Najbolje edukacijske društvene igre za mlade

U svijetu edukacijskih društvenih igara za mlade, otkrijte zabavne i poučne igre koje će potaknuti razvoj vještina i znanja.
Ove igre su posebno osmišljene kako bi pružile edukativno iskustvo kroz interaktivnu i angažirajuću igru. Bez obzira jeste li roditelj, učitelj ili jednostavno tražite igre koje će zabaviti i poučiti mlade, naš popis najboljih edukacijskih društvenih igara za mlade ima nešto za svakoga. Od matematike i jezika do znanosti i povijesti, ove igre će potaknuti radoznalost, kreativnost i timski rad kod mladih igrača.

Sadržaj

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli natrag, društveni igrači! U ovom članku ćemo istražiti nevjerojatne edukacijske društvene igre za mlade, a jedna od njih koja zaslužuje posebno mjesto na ovom popisu je izuzetna igra pod nazivom Wingspan. Ova igra, objavljena 2019. godine od strane Stonemaier Games, osvojila je srca igrača širom svijeta. Wingspan je prekrasan primjer igre iz područja porodičnih i strateških igara, a posebno se ističe po svojoj kombinaciji mehanika koje ju čine jedinstvenom i zapanjujućom iskustvom. Sa vremenskim trajanjem od 40 do 70 minuta i mogućnošću igranja od 1 do 5 igrača, Wingspan je savršena igra za mlade istraživače životinjskog svijeta.

Jedan od razloga zbog kojeg smo odabrali Wingspan za ovaj popis je izvrstan rejting među obožavateljima i odlični osvrti koje je igra dobila. S nivoom složenosti koji je umjeren, Wingspan je pogodan za igrače svih dobnih skupina. No, ono što čini ovu igru iznimnom su njezine jedinstvene mehanike poput ugovora, bacanja kockica, bonusa na kraju igre, upravljanja rukom, jednokratnih sposobnosti te otvorenog odabira karata. Svi ovi elementi stvaraju bogato iskustvo koje je izazovno, ali istovremeno i pristupačno svim igračima.

Uz to, Wingspan ima zanimljivu igru koja će vas potaknuti na istraživanje i privući vašu maštu. Kao zaljubljenik u ptice, vaš je cilj pronaći i privući najbolje ptice u svoju mrežu zaštite prirode. Svaka ptica nudi različite mogućnosti i kombinacije akcija, od skupljanja hrane, stavljanja jaja pa sve do igranja karata. Sve ove odluke koje ćete donositi omogućit će vam izgradnju vlastitog jedinstvenog sustava koji će vas odvesti prema pobjedi. Igra se odvija kroz četiri runde, a pobjednik je igrač s najviše bodova.

Wingspan je osim toga igra koja se može pohvaliti i prekrasnom ilustracijom više od 170 ptica, izrađenom od strane Beth Sobel, Natalia Rojas i Ana Maria Martinez. Svaka ptica je jedinstvena i oduševit će vas svojim živopisnim izgledom. Ova igra je kombinacija strategije, edukacije i kreativnosti, što je čini sjajnim izborom za mlade igrače koji žele istražiti prirodu i naučiti nešto novo o svijetu ptica.

U zaključku, Wingspan je izuzetno kvalitetna edukacijska društvena igra koja će vas očarati svojom kombinacijom mehanika, prekrasnom ilustracijom i zanimljivim tematskim okvirom. Njegova srednja težina omogućuje uživanje igračima različitog iskustva, a igra će vas držati zaokupljenima tijekom svake od četiri runde. Ako želite istražiti svijet ptica na originalan i zabavan način, Wingspan je igra koja će vas oduševiti.

Wingspan Društvena Igra

Wingspan Asia • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli u svijet edukacijskih društvenih igara za mlade! Ako ste u potrazi za igrom koja je istovremeno i zabavna i poučna, onda je Wingspan Asia savršen izbor za vas. Ova relativno nepoznata igra, objavljena 2022. godine, donosi nam prekrasnu kolekciju fascinantnih ptica Azije. U ovom proširenju igre Wingspan, istražujemo preko 2800 vrsta ptica koje naseljavaju azijski kontinent.

Wingspan Asia je samostalna igra koju možete igrati sami ili u dvoje, no također se može kombinirati s originalnom verzijom Wingspana kao i s drugim proširenjima. Osim toga, ovo proširenje omogućuje igranje u grupi od 6 do 7 igrača, koristeći novi mod igre pod nazivom “Flock”. Bez obzira na broj igrača, svaka igra osigurava uzbudljivo iskustvo koje će vas okupirati od 40 do 70 minuta.

Jedna od glavnih značajki Wingspan Asia igre su različiti mehanizmi koje koristi. Borit ćete se s izazovima dice rollinga, upravljat ćete svojim kartama koje koristite kroz end game bonuse, pazit ćete na sve karte koje su vam dostupne te ćete sakupljati i kombinirati setove karata. Zahvaljujući ovim mehanizmima, igra nudi uravnoteženu mješavinu strategije i sreće, pružajući vam priliku da isprobate različite pristupe i taktike kako biste postigli najbolje rezultate.

Wingspan Asia je osvojila srca brojnih obožavatelja i kritičara diljem svijeta zahvaljujući svojoj zanimljivoj tematici, prekrasno ilustriranim kartama i dosljednoj igračkoj mehanici. Igra je ocijenjena kao srednje složena, što znači da je pristupačna i za mlađu publiku, ali istovremeno pruža dovoljno dubine i izazova za iskusne igrače. Zahvaljujući svojoj edukacijskoj prirodi, Wingspan Asia je idealan izbor za mlade igrače koji žele istraživati bogatstvo ptica Azije dok se zabavljaju i razvijaju strategijske vještine.

Wingspan Asia Društvena Igra

Morels • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas vam predstavljamo jednu manje poznatu, ali iznimno intrigantnu edukacijsku društvenu igru pod nazivom Morels. Ova igra, objavljena 2012. godine od strane Two Lanterns Games, namijenjena je za 2 do 2 igrača i traje oko 30 minuta. Pripada podkategoriji obiteljskih igara, a ističe se po mehanikama rukovanja rukama, otvorenom odabiru karata i skupljanju setova. Morels je izvrsna opcija za ovaj članak o edukacijskim društvenim igrama zbog svoje kombinacije zabave i obrazovnih elemenata. Ova igra pruža priliku istražiti svijet gljiva kroz taktičke odluke pri sakupljanju i kuhanju različitih vrsta gljiva. Bez obzira na to jeste li strastveni sakupljač ili ljubitelj kuhanja, Morels će vas oduševiti svojom zanimljivom tematikom i jednostavnom, ali dubokom igrom.

Morels Društvena Igra

Trekking the World • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Trekking the World je relativno nepoznata igra objavljena 2020. godine od strane izdavačke kuće Underdog Games. Igra je namijenjena za 2 do 5 igrača i traje između 30 i 60 minuta. Pripada podkategoriji obiteljskih igara i uključuje nekoliko mehanika kao što su ugovori, upravljanje rukom, otvoreno odabiranje, kretanje s bodom na bod i sakupljanje skupina. Kategorizirana je kao edukacijska igra iz područja okoliša i putovanja.

Trekking the World je dobro ocijenjena igra među fanovima i recenzentima, a njena razina kompleksnosti je jednostavna. Igra je osmišljena tako da bude privlačna i za igrače i za one koji nisu upoznati s društvenim igrama. Oživljava osjećaj čuđenja i avanture putovanja, nudeći igračima priliku da istraže 48 stvarnih svjetskih destinacija, svaka lijepo ilustrirana i praćena edukativnim informacijama.

Kroz natjecanje igrača, Trekking the World potiče strast za putovanjem i istraživanjem svijeta. Igrači će se utrkivati kako bi postali najveći svjetski putnici, posjećujući renomirane lokacije i sakupljajući rijetke suvenire. Ova igra je odabrana za ovaj popis edukacijskih društvenih igara jer pruža ne samo zabavu i uzbuđenje, već i priliku za stjecanje novih znanja o svijetu koji nas okružuje. S kombinacijom mehanika ugovora, upravljanja rukom i sakupljanja skupina, Trekking the World pruža jedinstveno iskustvo putovanja za sve koji žele istraživati svijet dok se igraju igru.

Trekking the World Društvena Igra

Kolejka • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas ćemo vam predstaviti jednu relativno nepoznatu, ali iznimno zanimljivu edukacijsku društvenu igru koja je postala hit među ljubiteljima društvenih igara. Radi se o igri pod nazivom Kolejka, koju je 2011. godine objavio Instytut Pamięci Narodowej (IPN). Igra je namijenjena za 2 do 5 igrača, a vremenski se odvija u rasponu od 60 do 90 minuta. Zahvaljujući jednostavnim pravilima, ova igra je pogodna za sve uzraste.

Kolejka je izuzetno zanimljiva igra jer je smještena u povijesni kontekst Poljske krajem komunističke ere. Igrači su zaduženi za slanje svojih članova obitelji u različite trgovine kako bi kupili sve potrebne namirnice s popisa. No problem je u tome što su police u trgovinama prazne.

Ova igra je uvrštena na našu listu najboljih edukacijskih društvenih igara za mlade jer pruža sjajan uvid u svakodnevni život u Poljskoj tijekom 80-ih godina. Igrači se moraju suočiti s izazovima koji su bili karakteristični za to razdoblje, poput dugih redova ispred trgovina i izbora najbolje strategije kako bi došli do željenih namirnica.

Jedna od ključnih mehanika igre je pametno rukovanje svojim kartama i uspješno upravljanje redom u kojem članovi obitelji čekaju u redu. Iako svi igrači žele biti prvi u redu, to nije uvijek moguće, pa moraju koristiti razne taktike kako bi povećali svoje šanse za uspješnu kupnju. Osim toga, igrači se suočavaju s neočekivanim preprekama poput privremene obustave rada trgovine ili dostave pogrešnih proizvoda.

Kolejka također ima edukativnu komponentu jer na kartama proizvoda prikazuje originalne predmete iz komunističkog razdoblja. Ova kombinacija povijesti i zabave čini ovu igru iznimno intrigantnom, posebno za mlade igrače koji žele naučiti nešto novo.

Ukratko, Kolejka je izuzetno zabavna i edukativna igra koja će vas uvući u atmosferu 80-ih godina u Poljskoj. S jednostavnim pravilima i raznovrsnim mehanikama, ova igra pruža satove zabave za sve uzraste. Ako ste spremni suočiti se s izazovima života iz prošlosti, Kolejka je idealna igra za vas.

Kolejka Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!