Najbolje društvene igre za printanje

U potrazi ste za najboljim društvenim igrama koje možete isprintati? Ne tražite dalje! Ovaj blog donosi vam popis najkvalitetnijih igara koje možete isprintati i odigrati s prijateljima i obitelji.
Bez obzira jeste li ljubitelj strategija, zagonetki ili zabavnih kvizova, ovdje ćete pronaći raznolike opcije koje će zadovoljiti sve ukuse. Isprintajte igru, okupite ekipu i uživajte u nezaboravnom iskustvu igranja društvenih igara!

Sadržaj

Monikers • Broj igrača: 4-16


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Monikers je manje poznata igra koju je objavio CMYK 2015. godine. U ovoj igri, koja pripada kategoriji društvenih igara za zabave, igrači se izmjenjuju u pokušajima da natjeraju svoje suigrače da pogode imena poznatih osoba opisivanjem ili oponašanjem istih. Ova igra je odličan izbor za listu “najbolje društvene igre za printanje” jer se može lako isprintati i odmah igrati.

Monikers je dizajniran za 4 do 16 igrača, što znači da je idealan za velike društvene skupine. Osim toga, igra ima različite runde u kojima se mijenjaju pravila, što čini svaku partiju dinamičnom i zabavnom. U prvoj rundi, igrači mogu koristiti sve moguće načine da objasne ime osobe, osim samog imena. U drugoj rundi, dozvoljeno je koristiti samo jednu riječ, dok je u posljednjoj rundi zabranjeno govoriti – jedino su geste i mimika dopuštene. Igra donosi dozu uzbuđenja i zabave jer je potrebno biti kreativan i snalažljiv kako bi se uspješno dalo do znanja ime osobe bez upotrebe zabranjenih riječi.

Monikers ima odlične ocjene od strane obožavatelja i recenzija, što je uvijek dobar pokazatelj kvalitete igre. Unatoč jednostavnim pravilima, ova igra može izazvati smijeh, interakciju i zabavu među igračima. Ovo je definitivno jedna društvena igra koju bi svatko trebao imati u kolekciji za zabavne trenutke sa prijateljima ili obitelji.

Monikers Društvena Igra

Tiny Epic Galaxies • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Tiny Epic Galaxies je izvanredna društvena igra koju svaki ljubitelj strategija treba isprobati. Ova igra, koju je Gamelyn Games objavio 2015. godine, osvaja srca igrača svojom originalnošću i inovativnim mehanikama. Igra je namijenjena 1 do 5 igrača, s trajanjem partije od 30 do 45 minuta. S obzirom na to da je ova igra deo područja društvenih igara posvećenog strategijama, možete očekivati ​​duboke i taktičke odluke koje će vam biti potrebne kako biste osvojili galaktički prostor.

Jedan od najznačajnijih elemenata ove igre je kombiniranje bacanja kockica. Snažnost vaše galaksije određuje broj kockica koje možete baciti, a svaka kockica ukrašena je simbolima koji predstavljaju različite akcije. Moguće je pomaknuti svemirski brod, povećati svoje resurse kulture i energije, ili unaprijediti politički i ekonomski utjecaj na novo otkrivene planete. Taktičko planiranje je ključno jer morate maksimalno iskoristiti svoj potez odabirom najpogodnijeg redoslijeda akcija. No budite oprezni, protivnici mogu pratiti svaki vaš potez i potrošiti vrijedne resurse kako bi se priključili akcijama koje odaberete. To znači da vas protivnici mogu pratiti u svakom potezu, čime se osigurava da uvijek bude vaš red čak i kada je red na nekom drugom igraču.

Cilj igre je kolonizirati nove planete kako biste osvojili pobjedničke bodove i akumulirali posebne vještine koje mogu unaprijediti vaše galaktičko carstvo. Pažljivo raspoređivanje resursa osigurat će najbrži rast vašeg carstva i omogućiti vam najveću moguću korist od akcija koje poduzimate. Hoće li vaš utjecaj biti dovoljan da kontrolirate najmoćnije planete u galaksiji? Hoćete li uspjeti ispuniti tajni cilj na putu? Hoće li vaše carstvo trijumfirati? Ove zagonetke morate razriješiti u Tiny Epic Galaxies.

Tiny Epic Galaxies zaslužuje mjesto na listi najboljih društvenih igara za printanje zbog svoje jedinstvenosti i taktičkog gameplaya. Iskoristite priliku i uđite u svemirsku avanturu ove iznimne igre.

Tiny Epic Galaxies Društvena Igra

The Resistance • Broj igrača: 5-10


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
The Resistance je jedna od najboljih društvenih igara za printanje koju ne smijete propustiti! Sa fantastičnim ocjenama i ljubavlju fanova diljem svijeta, ova igra će vam pružiti nevjerojatno iskustvo tijekom svakog igranja. To je igra društvene dedukcije pogodna za 5 do 10 igrača, a trajanje jedne partije je između 30 i 40 minuta, što je dovoljno vremena da se uživa u dinamičnoj i napetoj igri.

The Resistance je smješten u svijet gdje je vaša misija uništiti ključne baze Imperija i osloboditi svoj narod. Međutim, u vašem timu se skriva izdajnik koji će pokušati sabotirati vaše misije. Tim će morati surađivati, ali istovremeno i otkriti identitete ostalih igrača te steći njihovo povjerenje. Tijekom razgovora i planiranja, lider tima će podijeliti zadatke igračima, a zatim svi glasaju o tome hoće li odobriti plan. Kada plan bude odobren, igrači će tajno odlučiti hoće li podržati ili sabotirati misiju. Ovisno o rezultatima, misija će biti uspješna ili neuspješna. Tim koji prvi uspije izvesti tri uspješne misije na kraju pobijeđuje.

Jedna od ključnih stvari koja čini The Resistance tako zanimljivom i popularnom igrom jesu različite uloge koje igrači preuzimaju tijekom igre. Svaka uloga ima svoje vlastite informacije i ciljeve, što dovodi do brojnih intrigantnih i neizvjesnih situacija. Također, igra ima mehaniku tajnih uloga, gdje igrači moraju otkriti tko je na njihovoj strani, stvarajući tenziju i taktičke odluke koje će odrediti ishod igre.

Kao igra koja pripada podžanru “party game” društvenih igara, The Resistance je idealna za druženja i zabave s prijateljima. Njezina print & play priroda znači da je možete jednostavno isprintati kod kuće i početi igrati u samo nekoliko minuta. Nije često da se tako dinamična i zanimljiva igra može lako prilagoditi broju igrača od 5 do 10, omogućujući vam da uključite sve svoje prijatelje i stvorite nezaboravno iskustvo. Sve to čini The Resistance obaveznom igrom za sve ljubitelje društvenih igara koje možete printati kod kuće.

The Resistance Društvena Igra

Evolution: Climate • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Evolution: Climate je manje poznata društvena igra iz 2016. godine, koju je izdao NorthStar Game Studio. Ova igra je odabrana kao jedan od najboljih primjera za printanje jer omogućava ljubiteljima društvenih igara da sami isprintaju kopiju igre. Kroz igru Evolution: Climate, igrači će biti uvučeni u dinamičan ekosistem, gdje hrane ima malo, predatori vrebaju, a klima se neprestano mijenja od iznimno vrućeg do ledeno hladnog. Ova igra nudi preko 200,000 načina evolucije svojih vrsta, što znači da svaka partija postaje jedinstvena avantura. U ovoj igri igrači prilagođavaju svoje vrste koristeći različite karakteristike kao što su tvrđi oklop, rogovi ili dug vrat. Uz to, igra donosi i dodatne karakteristike koje pružaju zaštitu od ekstremnih vrućina ili ledenih hladnoća. Evolution: Climate pretvara dvodimenzionalnu igru u trodimenzionalno iskustvo, pa igrači ne samo da moraju brinuti o hranjenju svojih vrsta i zaštiti od predatora, već i prilagođavati se promjenama klime. Ova igra pripada podkategoriji strategijskih igara i pruža moderan nivo kompleksnosti koji će svakako zadovoljiti sve ljubitelje društvenih igara. Evolution: Climate je odličan primjer za printanje jer omogućava da se isprinta kopija igre i omogućuje igračima da sami uživaju u ovom dinamičnom iskustvu kod kuće.

Evolution: Climate Društvena Igra

Air, Land, & Sea • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Air, Land, & Sea je manje poznata društvena igra koju je objavio Arcane Wonders 2019. godine, a namijenjena je za 2 igrača. Ova igra spada u područje strategijskih igara i ratnih igara te se odlikuje brzim gameplayom s vremenom trajanja od 15 do 30 minuta. Air, Land, & Sea je igra koja se može printati i igrati na temelju isprintanih karata. S obzirom na temu Drugog svjetskog rata, ova igra je odličan izbor za listu najboljih igara za printanje.

Što se tiče mehanika igre, Air, Land, & Sea kombinira elemente igara s kartama i upravljanje rukama. Igrači se nalaze u ulozi vrhovnog zapovjednika vojnih snaga svoje države te moraju taktički rasporediti svoje snage u tri moguća teatra rata: zraku, kopnu i moru. Redosljed igranja karata je ključan, kao i način na koji se karte igraju. Karte se mogu igrati otvoreno ili zatvoreno. Igranje otvorene karte aktivira taktičku sposobnost, ali se mora igrati u odgovarajućem teatru. Zatvorene karte se smatraju univerzalnima i mogu se odigrati u bilo kojem teatru, ali imaju snagu od samo 2 i ne dodjeljuju taktičku sposobnost.

Tijekom svake bitke, igrači će dobiti ruku od šest karata. Tijekom borbe neće dobivati dodatne karte, stoga svoju strategiju moraju temeljiti samo na tim kartama. Igrači igraju karte bitke jednu po jednu sve dok sve karte nisu odigrane, ili dok jedan od igrača odluči povući se. Važno je napomenuti da igrači nisu obavezni voditi bitku do samog kraja. Ponekad je najbolje povući se kako bi se protivniku uskratila potpuna pobjeda. Air, Land, & Sea je igra u kojoj se taktičko povlačenje može isplatiti, jer konačna pobjeda ovisi o broju osvojenih bodova. Prvi igrač koji sakupi 12 bodova osvaja rat!

Air, Land, & Sea je osvojio simpatije obožavatelja i dobre ocjene kritičara. Unatoč svojoj jednostavnoj kompleksnosti, ova igra pruža dinamično iskustvo i izazove strategijsko razmišljanje igrača. S obzirom na mogućnost printanja, Air, Land, & Sea je izvrstan izbor za sve ljubitelje Drugog svjetskog rata koji žele istražiti novu igru s jedinstvenim mehanikama i brzim gameplayom.

Air, Land, & Sea Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!