Najbolje ekonomske društvene igre za djecu

Dobrodošli u svijet ekonomskih društvenih igara za djecu! Ako želite potaknuti razumijevanje o ekonomiji, financijama i poslovnim vještinama vaših mališana, ovo je mjesto gdje ćete pronaći najbolje opcije.
U ovom blogu istražit ćemo najuzbudljivije ekonomske igre koje su prilagođene djeci i koje će ih zabaviti dok istovremeno razvijaju njihove matematičke i logičke sposobnosti. Bez obzira jeste li u potrazi za igrama s trgovanjem, upravljanjem resursima ili donošenjem poslovnih odluka, naš popis će vam pomoći pronaći savršenu ekonomsku igru za vaše mališane. Pripremite se za izazove, uspjehe i nevjerojatne poslovne avanture koje će vaša djeca obožavati!

Sadržaj

7 Wonders Duel • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
7 Wonders Duel je popularna igra koja je izuzetno dobro ocijenjena od strane ljubitelja društvenih igara. Ova igra, objavljena 2015. godine od strane Repos Production, predstavlja umanjenu verziju originalne igre 7 Wonders, a osmišljena je posebno za dvoje igrača. S vremenom trajanja od 30 minuta, 7 Wonders Duel je idealna ekonomska društvena igra za djecu.

U ovom izazovnom strategijskom igralištu, igrači će graditi civilizaciju kroz tri različite epohe. Igrači će imati priliku stjecati resurse i razvijati vojnu i znanstvenu moć kako bi postigli svoje ciljeve. Jedna od najzanimljivijih mehanika ove igre je način na koji se odabiraju kartice. Umjesto tradicionalnog drafnig mehanizma, igrači će birati kartice iz izloženog reda koji se sastoji od licem prema dolje i licem prema gore kartica. Važno je odabrati pravu karticu u pravom trenutku kako bi načinili najbolji potez za daljnji razvoj svoje civilizacije.

Jedna od ključnih mehanika u igri su i čuvene “čuda svijeta”, koje svaki igrač počinje sa četiri. Izgradnja ovih čuda pruža igračima posebne sposobnosti koje mogu biti odlučujuće za ishod igre. Ali pozor, samo sedam čuda može biti izgrađeno, što znači da će jedan igrač ipak ostati kratkih rukava.

Igrači također mogu kupiti resurse iz banke tijekom igre ili mogu prikupiti karte koje im pružaju resurse za buduću izgradnju. Ovaj mehanizam je izuzetno zanimljiv jer kako jedan igrač stječe resurse, cijena za te iste resurse raste za protivnika, što predstavlja dominaciju u tom području.

Pobjeda u ovoj igri može biti postignuta na nekoliko načina. Prvi način je napredovanje vojne moći kroz vojne kartice. Igrač koji dostigne protivnikovu metropolu osvaja igru odmah. Drugi način je postizanje znanstvene dominacije kroz sakupljanje šest različitih znanstvenih simbola. Treći način je postizanje najviše bodova na kraju igre. Ovi različiti načini pobjede pružaju igračima mogućnost da razviju različite strategije i igraju igru iznova i iznova.

7 Wonders Duel je zasluženo na listi ekonomskih društvenih igara za djecu, jer pruža zanimljivu i dinamičnu igru s nevjerojatnom dozom taktike i strategije. Ova igra će zasigurno omogućiti djeci da razviju svoje vještine planiranja, donošenja odluka i takmičarskog duha. Bez obzira na to jeste li već obožavatelj igre 7 Wonders, ili ste potpuno novi u svijetu društvenih igara, 7 Wonders Duel pruža izazov i zabavu za sve.

7 Wonders Duel Društvena Igra

7 Wonders • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
7 čuda je jedna od najpopularnijih društvenih igara objavljenih 2010. godine od strane izdavačke kuće Repos Production. Ova igra je idealna, ne samo za djecu, nego za sve ljubitelje strategija. Sa svojom dinamičnom i inovativnom mehanikom, osvojila je srca mnogih obožavatelja. Igra vas stavlja u ulogu vođe jednog od 7 velikih gradova Starog svijeta, dok vi skupljate resurse, razvijate trgovačke rute i osiguravate vojnu nadmoćnost. Osim toga, gradite svoj grad i podižite arhitektonsko čudo koje će nadmašiti sva buduća vremena.

Glavna značajka ove igre je mehanika zatvorenog odabira karata, u kojoj igrači dobivaju sedam karata iz određenog špila svake ere. Svaki igrač odabire jednu od tih karata, a zatim preda ostatak susjednom igraču. Nakon istovremenog otkrivanja karata, igrači mogu platiti resurse, prikupiti resurse ili interakcionirati s drugim igračima na različite načine. Svaki igrač bira još jednu kartu iz odabranog špila i postupak se ponavlja dok igrači ne imaju šest karata u igri iz te ere. Nakon tri ere, igra završava.

Igra se temelji na razvoju karata, koje mogu imati trenutne efekte, pružati bonuse ili nadogradnje kasnije u igri. Ove karte mogu pružiti popuste na buduće kupovine, vojnu snagu za nadjačavanje susjeda ili jednostavno pobjedničke bodove. Svaka karta se igra odmah nakon što je odabrana, što znači da ćete znati koje karte dobiva vaš susjed i kako će njihov izbor utjecati na ono što ste već izgradili. Karte se prenose slijeva-nadesno-slijeva tijekom tri ere, pa morate paziti na susjede u oba smjera.

7 čuda je igra za 2 do 7 igrača i ima trajanje od otprilike 30 minuta po partiji. Također, uz upute u kutiji, dolazi i službeni varijant za 2 igrača. Ova igra nudi nevjerojatnu zabavu za sve uzraste i postavlja izazove pred igrače svaki put kad je igraju. Sa svojom kombinacijom taktičkog planiranja, vođenja računa o resursima i interakcijom s drugim igračima, 7 čuda je jednostavno neizostavan dodatak za sve fanove ekonomskih društvenih igara za djecu.

7 Wonders Društvena Igra

Patchwork • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Patchwork je izuzetno popularna igra koja je izašla 2014. godine i koju je objavila kompanija Lookout Games. Ova igra je savršen izbor za našu listu ekonomskih društvenih igara za djecu jer kombinuje različite mehanike i pruža izuzetno zanimljivo iskustvo. Igra je dizajnirana za dva igrača sa trajanjem od 15 do 30 minuta, što je savršeno za mlađe igrače sa kraćom pažnjom. U Patchworku, igrači se takmiče u izgradnji najestetičnijeg (i najbodovnijeg) jastučića na personalnoj igračkoj ploči dimenzija 9×9. Gameplay uključuje strategiju postavljanja pločica na najbolji način kako bi se iskoristio prostor i osiguralo što više bodova. Igra također ima mehanike poput popunjavanja mreže pločica, sticanja prihoda, odabira pločica iz otvorenog izbora, kao i rondel i kvadratne mreže. Patchwork je jednostavan za naučiti, ali istovremeno izazovan i zabavan za igru. Sa visokim ocjenama i pozitivnim recenzijama od strane fanova, to je sigurno jedna od igara koju ne smijete propustiti ako želite uvesti djecu u svijet ekonomskih igara.

Patchwork Društvena Igra

PARKS • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas vam predstavljamo jednu zaista posebnu igru koja je savršena za ekonomsku edukaciju vašeg djeteta – PARKS! Ova igra nas vodi na putovanje kroz predivne američke nacionalne parkove, i to uz pomoć fantastičnih ilustracija iz Fifty-Nine Parks kolekcije. Jednostavnog dizajna, PARKS je osvojio srca fanova i dobio izvrsne ocjene. Ali zašto je ova igra na našem popisu ekonomskih društvenih igara za djecu? Pa, PARKS kombinira više mehanika poput ugovora, kretanja po ploči, i čak mogućnost igranja solo.

U PARKS-u, igrači preuzimaju ulogu planinara koji istražuju različite staze u američkim nacionalnim parkovima tijekom četiri godišnja doba. Dok hodaju stazama, igrači će obavljati različite radnje i skupljati uspomene na mjesta koja posjećuju. Uspomene su prikazane putem različitih resursa poput planina i šuma. Skupljanje ovih uspomena omogućuje igračima da ih zamijene za posjet jednom nacionalnom parku na kraju svake avanture u prirodi.

Svaka staza predstavlja jedno godišnje doba, a svako godišnje doba donosi nove i sve duže staze. Tijekom prijelaza iz sezone u sezonu, staze se miješaju i postavljaju na novi način za iduću rundu igre. Skupljanje resursa može biti izazovno, pogotovo kada netko drugi zauzima mjesto na koje pokušavate doći. Srećom, postoji mogućnost dijeljenja prostora i vremena s drugim planinarima koristeći logorske vatre. Također, vodiči i oprema mogu poboljšati pristup resursima tijekom igre. Balansiranje između izgradnje svog motorčića i trošenja resursa na posjet nacionalnim parkovima će biti pravi izazov, ali vjerujemo da ste spremni za tu avanturu. Dobrodošli u PARKS!

PARKS je igra koja će vas očarati svojom ljepotom i jednostavnošću, a istovremeno će pružiti vašem djetetu priliku za učenje osnovnih ekonomskih principa. Sa zavidnim ocjenama od strane fanova i recenzenata, ova igra je definitivno vrijedan dodatak vašoj kolekciji igara. Uključuje nekoliko mehanika koje će potaknuti strategijsko razmišljanje, ali je dovoljno jednostavna za mlađe igrače. Također, mogućnost igranja solo omogućuje vašem djetetu da uživa u PARKS avanturi i kada nema nikoga s kim bi igralo. Sa simpatičnim tematskim elementima kao što su životinje i putovanja, PARKS je idealna igra koja će uvesti djecu u svijet ekonomije na zabavan način. Stoga je ova sjajna igra svakako zaslužila svoje mjesto na našem popisu preporučenih ekonomskih društvenih igara za djecu.

PARKS Društvena Igra

Stone Age • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Drevne vremenske epohe su bile izuzetno teške. Naši preci su kao lovci, sakupljači, farmeri i alatnici radili iz sve snage da bi preorali kamenitu zemlju pomoću drvenih plugova. Naravno, napredak se nije zaustavio samo na drvenom plugu. Ljudi su uvijek tragali za boljim alatima i produktivnijim biljkama kako bi njihov rad bio efikasniji.

U igri Stone Age, igrači žive upravo u tom vremenu, isto kao i naši preci. Sakupljaju drvo, razbijaju kamenje i peru zlato s rijeke. Slobodno trguju, šire svoje selo i na taj način postižu nove razine civilizacije. Uz balans sreće i planiranja, igrači se natječu za hranu u ovoj pretpovijesnoj igri.

Igrači koriste do deset pripadnika plemena u tri faze. U prvoj fazi, igrači smještaju svoje ljude na područjima ploče za koja misle da će im donijeti najviše koristi, uključujući lov, trgovački centar ili kamenolom. U drugoj fazi, početni igrač aktivira svako svoje zaposleno područje prema svom odabiru, a zatim to slijede ostali igrači. U trećoj fazi, igrači moraju imati dovoljno hrane da bi nahranili svoje zajednice, inače će izgubiti resurse ili bodove.

Stone Age je igra koja kombinira različite mehanike poput sklapanja ugovora, bacanja kockica, bonusa na kraju igre, sakupljanja setova, progresivnog redoslijeda poteza te smještanja radnika. S obzirom na to da je tematski smještena u pretpovijesno doba, ova ekonomska društvena igra pruža intrigantno iskustvo u kojem igrači moraju pronaći ravnotežu između sreće i strategije kako bi preživjeli.

Stone Age je izvrstan izbor za ovu listu ekonomskih društvenih igara za djecu jer uvodi mlade igrače u svijet razmišljanja o resursima, proizvodnji i trgovanju. Također, trajanje igre od 60 do 90 minuta idealno je za igrače svih dobnih skupina. Ova igra pruža kombinaciju sreće i taktičkog planiranja, što će zasigurno oduševiti djecu dok istražuju pretpovijesno doba i razvijaju strategije kako bi preživjeli i napredovali.

Stone Age Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!