj je izgraditi vlastito područje terena i naseliti ga divljim životinjskim vrstama. Na početku igre dobivate tri heksagonalne pločice s različitim vrstama staništa, a tijekom svog poteza odabirete novu pločicu koja je uparena s žetonima divljih životinja. Postavljate tu pločicu pored prethodnih i stavljanje žetona na odgovarajuće stanište. Bitno je napomenuti da svaka pločica prikazuje 1-3 vrste životinja iz pet raspoloživih u igri i da na jedno stanište možete staviti najviše jednu pločicu.

No, to nije sve! U igri se nalazi i mehanizam u kojem birate između četiri pločice koje su izložene, svaka uparena s nasumičnim žetonima životinja. Naravno, uvijek je najbolje odabrati ono što vam najviše odgovara, no uz pomoć prirodoslovnih žetona možete birati i ono što se vama sviđa. U Cascadiji je strategija važna. Pokušajte postaviti pločice staništa na način da stvarate skladan pejzaž koji smanjuje fragmentaciju i stvaranje koridora za životinje. Ukupno ćete osvojiti bodove prema najvećem području svake vrste staništa na kraju igre, a dodatni bodovi čekaju ako vaše područje bude veće od područja ostalih igrača. Također, važno je strateški postavljati žetone životinja kako biste maksimizirali broj bodova. Ciljevi pontiranja različitih životinjskih vrsta određeni su nasumično, no bez brige – sve je u vašim rukama!

Cascadia je igra koja će vam pružiti mnogo zabave i razmišljanja. Njezina jednostavnost, ali i dubina strategije, čine je savršenim izborom za obiteljsko druženje. Također, izrada prekrasnih pejzaža i promišljeno raspoređivanje životinjskih vrsta pružit će vam izazov i donijeti osjećaj zadovoljstva. Ne propustite isprobati ovu fantastičnu modernu igru koja odlično spaja zabavu i edukaciju o prirodi pacifičkog sjeverozapada!

Cascadia Društvena Igra

Crokinole • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Crokinole je tradicionalna džentlmenska igra koja je odličan izbor za obiteljsko druženje. Igra je nastala davne 1876. godine i ostala je popularna sve do danas. Ova džentlmenska igra, koja se igra na drvenom kružnom igralištu, zahtijeva preciznost i vještinu. Cilj igre je koristiti svoje prste za guranje diskova preko igrališta i pokušati ih što preciznije smjestiti u zonu s najvišim brojem bodova. Najuzbudljiviji trenutak dolazi kada se disk smjesti u ulegnutu rupu u sredini igrališta, koja donosi najviše bodova. Crokinole je igra koja vam omogućuje da se natječete ili surađujete s drugim igračima, tako da možete uživati u timskim igrama ili uzbuđujućim dvobojima s jednim protivnikom. Zahvaljujući jednostavnim pravilima, ali nevjerojatno zabavnom iskustvu, Crokinole je dobrodošao gost na našem popisu najboljih obiteljskih društvenih igara.

Crokinole Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: The Quest for Planet Nine je izvanredna društvena igra za obitelj koja će vas odvesti na uzbudljivu astronautsku avanturu. Objavljena 2019. godine od strane KOSMOS-a, ova igra privlači pažnju brojnih fanova i dobiva izvrsne ocjene i recenzije. Igra spada u područje obiteljskih igara, što znači da je prikladna za sve uzraste.

U The Crew: The Quest for Planet Nine, igrači preuzimaju uloge astronauta u nesigurnom svemirskom putovanju. Što se šuška o nepoznatom planetu? Napet put kroz svemir sastoji se od čak 50 uzbudljivih misija, ali ova igra se može pobijediti samo ako se ispune zajednički zadaci svakog igrača. Timski rad i komunikacija su od suštinske važnosti za suočavanje s raznolikim izazovima, ali to je teže nego što se očekuje u svemiru.

Uz svakom novom misijom, igra postaje sve teža. Nakon svake misije, igra se može prekinuti i nastaviti kasnije. Tijekom svake misije, nije važan broj bodova koje osvojite, već pravovremene i prave poteze koje napravite.

The Crew: The Quest for Planet Nine dolazi s ukupno 50 misija, a u časopisu spielbox 2/2020 objavljene su još tri dodatne misije. Ovaj scenarijski i kampanjski način igre pruža vam puno sadržaja i osigurava dugotrajnu zabavu za čitavu obitelj.

Ova igra spada u kategoriju igara s kartama i ima naučnofantastičnu temu istraživanja svemira. Kombinacija različitih mehanika kao što su ograničena komunikacija, suradnička igra, upravljanje rukom, i igra s trikovima čini The Crew: The Quest for Planet Nine izuzetno dinamičnom i intrigantnom. Ova igra je odličan izbor za obiteljski list jer spaja timski rad, logiku i zabavu te pruža jedinstveno iskustvo istraživanja svemira.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra

The Quacks of Quedlinburg • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Doktori, charlatani i ljubitelji obiteljskih društvenih igara, predstavljamo vam jednu od najboljih opcija za vesele obiteljske družine – “The Quacks of Quedlinburg”. Ova igra, koja je izašla 2018. godine, omogućuje vam da se upustite u svijet kvakera koji pripremaju tajanstvene eliksire. Svaka osoba unosi sastojke u svoj lonac, ali važno je da budemo oprezni jer previše ili premalo sastojaka može sve pokvariti! Uzbuđenje raste kako dodajemo sve više sastojaka u vrtlog našeg lonca, pokušavajući izvući što više bodova. No, budite oprezni jer ako dodate previše “cherry bombi”, eksplodirat će vam lonac! Na kraju svakog kruga, igrači stječu bodove ovisno o tome koliko su dobro napunili svoje lonce. Igra je jednostavna za naučiti i pruža veliku dozu zabave za obitelji svih generacija. Zamršeni svijet kvakera i njihovih tajnih napitaka pretvoren je u nevjerojatno iskustvo koje nećete htjeti propustiti.

The Quacks of Quedlinburg Društvena Igra

Azul • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Azul je izuzetno popularna društvena igra iz 2017. godine koju je izdao Next Move Games. Ova igra je postala prava senzacija među ljubiteljima društvenih igara i više nego opravdano se našla na listi najboljih društvenih igara za obitelj. Azul je jednostavan za naučiti, ali istovremeno pruža dubinu i taktičnost koju iskusni igrači cijene.

U Azulu, igrači preuzimaju ulogu umjetnika koji polaže pločice na zidove kraljevske palače Evora. Tijekom igre, igrači biraju obojene pločice s ponude i smještaju ih na svoju ploču. Vaš cilj je stvoriti što ljepše i složenije uzorke na zidovima palače. Kada se runda završi, boduje se na temelju postavljenih pločica i uzoraka koje su igrači uspjeli ostvariti. Pobjednik je onaj koji na kraju igre ima najviše bodova.

Azul je zaista jedinstvena igra koja kombinira apstraktnu strategiju s elementima slagalice. Mehanike igre poput odabira pločica, izgradnje uzoraka i natjecanja za resurse pružaju dinamično iskustvo svaki put kad je igrate. Ova igra je sjajan izbor za obitelji jer je brza, zanimljiva i pristupačna svima. Dizajniran tako da bude jednostavan za naučiti, Azul će vam pružiti nevjerojatno vrijeme provedeno s obitelji. Stoga, nemojte propustiti priliku da isprobate ovu izuzetnu društvenu igru na svojim obiteljskim večerima.

Azul Društvena Igra

Heat: Pedal to the Metal • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas vam donosim jednu manje poznatu igru koju će obitelji zasigurno uživati igrati zajedno – Heat: Pedal to the Metal. Ova igra, objavljena 2022. godine od strane Days of Wonder, će vas smjestiti u ulogu vozača koji sudjeluje u napetim automobilskim utrkama. Cilj je, naravno, prvi prijeći ciljnu crtu, no pri tom će biti potrebno vješto upravljati vašim automobilom i brzinom kako se ne biste pregrejali. Odabir pravih nadogradnji za vaš automobil će vam pomoći pri savladavanju zavoja i održavanju optimalne brzine. Konačno, ključ pobjede leži u vašim vještinama vožnje!

Jedan od glavnih razloga zašto se ova igra našla na popisu najboljih društvenih igara za obitelj je njen jednostavni koncept i mehanike igre koje su prilagođene igračima svih dobnih skupina. Unatoč jednostavnosti, igra pruža dubinu i taktiku koja će zadovoljiti i iskusne igrače. Isto tako, ova igra nudi mogućnost da se igra u jednoj utrci ili kroz čitavu sezonu putem “Championship System” koji omogućava customizaciju automobila prije svake utrke. Za dodatni izazov, vremenske uvjete, stanje ceste i događaje mijenja se iz utrke u utrku kako bi se začinilo natjecanje. Heat: Pedal to the Metal omogućuje i solo mod s Legends Module ili dodavanje automatiziranih vozača kao dodatnih protivnika u multiplayer igrama.

Unatoč tome što je igra manje poznata, recenzije igrača i kritika su izvrsne, a razina kompleksnosti je prilagođena obiteljskoj publici. Heat: Pedal to the Metal je izvrstan izbor za obiteljska druženja jer nudi zabavno iskustvo vožnje automobila, uz priliku za taktiziranje i strategiju. Zaigrajte ovu igru i zajedno s obitelji doživite uzbuđenje prave utrke!

Heat: Pedal to the Metal Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!