Najbolje edukacijske društvene igre za obitelj

U potrazi ste za edukacijskim društvenim igrama koje će zabaviti cijelu obitelj? Ne tražite dalje! U ovom blogu istražit ćemo najbolje igre koje će vam omogućiti da provedete kvalitetno vrijeme s obitelji, istovremeno razvijajući vještine i učenje.
Od igara koje potiču matematičke vještine do onih koje razvijaju kreativnost i logičko razmišljanje, ove edukacijske društvene igre pružit će vam nezaboravno iskustvo i priliku za zajedničko učenje i zabavu.

Sadržaj

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od najpopularnijih edukacijskih društvenih igara koju ne smijete propustiti je Wingspan. Ova igra, izdana 2019. godine od strane Stonemaier Games, postala je pravi hit među ljubiteljima stolnih igara. Wingspan je dizajniran za 1 do 5 igrača, s trajanjem partije između 40 i 70 minuta. Uz to, spada u područje obiteljskih igara i strategijskih igara, te je iznimno popularna među igračima svih dobnih skupina.

Što čini Wingspan tako posebnom? Ova igra vam omogućuje da budete zaljubljenik u ptice koji istražuje, promatra, ornitolog i kolekcionar, sve u potrazi za najboljim pticama za vaša staništa u prirodi. Svaka ptica omogućuje kombinacije koje vam proširuju mogućnosti u jednom od vaših staništa. Kroz igru ćete skupljati hranu, polagati jaja i igrati različite vrste ptica, stvarajući iznimno zanimljive strategije. Igra se odvija kroz četiri runde, a pobjednik je igrač sa najviše bodova.

Jedna od najvećih prednosti Wingspana je kako je igra pristojne složenosti, što je čini pogodnom za igrače različitih iskustava. Njegova popularnost može se zahvaliti i vrhunskoj ilustraciji kojom je popraćena, jer je svaka ptica detaljno nacrtana. Ova igra omogućuje igračima ne samo zabavu i uzbudljivo natjecanje, već i priliku da nauče više o različitim vrstama ptica i njihovim karakteristikama. Wingspan je, dakle, sjajna opcija za sve ljubitelje prirode i ptica koji žele svoje vrijeme provedeno s obitelji obogatiti i korisnim znanjem.

Ukratko, Wingspan je izuzetno zanimljiva i edukativna društvena igra koja će privući ljubitelje ptica, ali i sve ostale igrače željne dobre zabave. S odličnim ocjenama od strane obožavatelja i recenzija, Wingspan je dokazao svoju popularnost i privlačnost. Bez obzira jeste li iskusni igrač ili tek ulazite u svijet društvenih igara, Wingspan će vam pružiti nezaboravno iskustvo i priliku da naučite nešto novo o divljim pticama.

Wingspan Društvena Igra

Wingspan Asia • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli natrag na našu listu edukacijskih društvenih igara za obitelj! Današnja igra koju ćemo vam predstaviti je Wingspan Asia, relativno nepoznata igra, koju je 2022. godine izdala tvrtka Stonemaier Games. Igra je namijenjena za 1 do 2 igrača, a prosječno trajanje jedne partije je između 40 i 70 minuta. Wingspan Asia spada u područje obiteljskih igara te strategijskih igara. Osim toga, ova igra uključuje nekoliko inovativnih mehanika poput bacanja kockica, dodatnih bodova na kraju igre, upravljanja rukama, otvorenog izbora, skupljanja setova i mogućnosti igranja samostalno ili u solo modu. Ono što čini Wingspan Asia izuzetno zanimljivom je njegova tematika o azijskim pticama. Naime, igrači će imati priliku istražiti i upoznati predivne i šarolike ptice Azije. Ne samo da ćete uživati u igri, već ćete iz nje i naučiti nešto novo o pticama i njihovim staništima.

Wingspan Asia Društvena Igra

Morels • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Dobro došli ljubitelji društvenih igara! Danas ćemo vam predstaviti jednu manje poznatu igru koja će zasigurno oduševiti cijelu obitelj. Riječ je o igri pod nazivom Morels, koju je 2012. godine izdao Two Lanterns Games. Ova edukacijska igra spada u kategoriju igara koje možete igrati s obitelji, a dizajnirana je za 2 igrača. Iskusite zaigranu šetnju po šumi dok prikupljate i kuhatje šampinjone, uživajte u mnoštvu finih okusa i strategije. Svi ljubitelji prirode će biti oduševljeni ovom šarmantnom igrom inspiriranom šumskim plodovima.

Morels se ističe po svojoj jednostavnosti i velikoj popularnosti među fanovima društvenih igara. Ova igra spada u kategoriju igara s kartama i ima edukativnu notu. S obzirom na svoje karakteristike, poput upravljanja rukom, otvorenog odabira i sakupljanja setova, Morels je savršen izbor za ovaj članak posvećen edukacijskim društvenim igrama za obitelj. Dok se krećete kroz šumu i skupljate šampinjone, morat ćete pažljivo odabrati koje karte prihvatiti i koje prodati, kako biste stvorili najvrednije setove i osvojili što više bodova. Određene karte će vam omogućiti novu strategiju i obranu od protivnika, dok se druge karte vrlo brzo gube ako ne reagirate na vrijeme. U igri Morels svaka odluka je važna i može biti presudna za konačni rezultat.

Morels je igra koja će vas očarati simpatičnim dizajnom karata i jednostavnim, ali taktičkim gameplayom. Ova igra je odličan način za provedbu kvalitetnog vremena s obitelji, potiče analitičko razmišljanje i donošenje strategijskih odluka. Bez obzira jeste li ljubitelj prirode, volite kuhati ili jednostavno tražite nešto novo za uživanje s obitelji, Morels je definitivno vrijedan izbor. Iskoristite ovo vrijeme za zajedničko upuštanje u avanturu šumskog prikupljanja i kuhanja, uz Morels sigurno nećete pogriješiti.

Morels Društvena Igra

Fauna • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas vam predstavljamo jednu relativno nepoznatu edukacijsku društvenu igru koja će vam pružiti puno zabave i priliku da proširite svoje znanje o životinjskom svijetu – Fauna! Ova igra, objavljena 2008. godine od strane HUCH! izdavačke kuće, namijenjena je za 2 do 6 igrača, s vremenom trajanja od 45 do 60 minuta. Zasigurno će biti idealan izbor za obiteljsko druženje, posebno ako volite teme vezane uz životinje i edukativne igre.

Jedinstvenost igre Fauna leži u njenoj sposobnosti da kombinira zabavu i obrazovanje. Kroz igru, svaki igrač će imati priliku upoznati se s više od 360 različitih životinjskih vrsta. Svaka runda predstavlja igračima jednu životinju, a njihov je zadatak pogoditi njenu težinu, duljinu, visinu, duljinu repa te područje na kojem ta životinja živi. Osim što je potrebno znati osnovne karakteristike životinja, bit će vam potrebna i dobra strategija u klađenju i bluffiranju kako biste osigurali što više bodova.

Mehanike ulaganja i bluffiranja se savršeno uklapaju u dinamiku igre. Ovdje nije samo bitno znanje, već i vještina procjene protivnika i pravovremeno djelovanje. Svaka runda predstavlja novo izazovno iskustvo, gdje igrači moraju pomno slušati i razmišljati brzo kako bi donijeli najbolje odluke. Budući da je Fauna namijenjena obiteljskom druženju, ovakve vrste igara pružaju odličnu priliku za zajedničko učenje i poticanje komunikacije među obiteljskim članovima.

Fauna je igra koja je relativno nepoznata široj publici, ali to ne umanjuje njenu vrijednost. Ona se ističe svojom jednostavnošću i prilagodljivošću svim uzrastima. Svojim edukativnim aspektom, ali i zabavnim elementima, Fauna je izuzetno korisna za razvoj znanja o životinjskom svijetu i poticanje znatiželje kod djece. Ako tražite igru koja će vam omogućiti da naučite nešto novo, ali se i dobro zabavite, Fauna je savršen izbor za vas!

Fauna Društvena Igra

Timeline: Inventions • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Timeline: Inventions je manje poznata edukacijska društvena igra koju je objavila kompanija Asmodee 2010. godine. Ova igra je namijenjena za 2 do 8 igrača, a trajanje jedne partije je otprilike 15 minuta. Ova igra pripada podkategoriji društvenih igara za obitelj i ima nekoliko kategorija mehanika: Kartična igra, Edukativna, Trivia.

Timeline: Inventions je kartaška igra u kojoj se koristi 55 karata, prikazujući različite izume na obje strane, dok je godina izuma prikazana samo na jednoj strani. Igrači naizmjence stavljaju karte iz ruke na stol, pokušavajući postaviti kartu s točnom godinom izuma u odnosu na prethodne karte na stolu. Ako karta bude postavljena ispravno, ostaje na mjestu; ako ne, igrač ju uklanja i uzima novo.

Cilj igre je prvi se riješiti svih karata iz ruke tako da se ispravno postave na stol. Ako više igrača istovremeno ispravno postavi sve karte, onda se svi ostali eliminiraju, a svaki od pobjednika dobiva još jednu kartu za nastavak igre. Pobjednik je onaj igrač koji prvi nema više karata nakon bonus kruga, a ako više igrača ima isti broj karata, igra se nastavlja sve dok samo jedan igrač ne ostane bez karata.

Timeline: Inventions se može kombinirati s bilo kojim drugim naslovom iz serije Timeline. Iako je ova igra manje poznata, ima izvrsne ocjene od obožavatelja i ljubitelja igara. Ono što ju čini posebnom je činjenica da je jednostavna za igranje, što je čini idealnim izborom za obiteljsko okupljanje ili edukativne svrhe. Timeline: Inventions je zabavna i edukativna igra koja će svim sudionicima pružiti jedinstveno iskustvo.

Timeline: Inventions Društvena Igra

Timeline: Events • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Timeline: Events je edukacijska društvena igra koja je postala relativno nepoznata 2011. godine kada je objavljena od strane Asmodee. Ova igra je savršena za obiteljsko druženje i edukativnu zabavu. Igru može igrati od 2 do 8 igrača, što je idealno za veće obitelji ili večernje zabave. Igra ima trajanje od 15 do 30 minuta, što je još jedan razlog zašto je odličan izbor za obiteljske aktivnosti.

Timeline: Events je kartaška igra u kojoj svaka karta prikazuje povijesni događaj na obje strane, s godinom u kojoj se taj događaj dogodio samo na jednoj strani. Igrači redom stavljaju kartu iz svoje ruke u niz na stolu. Nakon što je karta postavljena, igrač otkriva godinu na njoj. Ako je karta ispravno postavljena s godinom u kronološkom redoslijedu s ostalim kartama na stolu, karta ostaje na mjestu; inače se karta uklanja iz igre i igrač uzima još jednu kartu iz špila.

Cilj igre je da prvi igrač izbaci sve svoje karte postavljanjem ih na ispravno mjesto. Ako više igrača istodobno izbaci sve karte, ostali igrači su eliminirani iz igre, a svakom od njih dijeli se još jedna karta za dodatnu rundu igre. Ako samo jedan igrač nema više karata nakon bonus runde, on pobjeđuje; inače igra se nastavlja sve dok se neki igrač potpuno ne riješi karata.

Jedna od najboljih stvari kod Timeline: Events igre je njena jednostavnost. Igrači ne trebaju puno vremena za naučiti pravila i započeti igrati, što je odlično za sve uzraste. Osim toga, igra ima edukativnu komponentu koja će vas potaknuti na istraživanje povijesti dok igrate. Timeline: Events je savršena igra koju možete uključiti u obiteljsku kolekciju igara i koristiti kao platformu za učenje i zabavu.

Timeline: Events Društvena Igra

Trekking the World • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Trekking the World je vrlo zanimljiva i relativno nepoznata društvena igra koju je objavio Underdog Games 2020.godine. Ova igra spada u područje obiteljskih igara, što znači da je prilagođena za igru i za one koji nisu navikli na društvene igre. Ona je dizajnirana za 2 do 5 igrača i ima ukupno vrijeme igranja od 30 do 60 minuta, što je vrlo prihvatljivo za većinu obitelji. Glavna tematika ove igre je putovanje i istraživanje predivnih mjesta diljem svijeta.

U igri svaki igrač ima priliku posjetiti 48 stvarnih svjetskih destinacija, koje su prekrasno ilustrirane i prate ih edukativni tekstovi koji će vas nadahnuti za sljedeće putovanje. Cilj igre je posjetiti što više renomiranih lokacija i sakupiti rijetke suvenire kako biste postali najbolji svjetski putnik. Putovanje će biti prava utrka jer će vaši suputnici pokušavati stići do odredišta prije vas. Po procjenama, ova igra ima dobre ocjene i recenzije od strane ljubitelja društvenih igara, a njezin stupanj kompleksnosti je vrlo jednostavan. Sa mehanikama ugovora, upravljanja rukom, otvorenenog izbora karata, pomaka s točke na točku i skupljanja setova, igra pruža zanimljivo i dinamično iskustvo za sve igrače. Trekking the World također ulazi u kategorije edukacijskih, ekoloških i putujućih igara, što ga čini odličnim izborom za obiteljske igre koje će pružiti zabavno i poučno iskustvo za čitavu obitelj.

Trekking the World Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!