Najbolje jednostavne društvene igre za printanje

U potrazi ste za jednostavnim društvenim igrama koje možete isprintati i odigrati s prijateljima i obitelji? Ne tražite dalje! Ovaj blog donosi vam popis najboljih jednostavnih igara koje možete isprintati i koje će vam pružiti satima zabave.
Bez obzira jeste li početnik ili iskusni igrač, ove jednostavne igre su idealne za sve uzraste. Isprintajte igru, okupite ekipu i uživajte u nezaboravnom iskustvu igranja društvenih igara!

Sadržaj

Monikers • Broj igrača: 4-16


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Monikers je manje poznata društvena igra koju je izdala kompanija CMYK 2015. godine. Ova igra spada u područje Društvenih igara za zabavu te je idealna za veće grupe ljudi, od 4 do čak 16 igrača. Uz to, Monikers ima i prilično fleksibilno vrijeme trajanja, između 30 i 60 minuta, tako da može biti odličan izbor za društvenu večer u bilo kojem trenutku.

Ova igra je veoma dobro ocijenjena od strane fanova i kritičara, a level složenosti je jednostavan, što je u skladu s temom liste. Monikers koristi različite mehanike igre kao što su glumljenje, komunikacijsko ograničavanje, otvoreno biranje karata, igranje uloga, pjevanje i timski rad.

Monikers je zapravo igra bazirana na javno dostupnoj igri Celebrities, gdje igrači naizmjenično nastoje navesti svoje suigrače da pogode imena poznatih osoba opisivanjem ili imitiranjem istih. U prvoj rundi, igrači mogu reći sve što žele osim samog imena poznate osobe. U drugoj rundi, igrači smiju izgovoriti samo jednu riječ, a u posljednjoj rundi, igrači ne smiju izgovarati niti jednu riječ već samo koristiti geste i mimike.

Svaki tim tijekom igre ima neograničen broj karata koje treba pogoditi u određenom vremenskom roku. Ova kombinacija različitih mehanika i pravila igre osigurava da će Monikers biti izazovna, zabavna i puna smijeha. S obzirom na to da se radi o igri u kojoj je velik broj igrača uključen, Monikers je izvrstan izbor za druženja, rođendanske zabave ili bilo koju priliku u kojoj želite osigurati nezaboravne trenutke s prijateljima i obitelji.

Monikers nije poznata svima, ali je svakako jedna od najboljih jednostavnih društvenih igara koje su dostupne za printanje. Ako ste ljubitelj igara, a u potrazi ste za igrom koja će izazvati smijeh i zabavu, Monikers je siguran izbor koji nećete požaliti. Igra nudi pregršt nezaboravnih trenutaka koji će vam osigurati sate i sate dobre zabave.

Monikers Društvena Igra

Tiny Epic Galaxies • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Tiny Epic Galaxies je jedna od igara koja se ističe po svojoj jednostavnosti, ali ipak pruža dubinu strategije i zabave. Ova igra za printanje je objavljena 2015. godine od strane Gamelyn Games i namijenjena je za 1 do 5 igrača. S igrajem vremena od 30 do 45 minuta, Tiny Epic Galaxies je savršen izbor za one koji žele brzu, ali temeljitu igru.

Igra se smješta unutar domene strategijskih igara, nudeći igračima razne mehanike za istraživanje. Kao što je slučaj s ugovorima, bacanjem kockica i ostvarivanjem bonusa na kraju igre, igra pruža raznolikost u načinima na koje igrači mogu napredovati i razvijati svoje carstvo. Također, tu je i mehanika slijeganja, otvoreni odabir karata te ponovno bacanje i zaključavanje kockica. Ove mehanike omogućavaju igračima da unesu strategijske odluke pomoću kojih mogu utjecati na rezultat igre.

Jedna od najzanimljivijih značajki Tiny Epic Galaxies je inovativan mehaničar bacanja kockica. Na temelju snage vašeg carstva, bit će vam dodijeljen određeni broj kockica. Svaka kockica ima simbole koji predstavljaju različite akcije koje možete poduzeti. Ove akcije uključuju premještanje svemirskog broda, povećanje vaših kulturnih ili energetskih resursa te napredovanje političkog ili ekonomskog utjecaja nad novo otkrivenim planetima. Važno je pažljivo planirati svoj potez i izabrati najkorisnije dostupne akcije.

No, ono što stvarno čini Tiny Epic Galaxies posebnim je sposobnost da pratite poteze protivnika. Svaki protivnik može odlučiti slijediti vašu akciju koju poduzimate, ali to će ih koštati vrijednih resursa. Ovo znači da je uvijek moguće da igra bude vaš red, čak i kada je naizgled red drugog igrača. Ova dinamika omogućava taktičke poteze poput nadziranja protivnika i korištenja njihovih postupaka u vašu korist.

Kroz igru, igrači će istraživati i kolonizirati nove planete kako bi zaradili pobjedničke bodove i akumulirali posebne sposobnosti koje mogu aktivirati za svoje carstvo. Pažljivo raspoređivanje resursa omogućit će najbrži rast vašeg carstva, omogućujući vam najveće moguće isplate akcija koje poduzimate.

Tiny Epic Galaxies je idealan izbor za jednostavne društvene igre za printanje jer donosi jednostavnost u kombinaciji s dubinom strategije. S kratkim vremenom igranja i jednostavnim pravilima, ova igra će vam pružiti satove zabave i razmišljanja. Budući da je lako dostupna za printanje, možete je igrajte kad god poželite, bilo da ste sami ili sa prijateljima.

Tiny Epic Galaxies Društvena Igra

The Resistance • Broj igrača: 5-10


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
The Resistance je popularna društvena igra koja je izuzetno popularna među ljubiteljima igara, kao i među kritičarima. Ova igra, koja pripada kategoriji Party Games, izdata je 2009. godine od strane izdavačke kuće Indie Boards & Cards. Igra je dizajnirana za 5 do 10 igrača, a prosječno vrijeme igranja iznosi 30 minuta. Jednostavnost igre i zabavna mehanika čine je izvrsnim izborom za našu listu jednostavnih društvenih igara koje se mogu isprintati.

Jedna od stvari koja čini The Resistance jedinstvenom je njena mehanika skrivene uloge. Igrači su podijeljeni u dva tima – Resistance Operative i Imperial Spies. Tijekom igre, igrači ovisno o svom timu moraju ili podržavati ili sabotirati misije protiv Carstva. Osim obavljanja tajnih misija, igrači također moraju pokušati otkriti identitete drugih igrača kako bi izgradili povjerenje i donijeli informirane odluke.

Jedan od ključnih aspekata igre je timski rad i pregovaranje. Svaka runda započinje raspravom među igračima kako bi se stvorila strategija za odabir članova tima koji će izvršiti misiju. Nakon odabira, igrači tajno odlučuju hoće li podržati ili sabotirati misiju. Konačni ishod ovisi o timskom radu i taktičkim odlukama igrača.

The Resistance je jednostavna igra koja ne obuhvaća eliminaciju igrača, što znači da svi igrači mogu sudjelovati tijekom čitave igre. Ova karakteristika čini je izvrsnim izborom za društvene okupljanja s većim brojem sudionika. Također, zahvaljujući print & play opciji, igra je dostupna svima, bez potrebe za kupovinom posebne ploče ili komponenti.

Kombinacija skrivene uloge, taktičkih odluka i interakcije među igračima čini The Resistance sjajnom igrom za zabavu s prijateljima i obitelji. Pripremite se za emocionirajuću avanturu punu izdaje, tajni i uzbuđenja!

The Resistance Društvena Igra

Air, Land, & Sea • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Air, Land & Sea je manje poznata igra koja je objavljena 2019. godine od strane Arcane Wonders. Ova igra je idealna za sve one koji vole jednostavne društvene igre za printanje. Zahvaljujući svojoj brzini igre i jednostavnosti pravila, Air, Land & Sea je savršena igra za parove koji žele da provedu neko vreme igrajući se zajedno.

Air, Land & Sea je strateška ratna igra sa tematikom Drugog svetskog rata. Vaš zadatak je da vodite vaše vojne snage i pokušate da kontrolišete dva od tri moguća rata: vazduh, kopno i more. Ključna stvar u ovoj igri je redosled igranja karata i kako igrate te karte. Svaka karta može biti otvoreno ili zatvoreno odigrana. Kada je karta otvoreno odigrana, aktivira se njena taktilna sposobnost, ali kartu morate odigrati u odgovarajućem ratištu. Zatvorene karte su divlje i mogu se odigrati bilo gde, ali imaju snagu samo 2 i ne donose taktilne sposobnosti.

Igrači dobijaju početnu ruku od šest karata, koju ne mogu menjati tokom partije. Naizmenično odigravaju karte jednu po jednu, sve dok sve karte nisu odigrane ili jedan od igrača odluči da se povuče. Ponekad je najbolje povući se kako biste protivniku uskratili potpunu pobedu. U ovoj igri taktički povlačanje može vam doneti konačnu pobedu! Na kraju svake bitke, bodovi se dodeljuju na osnovu rezultata, a prvi igrač koji osvoji 12 bodova, dobija rat.

Air, Land & Sea je igra koja kombinuje strategiju, sreću i taktiku. Iako je jednostavna za naučiti i igrati, pruža izazovne odluke i taktičke poteze koji će testirati vaše vještine vojnog vođe. Ova igra je odličan izbor za sve one koji vole kratke i brze društvene igre sa temom ratovanja. Sa vremenom igre od 15 do 30 minuta, ova igra je idealna za one trenutke kada želite brzo iskusiti uzbuđenje ratnog potezanja i osvajanja teritorija.

Ukratko, Air, Land & Sea je odličan izbor za vašu kolekciju igara za printanje. Sa jednostavnim pravilima, brzim tempom i taktičkom dubinom, ova igra će vas držati zainteresovanim i izazvati vas da uradite sve što je u vašoj moći da osvojite rat.

Air, Land, & Sea Društvena Igra

Paperback • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Jedna od jednostavnih društvenih igara za printanje koju svakako trebate isprobati je “Paperback”. Ova manje poznata igra objavljena je 2014. godine od strane Fowers Games-a, i namijenjena je za 2 do 5 igrača. Igra se kreće u rasponu od 45 do 90 minuta, što je sasvim prihvatljivo vrijeme za obiteljsku igru. “Paperback” pripada podkategorijama obiteljskih igara i strateških igara, a sadrži nekoliko različitih mehanika poput kooperativne igre, izgradnje špila karata, te draftiranja otvorenih karata. Kao igra kartama i riječima, “Paperback” će izazvati vašu kreativnost i vještinu sastavljanja riječi.

Ono što se posebno ističe kod ove igre su njezine dobre ocjene i recenzije, što nam upućuje da je vrlo kvalitetna i zabavna igra. Njezin nivo kompleksnosti je jednostavan, tako da je pogodna za sve uzraste i igrače različitih iskustava. U “Paperback”u glavni cilj je stvaranje riječi koristeći karte slova i dodavanje jakih karata kako bi se efikasnije bodovao. Svaka karta ima svoje moći i sposobnosti, poput crtanja dodatnih karata ili udvostručavanja bodova za slova. Također, igra nudi mogućnost suradnje s drugim igračima, što je uvijek dobar izbor za društvene igre koje se mogu igrati s više igrača.

Ukratko, “Paperback” je jedna od onih igara koju ne smijete propustiti ako volite društvene igre koje kombiniraju i izgradnju špila karata i stvaranje riječi. Njezin jednostavan koncept, kreativan pristup i mogućnost suradnje čine je odličnim izborom za sve vrste igrača. Ne samo da je zabavna za cijelu obitelj, već je i vrlo jednostavna za naučiti i igrati. Igrajući “Paperback”, postat ćete autor romana u nastajanju, stvarajući riječi i osvajajući poene. Uz to, igra nudi i mogućnost printanja karata, što vam omogućuje da se jednostavno i brzo pripremite za igru. Iskusite čari “Paperback”a i dozvolite da vas ova kreativna igra preplavi inspiracijom i zabavom.

Paperback Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!