Najbolje jednostavne društvene igre za cijelu obitelj

Tražite jednostavne društvene igre koje će zabaviti cijelu obitelj? Ne tražite dalje! U ovom blogu istražit ćemo najbolje igre koje su jednostavne za naučiti i igrati, pružajući vam nekomplikovano iskustvo i uživanje s vašim najmilijima.
Bez obzira jeste li ljubitelj igara s kartama, slagalica ili brzih reakcija, ove jednostavne društvene igre pružit će vam sate zabave i smijeha s obitelji.

Sadržaj

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas vam predstavljam jednu od najnovijih igara iz 2021. godine, “The Crew: Misija Dubokog Mora”. Ova igra je postala pravi hit među obožavateljima društvenih igara i dobila je izvrsne ocjene i recenzije. Ovaj naslov je savršen izbor za jednostavne društvene igre za cijelu obitelj, pa se stoga našao na našem popisu.

“The Crew: Misija Dubokog Mora” je kooperativna kartaška igra u kojoj vi i ostali igrači zajedno radite na pronalasku izgubljenog kontinenta Mu. Ova nova avantura odvodi vašu posadu duboko u bezdan u potrazi za mitskom potonulom zemljom. Koliko daleko ćete stići ovisi isključivo o tome koliko dobro timski radite zajedno. Karta po kartu, trik po trik, vaša istraživačka ekipa će otkrivati izazove koji vas čekaju i utirati put prema Mu.

Ova nova verzija “The Crew” igre donosi isti inovativni mehanizam kooperativnog uzimanja trikova kao i originalna igra, ali s nekim uzbudljivim novim iznenađenjima! Iako je komunikacija između članova posade ozbiljno ograničena zbog vašeg potopljenog stanja, ona je također ključna za vaš uspjeh. Pronalaženje skrivenog otoka u mutnim dubinama ovisi ne samo o osvajanju trikova, već i o pažljivom pregovaranju o redoslijedu njihovog osvajanja. Ako stvari ne idu prema planu, možda ćete još uvijek moći spasiti operaciju, ali će trebati gotovo besprijekorna izvedba i možda malo sreće da konačno dosegnu Mu.

“The Crew: Misija Dubokog Mora” je igra koju je jednostavno naučiti, ali koja nudi izazov i uzbudljivost za cijelu obitelj. Njene razne mehanike, poput ograničene komunikacije, upravljanja rukom i preuzimanja trikova, čine je intrigantnom i zabavnom za igrače svih dobnih skupina. Zahvaljujući svom jedinstvenom konceptu i impresivnom dizajnu, ova igra je definitivno mora imati za sve obitelji koje traže nešto novo i uzbudljivo!

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Cascadia • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Cascadia je jednostavna društvena igra koja će oduševiti čitavu obitelj. Ova popularna igra, objavljena 2021. godine od strane Flatout Games, donosi nam prekrasne habitate i divlje životinje Pacifičkog sjeverozapada. Igranje ove igre je jednostavno, ali nudi mnogo raznolikosti i taktike što je čini savršenom opcijom za obiteljske druženja.

Cascadia kombinira elemente slađenja pločica i odabira žetona kako biste gradili vlastito područje i njime naseljavali divlje životinje. Počinjete s tri šestokutne pločice habitata koje prikazuju pet vrsta habitata u igri. Na svom potezu, odabirete novu pločicu habitata koja je uparena s žetonom divlje životinje te je postavljate pokraj svojih dosadašnjih pločica i žeton divljih životinja stavljate na odgovarajući habitat. Svaka pločica prikazuje 1-3 vrste divljih životinja iz pet vrsta prisutnih u igri. Najbolje je iskoristiti ono što vam je ponuđeno, osim ako nemate prirodni žeton pomoću kojeg možete odabrati svoj izbor.

Cilj igre je da postavljate pločice habitata tako da stvarate područja koja smanjuju fragmentaciju i stvaraju koridore za divlje životinje. Na kraju igre, dobivate bodove za najveća područja svake vrste habitata, s bonusom ako su vaša područja veća od ostalih igrača. Istovremeno, želite postavljati žetone divljih životinja tako da maksimizirate broj osvojenih bodova. Ciljevi divljih životinja određuju se nasumično putem četiri kartice bodovanja za svaku vrstu divlje životinje. Možda sokoli žele biti odvojeni od drugih sokola, lisice žele mnogo različitih životinja oko sebe, a medvjedi žele biti u paru. Možete li to ostvariti?

Cascadia je izvrstan izbor za jednostavne društvene igre za cijelu obitelj jer pruža zadovoljstvo i zabavu svim uzrastima. Njena jednostavnost omogućuje lako razumijevanje, ali istovremeno pruža dovoljno dubine i taktičnosti kako bi zadovoljila i iskusnije igrače. S predivno ilustriranim pločicama habitata i raznolikošću divljih životinja, Cascadia će vas odvesti u čaroban svijet Pacifičkog sjeverozapada. Ne propustite priliku za igru koja će spojiti obitelj i pružiti vam nezaboravan doživljaj!

Cascadia Društvena Igra

Crokinole • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Crokinole je jedna od najpoznatijih društvenih igara koje su stekle popularnost tijekom 19. stoljeća. Ova igra je savršena za obiteljsko druženje i zabavu, te je stoga jedna od najboljih opcija za našu listu jednostavnih društvenih igara za cijelu obitelj. Crokinole je igra koja spada u područje obiteljskih igara, a njeni mehanizmi igre “flicking” i “team-based” omogućavaju brzu i dinamičnu interakciju između igrača.

Igra se na drvenoj okrugloj ploči, s drvenim diskovima kao igraćim komadima. Cilj igre je koristiti prste kako bi se diskovi “flickali” preko ploče s ciljem da se postignu bodovi. Diskovi se pokušavaju smjestiti u određene zone na ploči, a najviše bodova donosi disk koji završi u udubljenju u središtu ploče. Svaki igrač redom “flicka” određeni broj diskova tijekom svog poteza, obično 12 do 8 diskova.

Crokinole je igra koja ima izvanredne ocjene od strane fanova i kritičara, a razlog tome je jednostavna razumljivost igre i brzina kojom se igra. Igrači se nadmeću jedni protiv drugih ili u parovima, a cilj je skupiti što više bodova. Crokinole je igra koja donosi puno veselja i smijeha, te je sjajan način za provesti vrijeme s obitelji. Njeni jednostavni mehanizmi igre omogućuju da i najmlađi članovi obitelji sudjeluju i uživaju u igri. Ako tražite jednostavnu, ali izuzetno zabavnu igru za cijelu obitelj, Crokinole je odličan izbor za vas.

Crokinole Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: The Quest for Planet Nine je jedna od najpopularnijih igara objavljenih 2019. godine, i to iz vrlo dobrog razloga. Ova igra je savršen izbor za jednostavne društvene igre za cijelu obitelj. Ima visoke ocjene od fanova i kritika, a razina kompleksnosti je jednostavna, što je idealno za igre koje žele uživati svi članovi obitelji.

The Crew: The Quest for Planet Nine vas vodi na neizvjesno svemirsko putovanje u kojem preuzimate ulogu astronauta. Glavni cilj je istražiti nepoznatu planetu i otkriti istinu o njoj. Da biste uspješno prebrodili sve izazove koje vam igra postavlja, timski rad i komunikacija su ključni. No, u svemiru, komunikacija nije baš tako jednostavna kao što očekujete.

Igra je kooperativna, što znači da svi igrači zajedno rade na ispunjavanju zadataka i ciljeva. Svaka misija postaje sve teža kako igra napreduje, ali nakon svake misije moguće je i pauzirati i nastaviti kasnije. Ključno je da ne broj pobjeđenih rundi, nego pravovremeno odigrani potezi. To stvara napetost i dozu strategije u svakoj igri.

U igri vas čeka čak 50 misija, a dodatni sadržaj je dostupan i u izdanju magazina “spielbox” 2/2020. The Crew: The Quest for Planet Nine je istovremeno jednostavan i uzbudljiv, idealan izbor za sve obitelji koje žele zajedno istraživati svemir.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra

The Quacks of Quedlinburg • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Danas vam predstavljamo jednu od najpopularnijih društvenih igara iz 2018. godine koja će zasigurno oduševiti cijelu obitelj – “The Quacks of Quedlinburg”! Ova igra je savršen izbor za sve koji vole jednostavne igre s elementima strategije. Nastala je kao rezultat suradnje između poznatog izdavača Schmidt Spiele i dizajnera društvenih igara.

“The Quacks of Quedlinburg” je igra u kojoj svaki igrač preuzima ulogu lukavih kvakera, odnosno lažnih doktora, koji pripremaju svoje tajne napitke dodajući sastojke jedan po jedan. Ipak, treba biti oprezan jer previše ili pogrešnih sastojaka može pokvariti cijelu mješavinu! Svaki igrač ima svoju vrećicu s čipovima sastojaka. Tijekom svakog kruga, istovremeno izvlače čipove iz vrećice i dodaju ih u svoje lončiće. Što je veći broj na čipu, to ga treba smjestiti dalje u vrtlog lončića kako bi povećali vrijednost napitka. No, treba se oprezati jer previše “cherbombi” može izazvati eksploziju lončića!

Na kraju svakog kruga, igračima se dodjeljuju bodovi i novčići koje mogu potrošiti na nove sastojke, ovisno o tome koliko vješto su uspjeli napuniti svoje lončiće. Međutim, igrači čiji su lončići eksplodirali moraju birati između bodova i novčića – ne mogu dobiti oboje! Igra traje devet krugova, a pobjednik je igrač s najviše bodova.

“The Quacks of Quedlinburg” je izuzetna igra koja kombinira elemente hvatanja vođe, skupljanja karata, bacanja kockica te donošenja odluka. Njezina jednostavnost omogućava svima, bez obzira na dob, da se brzo uključe u igru. Ova igra je odabrana za našu listu jednostavnih društvenih igara za cijelu obitelj zbog njezine dinamičnosti, zabavnosti i interakcije među igračima. S “The Quacks of Quedlinburg”, sigurno ćete provesti nezaboravne trenutke s obitelji ili prijateljima!

The Quacks of Quedlinburg Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!