Najbolje horor društvene igre za više ljudi

U svijetu horor društvenih igara za više ljudi, pripremite se za napetu i zastrašujuću zabavu koja će testirati vašu hrabrost i strategiju.
Bez obzira jeste li u potrazi za igrama koje će vas uvući u mračne svjetove, potaknuti adrenalin ili izazvati osjećaj straha, ovdje ćete pronaći raznolike opcije koje će ispuniti vaše večeri. U ovom blogu istražit ćemo najstrašnije horor društvene igre koje su osvojile srca mnogih igrača diljem svijeta. Pripremite se za nezaboravno iskustvo i zakoračite u svijet horora uz vaše prijatelje.

Sadržaj

Nemesis • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 90-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Nemesis je igra koja će vas odvesti u srce naučnofantastičnog survival horora s puno napetosti. Ova popularna igra, koju je objavio Awaken Realms 2018. godine, donosi jedinstveno iskustvo za 1 do 5 igrača. Kroz igru ćete se suočiti s protivničkim organizmima na zaraženom brodu, dok pokušavate preživjeti i ostvariti ciljeve koji su vam dodijeljeni na početku igre. Glavni cilj je vratiti se na Zemlju i to u jednom komadu. No, put do cilja nije nimalo jednostavan. Swarms of Intruders, tjelesno loše stanje broda, tajni planovi vaših sudionika i sudbina mogu vam postaviti mnoge prepreke na putu. Pored toga, Intruderi se razvijaju kako vrijeme prolazi, što dodaje dodatnu dozu napetosti igri. Svi igrači upravljaju jednim od članova posade koji posjeduje jedinstvene vještine, kartice i opremu. Ova kombinacija omogućuje svakom igraču da pruži jedinstven doprinos. Na primjer, znanstvenik je odličan s računalima i istraživanjem, ali mu nedostaje borbeno iskustvo. S druge strane, vojnik je izvrstan u borbi, ali će se susresti s izazovima u drugim aspektima.

Iako je Nemesis polu-kooperativna igra, u kojoj članovi tima moraju surađivati kako bi ostvarili ciljeve, igrači također imaju tajne uloge koje dodaju dozu tajnovitosti i intrige. Ova igra vodi vas kroz intenzivno iskustvo, prepuno ključnih trenutaka koji donose nagradu čak i kada vaši najbolji planovi budu uništeni i kad vam se dogodi strašna sudbina. Kompleksnost ove igre, kao i iznimno visoke ocjene od strane fanova i recenzenata, čine je nevjerojatnim izborom za našu listu horor društvenih igara za više ljudi. Sa svojom tematskom pozadinom i mehanikama poput kampanje, koja je vođena kroz bitku sa kartama, suradnje među igračima, bacanja kockica, upravljanje rukom, skrivenih uloga i prekida, Nemesis se ističe kao jedna od najboljih igara u žanru avanture, horora, minijatura i naučne fantastike.

Nemesis Društvena Igra

Mansions of Madness: Second Edition • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-180 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Mansions of Madness: Second Edition je vrlo popularna društvena igra iz 2016. godine koju je objavila Fantasy Flight Games. Ova igra je savršen izbor za listu horor društvenih igara za više ljudi. Sa ocjenama hayranima i kritičarima, ova igra je stekla zavidnu reputaciju. Mansions of Madness: Second Edition donosi potpuno kooperativno iskustvo te nas uvlači u mračni svijet strave i misterije. Igrači se suočavaju s četiri scenarija puna straha i tajanstva, istražujući ukletu ulicu Innsmouth-a i uklete hodnike Arkhamovih prokletih vila. S osam hrabrih istraživača, igrači će rješavati kompleksne puzzle, sakupljati oružja, alate i informacije, boriti se protiv monstruma, ludila i smrti. Da bi se pobijedilo zlo koje terorizira ovaj grad, bit će potrebno više od pukog preživljavanja. Sa vremenom igranja od 120 do 180 minuta, svaka partija Mansions of Madness: Second Edition pružit će nevjerojatno uzbudljivo iskustvo za sve igrače. Zahvaljujući upotrebi aplikacije, ova igra donosi jedinstvenu atmosferu koja uvlači igrače u svijet tajni i mračnih tajanstvenih kuća. Mansions of Madness: Second Edition je odabran za ovu listu jer spaja elemente horora, misterije i istraživanja koji će sigurno zabaviti sve ljubitelje društvenih igara.

Mansions of Madness: Second Edition Društvena Igra

Kingdom Death: Monster • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Kingdom Death: Monster je manje poznata igra objavljena 2015. godine od strane Kingdom Death izdavačke kuće. Ova tematska igra je idealna opcija za ljubitelje horora koji žele doživjeti nevjerojatno napetu igračku avanturu s još nekolicinom prijatelja. Sa svojom kompleksnošću, igra pruža jedno od najbolje ocijenjenih iskustava među fanovima i kritičarima.

Kingdom Death: Monster je potpuno kooperativna igra koja se odvija u jedinstvenom noćnom svijetu koji je lišen prirodnih resursa. Vi upravljate naseljem na početku njegova postojanja. Vaš zadatak je boriti se protiv čudovišta, izrađivati oružje i opremu te razvijati naselje kako biste osigurali opstanak iz generacije u generaciju.

Glavna značajka ovog remek-djela je sustav kampanje. Možete krenuti u avanturu sami ili s do tri prijatelja. Tijekom kampanje, koja može trajati između 5 i 30 “lanterne-godina”, proći ćete kroz fazu lova, obračuna i naselja. Faza naselja je složena igra razvijanja civilizacije u kojoj trošite vrlo ograničene resurse za izgradnju zgrada, istraživanje novih tehnologija, trening ratnika i postavljanje svoje strategije za preživljavanje. Tijekom lova, susrest ćete se s nizom priča kroz koje ćete proći kao u stilu “choose your own adventure” knjiga. Kada se suočite s čudovištem koje ste pratili, izazvat ćete ogromnu arenu bitku, gdje samo jedna strana može preživjeti. Ako vaša grupa preživi, moći ćete donijeti plijen kući i koristiti ga za proširenje naselja.

Sostavani sustav protivnika oduzet će vam dah. Svako od sedam čudovišta ima svoj vlastiti par špilova karata koji se skaliraju na tri razine težine. Svaki obračun, čak i s istim čudovištem, je iznimno varijabilan i niti jedan obračun se neće odvijati na isti način. Igrači će morati pažljivo planirati opremu i biti mentalno pripremljeni kako bi prevladali protivnike.

Sustav opreme također ima važnu ulogu u Kingdom Death: Monster. Svaki preživjeli može izraditi opremu od resursa koje su zaradili pobjedama nad čudovištima ili pronašli tijekom lova. Svaki preživjeli ima matricu za opremu veličine 3×3. Odabir i raspored karata s opremom su vrlo važni, jer pružaju dodatne bonuse i aktiviraju posebna pravila kad su pravilno postavljeni.

Kampanja koju Kingdom Death: Monster pruža obuhvaća više od 40 priča događaja i preko 100 susreta tijekom lova. Ovi događaji i susreti će oblikovati i voditi vašu kampanju. Događaji detaljno opisuju važne evolucije u vašoj civilizaciji, uvode nove čudovišta i pružaju bogate detalje za vašu kampanju. Neki događaji se automatski pokreću kako napredujete kroz kampanju, dok će većina biti zasnovana na izborima koje igrači donose.

Kingdom Death: Monster je epska igra horora koja se isticuje svojom jedinstvenom tematikom i vrhunskom izvedbom. Za sve ljubitelje društvenih igara koji žele doživjeti duboku i izazovnu igračku avanturu, ovo remek-djelo je savršeno.

Kingdom Death: Monster Društvena Igra

Cthulhu: Death May Die • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
U igri Cthulhu: Death May Die, temeljenoj na djelima H.P. Lovecrafta, vi i vaši suigrači preuzimate ulogu istražitelja iz 1920-ih. No umjesto da pokušavate zaustaviti dolazak Starih Bogova, vaš cilj je zapravo dozvati ta izvanzemaljska bića kako biste ih trajno zaustavili. Počinjete igru kao ludaci, a dok vam je dugoročni cilj pucati Cthulhuu direktno u lice, negdje tijekom igre vjerojatno nećete pravilno iskontrolirati kockanje i vaše izluđenje će vas natjerati da učinite nešto strašno – ili možda čak korisno. Teško je točno znati.

Igra se sastoji od nekoliko epizoda, a svaka od njih ima sličnu strukturu od dvije faze, prije i poslije dozivanja bilo kojeg bića. Ako neki lik umre prije dozivanja, igra se završava i gubite. Jednom kada je Starodrevno biće na ploči, sve dok je jedan od vas još uvijek živ, još uvijek imate šansu za pobjedu.

Epizode su međusobno neovisne i možete ih igrati u bilo kojem redoslijedu i s različitim igračima.

Cthulhu: Death May Die je manje poznata igra objavljena 2019. godine od strane CMON Global Limited. Iako je manje poznata, ova igra je savršena opcija za ovaj članak jer spada u kategoriju horor društvenih igara za više ljudi. S obzirom na mehanike igre poput akcijskih bodova, kooperativne igre, korumpiranja kockama i raznih moći igrača, ova igra donosi izazov i divljinu u tematskom svijetu H.P. Lovecrafta. Sa fantazijom, borbom, horor tematikom, figuricama i temeljem na romanima, Cthulhu: Death May Die pruža zastrašujuće i napeto iskustvo koje će se svidjeti ljubiteljima horor žanra.

Cthulhu: Death May Die Društvena Igra

Eldritch Horror • Broj igrača: 1-8


 • Trajanje igre: 120-240 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Eldritch Horror je jedna od najpopularnijih horor društvenih igara za više ljudi koju je objavila kompanija Fantasy Flight Games 2013. godine. Ova igra pripada poddomeni tematskih igara koje teže da stvore intenzivno iskustvo straha i avanture. Primamljivo je za ljubitelje horora i one koji vole istraživati misteriozne priče. Kombinacija akcionog sistema, zajedničke igre, bacanja kockica, kretanja po tačkama na mapi, pridobijanja resursa za kretanje i elementa uloga donosi dinamično iskustvo za 1 do 8 igrača. Eldritch Horror se odvija širom sveta, gde je svaka destinacija puna opasnosti, tajni i neobičnih susreta. Igrači moraju da rade zajedno kako bi razotkrili mračne tajne i spasili svet od drevnih sila koje žele uništiti čovečanstvo.

Ova igra je odabrana za ovaj članak zbog svoje upečatljive atmosfere horora i mogućnosti igranja sa više ljudi. Igrači će biti uronjeni u napetu priču sa mnoštvom izazova i neprijatelja koji vrebaju iz senke. Eldritch Horror nudi duboko iskustvo igranja koje će privući ljubitelje horora i avanture. Igra je ocenjena visoko od strane fanova i kritičara, što govori o kvalitetu i zanimljivosti koju je pruža. Samo ćete se naći užasnuti i oduševljeni dok se suočavate sa uznemirujućim čudovištima i tajanstvenim tajnama koje morate otkriti. Pazite da budete dovoljno hrabri jer ova igra zahteva strategiju, suradnju i odlučnost da biste pobedili u završnoj borbi i spasili svet od propasti. Eldritch Horror je pravi izbor za sve koji žele da dožive pravu horor avanturu zajedno sa prijateljima ili porodicom.

Eldritch Horror Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!