Najbolje jednostavne društvene igre za 4 igrača

U potrazi ste za zabavnim društvenim igrama za 4 igrača? Ne tražite dalje! Ovaj blog donosi vam najbolje jednostavne društvene igre koje će vam pružiti sate zabave i uživanja s prijateljima ili obitelji.
Bez obzira jeste li iskusni igrač ili tek početnik, ove igre su dizajnirane tako da svima pruže jednostavno razumijevanje pravila i uzbudljive izazove. Spremite se za nezaboravne trenutke smijeha, taktičkog razmišljanja i natjecanja dok se okušavate u najboljim jednostavnim društvenim igrama za 4 igrača.

Sadržaj

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: Mission Deep Sea je izvrstan primjer jednostavne društvene igre za 4 igrača koja će vam pružiti nevjerojatno uzbudljivu igračku avanturu. Ova igra, objavljena 2021. godine od strane KOSMOS-a, donosi vam mogućnost istraživanja izgubljenog kontinenta Mu. Uz pomoć inovativnog mehanizma suradnje i osvajanja karata, The Crew: Mission Deep Sea će vas odvesti duboko u morske dubine u potrazi za mitskim potopljenim ostrvom.

Ova nova verzija igre The Crew zadržava isti mehanizam zajedničkog osvajanja karata koji je bio izuzetno pohvaljen kod originalne igre, ali donosi i nekoliko uzbudljivih novih iznenađenja. Iako je komunikacija između članova vašeg tima izuzetno ograničena zbog ronjenja pod vodom, ona je istovremeno ključna za vaš uspjeh. Pronalazak skrivenog ostrva u mutnim dubinama ovisi ne samo o osvajanju karata, već o preciznom pregovaranju redoslijedom njihovog osvajanja. Ako stvari ne idu prema planu, možda ćete moći spasiti operaciju, ali će biti potrebna gotovo besprijekorna izvedba i možda malo sreće kako biste napokon stigli do Mu.

The Crew: Mission Deep Sea je igra koja je osvojila srca mnogih obožavatelja i dobila je izvrsne recenzije. Osim toga, njezin nivo kompleksnosti je jednostavan, što je čini idealnom za četiri igrača koji žele provesti nezaboravnu igračku večer. S mehanikama kao što su komunikacijska ograničenja i kooperativna igra, ova igra stvara dinamično i uzbudljivo iskustvo za sve igrače. Osim toga, tematika igre, koja kombinira pomorske i znanstveno-fantastične elemente, dodaje dodatnu dubinu i atmosferu cijeloj igri. Bez obzira jeste li iskusni igrač ili tek početnik, The Crew: Mission Deep Sea će vam pružiti satove zabave i izazova. Iz tog razloga, ova igra je sjajan izbor za listu jednostavnih društvenih igara koje igraju četvorica igrača.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Cascadia • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Cascadia je jedna od najpopularnijih igara koje su objavljene 2021. godine. Ova društvena igra, koju je izdala kompanija Flatout Games, je izvrsna opcija za sve ljubitelje društvenih igara, a posebno za četiri igrača. Ova igra je izuzetno jednostavna, ali istovremeno pruža dubinu igre koja će vas držati zainteresiranima satima.
Jednostavan koncept igre Cascadia leži u postavljanju pločica kako biste stvorili idealan krajolik pacifičkog sjeverozapada, i to koristeći razne habitate i divlje životinje. Svaki igrač započinje s tri heksagonalne pločice habitata koje mogu biti različitih vrsta. Na svom potezu, birate novu pločicu habitata i tu pločicu stavljate pored već postojećih. Posebna karakteristika igre je to što su pločice habitata uparene s divljim životinjama, te divlje životinje također postavljate na pločicu.
Kada stvarate svoj krajolik, želite stvarati terene koji smanjuju fragmentaciju i stvaraju koridore za divlje životinje. Vaš cilj je ostvariti što veći teren za svaku vrstu habitata te postići da vaša skupina bude veća od skupine svih ostalih igrača. Također, važno je smjestiti divlje životinje tako da maksimizirate broj bodova koje ćete osvojiti, pri čemu se bodovanje divljih životinja određuje nasumično putem četiri karte za bodovanje za svaku vrstu divlje životinje.
Cascadia je igra koju morate iskusiti. Jednostavne mehanike kao što su postavljanje pločica i odabir divljih životinja čine je pristupačnom igrom za sve igrače, a tematsko okruženje Pacific Northwest i slatke ilustracije privući će pažnju svih ljubitelja prirode. Uz brzo vrijeme igranja od 30 do 45 minuta, Cascadia je idealna igra koju možete igrati s prijateljima i obitelji. Uživajte u stvaranju ekosustava i natjecanju sa svojim suparnicima u ovoj izazovnoj, ali i prijateljski nastrojenoj igri.

Cascadia Društvena Igra

Crokinole • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Crokinole je jedna od najpoznatijih društvenih igara koju je objavio (Public Domain) još davne 1876. godine. Ova igra je svojom jednostavnošću zaradila pohvale fanova i kritičara te se smatra zlatnim standardom u žanru društvenih igara. Sait ponovoljeno vrtloo kroz brojne portale i webstranice o društvenim igrama i s pravom je osvojio mnoga srca ljubitelja. Osim što je zabavna i jednostavna za naučiti, Crokinole je igra koja se igra na drvenoj ploči i uključuje drvene diskove kojima se igrači natječu. Bit igre je upotrijebiti prste i “flickati” diskove preko ploče s ciljem da se diskovi zabiju u različite zone za bodovanje. Najvredniji bodovi se dobivaju kada disk završi u udubljenju u središtu ploče. Crokinole je idealna društvena igra za četvero igrača i uzbuđenje je zajamčeno tijekom svake runde.

Crokinole Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: The Quest for Planet Nine je popularna društvena igra koja je osvojila srca mnogih zaljubljenika u društvene igre. Objavljena 2019. godine od strane KOSMOS-a, ova igra je namijenjena za 2 do 5 igrača i preporučeno vrijeme trajanja je 20 do 20 minuta. Ona spada u poddomenu obiteljskih igara i uključuje nekoliko mehanika kao što su ograničena komunikacija, kooperativna igra, upravljanje rukom, scenariji i misije. Kategorije igre su kartaška igra, znanstvena fantastika i istraživanje svemira. Sa visokim ocjenama i pozitivnim recenzijama, ova igra odlično pristaje na temu jednostavnih društvenih igara za četiri igrača. The Crew: The Quest for Planet Nine vas vodi na uzbudljivo putovanje kroz svemir, gdje ćete se suočiti sa različitim izazovima koje morate savladati zajedno sa svojim timom. Komunikacija je ključna za uspjeh, ali u svemiru to nije tako jednostavno. Svaka misija postaje sve teža, a uspjeh ovisi o prepoznavanju pravih trenutaka za izvršavanje trikova. Uspješno završavanje misije zahtijeva da svaki igrač obavi svoj zadatak. The Crew: The Quest for Planet Nine je igra koja će vam pružiti mnogo zabave i izazova, te je stoga odličan izbor za listu jednostavnih društvenih igara za četiri igrača.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra

The Quacks of Quedlinburg • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Ako ste ljubitelj jednostavnih društvenih igara za četvero igrača, onda je “The Quacks of Quedlinburg” igra koju morate isprobati! Ova igra je postigla veliki uspjeh od svog izlaska 2018. godine, a uz to prikupila je i brojne pohvale i visoke ocjene od strane igrača. Sa svojim jednostavnim nivoom kompleksnosti, ova igra je savršen izbor za sve one koji žele provesti ugodno vrijeme uz zanimljivu društvenu igru.

“The Quacks of Quedlinburg” nas vodi u svijet šarlatana i lažnih doktora koji svatko za sebe miješaju vlastitu tajnu mješavinu dodajući sastojke jedan po jedan. No, oprezno s onim što dodajete, jer samo mrvica previše nekog sastojka može pokvariti cijeli napitak!

Svaki igrač ima svoju vrećicu sa žetonima sastojaka. Svake runde, istovremeno povlačite žetone iz vrećice i dodajte ih u svoje lončiće. Što je veća vrijednost žetona, to dalje treba biti smješten u piramidnom obrascu lončića i tako povećava vrijednost napitka. Istovremeno, pokušavate izvući što više korisnih sastojaka, ali budite oprezni – previše “trešnjevih bombi” može značiti eksploziju vašeg lončića!

Na kraju svake runde, igrači dobivaju bodove i novčiće koje mogu potrošiti na nove sastojke, ovisno o tome koliko su uspješno napunili svoje lončiće. Međutim, igrači čiji su lončići eksplodirali moraju birati između bodova i novčića – ne mogu dobiti oboje! Igrač s najviše bodova na kraju devet rundi postaje pobjednik.

“The Quacks of Quedlinburg” je jednostavna, ali izrazito zabavna igra. Njezina kombinacija mehanika poput lova na vođu, miješanja karata i građenja “bazenja” dodaje zanimljivost i taktičnost igri. Sa srednjovjekovnom tematikom i vrijeme trajanja između 30 i 45 minuta, ova igra je odličan izbor za sve ljubitelje brzih i jednostavnih društvenih igara. A s obzirom da može biti odigrana s 2 do 4 igrača, “The Quacks of Quedlinburg” je također savršena igra za večernje druženje s prijateljima ili obitelji.

The Quacks of Quedlinburg Društvena Igra

Azul • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Azul je izuzetno popularna igra iz 2017. godine koju je izdao Next Move Games. Ova igra je jednostavna za razumijevanje, ali pruža izazov i zadovoljstvo koje će zadovoljiti gotovo sve igrače. Igra se s 2 do 4 igrača, a trajanje je oko 30 do 45 minuta, što je savršeno za druženje s prijateljima ili obitelji.

Azul je igra koja pripada poddomeni društvenih igara pod nazivom Abstractne igre, Familijarne igre. Glavna ideja ove igre je ukrašavanje palače sa šarenim pločicama. Svaki igrač ima svog dobavljača pločica te odabire pločicu i stavlja je na svoju ploču. Kasnije se bodovi dodjeljuju ovisno o tome kako su pločice postavljene na ploču i stvaraju uzorke. Dobavljači pločica su ograničeni te igrači moraju mudro birati pločice kako bi zaradili što više bodova i izbjegli gubitak. Igrač s najviše bodova na kraju igre je pobjednik.

Azul ima fantastične ocjene od fanova i recenzenata, a razina kompleksnosti igre je vrlo jednostavna, što je čini savršenom za ljude koji se prvi put susreću s društvenim igrama. Ova igra će vam donijeti satove zabave i razmišljanja, dok uživate u izgradnji i ukrašavanju palače šarenim pločicama. Sa svojim intuitivnim mehanikama i taktičkim odlukama, Azul je definitivno jedna od najboljih jednostavnih društvenih igara za igranje sa četvero igrača.

Azul Društvena Igra

Heat: Pedal to the Metal • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
U svijetu društvenih igara postoje mnoge popularne igre za četiri igrača, ali također postoje i one manje poznate koje su vrijedne pažnje. Jedna od takvih igara je “Heat: Pedal to the Metal” koja je objavljena 2022. godine od strane Days of Wonder. Igra je smještena u kategoriju obiteljskih igara i nudi jednostavnu i zabavnu igračku mehaniku.

“Heat: Pedal to the Metal” je utrka automobila u kojoj će igrači biti stavljeni u vozačko sjedalo intenzivnih utrka, boreći se za prvo mjesto. Bit će im potrebno upravljati brzinom svojeg automobila kako se ne bi pregrijao, jer je ispravna taktika ključna za uspjeh. Uz strateško upravljanje kartama i odabirom nadogradnji, igrači će moći preuzeti zavoje s lakoćom i održavati optimalne brzine.

Igrači se mogu natjecati u samoj utrci ili se odlučiti za “Championship System” koji omogućuje odigravanje cijele sezone u jednoj večeri. Svaka utrka će biti drugačija, jer će vremenski uvjeti, stanje ceste i događanja mijenjati tijekom prvenstva. Ova promjena i izazov će zasigurno začiniti šampionske utrke. Igrači također mogu uživati ​​u solo modu sa “Legends Module” ili dodati automatizirane vozače kao dodatne protivnike u višeigračkim partijama.

“Heat: Pedal to the Metal” je igra koja će društvo četvero igrača oduševiti jednostavnom, ali izazovnom igračkom mehanikom. Unaprijedite svoje vještine vožnje, prilagodite svoj automobil i krenite u uzbudljive utrke koje će vas dovesti do pobjede. Ukoliko tražite društvenu igru koja će pružiti zabavu za četiri igrača, “Heat: Pedal to the Metal” svakako je odličan izbor.

Heat: Pedal to the Metal Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!