Najbolje jednostavne društvene igre za djecu

Dobrodošli u svijet jednostavnih društvenih igara za djecu! Ako tražite igre koje su jednostavne za razumijevanje i igranje, ali pružaju puno zabave, ovo je mjesto gdje ćete pronaći najbolje opcije.
U ovom blogu istražit ćemo najjednostavnije igre koje će vašoj djeci omogućiti ne samo zabavu, već i razvoj motoričkih vještina, logike i socijalnih interakcija. Bez obzira jeste li roditelj, učitelj ili jednostavno želite provesti kvalitetno vrijeme s vašom djecom, ove igre će vam pružiti mnogo mogućnosti. Saznajte više o najboljim jednostavnim društvenim igrama za djecu i pripremite se za nezaboravne trenutke igre i smijeha!

Sadržaj

Cascadia • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas ćemo vam predstaviti jednu jednostavnu društvenu igru za djecu, koja će ih očarati svojim divnim vizualima i jednostavnom mehanikom. To je igra Cascadia, koja je osvojila srca mnogih igrača od svojeg izlaska 2021. godine. Cascadia je apstraktna igra za cijelu obitelj koja se bavi temom prirode i životinjskog svijeta Pacifičkog sjeverozapada. Zahvaljujući pažljivom odabiru pločica i strategijskom postavljanju životinja, igrači će doživjeti jedinstvenu avanturu u stvaranju i očuvanju prirodnih staništa.

U igri Cascadia, svaki igrač ima priliku graditi vlastito terensko područje i naseljavati ga divljinom. Počinjete s tri šesterokutne pločice staništa, a svaki potez birate novu pločicu koja je uparena s tokenom životinje. Zatim tu pločicu postavljate pored prethodnih i životinjski token stavljate na odgovarajuće stanište. Važno je naglasiti da svaka pločica prikazuje od 1-3 vrste životinja, i možete postaviti samo jednu pločicu na jedno stanište. Ako želite imati više izbora, možete koristiti prirodne tokene da biste sami odabrali sve elemente za taj potez.

Cilj igre je stvaranje podudarajućih staništa kako biste smanjili fragmentaciju i stvorili prometnice za životinje. Na kraju igre, osvajate bodove za najveći kontinuirani teren svake vrste staništa, s bonusom ako je vaše područje veće od suparnika. Također, važno je postavljati životinjske tokene na strategijske pozicije kako biste maksimizirali broj bodova. Ciljevi za svaku vrstu životinja određuju se nasumično, tako da morate paziti na posebne želje svake životinje. Možda jastrebi žele biti odvojeni od drugih jastreba, dok lisice vole društvo različitih životinja, a medvjedi žele biti u paru. Izazovno, zar ne?

Cascadia je apstraktna igra s jednostavnim pravilima i brzom dinamikom. Predivne ilustracije stvaraju dojmljivu atmosferu igre i potiču maštu djece. Igra također uključuje elemente slagalice, gdje morate pažljivo planirati i kombinirati pločice kako biste postigli najbolje rezultate. Ova igra je odličan primjer kako se kroz zabavu može učiti o prirodi i ekologiji. Cascadia je pravi izbor za našu listu jednostavnih društvenih igara za djecu, s obzirom na svoju jednostavnost i edukativni aspekt. Djeca će uživati u gradnji vlastitih svjetova prirode i istraživati bogatstvo života u prirodi.

Cascadia je savršena igra za sve malene prirodoslovce i ljubitelje životinja. Njena brza dinamika, jednostavna pravila i lijepo dizajnirani elementi čine je neodoljivom za sve generacije. Inspirišite djecu da se povežu s prirodom i razviju svoju kreativnost uz ovu fantastičnu igru Cascadia.

Cascadia Društvena Igra

Crokinole • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas ćemo vam predstaviti jednu jednostavnu društvenu igru za djecu – Crokinole. Ova tradicionalna igra dexterityja, koju je 1876. godine objavio (Public Domain), pravi je izbor za malene igrače koji vole zabavu i izazov. Crokinole se igra na okrugloj drvenoj ploči, koristeći drvene diskove kao igraće komade. Glavna mehanika igre je flicking, odnosno šutiranje diskova prstima. Cilj igre je smjestiti diskove u bodovne zone na ploči, a najviše bodove dobiva se ako disk završi u rupi u središtu ploče. Igra se obično s 2 do 4 igrača, a vremenom trajanja između 20 i 30 minuta, Crokinole je savršen izbor za druženje s obitelji ili prijateljima. Zahvaljujući svojoj jednostavnosti i timskoj mehanici, ova igra omogućuje mališanima da razvijaju motoričke sposobnosti i strategiju igrajući se. Ukoliko tražite jednostavnu i zabavnu igru koja će djecu oduševiti, svakako razmislite o Crokinoleu na svom sljedećem društvenom okupljanju.

Crokinole Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas ćemo vam predstaviti jednu izuzetno zanimljivu društvenu igru koja će oduševiti vašu djecu – The Crew: The Quest for Planet Nine. Ova igra je postala pravi hit među obožavateljima igara i dobila je izuzetno pozitivne kritike. Jednostavnost i zabava koju pruža čine je savršenom opcijom za našu listu jednostavnih društvenih igara za djecu.

The Crew: The Quest for Planet Nine je kooperativna igra u kojoj igrači preuzimaju ulogu astronauta koji se upuštaju u neizvjestan svemirski avanturu. Na putu do nepoznatog planeta čeka ih čak 50 uzbudljivih misija, ali svaka misija podrazumijeva ispunjavanje posebnih zadataka. Važna je komunikacija unutar tima, jer samo tako će moći uspješno savladati različite izazove koje im ova igra postavlja. Međutim, komunikacija u svemiru je puno teža nego što su igrači očekivali.

Svaka nova misija donosi veći izazov od prethodne, a igra se može pauzirati nakon svake misije i nastaviti kasnije. U ovoj igri važno je ne samo koliko igrači imaju ukupno dobivenih rundi, već i da svaka runda bude odigrana u pravom trenutku. Igrači će morati dobro paziti na svaki potez kako bi uspješno ispunili misije.

The Crew: The Quest for Planet Nine dolazi s čak 50 misija, a u časopisu “spielbox” 2/2020 objavljene su dodatne tri misije. Sjećanje na ovu igru sigurno će dugo ostati u vašim sjećanjima, a vaša djeca će uživati u svakom trenutku provedenom upravo uz ovu jedinstvenu igru.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra

The Quacks of Quedlinburg • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Ako tražite jednostavnu društvenu igru za svoju djecu, onda je The Quacks of Quedlinburg pravi izbor za vas. Ova igra, koju je 2018. godine objavila Schmidt Spiele, osvojila je srca mnogih igrača svojom originalnom mehanikom i zabavnim gameplayom. Uz trajanje partije od 45 minuta, The Quacks of Quedlinburg je idealna igra za one koji žele brzo i jednostavno iskusiti svijet društvenih igara. Njeno jednostavno pravilo, kombinirano s lakoćom kojom se igra, čini je pogodnom za djecu i igrače svih dobnih skupina. Ova igra koristi razne mehanike, poput hvatanja lidera, izgradnje špila i navlačenja čipova iz vrećice. Osim toga, tema vezana uz srednji vijek dodaje posebnu atmosferu ovoj igri. The Quacks of Quedlinburg je osvojio srca mnogih igrača diljem svijeta, a njegova popularnost i izvrsne ocjene igrača znak su da je ova igra vrijedna pažnje. Stoga, svakako razmotrite The Quacks of Quedlinburg kao jednostavnu i zabavnu društvenu igru koju ćete uživati igrati s vašom djecom.

The Quacks of Quedlinburg Društvena Igra

Azul • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Azul je popularna igra objavljena 2017. godine od strane Next Move Games. Ova jednostavna i atraktivna igra ima za cilj da igrači ukrašavaju zidine Kraljevskog dvorca u Evori. Inspirirana tradicionalnim portugalskim keramičkim pločicama, zadatak igrača je da odabiraju i postavljaju pločice na svoju igračku ploču.

Azul je igra za 2 do 4 igrača, a trajanje jedne partije je između 30 i 45 minuta. Zahvaljujući jednostavnim mehanikama, ova igra je posebno pogodna za djecu. Igrači naizmjence biraju obojene pločice s dobavljača i postavljaju ih na svoju ploču. Osvojeni bodovi se dodjeljuju na kraju runde, temeljem rasporeda i uklapanja pločica. Dodatni bodovi se mogu osvojiti ostvarivanjem određenih uzoraka i kompletiranjem setova. Suvišne pločice mogu štetiti rezultatu igrača.

Azul je dobro ocijenjena igra koja nudi jednostavnu, ali izazovnu igračku mehaniku. Svojom ljepotom i jednostavnošću, Azul je odličan izbor za djecu koja su početnici u svijetu društvenih igara. Ova igra kombinira elemente strategije i slagalice te pruža zabavno iskustvo koje će potaknuti dječju kreativnost i razmišljanje. Azul se stoga nalazi na listi jednostavnih društvenih igara za djecu zahvaljujući svojoj jednostavnosti, ljepoti i popularnosti među igračima. Za ljubitelje iamgintivnih igara, Azul je definitivno igra koju ne smijete propustiti!

Azul Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!