Najbolje društvene igre za predškolce

Predškolci su prirodno radoznali i željni učenja, a društvene igre su izvanredan način da se ta njihova radoznalost iskoristi na zabavan i edukativan način.
Od igara koje pomažu u razvijanju motoričkih vještina, do onih koje potiču logičko razmišljanje, izbor je zaista velik. No, kako odabrati pravu igru za vaše dijete? U ovom članku predstavljamo vam izbor najboljih društvenih igara za predškolce koje će vašim najmlađima pružiti satima zabave, ali istovremeno potaknuti njihov rani razvoj i učenje. Zavirite s nama u svijet društvenih igara i otkrijte kako zabava može biti i poučna!

Sadržaj

Chess • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 0-0 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Jedna od najpoznatijih i najutjecajnijih društvenih igara danas je šah. Izmišljen još davne 1475. godine, šah je igra koja je postojala kroz desetljeća i ostavila trajan utisak na društvenu igru kao koncept. Sa svojom kompleksnošću i strategijom, šah je apstraktna igra koja zaokuplja pažnju i ispunjava mozak igrača.

Šah se igra na ploči s 64 kvadrata u crno-bijelom uzorku. Svaki igrač ima svoju vojsku figura koje se kreću na jedinstven način i cilj je napasti, braniti ili napredovati na terenu kako bi se protivnika dovelo u nepovoljan položaj. Partije šaha mogu biti nevjerojatno zanimljive, uz svaki potez igrača koji ima ogroman utjecaj na ishod partije.

Šah je igra koja je vječno popularna i cijenjena od strane fanova širom svijeta. Njegova povijest, usko povezana s vojnim strategijama i srednjovjekovnim ratovanjem, čini je neodoljivom igrom za sve one koji traže izazov. Bilo da ste profesionalni šahista ili tek početnik, šah je igra koja će vas uvući u svoj svijet taktike i logike. Zahvaljujući svom statusu klasika, šah se neizbježno našao na popisu najboljih društvenih igara za predškolsku djecu.

Chess Društvena Igra

PitchCar • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
PitchCar je manje poznata igra iz 1995. godine, koju je izdala Ferti. Namijenjena je za 2 do 8 igrača i vreme igre je između 30 i 90 minuta. Ova igra pripada podkategoriji Društvenih igara – Porodične igre i Igre za zabavu. PitchCar je kombinacija igara za dječju igru i trkačkih igara. Mehanika igre uključuje “flicking” (trganje palcem), modularnu tablu i trku. Ova igra je idealna za predškolce zbog svoje jednostavnosti, a istovremeno je i dovoljno zabavna za cijelu porodicu. Dodatna prednost je što je PitchCar vrlo interaktivan, što znači da zahtijeva aktivnu komunikaciju i timski rad među igračima. Ova igra je odličan izbor za ovaj članak jer kombinuje zabavu i učenje za predškolce. Dodavanje elemenata brzine i trke čini je privlačnom za djecu, dok je mehanika “flicking” laka za razumijevanje i izvođenje. Iz ovih razloga, PitchCar je definitivno igra koju treba uzeti u obzir ako tražite igru za predškolce.

PitchCar Društvena Igra

Rhino Hero: Super Battle • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 10-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Drage igračice i igrači, danas vam predstavljamo jednu iznimno zabavnu igru za predškolsku djecu koja će ih sigurno oduševiti. Riječ je o igri Rhino Hero: Super Battle. Igra je nedavno objavljena, 2017. godine, od strane HABA izdavačke kuće. Ova igra je pravi dragulj, iako je možda manje poznata među djecom. Rhino Hero: Super Battle spada u kategoriju obiteljskih igara, što znači da je idealna za uživanje cijele obitelji.

Jedna od najvećih prednosti ove igre su brojni pozitivni komentari fanova i dobri osvrti. Igra ima jednostavnu razinu složenosti, što znači da je lako shvatiti pravila i uživati u igri od samog početka. To je iznimno bitno kada je riječ o igrama za predškolsku djecu jer se želi pružiti ugodno iskustvo koje će pobuditi interes za društvene igre kod najmlađih.

Rhino Hero: Super Battle je igra u kojoj igrači trebaju graditi nestabilni neboder kako bi Rhino Hero preskočio prepreke i stigao na vrh. Osim toga, igra uključuje i borbe između superjunaka Rhino Heroja, Girafe Boya, Big E. i Batguina. Tko će pobijediti u ovim borbama i ne dati se smetati od strane zlobnih pauka majmuna?

Među glavnim karakteristikama igre nalaze se komponente kao što su bacanje kockice, igra s jednim gubitnikom, stavljanje i balansiranje. Ove komponente doprinose dinamičnosti i izazovu igre te ga čine idealnim za razvoj fine motorike kod mlađe djece.

Rhino Hero: Super Battle je senzacionalna igra puna akcije i zabave. Iako je relativno nepoznat, definitivno zaslužuje biti na našem popisu igara za predškolce. Ovdje vaše dijete može razvijati koncentraciju, logičko razmišljanje i suradnju jer će biti potrebno timski raditi na izgradnji nebodera. Bilo da je riječ o vikendu, rođendanu ili običnom popodnevu, Rhino Hero: Super Battle će zasigurno oduševiti vaše dijete te mu pružiti sate i sate zabave.

Rhino Hero: Super Battle Društvena Igra

Rhino Hero • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 5-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Rhino Hero je manje poznata društvena igra iz 2011. godine koju je izdao HABA. Ova igra je namijenjena djeci predškolske dobi i obiteljima te se ističe kao jedna od najboljih društvenih igara za predškolce. Zahvaljujući jednostavnim mehanikama i brzom igranju, Rhino Hero je privukao pažnju igrača diljem svijeta.

Ovo je igra akcije i spretnosti u kojoj igrači preuzimaju ulogu hrabrog nosoroga koji pokušava izgraditi najvišu zgradu. Svaki igrač počinje sa pet kartica s krovovima te naizmjence dodaju zidove i krovove na zgradu. Cilj je izgraditi sve krovove bez da se zgrada sruši. Svaka krovna kartica ima oznake koje određuju gdje sljedeći igrač mora dodati zidove na karticu, a neke krovne kartice prisiljavaju igrača da izvede posebne akcije poput dodavanja drugog krova, mijenjanja smjera igre ili premještanja Rhino Heroja na drugu lokaciju na zgradi. Pazite da vam ruke ostanu čvrste!

Jedna od najboljih stvari kod Rhino Hero igre je njen kratko trajanje. Igranje ove igre traje samo 5 do 15 minuta, što je idealno za predškolce koji se brzo zanimaju za druge aktivnosti. Također, Rhino Hero je igra koja potiče djecu na razvoj finih motoričkih vještina i koncentraciju, dok istovremeno pruža zabavu cijeloj obitelji.

Rhino Hero je postao omiljen među igračima zbog njegovih kvalitetnih ocjena i pozitivnih recenzija. Ova igra se ističe u kategorijama djeci namijenjenih igara, obiteljskih igara te igara akcije i spretnosti. Zahvaljujući svojoj jednostavnosti i brzini igranja, Rhino Hero je savršen izbor za listu najboljih društvenih igara za predškolce.

Rhino Hero Društvena Igra

Qwirkle • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Qwirkle je apstraktna igra koja će sigurno zainteresirati predškolce. Ova igra ima jednostavna pravila i zahtijeva dobru razinu vizualne opažanja i logike. Igrači koriste drvene blokove različitih oblika i boja, a cilj je napraviti redove s blokovima koji se podudaraju ili po obliku ili po boji. Zvuči jednostavno, zar ne? Ali nemojte se zavaravati, Qwirkle će vas držati zaokupljene kako pokušavate stvoriti pravilne kombinacije i istodobno ometate protivnike. Ova igra je idealna za razvijanje kognitivnih vještina kod predškolaca, a istovremeno je zabavna i za odrasle igrače. Tko će uspjeti stvoriti najbolje kombinacije i osvojiti što više bodova? Otkrijte uzbudljivost Qwirkle igre i pokažite svoje strategijske sposobnosti!

Qwirkle je apstraktna društvena igra koja će oduševiti predškolce. Ova igra nudi jednostavna pravila i zabavne mehanike koje će djeci pomoći da razviju svoju logiku i vizualnu percepciju. Igrači koriste drvene blokove različitih oblika i boja kako bi stvorili redove koji se podudaraju ili po obliku ili po boji. Qwirkle je nevjerojatno jednostavna i intuitivna igra koja će privući pažnju i najmlađih igrača. Ona potiče kreativnost i razmišljanje izvan okvira, a istovremeno pruža satove zabave i umješnosti. Ova igra je definitivno dobar dodatak našem popisu društvenih igara za predškolce jer potiče razvoj kognitivnih vještina i pruža interaktivno iskustvo. Predstavite djeci Qwirkle i gledajte kako se njihove kombinacije povećavaju, dok se bodovi penju sve više!

Qwirkle Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!