Najbolje društvene igre za troje s riječima

Upustite se u svijet društvenih igara za troje s riječima i doživite nevjerojatnu zabavu.
Ove igre kombiniraju kreativnost, brzinu razmišljanja i timski rad kako bi vam pružile nevjerojatno iskustvo. Bez obzira jeste li ljubitelj igara koje testiraju vaše vokabularne vještine ili želite isprobati nešto novo, ovdje ćete pronaći igre koje će vas oduševiti. Okupite svoje prijatelje i obitelj i uživajte u trenucima smijeha, natjecanja i izazova dok igrate društvene igre za troje s riječima.

Sadržaj

Decrypto • Broj igrača: 3-8


 • Trajanje igre: 15-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Decrypto je zanimljiva društvena igra koju je 2018. godine izdala kompanija Le Scorpion Masqué. Ova igra je odabrana da bude na našoj listi društvenih igara za troje s riječima iz razloga što je pruža vrhunsku međutim opuštenu igračku iskustvo. Igrači se natječu u timovima i moraju interpretrirati šifrirane poruke koje im njihovi suigrači šalju, dok istodobno rešetaju šifre koje presretnu od suparničkog tima. Komunikacija je ključna u ovoj igri, ali s ograničenjima. Svaki tim ima svoj ekran s džepovima numeriranim od 1 do 4, u koje se stavljaju četiri kartice s riječima. Igrači iz istog tima mogu vidjeti riječi na ovim karticama, dok su iste sakrivene od suparničkog tima. U svakom krugu, jedan igrač uzima karticu s kodom koja pokazuje tri broja, na primjer 4-2-1. Taj igrač mora dati šifriranu poruku svojim suigračima, koju oni moraju upotrijebiti kako bi pogodili taj kod. Na primjer, ako su riječi na karticama u mom timu “svinja”, “slatkiš”, “šator” i “sin”, ja bih mogao reći “Sam-prugasti-roze” i nadati se da će moji suigrači moći ispravno upariti te riječi sa 4-2-1. Ako pogode točno, super; ako ne, dobivamo crnu oznaku neuspjeha. Ova igra kombinira elemente blefiranja, dedukcije i timske suradnje, što je čini posebno uzbudljivom. Decrypto nudi jedinstveno iskustvo u kojem morate biti lukavi u stvaranju obmanjujućih poruka kako biste prevarili suparnike, ali istovremeno morate biti sposobni dešifrirati poruke koje oni šalju vama. S obzirom na to da je ova igra za 3 do 8 igrača i ima relativno kratak vremenski okvir od 15 do 45 minuta, Decrypto je odličan izbor za zabavne večeri s prijateljima ili obitelji. Bez obzira je li riječ o zabavnom druženju ili žučnoj natjecateljskoj igri, Decrypto će sigurno pružiti mnogo smijeha i uzbudljivih trenutaka.

Decrypto Društvena Igra

Codenames • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Codenames je izuzetna društvena igra koja je osvojila srca igrača diljem svijeta. Ova igra, koja je objavljena 2015. godine od strane Czech Games Edition, idealna je za grupu od 2 do 8 igrača i traje između 15 i 30 minuta. Ona spada u područje društvenih igara za zabavu, a kombinira nekoliko različitih mehanika kako bi pružila uzbudljivo iskustvo. Codenames je kartaška igra koja zahtijeva komunikacijske vještine, pamćenje, hrabrost u donošenju odluka i timski rad.

Ono što čini Codenames posebnom je nevjerojatan način komunikacije između članova timova. Svaki tim ima svog vođu, koji putem sugestija i uputa pokušava usmjeriti svoje suigrače prema određenim kartama. Na stolu se nalazi 25 kartica sa različitim riječima, a vođa tima zna koje karte pripadaju njegovom timu. Njegova je zadaća postaviti pametne i suptilne sugestije kako bi njegovi suigrači pogodili karte koje su im namijenjene. Cilj igre je pronaći sve karte svog tima prije suparničkog tima, ali pazite! Postoji i karta koja predstavlja Opasnog ubicu i koju treba izbjegavati po svaku cijenu.

Codenames je odlična opcija za društvene igre za troje s riječima zbog svoje jednostavnosti, ali istovremeno izazovne prirode. Ona zahtijeva dobru komunikaciju i suradnju među igračima, ali također pruža priliku za taktiziranje i lukavo vođenje igre. Bez obzira jeste li strastveni zaljubljenik u igre ili samo tražite zabavnu igru za igranje s prijateljima, Codenames će vam pružiti nezaboravno iskustvo i mnogo smijeha.

Codenames Društvena Igra

Just One • Broj igrača: 3-7


 • Trajanje igre: 20-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Just One je popularna društvena igra koja je objavljena 2018. godine od strane izdavačke kuće Repos Production. Igra je namijenjena za 3 do 7 igrača i traje od 20 do 60 minuta. Pripada poddomeni igara za zabavu te ima mehanike poput Ograničenja komunikacije i Kooperativne igre. Kategorije igre uključuju Društvenu igru i Igru riječima.

Just One je osvojio simpatije mnogih ljubitelja igara, a razina kompleksnosti je jednostavna. Ova igra je odabrana za ovaj članak jer je savršen izbor za društvene igre za troje s riječima.

U Just One-u zajedno igrate kako biste otkrili što više tajnih riječi koliko je to moguće. Vaš cilj je pružiti najbolju moguću sugestiju kako biste pomogli vašem suigraču, no budite posebni jer će sve identične sugestije biti otkazane!

Igra se odvija kroz 13 karata, a cilj je postići rezultat što bliže brojki 13. U slučaju točnog odgovora, igrači dobivaju 1 bod. U slučaju pogrešnog odgovora, gube trenutnu kartu kao i vrhunsku kartu špila, gubeći na taj način 2 boda. U slučaju nedostatka odgovora, igrači gube samo trenutnu kartu, odnosno 1 bod.

Vama je prepušten izbor – napravite razliku!

Zanimljiv podatak o Just One-u je da je originalno bio nazvan We Are The Word i objavljen od strane Fun Consortium-a. Međutim, Repos Production je kupio prava na igru početkom 2018. godine i prilagodio je. Belgijanci sa sombrerima odlučili su poboljšati kvalitetu komponenti, dodati 50 novih riječi te promijeniti ime igre. Nakon ove nove verzije, igra je dobila svjetsko izdanje, umjesto samo francuskog.

Just One je jednostavna, ali izuzetno zabavna igra koja potiče suradnju i komunikaciju među igračima. Njen jednostavan koncept omogućuje zabavu i opuštanje za sve generacije. Zato je Just One odličan izbor za ljubitelje društvenih igara za troje s riječima kojima je važno uspješno surađivati i pomoći jedni drugima.

Just One Društvena Igra

So Clover! • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Na popisu društvenih igara za troje s riječima, ne možemo zanemariti igru So Clover! koja je nedavno stigla na scenu. Ova manje poznata igra, objavljena 2021. godine od strane Repos Production, donosi jedinstveno iskustvo igranja za 3 do 6 igrača. Kao što i sam naziv sugerira, So Clover! je igra povezana sa riječima, ali sa pikantnim twistom. Igra kombinuje elemente timskog rada i asocijativnog razmišljanja, stvarajući nevjerojatno zabavno iskustvo za sve igrače.

So Clover! je igra suradnje, gdje igrači moraju koristiti svoje vještine riječi i afirmativnih komunikacijskih granica da bi postigli najviši rezultat. Kako bi to postigli, igrači dobivaju ključne riječi i zatim tajno upisuju zajedničke karakteristike na svoje sustavno organizirane ploče. Te značajke se nazivaju “tragovi” i služe kao ključevi za otkrivanje tuđih ključnih riječi. Igrači moraju surađivati i koristiti logiku kako bi otkrili tajne riječi svojih suigrača.

Igra So Clover! je izuzetno cijenjena među fanovima i kritičarima. Njena jednostavnost omogućuje brzo i lagano uključivanje svih igrača, bez obzira na njihovo iskustvo u društvenim igrama. Ova igra za zabavu spada u područje društvenih igara i kombinira razne mehanike, poput komunikacijskih granica i suradničkog igranja. Ova raznolikost mehanika čini igru So Clover! jedinstvenom na svoj način.

So Clover! je definitivno zaslužio svoje mjesto na ovom popisu igara za troje s riječima. Njegova sposobnost poticanja timskog rada i vještina riječi omogućuje igračima da se zabavljaju i izazivaju svoje mozgove na jedinstven način. Bez obzira jeste li nova osoba u svijetu društvenih igara ili iskusni igrač, So Clover! će vas sigurno oduševiti.

So Clover! Društvena Igra

Paperback • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas vam donosimo jednu manje poznatu igru koja će vas oduševiti ako volite društvene igre s riječima. Paperback je kartaška igra iz 2014. godine koju je objavila Fowers Games. Igra je namijenjena za 2 do 5 igrača, a trajanje jedne partije je oko 45 minuta. Ova igra pripada kategoriji obiteljskih igara, ali istovremeno ima i elemente strategije.

Jedinstvena mehanika igre kombinira izgradnju riječi s izgradnjom špila karata. Svaki igrač na početku ima špil karata s različitim slovima, ali i divljim kartama koje mogu zamijeniti bilo koje slovo. Cilj igrača je da složi što bolje riječi kako bi zaradio što više bodova. Ovisno o kvaliteti riječi, igrači mogu kupiti moćnije karte koje donose dodatne bonuse i mogućnosti.

Ova igra ima odlične ocjene i recenzije jer je vrlo zabavna i lagana za naučiti. Igračima pruža puno kreativnosti i priliku da pokažu svoje vještine u slaganju riječi. Mogućnost suradnje među igračima dodatno obogaćuje gameplay, što je sjajno ako volite timski rad. Iako nije vrlo poznata, Paperback je definitivno vrijedna igra koju treba imati na radaru ako volite društvene igre s riječima.

Paperback Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!