Najbolje horor društvene igre za odrasle

Zaronimo u svijet horor društvenih igara za odrasle gdje se strah i uzbuđenje susreću na jedinstven način! Ako ste ljubitelj horora i tražite igre koje će vam pružiti nevjerojatno uznemirujuće iskustvo, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najstrašnije i najnapetije horor društvene igre koje će vas držati na rubu sjedala i testirati vašu hrabrost. Bez obzira jeste li ljubitelj misterija, preživljavanja ili paranormalnog, pripremite se za nevjerojatno uzbudljivo iskustvo koje će vas natjerati da se zapitate što je stvarno, a što je samo igra.

Sadržaj

Arkham Horror: The Card Game • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
U svijetu horor društvenih igara za odrasle, Arkham Horror: The Card Game se ističe kao jedno od najpopularnijih ostvarenja. Ova igra, objavljena 2016. godine od strane Fantasy Flight Games, donosi spoj klasične igre sa igranjem uloga i elementima kartične igre. Zasnovana na pričama iz Lovecraftovog univerzuma, Arkham Horror: The Card Game će vam pružiti dozu misterije, čudovišta i ludila koje će vas ostaviti zapanjenim.

U samoj igri, vi i vaš prijatelj (ili do tri prijatelja s dva osnovna seta) postajete likovi u mirnom gradiću Arkhamu. Imate svoje talente, ali i svoje mane. Možda ste previše čitali iz Nekronomikona i njegove riječi i dalje progone. Možda vas prisiljava da zataškavate znakove tuđinskih zala, otežavajući istraživanje kako biste zaštitili povjerenje stanovništva. Možda ćete biti traumatizirani susretima s jezovitim kultom.

Bez obzira na to što vas pokreće i što vas proganja, vaši su talenti i mane odraženi u vašem prilagođenom špilu karata. Te će vam karte biti resursi dok zajedno s prijateljima pokušavate otkriti najstrašnije tajne svijeta.

Arkham Horror: The Card Game je kampanjska igra u kojoj svaka vaša avantura vodi dublje u misteriju. Nailazit ćete na kultiše i prljave obrede. Otkrivat ćete uklete kuće i čudovišta. I možda ćete primijetiti znakove Pradavnih Bića koja se bore protiv granica našeg svijeta…

Osnovni način igranja u Arkham LCG nije samo pustolovina, već kampanja. Vaše avanture mogu ostaviti trajne posljedice na vas, možda će vam biti ugrožena mentalna stabilnost, a možete mijenjati i sam Arkham, paleći zgrade do temelja. Sve vaše odluke i postupci imaju posljedice koje se protežu daleko izvan trenutnog rješavanja scenarija – a vaši postupci mogu vam donijeti vrijedno iskustvo s kojim se možete bolje pripremiti za avanture koje vam tek predstoje.

Arkham Horror: The Card Game je dobio visoke ocjene od fanova i recenzija, a nivo kompleksnosti je visok. S pomoću mehanika kao što su Akcijski Bodovi, Pomicanje po Površinama, Ograničena Komunikacija, Kooperativna Igra, Kreiranje Špila Karata i Događaji, ova igra će vas uvući u atmosferu horora i dati vam nevjerojatno iskustvo igranja. Sa svojim tematskim elementima i dubokom pričom, Arkham Horror: The Card Game se pokazuje kao izvrstan izbor za sve ljubitelje horora koji traže dobru društvenu igru.

Arkham Horror: The Card Game Društvena Igra

Mansions of Madness: Second Edition • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-180 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Mansions of Madness: Second Edition je izvanredna igra koja će vas odvesti u mračni svijet horora i misterije. Ova igra je potpuno kooperativna i ima svoju vlastitu aplikaciju koja će vas provesti kroz jezive ulice Innsmoutha i ukletih hodnika prokletnih kuća u Arkhamu. Uz četiri scenarija ispunjena strahom i tajnama, osam hrabrih istražitelja će se suočiti s oružjem, alatima i informacijama, rješavati složene zagonetke i boriti se protiv čudovišta, ludila i smrti. Ali preživljavanje nije dovoljno da bi se pobijedilo zlo koje terorizira ovaj grad.

Mansions of Madness: Second Edition ima moderatnu razinu složenosti koja će oduševiti ljubitelje horor žanra. Igrači će biti uronjeni u intrigantne priče, suočeni s mračnim tajnama i morat će donositi važne odluke kako bi preživjeli. Zahvaljujući aplikaciji, igra pruža jedinstveno iskustvo koje dodatno pojačava atmosferu i napetost. Tijekom igre, bit će vam potrebno planirati kretanje po područjima, skupljati korisne predmete, upravljati resursima i biti spremni suočiti se s neočekivanim izazovima. Mansions of Madness: Second Edition je savršen izbor za ljubitelje horor društvenih igara koji žele doživjeti nešto posebno i zastrašujuće.

Mansions of Madness: Second Edition Društvena Igra

Kingdom Death: Monster • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Kingdom Death: Monster je manje poznata igra objavljena 2015. godine od strane Kingdom Death-a. Iako je manje poznata, ova igra zaslužuje svoje mesto na listi horor društvenih igara za odrasle. Ova igra prenosi igrače u noćnu geografsku lokaciju, u kojoj je prirodnih resursa veoma malo. Vaš zadatak je da vodite naselje, koje se suočava sa raznim izazovima i prijetnjama. Čeka vas uzbudljivo iskustvo, u kojem ćete se boriti protiv čudovišta, izrađivati oružje i opremu, i razvijati svoje naselje kako biste osigurali preživljavanje generacija.

Kingdom Death: Monster je igra za 1 do 4 igrača, koja traje između 60 i 180 minuta. Sa izuzetno visokim nivoom kompleksnosti, ova igra zahtjeva dobru taktiku i timski rad. Međutim, nagrada za preživjele je velika. Ova igra kombinuje nekoliko različitih mehanika, uključujući kooperativnu igru, kritične pogotke i neuspjehe, bacanje kockica, kretanje po mreži, ulogu iganja i solo igru. Osim toga, Kingdom Death: Monster spada u kategorije avanture, fantastike, horora, igara za odrasle, figurica i mitologije.

Ono što igru čini jedinstvenom je sistem kampanje. Možete se upustiti u kampanju koja može trajati od 5 do 30 “lampionskih” godina, sastavljenih od lova, konfrontacije i faze naselja. U fazi naselja, možete trošiti ograničene resurse kako biste izgradili zgrade, istražili nove tehnologije, trenirali ratnike i postavili strategiju za preživljavanje. U fazi lova, nailazit ćete na priče i događaje koji se odvijaju na način “izaberite svoju avanturu”. Kada se suočite sa čudovištem koje ih progoni, započinje masovna bitka u areni, gdje samo jedna strana može preživjeti. Ako vaša grupa preživi, možete donijeti plijen kući i koristiti ga za proširivanje vašeg naselja.

Svaka od 7 čudovišta u igri ima svoj sistem umjetne inteligencije. Svako iskustvo sa čudovištima je jedinstveno i neće se odvijati na isti način, čak ni sa istim čudovištem. Igrači će morati planirati svoju opremu i biti taktički kako bi preživjeli.

Kingdom Death: Monster također ima sistem opreme, gdje preživjeli izrađuju opremu od resursa koje su zaradili pobjeđujući čudovišta. Svaki preživjeli ima matricu opreme od 3×3 polja. Odabir i raspored opreme su ključni jer mnogi od njih daju bonuse i aktiviraju posebna pravila kada su postavljeni na odgovarajući način.

Ova igra ima razne događaje i susrete koji oblikuju i vode kampanju. Događaji iz priče postepeno će otkrivati evoluciju vaše civilizacije, uvoditi nova čudovišta i pružati bogate detalje za vašu kampanju. Neki događaji će se automatski aktivirati kako napredujete kroz kampanju, dok će ostali biti potpuno zasnovani na izborima koje igrači donose. Od postavljanja i borbe protiv čudovišta do ključnih događaja koji se dešavaju unutar cjelokupne priče, ovi događaji pomažu da kampanja bude dinamična i uvjerljiva.

Kingdom Death: Monster je zaista zastrašujuća igra koja spaja horor, fantasiju i taktiku. Svojom jedinstvenom mehanikom, dubokom tematikom i velikim izazovom, ova igra je must-have za ljubitelje horor društvenih igara. Bez obzira da li ste već iskusni avanturista ili tek krećete na ovaj noćni put, Kingdom Death: Monster pružit će vam jedinstveno iskustvo i mnogo sati uzbudljive igre.

Kingdom Death: Monster Društvena Igra

Cthulhu: Death May Die • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Cthulhu: Death May Die je manje poznata igra koja je objavljena 2019. godine od strane CMON Global Limited. Ova igra za 1 do 5 igrača spada u područje društvenih igara koja se bavi horor tematikom. Ona je inspirirana djelima H.P. Lovecrafta, sa čijim se narativom igrači susreću igrajući likove istraživača iz 1920-ih. Umjesto da pokušavate zaustaviti dolazak Starih bogova, vaš cilj je njihovo dozivanje kako biste ih trajno zaustavili. Igra započinje svi igrači pomalo ludi, a dugoročni cilj je pucati Cthulhuu u lice, tako da ga ne možeš dobiti. Međutim, igrači moraju paziti jer pogrešan izbor na kockama može izazvati da se njihova ludost pretvori u nešto strašno ili možda korisno – teško je znati sasvim sigurno.

Cthulhu: Death May Die ima epizodnu strukturu s dva čina, prije i poslije dozivanja natprirodnih bića. Ukoliko likovi umru prije dozivanja, igra završava nepovoljno za vas. No, kada Elder One (najjači protivnik) stigne na ploču, ukoliko je barem jedan od igrača još uvijek živ, još uvijek postoji šansa da pobijedite. Epizode su neovisne jedna o drugoj i nije nužno igrati ih u određenom redoslijedu ili s istim igračima.

Cthulhu: Death May Die privukao je visoke ocjene od strane fanova i kritičara, a nivo složenosti igre je umjeren. Ova igra kombinira razne mehanike kao što su bodovi akcija, kooperativne igre, bacanje kockica, scenariji/misije/potkampanje, kao i individualne moći igrača. Cthulhu: Death May Die je odličan izbor za sve ljubitelje horror tematike, jer će unijeti dozu tajanstvenosti i strave u društvene igre. Bilo da se igrate sami ili u društvu, ova igra će vas odvesti u svijet Lovecraftovih snova i omogućiti vam da se suočite s nadnaravnim silama.

Cthulhu: Death May Die Društvena Igra

Eldritch Horror • Broj igrača: 1-8


 • Trajanje igre: 120-240 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Eldritch Horror je izvrstan izbor za listu horor društvenih igara za odrasle. Ova popularna igra, koju je Fantasy Flight Games objavio 2013. godine, nudi uzbudljivu avanturu za 1 do 8 igrača. Uz trajanje igre od 120 do 240 minuta, Eldritch Horror će vas držati zasigurno obuzetima satima.

Ono što čini ovu igru posebnom i zastrašujućom je tema o drevnom zlu koje prijeti uništenjem svijeta. Vi i vaši suradnici putujete svijetom, istražujete tajne i skupljate tragove kako biste se suprotstavili ovoj nadnaravnoj prijetnji.
Akcije, kooperativna igra, bacanje kockica, kretanje po točkama, resursi za kretanje i elementi igranja uloge čine ovu igru promišljenom i zanimljivom.

Eldritch Horror donosi tisuće odluka koje će igranje učiniti vrhunski izazovnim. Usprkos tome, igra je dobila odlične ocjene i komentare fanova. Visok nivo kompleksnosti omogućuje dublje uranjanje igrača u svijet horora i potiče timski rad kako bi se postigao cilj – spasiti svijet.

Svaka igra započinje s jedinstvenim i pomno osmišljenim zadacima na misterioznim kartama. Ovisno o karte koje dobijete, vaša putovanja, sukobi s monstrumima, skupljanje tragova i mnoge druge odluke koje ćete donijeti tijekom igre oblikovat će priču i putovanje vašeg karaktera. Tijekom susreta s različitim likovima i događajima, imate priliku razviti osobne priče vašeg karaktera, a svaka odluka će imati posljedice. Na primjer, mogli biste se boriti s čudovištem u Istanbulu, suočiti se s kriminalnim sindikatom u velikom gradu ili istražiti nepoznate divljine i otkriti tajanstvene spoznaje.

No, budite oprezni – igra je izazovna i neuspjeh može imati teške posljedice. Možda ćete zadobiti ozljede ili ograničenja koja će otežati vaše daljnje avanture. Vrijeme je ključno jer brojni uvjeti imaju “okrutni” učinak koji će rezultirati zlokobnom sudbinom.

Utjecaj drevnog zla osjeća se tijekom igre, posebno kroz Mythos kartice koje uvode moderne prijetnje. Ove kartice donose nove izazove, pojavu raznih čudovišta i drugih prijetećih elemenata. Svaka runda donosi novu Mythos karticu, što znači da će igrači biti zauzeti dok se bore s užasnim stvorovima i istražuju čudne glasine, istovremeno pokušavajući razriješiti tri ključne tajne.

Sa svojim intrigantnim tematskim pristupom, tjeskobnom atmosferom i epskom avanturom, Eldritch Horror svakako zaslužuje mjesto na listi horor društvenih igara za odrasle. Ova igra će testirati hrabrost i strategijske vještine svakog igrača, nudeći izazovne odluke i nevjerojatno intenzivnu igru.

Eldritch Horror Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!