Najbolje horor društvene igre za troje

U potrazi ste za horor društvenim igrama za troje? Ovaj blog će vam predstaviti najuzbudljivije opcije koje će vam pružiti dozu straha i napetosti.
Bez obzira jeste li ljubitelj misterija, nadnaravnog ili jednostavno želite doživjeti nešto drugačije, ovdje ćete pronaći raznolike igre koje će zadovoljiti sve vaše igračke želje. Spremite se za nevjerojatno uzbudljive trenutke i nezaboravne horor društvene igre za troje!

Sadržaj

Nemesis • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 90-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Budući da je tema ovog listića horror društvenih igara za troje, nije zamislivo da prođe bez spominjanja popularne igre Nemesis. Objavljena 2018. godine od strane Awaken Realms-a, ova igra je prigodna za 1 do 5 igrača i igračice, a trajanje partije se kreće od 90 do 180 minuta. Svojim stilom pripada poddomeni tematskih igara te uključuje niz zanimljivih mehanika poput kampanje, suradničke igre, bacanja kockica, upravljanja rukama, skrivenih uloga i prekidanja. Pripada kategorijama avanture, horora, minijatura i znanstvene fantastike. Nemesis je dobio iznimno dobre ocjene i pohvale od strane obožavatelja i kritičara te je namijenjen igračima i igračicama koji uživaju u složenijim igrama. Uzbuđenje i napetost koje pruža, sigurno će probuditi želju za istraživanjem mučne atmosfere ovog izazovnog svijeta.

Nemesis Društvena Igra

Mansions of Madness: Second Edition • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-180 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Mansions of Madness: Second Edition je zaista zapanjujuća igra u kojoj vam je prikazana doza horora i misterije. Ako vas privlači ideja istraživanja ukletih kuća i suočavanja sa nadnaravnim iskušenjima, ova igra je upravo za vas. Igrači će se naći u ulozi hrabrih istražitelja koji će istražiti četiri scenarija puna straha i tajne. Dok putuju kroz zastrašujuće hodnike ukletih vila Arkhama, morat će da prikupljaju oružje, alate i informacije, rešavaju kompleksne zagonetke i bore se sa monstrumima, ludilom i smrću. Sve ovo je obogaćeno korisničkom aplikacijom koja igrače vodi kroz mračne ulice Insmoutha.

Mansions of Madness: Second Edition je kooperativna igra u kojoj je igračima potrebno da sarađuju kako bi preživeli i rešili tajne zlokobnih kuća. Ova igra kombinuje različite mehanike kao što su pokretanje po oblastima, bacanje kockica, upravljanje kartama, proširivanje mapa i još mnogo toga. Zahvaljujući ovom širokom spektru mehanika, Mansions of Madness: Second Edition pruža raznovrsno iskustvo igre koje će oduševiti igrače. Osim toga, njegova tema horora i misterije čini je savršenim izborom za ovu listu.

Mansions of Madness: Second Edition Društvena Igra

Kingdom Death: Monster • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Ako ste spremni za pravo jezivo iskustvo, tada je Kingdom Death: Monster igra koju morate isprobati. Ova manje poznata igra iz 2015. godine nudi jedno od najnevjerojatnijih iskustava koje možete pronaći na stolu. Sama kompleksnost igre je visoka, ali za iskusne igrače to će biti samo izazov koji će ih još više privući. Kingdom Death: Monster pripada poddomeni tematskih društvenih igara, a mehanike igre uključuju suradnju, kritične pogotke i neuspjehe, bacanje kockica, kretanje po mreži, igranje uloga te mogućnost igranja samostalno. Ova igra spada u kategorije avanture, fantastike, horora, odraslih, minijatura i mitologije, pa je stoga savršen izbor za našu listu horor društvenih igara za troje igrača.

Kingdom Death: Monster je potpuno kooperativna igra u kojoj kontrolirate naselje u njegovom početnom stadiju. Smještena u jedinstveni noćni svijet, ova igraće iskustvo pruža vam priliku za borbu protiv strašnih čudovišta, izradu oružja i opreme te razvoj naselja kako biste osigurali opstanak vaših stanovnika iz generacije u generaciju. Kampelj sistem igre omogućuje vam da krenete sami ili s do 3 prijatelja na 5-30-lučnih godina kampanje, koja uključuje lovačku, sukobljavanje i naselje faze. Tijekom lovova susretat ćete se sa raznim događajima i izazovima, a kada se susretnete s čudovištima koja pratite, očekuje vas epska bitka. Ovisno o ishodu, možete donijeti plijen natrag kući kako biste proširili naselje.

Jedna od najzanimljivijih stvari u Kingdom Death: Monster igri je Monster AI sustav. Svako od 7 čudovišta u igri kontrolira poseban par špilova koje se mogu podešavati na 3 razine težine. To znači da svaki sukob s istim čudovištem donosi različite izazove i da se svako suočavanje odvija na jedinstven način. Morat ćete pažljivo planirati svaki potez i odabrati odgovarajuću opremu kako biste preživjeli.

Još jedan važan aspekt igre je sustav opreme. Preživjeli u igri izrađuju oružje i opremu koristeći resurse dobivene tijekom borbi sa čudovištima ili pri lovu. Svaki preživjeli ima svoju matricu opreme i važno je pravilno odabrati i rasporediti kartice opreme kako biste dobili odgovarajuće bonuse i aktivirali posebna pravila. Izbor opreme može biti ključan za vašu pobjedu u borbi protiv čudovišta.

S Kingdom Death: Monster igrom dobit ćete impresivnu kampanju s više od 40 događaja i preko 100 susreta za lov, koji će oblikovati i voditi vašu priču. Svaki detalj u igri ima svoju ulogu u vašoj priči, bilo da je riječ o sukobu s čudovištem ili važnim događajima u razvoju vašeg naselja. Ovisno o odabirima koje igrate, priča se mijenja i stvara posebno iskustvo za svaku grupu igrača.

Kingdom Death: Monster igru preporučujemo za našu listu horor društvenih igara za troje igrača zbog njezine izvanredne atmosfere i napetog iskustva. Ako volite igre s tematikom horora i fantastike te želite potpuno kooperativno iskustvo, ova igra će vas oduševiti. Još jedna prednost igre je mogućnost igranja samostalno, pa je prikladna za one trenutke kada ne možete okupiti cijelu družinu za igru. Ukratko, Kingdom Death: Monster je savršena igra za sve one koji vole izazov, strastveni su zaljubljenici u horor tematiku i žele se potpuno uroniti u jedinstvenu i zastrašujuću igraću avanturu.

Kingdom Death: Monster Društvena Igra

Cthulhu: Death May Die • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Cthulhu: Death May Die je manje poznata igra iz 2019. godine, koju je objavila CMON Global Limited. Igra je inspirirana radovima H.P. Lovecrafta i namijenjena je za igru od 1 do 5 igrača. Smjestena u okruženje apokaliptičnog horora, ova igra privlači pažnju svojom tematskom dubinom.
Cthulhu: Death May Die ima nekoliko mehanika koje doprinose emocionalnom doživljaju igre. Iskoristite akcijske bodove da biste na najbolji način iskoristili svoje sposobnosti. Kao tim, igrači se udružuju u borbi protiv Elder Bogova, koristeći kocke za napad. Bitno je naglasiti kako je igra kooperativna, omogućavajući vam da zajedno sa svojim prijateljima donosite teške odluke tijekom cijele igre. Ovisno o dobroj strategiji, svojim likovima možete dodati razne moći koje će vam pomoći u borbi protiv zlih entiteta. The Cthulhu: Death May Die donosi napete trenutke, tajnovite radnje i atmosferu je opisane sveprisutnom tinejdžerskom ispovjednicom Lovecrafta.

Igru je uputno igrati s ljudima koji cijene izazovne igre, jer igra donosi umjerenu razinu složenosti koja će biti dovoljno intrigantna i iskusnim igračima i novajlijama u svijetu board igara. Zanimljivo je i to što su epizode unutar igre neovisne, tako da ih možete igrati u bilo kojem redoslijedu ili s različitim grupama igrača.
Cthulhu: Death May Die je jedinstvena igra s fantastičnim miniaturama, u kojoj ćete se provesti kroz priče prepune napetosti i straha. Ova horor društvena igra za troje je idealna za sve ljubitelje nadnaravnog horora i detailednih miniaturnih figurica. Za one koji traže igru koja će ih duboko uroniti u svijet Lovecraftovih priča, Cthulhu: Death May Die je savršen odabir za večernje druženje s prijateljima uz poneki sablasni vrhunac onoga čega se možemo bojati.

Cthulhu: Death May Die Društvena Igra

Eldritch Horror • Broj igrača: 1-8


 • Trajanje igre: 120-240 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Eldritch Horror je jedna od najpopularnijih horor društvenih igara koje možete zaigrati u troje. Ova igra, koju je 2013. godine objavila Fantasy Flight Games, pruža duboko uronjenje u svijet strave i avanture. Sa svojom kompleksnošću i visokim ocjenama obožavatelja, Eldritch Horror je sjajan izbor za sve ljubitelje horor igara.
U ovom kooperativnom doživljaju, do osam igrača preuzima uloge putujućih istraživača koji se bore da riješe tajne, sakupljaju tragove i zaštite svijet od drevnih bića koja žele uništiti naš svijet. Svako od ovih drevnih bića ima svoje jedinstvene špilove tajni i istraživačkih karata, koje vas uvlače dublje u priču o svakom od njih. Možete otkriti pravo ime Azatoth-a ili se suočiti s Cthulhu-om na visokim morima.
Iako vam zadaci s tih karata tajni (kao i lokacije nadrealnih vrata, zastrašujućih čudovišta i korisnih tragova) često daju smjernice za putovanje i opasnosti s kojima se suočavate, avanturu možete pronaći bilo gdje u svijetu… čak i tamo gdje je najmanje očekujete. Tijekom faze susreta svakog poteza, igrači rješavaju borbe ili, alternativno, grade osobne priče svojih istraživača čitanjem susreta iz različitih vrsta karata susreta. Možete se sučeliti s čudovištem u Istanbulu ili se naći u neizvjesnosti s kriminalnim sindikatom u velikom gradu. Možda ćete krenuti na ekspediciju u piramide ili istražiti trag koji ste otkrili u nepoznatoj divljini. Možda ćete čak pronaći put kroz vrata i istražiti dimenziju izvan vremena i prostora.
Ukoliko ne uspijete u susretu, posljedice mogu biti velike. Ako imate sreće, može se dogoditi samo tjelesna ili mentalna trauma. Međutim, možda ćete biti prisiljeni primiti kartu stanja, koja predstavlja specifičnu ozljedu ili ograničenje koje ste stekli tokom svoga putovanja, poput ozljede noge ili amnezije. Možete se naći u situaciji da pređete granicu kako biste stekli imovinu i zadobili kartu duga – ili možda ćete biti dužni uslugu nečem mnogo zlokobnijem od skupljača dugova i ući u tamni ugovor! Koje god stekli stanje, bilo bi mudro pronaći rješenje što prije; mnoge karte stanja imaju “računajući učinak” koji, ako se aktivira, osigurava mnogo mračniju sudbinu.
U međuvremenu, približava se dolazak drevnog bića. Njegov loš utjecaj manifestira se u Eldritch Horroru kad povlačite karte mitosa, koje upravljaju pojavom nadrealnih vrata, strašnih čudovišta i drugih zlokobnih elemenata. Karte mitosa stavljaju istraživače pod pritiskom, uvodeći nove prijetnje, čak i dok se dolazak Velikog Starca približava! Budući da istraživači povuku novu kartu mitosa svako kolo, sigurno će imati pune ruke borbe s gadnim stvorenjima i provjeravanja čudnih glasina, dok istovremeno rade na rješavanju svoje tri svevažne misterije.
S dvanaest jedinstvenih istraživača, dvjesta pedeset tokena i preko tristo karata, Eldritch Horror pruža epohalnu avanturu koja će vas odvesti po cijelom svijetu u svakoj igri. S njegovim horor elementima, atmosferom napetosti i bogatstvom mehanika, Eldritch Horror je odličan izbor za sve ljubitelje horor društvenih igara koji traže tajnu akcije i suradnju igre.

Eldritch Horror Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!