Najbolje edukacijske društvene igre za djecu

Dobrodošli u svijet edukacijskih društvenih igara za djecu! Ako želite pronaći igre koje će vašoj djeci omogućiti ne samo zabavu, već i razvoj njihovih vještina i znanja, ovo je pravo mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najkvalitetnije edukacijske igre koje će potaknuti maštu, logičko razmišljanje i kreativnost vašeg djeteta. Bez obzira jeste li roditelj, učitelj ili skrbnik, ove igre će vam pomoći u stvaranju nezaboravnih trenutaka učenja i zabave. Saznajte više o najboljim edukacijskim društvenim igrama za djecu i pružite im iskustvo koje će ih inspirirati i potaknuti na daljnje istraživanje svijeta oko sebe!

Sadržaj

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas vam predstavljam edukacijsku društvenu igru za djecu nazvanu Wingspan. Ova igra, koju je izdala Stonemaier Games, osvojila je srca mnogih igrača od svojeg izlaska 2019. godine. Wingspan je savršen spoj obrazovne igre i strateške igre zasnovane na izgradnji efikasnog mehanizma. U ovoj igri vaš zadatak je istražiti i privući najbolje ptice u vašu mrežu zaštite divljih životinja. Ali ova igra nije samo o ljubavi prema pticama, već i o stvaranju snažnih kombinacija koje će vam omogućiti napredak u igri. Uz taktičko bacanje kockica, upravljanje resursima i strategijsko odabiranje karata ptica, Wingspan će izazvati razmišljanje kod djece, razviti njihovu sposobnost planiranja i donošenja odluka. Izazov i raznolikost ovog eduakcijskog putovanja jamče sate zabave i igre koje će djeci pružiti ne samo zabavu, već i priliku da nauče o različitim vrstama ptica, njihovim karakteristikama i načinima života. Wingspan je igra za 1 do 5 igrača, s vremenom igranja od 40 do 70 minuta, čineći je idealnom za obiteljsko vrijeme i igru s prijateljima. Naša preporuka za edukacijske društvene igre za djecu bez sumnje je Wingspan zbog njegove kombinacije jedinstvene tematike, izuzetnog dizajna i edukativnih elemenata koje nudi.

Wingspan Društvena Igra

Wingspan Asia • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas nam predstavljamo igru koja će zasigurno osvojiti srca ljubitelja ptica i strategije – Wingspan Asia! Ova relativno nepoznata igra, koju je 2022. godine izdao Stonemaier Games, sigurno će zainteresirati i mlade i stare. Wingspan Asia spada u područje obiteljskih igara, a istovremeno donosi složene strategijske mehanike koje će izazvati duboko razmišljanje.

Jedna od najupečatljivijih kvaliteta ove igre je estetika. Wingspan Asia nas vodi na putovanje kroz Aziju, otkrivajući njezine prekrasne i intrigantne ptice. Svaka karta ptice prikazuje realistični portret životinja kojima je teško odoljeti. Kombinacija boja, detaljna ilustracija i kvalitetan dizajn svakako su razlozi zašto će ova igra privući pažnju mnogih igrača.

Ali Wingspan Asia nije samo igra ljepote. Mehanike igre su vrlo dobro osmišljene i isprepletene kako bi igračima pružile zanimljivo iskustvo. Kroz upravljanje rukom karata, biranje karata iz otvorenog izbora i prikupljanje kompleta, igrači će donositi strategijske odluke kako bi stvorili svoj mali ekosustav. Bacanje kockica, bonuse na kraju igre i mogućnost igranja samostalno dodatno obogaćuju gameplay. Wingspan Asia također pruža mogućnost igranja u dvije osobe, što je posebno korisno za obitelji ili parove koji žele provesti vrijeme zajedno.

Wingspan Asia je izvrstan primjer edukacijske društvene igre za djecu. Igra nas uči o različitim vrstama ptica koje obitavaju u Aziji, pružajući nam priliku da istražimo njihove karakteristike i navike. Ova igra će ne samo zabavljati djecu, već će im omogućiti i stjecanje novog znanja.

Ukratko, Wingspan Asia je igra koja će vas očarati izvanrednom estetikom i dubokim strategijskim mehanikama. Bilo da ste ljubitelj ptica ili jednostavno želite provesti kvalitetno vrijeme s obitelji ili prijateljima, ova igra će vam pružiti nezaboravno iskustvo. Zato ne čekajte, nego se pripremite za let u Aziju s Wingspan Asia!

Wingspan Asia Društvena Igra

Morels • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Većina nas zna da su društvene igre ne samo zabavne, već i odlične za poticanje dječje edukacije. Ako tražite igru koja je jednostavna za igranje, ali istovremeno pruža i obrazovne koristi, onda je Morels igra koju definitivno trebate isprobati. Ova manje poznata igra objavljena 2012. godine od strane izdavača Two Lanterns Games, idealna je za 2 do 2 igrača i traje otprilike 30 minuta. Osim što spada u područje obiteljskih igara, Morels se također može svrstati u edukacijske igre, što je jedan od razloga zašto je našao svoje mjesto na ovoj listi edukacijskih društvenih igara za djecu. Neka vas ne zavara njegova manja popularnost, recenzije i ocjene fanova su sjajne, a razina kompleksnosti igre je jednostavna.

Morels je strateška kartaška igra u kojoj koristite dva špila karata: Dnevni špil (84 karte) koji uključuje deset različitih vrsta gljiva, kao i košare, jabučni sok, maslac, tave i mjesec; te manji Noćni špil (8 karata) koje sakupljate kroz noćno branje gljiva pod svjetlom mjeseca. Svaka karta gljive ima dvije vrijednosti: jednu za prodaju i jednu za kuhanje. Prodaja dvije ili više istih gljiva omogućuje vam sakupljanje štapova za branje koji proširuju vaše mogućnosti u šumi, omogućavajući napadačke ili obrambene poteze koji se mijenjaju u svakoj igri. Skupljanje setova od tri ili više istih gljiva – koje pržite u maslacu ili jabučnom soku ako je set dovoljno velik – donosi vam bodove prema pobjedi. S otrovnim gljivama koje prijete i ograničenjem broja karata koje možete držati, odabir karata je uvijek taktička odluka.

Nakon svakog poteza, jedna karta iz šume pomakne se u odbačeni špil koji je dostupan samo kratko vrijeme. Dnevni špil potom popunjava šumu s leđa, stvarajući dojam šetnje po šumi u kojoj se neke kartice strateški prikupljaju, neke se zaobilaze, a druge čekaju ispred vas. Izazov i užitak u igranju Morelsa leže upravo u tome da istražujete šumu, skupljate gljive i upotrebljavate svoju maštu i logiku kako biste ostvarili svoje ciljeve.

Upravo zbog svojih edukacijskih aspekata i jednostavnosti, Morels je sjajan izbor kao društvena igra za djecu. Potiče razvoj strategijskog razmišljanja, logičkog zaključivanja i planiranja unaprijed. Ako želite da se vaše dijete zabavi i istovremeno nauči nešto novo, ne propustite priliku da isprobate Morels!

Morels Društvena Igra

Fauna • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas ću vam predstaviti jednu izuzetno zanimljivu i edukativnu društvenu igru za djecu – Fauna. Ova relativno nepoznata igra, koju je 2008. godine izdao HUCH! za 2 do 6 igrača, donosi jedinstvenu kombinaciju klađenja i blefiranja. Osim što pruža nevjerojatno zabavan način provođenja vremena, Fauna ima i edukativnu notu, jer je tematski vezana za životinjski svijet. Zato među edukacijskim društvenim igrama za djecu, ova igra zaslužuje svoje mjesto na našem popisu.

Glavni cilj igre Fauna je pogoditi težinu, dužinu, visinu, duljinu repa i područja na kojima živi životinja koja se prikazuje na kartici. Svaka rundc igre prikazuje drugu životinju, a igrači se natječu tko će točno odgovoriti na postavljena pitanja. Važno je biti brz kako biste zauzeli prostor na mapi ili na vagi prije ostalih, jer mjesta se ne mogu više puta birati u istoj rundi. Nakon što nijedan igrač ne želi postaviti svoje oznake, runda završava, a vrši se bodovanje. Igrači koji su točno odgovorili dobivaju bodove, a bodovi se dodjeljuju i za oznake koje su u susjedstvu točnih prostora. Oznake koje ne donose bodove privremeno izlaze iz igre, pa je važno promišljeno procijeniti rizik. Prvu osobu koja postigne određeni ukupan broj bodova proglašava se pobjednikom (obično nakon 8-12 životinja).

Iako je relativno nepoznata, Fauna je osvojila srca mnogih zaljubljenika u društvene igre. Korisnici i kritičari slažu se da je igra jednostavna za naučiti, ali da donosi izazov i zabavu za sve igrače. Stoga, ako tražite društvenu igru koja će zabaviti djecu i poučiti ih o svijetu životinja, Fauna je odličan izbor.

Fauna Društvena Igra

Timeline: Inventions • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)

Timeline: Inventions

Kao roditelji i odgajatelji, svjesni smo koliko je važno poticati dječju radoznalost te razvijati njihovo znanje na zabavan način. Za tu svrhu, preporučujemo jednu od najboljih edukacijskih društvenih igara za djecu – Timeline: Inventions. Igra je objavljena 2010. godine od strane Asmodee izdavačke kuće i osvojila je srca mnogih ljubitelja igara svojim zanimljivim konceptom.

U ovom kartičnom igralištu, svaka karta prikazuje jedno čuveno izum na obje strane, dok je godina u kojoj je taj izum nastao prikazana samo na jednoj strani. Igrači naizmjence stavljaju karte iz svog špila u red na stolu. Nakon što se karta postavi, igrač otkriva godinu na njoj. Ako je karta ispravno postavljena tako da se godina nalazi u kronološkom redoslijedu sa svim ostalim kartama na stolu, karta ostaje na mjestu; inače, karta se uklanja iz igre i igrač uzima drugu kartu iz špila.

Cilj igre je riješiti se svih kartica iz ruke pravilnim postavljanjem. Ako više igrača istodobno odloži sve svoje karte, svi ostali su eliminirani iz igre i svaki od tih igrača dobiva još jednu kartu za drugu rundu igre. Ako samo jedan igrač nema karta nakon bonus runde, on pobjeđuje; inače, igra se nastavlja sve dok se neki igrač riješi svih karti.

Najbolje od svega, Timeline: Inventions je igra koja kombinira zabavu i učenje. Djeca će uživati u natjecateljskom duhu igre dok uče o povijesti i različitim izumima. Ova jednostavna, a istovremeno edukativna igra zasigurno će privući njihovu pažnju i potaknuti njihovu znatiželju.

Zato, ukoliko želite potaknuti dječju maštu, razviti njihovo znanje i pružiti im kvalitetno zajedničko vrijeme, Timeline: Inventions je odličan izbor koji nećete požaliti.

Timeline: Inventions Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!