Najbolje edukacijske društvene igre za troje

Ove edukacijske društvene igre za troje su idealne za zabavno i poučno vrijeme provedeno s prijateljima ili obitelji.
U ovom blogu istražit ćemo najzanimljivije igre koje će vam omogućiti da istovremeno uživate i učite. Bez obzira jeste li ljubitelj matematike, jezika, znanosti ili povijesti, ove igre će vam pružiti priliku da razvijate svoje vještine kroz interaktivno iskustvo. Spremite se za izazove, strategiju i puno zabave dok istražujete svijet edukacijskih društvenih igara za troje!

Sadržaj

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od edukacijskih društvenih igara za troje koju ne smijemo zaboraviti spomenuti je Wingspan. Ova igra koju je izdao Stonemaier Games 2019. godine je osvojila srca mnogih igrača i ima izvrsne ocjene od fanova i stručnjaka. Wingspan je strategijska igra koja spada u obiteljske igre, posebno namijenjene obrazovnom sadržaju. Tijekom igre igrači će imati priliku otkrivati i privući najbolje ptice u svoje rezervate divljih životinja. Svaka ptica u igri omogućava vam da razvijete lanac snažnih kombinacija koje će vam koristiti u različitim aspektima rasta. Tu su bacanje kockica za prikupljanje hrane, korištenje minijaturnih jaja u raznim bojama te igranje jedinstvenih karata ptica. Ono što je posebno zanimljivo kod Wingspana je ilustracija ptica koja je izuzetno detaljna i prelijepa. Igrač koji nakon četiri runde ostvari najviše bodova postaje pobjednikom. Wingspan je srednjeg stupnja kompleksnosti te igru možete igrati samostalno ili s prijateljima, što ga čini izvrsnim izborom za obiteljske večeri ili opuštajuća druženja u malim grupama.

Wingspan Društvena Igra

Pax Pamir: Second Edition • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 45-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Pax Pamir: Drugo izdanje je manje poznata igra objavljena 2019. godine od strane Wehrlegig Games-a za 1 do 5 igrača, s trajanjem igre od 45 do 120 minuta. Ova strateška igra spada u područje društvenih igara “Edukacijske, Ekonomične, Pregovaračke, Politike, Poslije Napoleonovske, Igre Špijuna/Tajnih agenata” i sadrži nekoliko mehanika, uključujući: Bodovi akcija, područje većine / utjecaja, pomak na području, aukcija; nizozemska, upravljanje rukom, povećanje vrijednosti nepodignutih resursa.

Pax Pamir: Drugo izdanje, iako manje poznat, zaslužuje svoje mjesto na ovom popisu edukacijskih društvenih igara za troje. Ova igra ponovno je izdanje originalne igre Pax Pamir, smještene u devetnaestom stoljeću, gdje preuzimate ulogu afganistanskih vođa koji pokušavaju oblikovati novu državu nakon raspada Durrani Carstva. Ova igra prikazuje period nazvan “Velika igra” i omogućuje vam da iskusite povijest s afganistanske perspektive.

Igra Pax Pamir: Drugo izdanje kombinira nekoliko različitih mehanika kako bi pružila izazovan i intrigantan doživljaj. Glavni dio igre je izgradnja kartica u vlastitom redu koji ima snažan utjecaj na tijek igre. Kao igrač, morat ćete pažljivo birati kartice na tržištu te pravilno koristiti svoju ruku kako biste stvorili svoj savez i utjecali na druge igrače. Ova igra također pruža mogućnost izravne i neizravne interakcije s drugim igračima, pružajući vam brojne načine za ometanje protivnika i ostvarivanje svojih ciljeva.

Ključni element igre Pax Pamir: Drugo izdanje je organizacija u koalicije. Preživjeti ćete samo ako se uspijete udružiti s drugim igračima. Tijekom igre, savezi će se ocjenjivati kako bi se utvrdila njihova dominacija. Ako jedan savez ima vodeću poziciju, njegovi igrači će dobiti bodove na temelju svog utjecaja unutar saveza. Međutim, ako Afganistan ostane fragmentiran, bodovi se temelje na osobnoj moći svakog igrača. Ova taktika i dinamika među igračima stvaraju napetu igru ​​puno izazova i strategija.

Pax Pamir: Drugo izdanje je iznimno dobro ocijenjena igra s visokom razinom kompleksnosti. To je igra koja će vas zaintrigirati svojom poviješću i mehanikama. Ako ste u potrazi za edukativnom društvenom igrom koja pruža istovremeno zabavno i izazovno iskustvo za troje igrača, onda je Pax Pamir: Drugo izdanje odličan izbor za vas.

Pax Pamir: Second Edition Društvena Igra

Evolution: Climate • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Evolution: Climate je manje poznata edukacijska društvena igra koja će vas odvesti na nevjerojatno putovanje kroz evoluciju. Ova igra izdavača NorthStar Game Studio donosi nam novu dimenziju u već postojeći sustav igre Evolution. Osim što je izuzetno zanimljiva, ova igra je idealna opcija za igranje u troje. Za razliku od standardne verzije igre, Evolution: Climate nudi nam priliku da prilagodimo svoje vrste dinamičnom ekosustavu u kojem hrane ima malo, grabežljivci vrebaju, a klima se kreće od vrućih ljetnih do ledeno hladnih uvjeta. Svaka vrsta ima svoje posebne karakteristike koje joj omogućuju preživljavanje u ovom izazovnom okruženju. Zaštiti svoje vrste od grabežljivaca uz pomoć tvrdih školjki, rogova i mnogih drugih evolucijskih karakteristika koje imaš na raspolaganju. Ova igra nudi nevjerojatan broj od preko 200,000 mogućnosti za evolucijske promjene naših vrsta što će svaku partiju učiniti potpuno drugačijom i neponovljivom.Želite li doživjeti uzbudljivu avanturu kroz evoluciju i istovremeno se educirati o postojanju klimatskih promjena, Evolution: Climate je upravo igra za vas. Iako nije široko poznata, ova igra ima izvrsne ocjene od strane fanova i kritičara. Zahvaljujući umjerenoj kompleksnosti, svi će se moći lako prilagoditi i uživati u igri. Evolution: Climate će vas oduševiti svojim jedinstvenim mehanikama i dinamičnom igrom. Sve njegove karakteristike i tematika uklopit će se savršeno u popis odabranih edukacijskih društvenih igara za troje.

Evolution: Climate Društvena Igra

Oceans • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako ste u potrazi za edukativnim društvenim igrama za troje igrača, Oceans je igra koju svakako trebate razmotriti. Ova manje poznata igra, izdana 2020. godine od strane NorthStar Game Studija, spada u područje strategijskih igara. Oceans vas vodi na putovanje u dubine oceana, istražujući tajanstveni podvodni svijet pun oštrih zuba, svijetlih očiju i crnog tinte. Ova igra kombinira nekoliko mehanika, kao što su upravljanje rukom, skrivene bodove pobjede, otvoreno odabiranje karata, interakciju među igračima i bodove pobjede kao resurs.
Oceans je igra koja nije široko poznata, ali ima dobre ocjene među igračima i pozitivne kritike. Ova igra se ističe zbog svoje umjerene kompleksnosti i zanimljive teme. Kroz interaktivni mehanizam izgradnje motora, igrači će razvijati svoje vrste u neprestano mijenjajućem se okruženju.
Oceans također sadrži posebne karte moći pod nazivom “Dubina”, koje predstavljaju nepoznato. Ove moćne karte mogu dramatično utjecati na tijek igre i donijeti element iznenađenja i mašte. Osim toga, igra koristi različite scenarije koji mijenjaju osnovna pravila igre, potičući igrače da prilagode svoje strategije svaki put kada igraju. Oceans, kao samostalna igra u sklopu Evolution serije, pruža izvanredno iskustvo igre u kojoj su sve odluke međusobno povezane i gdje se morate neprestano prilagođavati promjenjivom okruženju. Ako tražite edukativnu društvenu igru za troje, Oceans je sjajan izbor koji će vas i vaše prijatelje uroniti u intrigantan svijet oceana.

Oceans Društvena Igra

Freedom: The Underground Railroad • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Kad je riječ o edukacijskim društvenim igrama za troje, “Freedom: The Underground Railroad” je igra koju ne želite propustiti. Ova relativno nepoznata igra, objavljena 2013. godine od strane kompanije Academy Games, Inc., pruža izvanredno iskustvo u borbi protiv ropstva u Americi. Svi volimo igre koje nas ne samo zabavljaju, već i podučavaju, a ova igra čini upravo to. Uzmite u obzir njeno pozicioniranje na ovom popisu kao edukativne društvene igre; svako igranje ove igre pruža izvrsnu mogućnost da se nauči o povijesnom razdoblju američkog građanskog rata i političkim pokretima koji su ga prátili.

Freedom je kooperativna igra za 1 do 4 igrača, a njihov je cilj okupiti i pomoći značajnim figurama i događajima iz prošlosti kako bi se uspostavio pokret za ukidanje ropstva. Kombinirajući kartice koje prikazuju povjesne likove i događaje od Ranog osamostaljenja do Građanskog rata, igrači trebaju donositi odluke o tome kako najbolje iskoristiti sredstva i svoje jedinstvene sposobnosti kako bi postigli cilj.

Nije lako postići taj cilj, jer igri prijete brojne prepreke. Dok se trude osloboditi robove s plantaža, igrači se moraju istovremeno brinuti o prikupljanju sredstava i jačanju pokreta. Nadalje, plašeći se za svoj život, igrače neprestano prate lovci na robove koji se nadaju da će uhvatiti bjegunce i vratiti ih natrag na plantaže.

Iako igra može trajati do 2 sata, ta vremenska ulaganja se itekako isplati. “Freedom: The Underground Railroad” nudi jedinstveno iskustvo kooperativne igre, povijesno obrazovanje i emocionalnu angažiranost. Svatko tko je zainteresiran za edukativne društvene igre za troje definitivno treba isprobati ovu igru. Izrada promjena u povijesti ipak nije tako jednostavna, zar ne?

Freedom: The Underground Railroad Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!