Najbolje društvene igre za stariju djecu

Društvene igre nisu samo za najmlađe.
Kako djeca rastu, njihov ukus za igre se mijenja, a potreba za složenijim i izazovnijim igrama postaje sve važnija. Pronalaženje prave društvene igre za stariju djecu može biti izazov, s obzirom na sve veću ponudu na tržištu. U ovom članku, predstavit ćemo vam izbor najboljih društvenih igara koje će vašoj starijoj djeci pružiti sate zabave, potaknuti njihovu kreativnost, strateško razmišljanje i timski rad, ali i pomoći im da steknu nove vještine na zabavan način. Pridružite nam se u ovom uzbudljivom putovanju kroz svijet društvenih igara!

Sadržaj

Brass: Birmingham • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Brass: Birmingham je jedna od najpoznatijih igara iz 2018. godine koju je izdao Roxley. Ova strategijska igra je savršen izbor za stariju djecu koja vole igrati društvene igre. U Brass: Birmingham, igrači uživaju u natjecanju kao poduzetnici u Birminghamu tijekom industrijske revolucije. Cilj igre je razviti, izgraditi i uspostaviti svoje industrije i mrežu kako bi iskoristili niske ili visoke tržišne zahtjeve. To je igra koja zahtijeva visoku razinu složenosti, stoga je idealna za starije djecu koje su već upoznate sa strategijskim igrama. Osim toga, Brass: Birmingham ima visoke ocjene i recenzije, što ga čini jednom od najboljih igara u svom žanru. Mnogi igrači hvale izuzetno zanimljive mehanike igre, poput upravljanja resursima, građenja mreže i razvijanja industrije. Bez obzira na to što je igra složena, pruža igračima stvarnu priliku da iskažu svoju strategiju i donose odluke koje će utjecati na rezultat igre. Također, Brass: Birmingham nudi dugotrajno iskustvo igre s vremenom trajanja od 60 do 120 minuta, što je odlično za stariju djecu koja žele dublje i izazovnije igre. Uz to, tematika igre – industrijska revolucija – može pružiti zanimljiv kontekst i edukaciju o povijesti za djecu. Sve u svemu, Brass: Birmingham je izvrstan izbor za stariju djecu koja uživaju u strategijskim igrama i žele se izazvati na novi način.

Brass: Birmingham Društvena Igra

Pandemic Legacy: Season 1 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Pandemic Legacy: Season 1 je jedna od najpoznatijih društvenih igara koja je objavljena 2015. godine od strane izdavačke kuće Z-Man Games. Ova igra je namijenjena 2 do 4 igrača i traje između 60 i 90 minuta. U okviru društvenih igara, Pandemic Legacy: Season 1 spada u područje Strategijskih igara i Tematskih igara. Ona se ističe po uključivanju različitih mehanika poput akcijskih bodova, kooperativne igre, upravljanja rukom, naslijeđivanja igre i potez po potez premještanja. Kategorije igre su okolišne i medicinske.

Pandemic Legacy: Season 1 je zaslužila svoje mjesto na popisu društvenih igara za stariju djecu zbog svoje jedinstvene igre i dinamične priče koja se razvija kroz različite scena. Ova igra je dizajnirana kao kooperativna igra u kojoj se igrači bore protiv svjetskih bolesti. Idea igranja igre Pandemic Legacy: Season 1 je spasiti svijet prije nego što smrtonosne bolesti zadese svaki kutak planeta. Svaki igrač ima važnu ulogu u timu specijalista za borbu protiv epidemija i njihov cilj je otkriti lijek za četiri smrtonosne bolesti prije nego što bude prekasno.

Bit igre je da igrači putuju po svijetu, istražuju različite gradove, liječe bolesti i istražuju nove načine kako bi riješili sve izazove s kojima se suočavaju. Mehanika igre nudi razne mogućnosti igračima – mogu graditi istraživačke stanice, liječiti bolesti, trgovati kartama s drugim igračima i pronaći lijek za bolesti kojima se suočavaju. Ova igra često pruža taktičke izazove koji zahtijevaju dobar plan tima i strategiju.

Ono što igru Pandemic Legacy: Season 1 ističe iz mase drugih igara je Legacy aspekt. Igrači će doživjeti posljedice svojih odluka dok igraju i s vremenom će se mijenjati i napredovati zajedno s pričom. Ovo stvara nevjerojatno iskustvo koje drži igrače angažiranima iz mjeseca u mjesec. Pandemic Legacy: Season 1 je avantura koja se neprestano razvija i mijenja, pružajući igračima emocije i uzbuđenje koje rijetko koja igra može pružiti.

Ukratko, Pandemic Legacy: Season 1 je igra koja je nezaobilazna za ljubitelje strategijskih i tematskih igara. Njegova jedinstvena kombinacija mehanika, taktičkih izazova i dinamične priče osigurava da će igrači biti uvučeni u svijet epidemija i uživati u svakom trenutku. Pandemic Legacy: Season 1 je savršena opcija za stariju djecu koja žele biti dio nevjerojatne priče i testirati svoje timske vještine i strategijske sposobnosti.

Pandemic Legacy: Season 1 Društvena Igra

Gloomhaven • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven je igra strateškog stila koja je postala izuzetno popularna među ljubiteljima društvenih igara. Objavljena 2017. godine od strane Cephalofair Games, ova igra je namijenjena za 1 do 4 igrača, s vremenom igre od 60 do 120 minuta. Ako ste u potrazi za igrom koja će pobuditi maštu, izazvati adrenalin i pružiti vam satima zabave, Gloomhaven je definitivno jedna od najboljih opcija.

Gloomhaven je izuzetno kompleksna igra s brojnim mehanikama, među kojima su Action Queue, Action Retrieval, Campaign / Battle Card Driven, Card Play Conflict Resolution, Communication Limits i Cooperative Game. Ove mehanike omogućuju igračima da zajedno istražuju tamni svijet Gloomhavna, clearing out dungeons i otkrivajući skrivene ruševine. Svaki igrač preuzima ulogu avanturista i koristi vještine i taktike kako bi preživio ove opasne izazove.

Ono što igru Gloomhaven ističe od drugih jest persistentan svijet koji se mijenja kako igra napreduje. Odluke koje igrači donose tijekom igre određuju kako će se priča razvijati, čineći je gotovo jedinstvenom za svaku grupu igrača. Ovo je poput avanturističke knjige u kojoj svaki igrač ima priliku utjecati na tijek događaja.

Samo je jedan od aspekata igre taktička borba. Na svakom potezu, igrači biraju dvije karte iz svoje ruke, a svaka karta ima gornju i donju moć. Igrač odlučuje hoće li koristiti gornju moć jedne karte i donju moć druge, ili obrnuto. Ova inovativna mehanika igri daje nevjerojatnu dinamiku i strategiju, stvarajući izazove koje će igrači morati zajednički svladati.

Gloomhaven je igra koja je osvojila srca ljubitelja društvenih igara diljem svijeta. Sa svojim zanimljivim mehanikama i promjenjivim svijetom, ova igra pruža nevjerojatne avanture i satima zabave. Stoga je Gloomhaven odabran kao jedna od najboljih društvenih igara za stariju djecu.

Gloomhaven Društvena Igra

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ark Nova je popularna igra iz 2021. godine koju je objavila Feuerland Spiele. Ova igra je savršen izbor za stariju djecu zbog svoje kompleksnosti i zahtjevnih strategija. Ark Nova je strateška igra koja se temelji na izgradnji i upravljanju zoološkim vrtom. Glavni cilj igre je stvoriti uspješno zoološko postrojenje, izgraditi ograde, smjestiti životinje i podržavati projekte za zaštitu prirode diljem svijeta. Igrači koriste akcijske kartice kako bi planirali svoje poteze i postigli svoje ciljeve. Svaka kartica ima određene moći i sposobnosti koje će pomoći igračima u ostvarivanju njihovih strategija. Ova igra je posebno zanimljiva zbog mehanika poput odabira karata, upravljanja resursima i stvaranja različitih prostora unutar zoološkog vrta. Ark Nova također posjeduje prekrasne ilustracije i bogat sadržaj s različitim životinjama, specijalistima i projektima za zaštitu prirode. Suvremeno znanstveno vođenje zoološkog vrta postaje izazovno i zabavno iskustvo uz ovu igru. Ako tražite zanimljivu i složenu društvenu igru koja će starijoj djeci pružiti sate zabave i strategijske razmišljanje, Ark Nova je definitivno igra koju trebate isprobati.

Ark Nova Društvena Igra

Twilight Imperium: Fourth Edition • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 240-480 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Twilight Imperium: Fourth Edition je zapanjujuća društvena igra za stariju djecu koju će sigurno obožavati ljubitelji svemirske tematike. Ova igra, objavljena 2017. godine od strane Fantasy Flight Games, pruža jedinstveno iskustvo galaktičke dominacije za 3 do 6 igrača. Sa trajanjem od 240 do 480 minuta, Twilight Imperium: Fourth Edition je prava poslastica za one koji uživaju u strateškim igrama koje traju nekoliko sati. Kombinacija mehanika kao što su Action Drafting, Area Majority / Influence, Area-Impulse, Dice Rolling, Follow i Grid Movement, omogućava igračima da planiraju i izvršavaju svoje vojne, političke i ekonomske strategije.

Ono što ovu igru izdvaja od drugih je dubina i kompleksnost koju nudi. Svaki od sedamnaest različitih fakcija pruža potpuno drugačije iskustvo igre, uključujući različite stilove igranja i specifične moći. Osim toga, igrači imaju slobodu da oblikuju galaksiju kako bi odgovarala njihovoj strategiji, postavljajući pločice koje predstavljaju planete, supernove, asteroidna polja i još mnogo toga.

Tijekom igre, igrači biraju strategijske kartice koje definiraju redoslijed igre i daju jedinstvene akcije. Ove akcije mogu biti ključne za vođenje rata, trgovinu ili političke trikove. Zatim slijedi potezanje flota, osvajanje novih planeta i sukobi s drugim frakcijama. Nakon završetka poteza, igrači se okupljaju na velikom vijeću kako bi donijeli nove zakone i dogovore. Tijekom igre, igrači moraju ostvariti ciljeve kako bi skupili bodove za pobjedu.

Twilight Imperium: Fourth Edition je impresivna igra za stariju djecu koja pruža izvanredno iskustvo strateškog planiranja i nadmudrivanja. Iako zahtjevna, ova igra će zasigurno oduševiti mlade igrače koji vole složenost igara. Zahvaljujući svom izvanrednom ocjenjivanju od strane obožavatelja i kritika, Twilight Imperium: Fourth Edition je sjajan izbor za ovaj popis društvenih igara za stariju djecu. Pa zašto ne zaroniti u dubine svemira i osvojiti galaksiju uz ovu nevjerojatnu igru?

Twilight Imperium: Fourth Edition Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!