Najbolje japanske društvene igre na ploči

Dobrodošli u svijet društvenih igara na ploči japanska! Ako želite istražiti japansku kulturu i tradiciju kroz igru, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najuzbudljivije društvene igre na ploči japanska koje će vas provesti kroz različite aspekte japanskog života, umjetnosti i povijesti. Bez obzira jeste li zaljubljenik u japansku kulturu ili samo želite iskusiti nešto novo i drugačije, pripremite se za uzbudljivo putovanje kroz svijet društvenih igara na ploči japanska!

Sadržaj

Rising Sun • Broj igrača: 3-5


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od najpopularnijih japanskih društvenih igara na ploči koju ne smijete propustiti je “Rising Sun”. Igra je objavljena 2018. godine od strane CMON Global Limited i namijenjena je za 3 do 5 igrača. Ovaj strateški naslov ima trajanje igre od 90 do 120 minuta, što ga čini idealnim za one koji vole dublje i izazovnije igre. “Rising Sun” je upotpunjen različitim mehanikama kao što su Akcijsko biranje, Savezi, Utjecaj većine područja, Kretanje po područjima, Aukcija sa zapečaćenom ponudom, Klađenje i Blefiranje. S obzirom na svoje mehanike, ova igra je izuzetno dinamična i pruža igračima puno mogućnosti za strategiju i taktiku. Ono što je posebno atraktivno kod “Rising Sun” su fantastični detalji na figuricama i kartama koje vam pružaju uvid u japansku mitologiju i fantastičan svijet. Ova igra je definitivno izbor koji se mora uključiti na listu najboljih japanskih društvenih igara na ploči.

Rising Sun Društvena Igra

Yokohama • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 90-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)

U moru brojnih društvenih igara na ploči, japanska tema se ističe po svojoj jedinstvenosti i egzotici. Jedna od igara koja se ističe među ostalima je Yokohama. Igra je objavljena 2016. godine od strane OKAZU Brand-a i namijenjena je za 2 do 4 igrača. Vrijeme trajanja partije varira između 90 i 120 minuta, pružajući igračima dugotrajno iskustvo prepuno strategije i taktike.

Yokohama se ubraja u područje društvenih igara strategije, nudeći igračima širok spektar zanimljivih mehanika. Za uspješno poslovanje, igrači trebaju izgraditi trgovinu, proširiti svoje prodajne kanale, usvojiti razne tehnike i naravno, reagirati na narudžbe iz inozemstva. Ova igra kombinira elemente izgradnje mreže, gradnje ruta, te set kolekcije, dodajući dubinu i složenost gameplay-u. Osim toga, igra donosi i zanimljive završne bonuse, što dodatno potiče igrače na promišljeno planiranje i strategiju.

Ponosno stojeći među ostalim igrama ekonomske kategorije, Yokohama je pravi izbor za sve zaljubljenike u strategijske igre koji traže izazovno iskustvo s visokom razinom složenosti. S pozitivnim ocjenama i recenzijama fanova, ova igra se dokazuje kao isplativa investicija vremena i zabave. Kombinacija japanskog okruženja s bogatim mehanizmima igre omogućuje igračima da dožive duh Yokohame iz Meiji ere na jedinstven i nadasve zanimljiv način.

Yokohama Društvena Igra

Sekigahara: The Unification of Japan • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 180-180 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas vam predstavljamo jednu manje poznatu društvenu igru na ploči koja nas vodi u Japan daleke 1600. godine. Radi se o igri Sekigahara: The Unification of Japan. Ova igra, objavljena 2011. godine od strane GMT Games, donosi nam epsku bitku za ujedinjenje Japana. Ono što je posebno zanimljivo u vezi ove igre su njeni mehanizmi koji uključuju upravljanje akcijskim bodovima, korištenje kartica za rješavanje sukoba, postavljanje tajnih jedinica i upravljanje rukom karata. Sve to čini Sekigaharu jedinstvenom i izazovnom igrom koja nas vodi u jedan od najvažnijih trenutaka japanske povijesti. Ova igra je odabrana za našu listu japanskih društvenih igara jer nudi nevjerojatno autentično iskustvo u jedinstvenom japanskom settingu. Iako je manje poznata, Sekigahara ima izvrsne ocjene i kritike od strane fanova. Unatoč nešto dužem trajanju od 180 minuta, vrijeme provedeno u igri zasigurno će biti spektakularno iskustvo za sve ljubitelje strategijskih igara.

Sekigahara: The Unification of Japan Društvena Igra

Hanamikoji • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Dobrodošli na najpoznatiju ulicu Geisha u starom glavnom gradu, Hanamikoji. Geishe su elegentne i graciozne žene koje su vješte u umjetnosti, glazbi, plesu i raznim izvedbama i ceremonijama. Izuzetno poštovane i obožavane, geishe su majstorice zabave.
Hanamikoji je društvena igra za dva igrača koja je osvojila srca mnogih fanova i stručnjaka. Ova igra, objavljena 2013. godine od strane EmperorS4, ima jednostavnu razinu kompleksnosti i idealna je za sve vrste igrača.
Cilj igre je osvojiti naklonost sedam slavnih geiši sakupljajući njihove omiljene predmete za izvedbu. Ali kako postići to? Taktičkim potezima i pažljivim spekulacijama možete sačuvati svoje korake, ali i iznenaditi protivnika kako biste osigurali naklonost najviše geiši. U igri ćete primijetiti ove mehanike: “Area Majority / Influence” gdje će vaše odluke utjecati na dio igre o kojemu se odlučuje većinskom glasovanjem. “Force Commitment” gdje ćete biti suočeni s određenim izborima i morat ćete se prilagoditi situaciji. “Hand Management” gdje će upravljanje vašim kartama biti ključno za vašu strategiju. Zanimljiva mehanika u ovoj igri je “I Cut, You Choose” gdje ćete morati pronaći ravnotežu između odlučivanja o naprezanju za svoje odabire i istovremeno ne željeti previše izložiti svoje mogućnosti vašem protivniku.

Igra Hanamikoji je smještena u okviru kategorija igara: Kartaška igra, Srednjovjekovni setting i Igra s temom video igara. Neki korisnici su uzbuđeni zbog pomorstva i taktičkih odluka koje je potrebno donijeti u ovoj japanskoj društvenoj igri. Ovaj naslov je također vrlo dobro ocijenjen iz osnova igara i taktika.
Hanamikoji je izniman izbor za ljubitelje japanskih društvenih igara. Njegova jednostavnost u kombinaciji s intrigantnim mehanikama i kratkim trajanjem igre čini ga savršenim za brze i uzbudljive dvoboje. Ako želite uroniti u svijet geiša i pokazati svoje taktičke vještine, Hanamikoji će vam osigurati zaista nezaboravno iskustvo.

Hanamikoji Društvena Igra

Shogun • Broj igrača: 3-5


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dobrodošli natrag u društveni svijet igara! Danas ćemo vam predstaviti jednu japansku igru na ploči koja je osvojila srca mnogih igrača – Shogun. Ova strategijska igra, objavljena 2006. godine od strane Queen Games izdavačke kuće, donosi nam uzbudljivu avanturu u Japanu tijekom Sengoku razdoblja. To je razdoblje kada su se različiti Daimyo (veliki feudalni vođe) natjecali za vlast nad japanskim provincijama.

Shogun je igra za 3 do 5 igrača, s trajanjem od 90 do 120 minuta. Ocijenjena je vrlo visoko od strane fanova i recenzija, a razina kompleksnosti je visoka. Ono što ga stavlja na popis japanskih društvenih igara na ploči je način na koji kombinira različite mehanike kao što su akcijski redoslijed, utjecaj na područje, kretanje po teritoriju, dražba, simultani izbor akcija i kula kockica.

U Shogunu, svaki Daimyo ima 10 mogućih akcija za razvoj svog kraljevstva i osvajanje bodova. Svaki krug, igrači odlučuju koje će akcije odabrati i na kojim će se područjima primijeniti. Ako dođe do borbe između suprotstavljenih vojski, jedinstvena Kula Kockica ima glavnu ulogu: kockice (koje predstavljaju vojske) odbacuju se zajedno, a one koje ispadaju na dnu pokazuju tko je odnio pobjedu. Posjedovanje provincija, hramova, kazališta i dvoraca znači osvajanje bodova pri zbrajanju rezultata. Onaj Daimyo koji ima najveći broj bodova na kraju igre postaje – SHOGUN!

Vrijeme igre može biti duže, ali ljubitelji strategije cijene detaljnost i mogućnosti koje Shogun donosi na stol. Ova igra pruža dubokoumnu i taktičku igru, uz mogućnost isplaniranja svojih poteza. Sve to čini Shogun izvrsnim izborom za igrače koji žele ući u svijet japanske povijesti i doživjeti izazove Sengoku razdoblja. Stoga, ukoliko ste spremni preuzeti ulogu Daimyoa i boriti se za vlast u Japanu, Shogun vam nudi uzbudljivu i jedinstvenu igračku avanturu koju nećete zaboraviti.

Shogun Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!