Najbolje ekonomske društvene igre za 4 igrača

Uživajte u nevjerojatnom iskustvu igranja ekonomskih društvenih igara za 4 igrača! Ove igre kombiniraju zabavu i strategiju kako bi vam pružile nezaboravne trenutke s prijateljima ili obitelji.
Bilo da se radi o trgovanju nekretninama, upravljanju resursima ili stvaranju vlastitog poslovnog carstva, ove igre će testirati vaše vještine donošenja odluka i taktičkog razmišljanja. Započnite avanturu i istražite najbolje ekonomske društvene igre za 4 igrača koje će vam pružiti satima zabave i izazova!

Sadržaj

Brass: Birmingham • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Brass: Birmingham je ekonomska društvena igra koja se odvija tijekom industrijske revolucije u Birminghamu. Nastavak je poznate igre Brass iz 2007. godine, i donosi nam jedinstvenu priču o natjecanju poduzetnika koji pokušavaju ostvariti profit u ovom razdoblju. Svi oni žele razviti, izgraditi i uspostaviti svoje industrije i mreže kako bi iskoristili niske ili visoke tržišne zahtjeve. Ova igra nam dolazi iz žanra strategijskih igara i pripada podkategoriji igara ekonomije. Bez obzira na prethodno iskustvo u igranju društvenih igara, Brass: Birmingham će vas zainteresirati svojom dubinom i kompleksnošću.
Brass: Birmingham nudi mlade i iskusne igrače kad je riječ o ekonomskim igrama mogućnost da testiraju svoje strategijske vještine i donošenje odluka, te da se izazovu u dinamičnom okruženju izgrađenom tijekom industrijske revolucije. U igri je važno razvijati mreže i industrije, koristeći mehanike kao što su upravljanje rukom, inkrementiranje, zajmovi, tržište, izgradnja mreže i ruta, te oznake. Cilj igre je ostvariti najviše bodova.
Brass: Birmingham je odličan izbor za igraju koji žele iskusiti poslovnu stranu industrijske revolucije i provesti vrijeme u dinamičnom i kompetitivnom okruženju.
Ako volite strategijske igre i društvene igre koje vas izazivaju na svim razinama, onda je Brass: Birmingham igra koju definitivno trebate isprobati. Sa svojom bogatom temom i dubokim mehanikama, ova igra pruža pravu ekonomsku avanturu u kojoj možete razvijati svoje poslove, širiti mreže i postati uspješan poduzetnik. Isprobajte Brass: Birmingham i doživite uzbuđenje industrijske revolucije iz prve ruke.

Brass: Birmingham Društvena Igra

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ark Nova je izuzetno popularna igra objavljena 2021. godine od strane Feuerland Spiele, koja je osvojila srca mnogih igrača. Sa visokom ocenom i kompleksnošću, ova igra je pravi izbor ukoliko ste ljubitelj ekonomskih društvenih igara za 4 igrača. U Ark Novi imate priliku da planirate i dizajnirate moderni, naučno vođen zoološki vrt. Vaš cilj je da izgradite ograđene prostore, smestite životinje i podržite projekte očuvanja širom sveta. U ostvarenju ovog cilja pomažu vam specijalisti i jedinstvene građevine koje otključavate tokom igre. Kroz pet akcionih kartica koje upravljaju vašom igrom, koristite strategiju i planirate poteze kako biste postigli najbolje rezultate. Možete ih koristiti za dobijanje novih kartica koje predstavljaju životinje, sponzore i projekte za očuvanje, gradnju različitih objekata, smeštaj životinja, realizaciju različitih zadataka i još mnogo toga. Ark Nova je izuzetno bogata igra sa preko 255 karata koje predstavljaju životinje, specijaliste, specijalne ograđene prostore i projekte za očuvanje, svaka sa posebnom sposobnošću. Ova igra kombinuje ekonomsku strategiju sa očuvanjem životne sredine, pružajući vam priliku da izgradite uspešan i naučno priznat zoološki vrt dok se bavite ekonomskim aspektima igre. Ark Nova je odličan izbor za listu najboljih ekonomskih društvenih igara za 4 igrača zbog svog izuzetno kompleksnog gameplaya, visokih ocena i pozitivnih recenzija od strane igrača.

Ark Nova Društvena Igra

Twilight Imperium: Fourth Edition • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 240-480 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Twilight Imperium: Fourth Edition je iznimno popularna igra koja se mora naći na listi ekonomskih društvenih igara za 4 igrača. Ova igra, koju je objavila Fantasy Flight Games 2017. godine, predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje strategijskih igara. S jednom od najboljih ocjena fanova i recenzija, Twilight Imperium: Fourth Edition nudi iznimno složenu igru koja će vas držati zaokupljene satima.

Twilight Imperium je igra galaktičke osvježbe u kojoj se 3 do 6 igrača natječe za vladanje svemirom. Igrači preuzimaju ulogu jednog od sedamnaest frakcija, a svaka od njih ima jedinstveni stil igre. Od duhova Creussa koji skaču kroz crvotočine do emirata Hacana, majstora trgovine i ekonomije, svaka frakcija nudi potpuno drugačije igračko iskustvo. Cilj je postati gospodar galaksije i zauzeti prijestolje Mecatol Rex.

Ova igra nudi jedinstvenu mehaniku izgradnje svemira prije početka igre. Na početku svake galaktičke doba, igrači rade strategijske odabire i koriste 51 pločicu svemira kako bi postavili game board. Svaka pločica nosi nova otkrića, od planeta i supernovih do asteroidnih polja i gravitacijskih jama. Ključno je pravilno postaviti pločice kako bi se osigurala što bolja pozicija i prednost tijekom igre.

Runda Twilight Imperiuma započinje odabirom jedne od osam strategijskih karata koje određuju redoslijed igrača i daju jedinstvenu strategijsku akciju za tu rundu. Ove karte omogućuju dodatne akcije poput kontroliranja trgovine u galaksiji ili dodatnih komandnih tokena. Nakon što se odabere karta, igrači imaju priliku pomaknuti svoje flote iz sustava u sustav, osvajati nove planete za njihovo carstvo i sudjelovati u ratu i trgovini s drugim frakcijama. Na kraju svakog poteza, igrači se okupljaju na velikom vijeću kako bi donijeli nove zakone koji mijenjaju tijek igre na nepredvidive načine.

Da bi postigli pobjedu, igrači trebaju sakupljati bodove tako što ispunjavaju razne ciljeve tijekom igre. Javni ciljevi se postavljaju na početku igre, a svaki igrač također odabire dva tajna cilja koji su vidljivi samo njima. Ovi ciljevi mogu uključivati istraživanje novih tehnologija ili osvajanje susjednih planetnih sustava. Svaki igrač može tijekom svog poteza ostvariti jedan javni i jedan tajni cilj, a kako igra napreduje, otkrivaju se novi ciljevi koji dodatno mijenjaju tok igre. Za pobjedu je potrebno osvojiti deset bodova.

Twilight Imperium: Fourth Edition je jednostavno nevjerojatna igra koja će vas oduševiti svojom dubinom i kompleksnošću. Njena kombinacija strategije, pregovaranja i ekonomije čini je savršenim izborom za sve ljubitelje ekonomskih društvenih igara.

Twilight Imperium: Fourth Edition Društvena Igra

Terraforming Mars • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Terraforming Mars je igra koja nas vodi u budućnost, u 24. stoljeće, kada je čovječanstvo odlučilo terraformirati planet Mars. Kako bi postigli tu veliku zadaću, igrači preuzimaju ulogu ogromnih korporacija koje surađuju u procesu terraformiranja, ali istovremeno se natječu za osvajanje bodova pobjede. Ova strategijska igra smještena je u prostornu tematiku i donosi brojne mehanike kao što su zatvoreno odabiranje karata, ugovori, zatvaranje teritorija, bonusi na kraju igre, upravljanje rukom i heksagonalne ploče.

Terraforming Mars je postigao veliku popularnost među igračima i kritičarima zbog svoje raznolike i duboke igre. Prosječno trajanje partije je od 120 do 180 minuta, što pruža dovoljno vremena za uživanje u svim njegovim aspektima. Ova igra ima umjerenu razinu kompleksnosti, što je čini pristupačnom širokom spektru igrača.

U Terraforming Mars, svaki igrač može kupovati jedinstvene projektni kartice koje predstavljaju različite aspekte terraformiranja – od uvođenja biljnog i životinjskog svijeta, do izgradnje gradova i rudarenja resursa. Svaka kartica ima svoje zahtjeve i može donijeti korisne bonuse ili povećati proizvodnju resursa. Igra se temelji na tri globalna parametra – temperatura, kisik i pokrivenost oceana – koje igrači moraju povećati kako bi završili proces terraformiranja.

Jedna od ključnih karakteristika Terraforming Mars je konkurencija između igrača za najbolje položaje svojih gradskih, oceanskih i zelenih pločica na ploči. Osim toga, igra donosi i dodatne načine za osvajanje bodova, poput ciljeva i nagrada. Svaka partija se sastoji od generacija, tijekom kojih igrači kupuju karte, obavljaju akcije i dobivaju resurse. Kada svi globalni parametri dosegnu svoj cilj, igra završava, a pobjednik se određuje prema Terraform Ratingu i drugim osvojenim bodovima.

Terraforming Mars je odličan izbor za ovu listu ekonomskih društvenih igara jer igrači tijekom igre moraju pametno upravljati resursima i projektima kako bi postigli svoje ciljeve. Uz to, tematika igre koja se bavi terraformiranjem Marsa pruža jedinstveno iskustvo odabiranja i strategije. Bilo da ste ljubitelj naučne fantastike ili volite igre s dubinom, Terraforming Mars će vas držati zainteresiranima satima.

Terraforming Mars Društvena Igra

Gaia Project • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Gaia Project je popularna igra iz 2017. godine koju je izdao Feuerland Spiele. Ova igra, namijenjena od 1 do 4 igrača, spada u područje društvenih strategijskih igara. Sa trajanjem igre između 60 i 150 minuta, Gaia Project nudi duboki i kompleksni gameplay koji je osvojio srca fanova i osvojio odlične ocjene igrača i recenzenta.

Gaia Project je snažan naslov u svijetu ekonomskih društvenih igara, a ovu igru smo uključili na našu listu zbog bogatih i zanimljivih mehanizama koje nudi. Igra se temelji na ideji ekspanzije i kolonizacije prostora te razvoja različitih vrsta planeta. Svaka frakcija ima jedinstvene vještine i sposobnosti koje mogu koristiti u igri.

Vaša misija kao igrača je da ovladate šest područja razvoja kao što su transformacija planeta, navigacija, umjetna inteligencija, gaiaformacija, ekonomija i istraživanje. Daljnji napredak u ovim područjima omogućit će vam naprednu tehnologiju i posebne bonuse.

Gaia Project također ima modularnu ploču koja omogućuje svaki put drugačije postavljanje omogućujući veće ponovno igranje. Igračko područje je podijeljeno na deset sektora, donoseći još veću raznolikost u igri. Gaia Project atraktivno kombinira elemente civilizacijske izgradnje, teritorijalne ekspanzije i ekonomske strategije te vam pruža izazovno iskustvo s većim naglaskom na strategiju.

Gaia Project je odličan izbor za ljubitelje složenijih igara koji uživaju u dubokoj strategiji i planiranju. Ako volite istraživati, kolonizirati i razvijati svoj carstvo dok se suočavate s međusobnim natjecanjem, Gaia Project je definitivno igra koju morate isprobati. Također, igra se može igrati i solo, što je uvijek veliki plus za ljubitelje takvih igara.

Gaia Project Društvena Igra

Through the Ages: A New Story of Civilization • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Jedna od izuzetno popularnih ekonomskih društvenih igara za 4 igrača je “Through the Ages: A New Story of Civilization”. Ova igra, objavljena 2015. godine, donosi nam putovanje kroz povijest izgradnje civilizacije. Zaokupljeni resursima, tehnologijom, vojskom i vođama, igrači se natječu tko će izgraditi najbolju civilizaciju.

Jedna od ključnih mehanika ove igre je odabir i kombiniranje karata. Tehnologije, čuda svijeta i vođe ulaze u igru i postaju lakše dostupni kako igra napreduje. Kako bi koristili tehnologiju, potrebna vam je dovoljna znanost da je otkrijete, dovoljno hrane za stvaranje populacije koja će je koristiti i dovoljno resursa za izgradnju zgrade koja će je iskorištavati. No, dok ravnotežom resursa težite napredovanju u tehnologiji, također morate graditi vojsku. Vojska se gradi na isti način kao i građevine namijenjene civilima. Igrači s malom vojskom bit će plijen drugih igrača. Iako nema mape na kojoj se gubi teritorij, igrači s jačom vojskom moći će oduzimati resurse, znanost, ubijati vođe, preuzimati populaciju ili kulturu. Pobjeda u ovoj igri postiže se osvajanjem najviše kulture u modernom dobu.

“Through the Ages: A New Story of Civilization” je igra visoke kompleksnosti koja je osvojila brojne obožavatelje i sjajne ocjene. Njezina bogata tematika, duboko razrađena mehanika i igranje u trajanju od 120 minuta čine je izvrsnim izborom za ljubitelje ekonomskih društvenih igara. Uz dinamičnost i taktičnost koje igra pruža, svaki igrač će moći iskusiti uzbuđenja koja dolaze s izgradnjom i vodstvom vlastite civilizacije.

Through the Ages: A New Story of Civilization Društvena Igra

Great Western Trail • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 75-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Great Western Trail je izuzetno popularna ekonomska društvena igra koju su 2016. godine objavili Eggertspiele. Smatra se jednom od najznačajnijih igara u kategoriji strategijskih igara, a odlikuje je visoki nivo kompleksnosti. Ova igra je odabrana za našu listu ekonomskih društvenih igara za četiri igrača zbog svoje teme inspirirane američkim Divljim zapadom te iznimnih mehanika koje omogućavaju igračima da postanu stočari i graditelji uspješne željezničke linije.

Great Western Trail vas stavlja u ulogu rančera u 19. stoljeću koji ponovno sprovodi stoku iz Teksasa do Kansas Cityja, gdje otpremate stoku vlakom. To vam donosi novac i pobjedničke bodove. Naravno, svaki put kada stignete u Kansas City, želite da vam najvrednija stoka bude uz vas. Međutim, “Great Western Trail” zahtijeva ne samo da održavate svoje stado u dobrom stanju, već i da mudro koristite različite zgrade uz stazu. Također, dobra ideja može biti da zaposlite sposobno osoblje: kauboje za poboljšanje stada, obrtnike za izgradnju vlastitih zgrada ili inženjere za važnu željezničku liniju.

U igri Great Western Trail vješto upravljate stadom i snalazite se u svim prilikama i izazovima koje pruža ova divlja površina, kako biste osvojili najviše pobjedničkih bodova i osvojili igru. Njegove visoke ocjene i recenzije obozavatelja dokazuju nevjerojatnu dubinu i kvalitetu ovog naslova.

Great Western Trail je izvrstan izbor za ljubitelje složenih i dubokih igara koje zahtijevaju strategiju i planiranje. Njegove mehanike širenja deka, vreća i bazen, upravljanje rukom, posjedovanje, prikupljanje skupa, pomak staze te varijabilna postavka pružaju obilje raznolikosti i mogućnosti za strategiju. Ova igra pruža dugotrajno iskustvo igranja, s prosječnim trajanjem između 75 i 150 minuta, stvarajući mogućnost za dubinski uron u svijet rančera i graditelja. Dakle, ukoliko volite izazove i uživate u igrama sa složenijim mehanikama, Great Western Trail će pružiti izvanredno iskustvo igre koje će vas oduševiti.

Great Western Trail Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!