Najbolje Harry Potter društvene igre

Dobrodošli u svijet Harry Potter društvenih igara! Ako ste obožavatelj čarobnjačkog svijeta Hogwartsa, ove igre su savršene za vas.
Uz njih ćete moći doživjeti avanture Harryja Pottera i njegovih prijatelja, istraživati tajne škole čarobnjaštva i vještičarenja te se suočiti s izazovima koje donosi tamna strana magije. Bez obzira jeste li novi u svijetu Harryja Pottera ili dugogodišnji obožavatelj, ove društvene igre će vam pružiti nevjerojatno iskustvo i omogućiti vam da se osjećate kao pravi čarobnjak.

Sadržaj

Harry Potter: Hogwarts Battle • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Harry Potter: Hogwarts Battle je izvanredna društvena igra koja će oduševiti sve Harry Potter fanove. U ovoj igri, snage zla prijete da preuzmu Hogwarts dvorac, a da bi se osigurala sigurnost škole, četvoro hrabrih studenata moraju pobijediti zločince i ojačati svoje obrane. Igrači preuzimaju ulogu Hogwarts studenata – Harryja, Rona, Hermione ili Nevillea, svaki sa svojim osobnim špilom karata koje koriste kako bi stekli resurse.

Tijekom igre, vladajućim moćima igrači pomoću karata stječu utjecaj, što im omogućuje dodavanje ikoničkih likova, čarolija i čarobnih predmeta u njihov špil. Ostale karte im omogućavaju povrat zdravlja ili borbu protiv zločinaca, sprječavajući njihovo jačanje. Zločinci ometaju igrače napadima i tamnim umijećima. Samo suradnjom će igrači uspjeti poraziti sve zločince i osloboditi dvorac od sila zla.

Harry Potter: Hogwarts Battle je suradnička igra u kojoj je timski rad ključan za pobjedu. Ova igra kombinira nekoliko mehanika, uključujući izgradnju špila karata, sakupljanje resursa i obavljanje misija. Svaki igrač ima različite vještine i moći, što pruža raznovrsnost i zanimljivost tokom igranja.

Ova igra je popularna među fanovima Harry Pottera, a s pravom. Ima jednostavne mehanike i brzo se uči, što ga čini sjajnim izborom za igrače svih dobnih skupina. Također, tematski je vjerna svijetu Harry Pottera, što će oduševiti sve ljubitelje ove čarobne franšize.

Ukratko, Harry Potter: Hogwarts Battle je izvrstan izbor za sve koji žele iskusiti avanture iz popularne književne i filmske sage kroz zanimljivu društvenu igru.

Harry Potter: Hogwarts Battle Društvena Igra

Chess • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 0-0 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Danas ćemo se zagrijati za nevjerojatno popularnu temu – Harry Potter društvene igre! Među svim tim čarobnim igrama, svi smo sigurni da niste očekivali pronaći jednu tako klasičnu igru kao što je Šah! Ali, možete biti sigurni da je Šah izašao kao pobjednik na ovom stolu. Iako Šah ima dugu povijest i može biti vrlo kompleksan, on je jedna od najdražih igara brojnih fanova.

Šah, igra koja datira iz 1475. godine, vodi nas u srednjovjekovno ratovanje na 8×8 ploči sa svijetlim i tamnim poljima. U početku, protivničke figure, tradicionalno označene kao Bijeli i Crni, su postavljene na suprotnim stranama. Svaka figura ima jedinstveni način kretanja, a hvatanje se događa kada figura, kroz svoje kretanje, okupira polje protivničke figure. Igrači se izmjenjuju u potezima, pokušavajući zauzeti, napasti, obraniti ili razviti svoje pozicije.

Iako Šah može završiti šah matom, odustajanjem ili remijem, on je i dalje jedna od najpopularnijih igara na svijetu, koju igraju milijuni ljudi diljem svijeta – kod kuće, u klubovima, online, korespondencijom i na turnirima. Uz majstore šaha, partija šaha može biti pravo umjetničko djelo koje oduševljava čak i početnike. Postoji i velika literatura knjiga i časopisa o šahu, često s igrama i komentarima šahovskih majstora.

Šah ima svoje korijene u indijskoj igri Chaturanga, a postao je Shatranj kada je prenesen Perzijancima. Sadašnji oblik igre pojavio se u drugoj polovici 15. stoljeća, kada su Perzijanci donijeli Shatranj u južnu Europu. Tradicija organiziranog natjecateljskog šaha započela je u 16. stoljeću. Prvi službeni svjetski prvak u šahu, Wilhelm Steinitz, osvojio je svoj naslov 1886. godine. Trenutni svjetski prvak je Ding Liren iz Kine. Šah je također priznati sport Međunarodnog olimpijskog odbora.

Iako se Šah može činiti klasičnom ili možda čak previše jednostavnom igrom za današnje vrijeme, ne smijemo zanemariti njegovu dubinu i složenost. Uz različite načine kretanja figura, planiranje strategija i predviđanje poteza protivnika, Šah zahtijeva vještinu, koncentraciju i intelektualni napor. Ona spaja estetiku s inteligencijom na način jedinstven samo za šah. Iako mnogi danas preferiraju moderne tematske igre, Šah i dalje ostaje klasik među igračima i može nas iznenaditi dubinom iskustva koje pruža.

Stoga, s obzirom na vašu ljubav prema Harry Potteru, predlažemo vam da iskusite čari šaha i u njemu pronađete onaj istinski čarobni element koji vas može oduševiti. Zaronite u svijet taktike, planiranja i nadmudrivanja dok se međusobno nadmećete s protivnikom na putu do šahovskog trijumfa. Šah je izuzetno svestrana igra koja se može igrati s prijateljima, obitelji ili čak nepoznatim protivnikom preko interneta. Dakle, neka vas Šah odvede na putovanje gdje magija oživljava na postavljenoj ploči.

Chess Društvena Igra

Similo • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 10-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Similo je relativno nepoznata igra koju je objavio Horrible Guild 2019. godine. Ova društvena igra, koja može biti za 2 do 8 igrača, dio je poddomene obiteljskih igara, a trajanje jedne partije je između 10 i 15 minuta. Similo je odličan izbor za listu “Harry Potter društvene igre” jer je jednostavan za naučiti, ali istovremeno vrlo zabavan. Ocjenjena je visokim ocjenama i dobro je prihvaćena od strane obožavatelja i kritičara. Ova igra donosi novost u igrački svijet i koristi mehanike ograničenja komunikacije, kooperativne igre i dedukcije, što igru čini zanimljivom i dinamičnom.

U Similu, igrači pokušavaju ostvariti zajednički cilj – pronalazak tajne osobe među 12 prikazanih likova. Na svakom potezu, igrači koriste karte s likovima iz svoje ruke kako bi dali znakove drugim igračima, znači, informiraju da li su ti likovi slični ili različiti od tajnog lika. Ova igra iziskuje timski rad i dobru komunikaciju među igračima kako bi se otkrio pravi lik prije nego što bude uklonjen s ostatkom karata, jer u protivnom igra završava porazom.

Ono što čini Similo posebnim je mogućnost kombiniranja različitih verzija igre. Na primjer, ako volite bajke, možete koristiti karte iz verzije “Fabele” kako biste predstavili likove i pružili znakove drugim igračima. To omogućuje igračima da igraju s različitim temama i dodaje dodatnu složenost i izazov igri. Similo je jedinstvena i interaktivna igra koja će sigurno zadovoljiti sve obožavatelje Harry Potter svijeta i pružiti im nevjerojatno iskustvo.

Similo Društvena Igra

Spot it! • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas predstavljamo jednu od najpoznatijih društvenih igara, koja se savršeno uklapa u temu lista igara temeljenih na Harry Potteru. Radi se o igri Spot it!, koju je 2009. godine izdao Blue Orange Games. Može se igrati u grupi od 2 do 8 igrača, a jedna partija traje između 15 i 20 minuta. Što ovu igru stavlja na ovaj popis? Spot it! je izuzetno popularna zbog svoje jednostavnosti, brzine i zanimljivog koncepta. Trenutno ima visoke ocjene među fanovima, te učestalo dobiva pozitivne kritike. Ova igra spada u područje društvenih igara namijenjenih zabavama, a nudi kombinaciju zabavnih mehanika poput “Hot Potato”, “Pattern Recognition” i “Speed Matching”. Kategorije u kojima se nalazi su “Card Game”, “Children’s Game”, “Educational”, “Party Game”, “Real-time” i “Sports”. Spot it! će zasigurno oduševiti igrače svih uzrasta i bit će savršen dodatak vašoj kolekciji igara.

Spot it! Društvena Igra

Harry Potter: Hogwarts Battle – Defence Against the Dark Arts • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Harry Potter: Hogwarts Battle – Defence Against the Dark Arts je izvanredna igra koja će oduševiti sve ljubitelje Harry Potter svijeta. U ovoj kompetitivnoj igri izgradnje špilova, igrači se bore jedan protiv drugog koristeći svoje magične sposobnosti kako bi stigli do pobjede. Ova igra je savršena kombinacija taktike i brzog razmišljanja, idealna za dvije osobe koje žele provedući vrijeme u čarobnom svijetu Hogwartsa.

Hogwarts Battle – Defence Against the Dark Arts je jednostavan za naučiti, ali istovremeno zahtjevan, što čini da se igrači stalno iznova vraćaju ovoj igri. Zahvaljujući mehanikama izgradnje špilova, otvorenog izbora karata, kao i taktičkom planiranju, igrači će biti uvučeni u svijet magije i avanture. Ova igra je osmišljena kao samostalna igra, inspirirana serijalom Harry Potter Hogwarts Battle, te nudi jedinstveno iskustvo koje se ne može naći nigdje drugdje.

Harry Potter: Hogwarts Battle – Defence Against the Dark Arts nudi izvrstan način za istraživanje svijeta Harry Potter-a i suočavanje s mračnim silama. Uz fantastične ilustracije i kvalitetne komponente, igra pruža autentično iskustvo koje će privući obožavatelje serijala. Bilo da ste novi u svijetu Harry Potter-a ili dugogodišnji fan, ova igra će vam omogućiti da se zaigrate i prenesete se natrag u Hogwarts.

Uz jednostavnost pravila i relativno kratko vrijeme trajanja, ova igra je idealan izbor za druženje s prijateljima ili partnerom. Harry Potter: Hogwarts Battle – Defence Against the Dark Arts je osvojio srca igrača diljem svijeta svojim zaraznim i dinamičnim gameplayem. S ovom igrom, zaokupljenost svijetom Harry Potter-a nikada nije bila zabavnija!

Harry Potter: Hogwarts Battle – Defence Against the Dark Arts Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!