Najbolje geek društvene igre

U svijetu najboljih društvenih igara za geekove, pripremite se za avanturu i istraživanje! Ove igre su posebno osmišljene kako bi zadovoljile interese i strasti geekova diljem svijeta.
Bez obzira jeste li zaljubljenik u znanstvenu fantastiku, fantasy svjetove, stripove ili videoigre, ove društvene igre će vas uroniti u vaše omiljene svjetove i pružiti vam nevjerojatno iskustvo. Testirajte svoje znanje, strategiju i vještine dok se natječete s prijateljima i obitelji u igrama koje obožavate. Pripremite se za nevjerojatne trenutke uzbuđenja i otkrivanja novih svjetova u društvu istomišljenika.

Sadržaj

Gloomhaven • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven je jedna od najboljih društvenih igara za geekove koju morate isprobati. Ova igra iz 2017. godine, objavljena od strane Cephalofair Games, pruža igračima jedinstveno iskustvo taktičke borbe u svijetu punom mračnih motiva. U Gloomhavenu preuzimate ulogu lutajućeg avanturista s vlastitim specijalnim vještinama i razlozima za putovanje u ovaj mračni kutak svijeta. Morate surađivati sa ostalim igračima kako biste očistili prijeteće tamnice i zaboravljene ruševine. U procesu ćete poboljšavati svoje sposobnosti kroz iskustvo i plijen, otkrivati nova mjesta za istraživanje i pljačku, te proširiti priču koja će se granao na temelju odluka koje donosite.

Ova igra ima postojan i mijenjajući svijet koji je idealno igrati tijekom mnogo sesija. Nakon scenarija, igrači donose odluke koje će odrediti nastavak priče, vrlo slično kao kod knjiga “Odaberi svoju avanturu”. Igranje scenarija je suradnički poduhvat u kojem igrači moraju se boriti protiv automatiziranih čudovišta koristeći inovativni sustav kartica kako bi odredili redoslijed igre i što će igrač učiniti na svom potezu.

Svaki potez, igrač bira dvije karte koje će odigrati iz svog špila. Broj na gornjoj kartici određuje inicijativu igrača za tu rundu. Svaka kartica također ima vrhu i dnu moć, te kada je igračev red u inicijativi, određuje hoće li koristiti gornju moć jedne kartice i donju moć druge, ili obratno. Igrači moraju biti oprezni jer s vremenom trajno gube karte iz ruke. Ako predugo ne uspiju očistiti tamnicu, mogu iscrpiti svoje snage i morati se povući.

Gloomhaven je zapažena jer kombinira elemente strategije, tematske igre, avanture i fantastike. Ova taktička igra pruža vrijedno iskustvo sa svojim inovativnim sustavom kartica, dugotrajnim kampanjama i gustom atmosferom. Bez obzira jeste li iskusni igrač društvenih igara ili potpuni geek, Gloomhaven će vas zadiviti svojom dubinom i izazovima.

Gloomhaven Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven: Jaws of the Lion je igra koja se neizostavno mora naći na listi najboljih društvenih igara za geekove. Ova popularna igra, koju je objavila Cephalofair Games 2020. godine, pokazuje da je high-level kompleksnosti.
Gloomhaven: Jaws of the Lion je samostalna igra koja se dešava prije događaja u Gloomhavenu. Igra uključuje četiri nove likove: Valrath Red Guard (tank, crowd control), Inox Hatchet (ranged damage), Human Voidwarden (support, mind-control) i Quatryl Demolitionist (melee damage, obstacle manipulation). Ovi likovi mogu se koristiti i u originalnoj Gloomhaven igri. Uz njih, tu su i 16 tipova čudovišta (uključujući sedam novih standardnih čudovišta i tri nova bossa) te nova kampanja s 25 scenarija koja igrače poziva da istraže tajanstvene nestanke u gradu. Je li to djelo Vermlinga ili se događa nešto mnogo opasnije?

Gloomhaven: Jaws of the Lion je prvenstveno namijenjen casual publici kako bi se ljudi što brže uključili u igru. Svi teško organizirani kartonski pločice sa mape su uklonjene, a umjesto toga, igrači će igrati na samom scenariju koji ima novu jedinstvenu grafiku za svaki scenarij. Posljednja prepreka pri ulasku u igru, učenje igre, također je olakšana kroz pojednostavljena pravila i pet-scenarijski tutorial koji će olakšati novim igračima iskustvo.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je kompleksna igra koja će zainteresirati sve geekove koji vole izazove i dubinsku strategiju. Uz raznolike karaktere, misteriozne scenarije i brojne mehanike, ova igra će zasigurno pružiti sate zabave. Iz tog razloga, Gloomhaven: Jaws of the Lion je jedan od najboljih izbora za najbolje društvene igre za geekove.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

War of the Ring: Second Edition • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 150-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Jedna od najboljih društvenih igara za geekove je definitivno “War of the Ring: Second Edition”. Ova igra, koja je objavljena 2011. godine od strane Ares Games-a, donosi epske bitke i avanturu na stol. Igra se može igrati između 2 do 4 igrača i traje između 150 do 180 minuta. Glavna mehanika igre uključuje biranje akcija, utjecaj na teritorije, kretanje po područjima, korištenje različitih karata za borbu i bacanje kockica. Ova igra spada u poddomenu tematskih igara, točnije ratnih igara, što je savršeno za sve geekove koji su zaljubljeni u svijet Gospodara Prstenova.

“War of the Ring: Second Edition” je igra koja je stekla visoku popularnost među fanovima i pozitivne ocjene kritičara. Njen nivo kompleksnosti je visok, ali upravo to čini igru dubljom i zanimljivijom. U ovoj igri, jedan igrač preuzima kontrolu nad Slobodnim Narodima, dok drugi igrač kontrolira Vojske tame. Očekuje vas zadivljujuća bitka između snaga dobra i zla dok Slobodni Narodi pokušavaju uništiti Jedan Prsten i poraziti Saurona.

Glavni cilj igre je osvojiti pobjedu kroz vojnu strategiju ili kroz putovanje Prstenonoša do Planine Sudnjeg Dana. Ova igra nudi mnoštvo mogućnosti, od vojnih planova do tajnog putovanja Prstenonoše. Svaki potez u igri ovisi o bacanju akcijskih kockica, koje određuju raspoložive akcije za igrače. Osim toga, igra donosi i korištenje posebnih Karata događaja koje mogu donijeti neočekivane preokrete i dodatni izazov igri.

Iako je “War of the Ring: Second Edition” kompleksna igra koja zahtijeva vrijeme i pažnju, njen dubinski zaplet i bogati svijet Gospodara Prstenova čine ju savršenom igrom za sve geekove i ljubitelje epskih bitaka. Ako ste spremni zaroniti u svijet Middle Earth-a i preuzeti vođstvo Slobodnih Naroda ili Vojski tame, onda je ova igra pravi izbor za vas.

War of the Ring: Second Edition Društvena Igra

Spirit Island • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Spirit Island je kompleksna i tematska kooperativna igra o zaštiti vašeg otoka od kolonizirajućih osvajača. Igrači su različiti duhovi zemlje, svaki sa svojim jedinstvenim elementarnim moćima. Svaki potez, igrači istovremeno biraju koje karte moći će igrati, plaćajući energiju za to. Kombinacija karata snaga koje se podudaraju sa elementarnom pripadnosti duha može donijeti bonus efekte. Brže snage se primjenjuju odmah, prije nego što se Osvajači šire i haraju, ali druge magije su sporije, zahtijevajući predviđanje i planiranje za efektivnu primjenu. U fazi duha, duhovi dobivaju energiju i odabiru kako ćete rasti: povratak korištenih karata moći, traženje novih moći ili širenje prisutnosti na nove dijelove otoka.

Osvajači se šire po karti otoka na polupredvidivi način. Svaki potez istražuju neka područja (dijelove otoka); sljedeći potez grade u tim područjima, formirajući naselja i gradove. Potez nakon toga, haraju, donoseći propast zemlji i napadajući bilo koje domorodačke otočane koji su prisutni. Otočani se bore protiv Osvajača kad ih napadnu te pružaju podršku duhovima na različite načine, iako to ne moraju uvijek činiti baš kako ste se nadali. Neke moći djeluju putem otočana, pomažući im, na primjer, izgoniti Osvajače ili čistiti zemlju od propasti.

Igra eskalira kako napreduje: duhovi šire svoju prisutnost na nove dijelove otoka i traže nove i moćnije moći, dok se Osvajači intenziviraju u svojim naporima kolonizacije. Svaki potez predstavlja 1-3 godine alternativne povijesti. Na početku igre, za pobjedu je potrebno uništiti svako naselje i grad na ploči – ali kako više plašite Osvajače, pobjeda postaje lakša: pobjeći će čak i ako neko naselje ili grad ostane. Poraz dolazi ako je uništen bilo koji duh, ako je otok preplavljen propašću ili ako se Osvajački špil potroši prije nego što se postigne pobjeda.

Igra uključuje različite protivnike protiv kojih se borite (na primjer: švedska rudarska kolonija ili udaljena britanska kolonija). Svaki protivnik mijenja igru ​​na različite načine i nudi različite staze težine kako bi igra ostala izazovna dok stječete vještinu.

Spirit Island je odlična opcija za ovaj članak o najboljim društvenim igrama “geek” tema. S obzirom na svoju kompleksnost i tematski pristup, ovu igru obožavaju fanovi igara i stručni recenzenti. Igra pruža izazovne mehanike, uključujući povlačenje akcija, zauzimanje područja, rast resursa, kampanju baziranu na kartama, kooperativno igranje i upravljanje rukom. Sa svojom fantazijom, borbom, mitologijom i izgradnjom teritorija, Spirit Island pruža duboko uronjen i zanimljiv doživljaj gameplaya. Bez obzira jeste li iskusni igrač ili tražite novi izazov, Spirit Island će vam pružiti satove zabave i strategije.

Spirit Island Društvena Igra

Clank!: Legacy – Acquisitions Incorporated • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Clank!: Legacy – Acquisitions Incorporated je neka vrsta avanturističke društvene igre koja se ističe u moru drugih igara iste tematike. Kao jedan od naslova koji se ističe, ovaj naslov je bio neizbježan na našoj listi najboljih društvenih igara za geekove. Ova igra, objavljena 2019. godine od strane Dire Wolfa, spada u poddomenu društvenih igara koje su tematski inspirirane univerzumom avanturističkih igara. Igra može biti igrana od 2 do 4 igrača, a prosječno trajanje partije je između 90 i 120 minuta.

Jedna od glavnih odlika ove igre su mehanike koje koristi u gameplayu. Clank!: Legacy – Acquisitions Incorporated uključuje nekoliko zanimljivih i inovativnih mehanika, poput građenja špila karata, stvaranja i nadogradnje svoje torbe s blagom te kupovine određenih predmeta kako bi se povećala učinkovitost i šanse za uspjeh. Osim toga, igra uvodi i koncept igre naslijeđa, gdje se dinamika igre mijenja iz partije u partiju, donoseći svježinu i uzbuđenje svakom novom iskustvu.

Clank!: Legacy – Acquisitions Incorporated postiže visoke ocjene i iznimne recenzije, a za to postoji dobar razlog. Osigurava izvanredno iskustvo u kojem se igrači osjećaju kao da su dio epske avanture. Tijekom igre, igrači će biti uvučeni u priču o osnivanju vlastite franšize legendarnog društva Acquisitions Incorporated. Svijet i ploča igre mijenjaju se ovisno o odlukama i akcijama igrača, stvarajući jedinstvenu kampanju prilagođenu svakoj avanturističkoj skupini. Spretnost, hrabrost i spremnost su ono što će biti najvažnije u ovoj igri.

Konačno, Clank!: Legacy – Acquisitions Incorporated je pravi izbor za sve geekove koji traže avanturističku društvenu igru. Ova igra kombinira inovativne mehanike i tematski bogat svijet kako bi ponudila nevjerojatno iskustvo. Bez obzira na to jeste li strastveni obožavatelj avanturističkih igara ili tek počinjete ulaziti u taj svijet, Clank!: Legacy – Acquisitions Incorporated će vas sigurno osvojiti svojom jedinstvenošću i nepredvidljivošću.

Clank!: Legacy – Acquisitions Incorporated Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!