Najbolje jednostavne društvene igre za starije osobe

U potrazi ste za jednostavnim društvenim igrama koje su idealne za starije osobe? Ne tražite dalje! U ovom blogu istražit ćemo najbolje jednostavne igre koje su prilagođene starijim igračima.
Ove igre imaju jednostavna pravila i pružaju ugodno iskustvo igranja bez previše kompleksnosti. Bez obzira jeste li u potrazi za igrom koja će potaknuti mozak, potaknuti socijalnu interakciju ili jednostavno pružiti dobar smijeh, naš popis ima sve što vam treba. Pridružite nam se dok istražujemo svijet jednostavnih društvenih igara za starije osobe i pronađite svoju novu omiljenu igru!

Sadržaj

No Thanks! • Broj igrača: 3-7


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
No Thanks! je popularna društvena igra iz 2004. godine koju je AMIGO izdao za 3 do 7 igrača. Ova jednostavna igra traje između 20 i 30 minuta, što je idealno za starije osobe koje uživaju u druženju s prijateljima uz igru. Igra spada u područje društvenih igara za obitelj, a mehanike koje koristi su licitacija, zatvoren ekonomski sistem licitacija, povećanje vrijednosti vlastitih resursa, odlučivanje na granici sreće te sakupljanje skupova karata. Ove mehanike igre pružaju veliku dozu zabave i interakcije između igrača.
No Thanks! je omiljen kod mnogih fanova društvenih igara, a ljubazne recenzije potvrđuju kvalitetu i popularnost ove igre. Samo ime igre poručuje igračima da ne brinu previše i da uživaju u laganoj i zabavnoj igri. Ovo je definitivno jedna od jednostavnih društvenih igara koja pruža neprocjenjive trenutke u društvu dragih prijatelja. U nastavku teksta saznajte više o No Thanks!, zašto je igra zaslužila svoje mjesto na našem popisu jednostavnih društvenih igara za starije osobe.

No Thanks! Društvena Igra

Can’t Stop • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Često potičemo starije osobe da ostanu aktivne i održe svoje umove oštrim. Društvene igre su izvrstan način za to! Jedna od jednostavnih igara koju preporučujemo je Can’t Stop. Ova popularna igra, koju je 1980. godine izdao Parker Brothers, prilagođena je za 2 do 4 igrača i traje između 30 i 60 minuta. Can’t Stop spada u područje obiteljskih igara i sadrži zabavne mehanike kao što su bacanje kockica, testiranje sreće i utrka.

Can’t Stop je jednostavna igra koju je lako naučiti i igrati. Igrači se moraju opustiti, baciti kockice i taktički odabrati kombinacije kako bi zatvorili tri stupca na ploči. Svaki stupac na ploči odgovara jednom mogućem zbroju dvije šest-strane kockice. Međutim, broj polja u svakom stupcu varira: što je zbroj vjerojatniji, to je više polja u tom stupcu i potrebno je više bacanja kako bi se ga dovršilo.

Na red dolazi igrač koji baca četiri kockice i organizira njihove parove. Na primjer, ako igrač baci 1, 4, 5 i 6, može napraviti zbroj 1+4 i 5+6 za rezultate 5 i 11, ili 1+5 i 4+6 za rezultate 6 i 10, ili 1+6 i 4+5 za rezultate 7 i 9. Nakon toga, igrač pomiče svoje markere napretka u otvorene stupce povezane s odabranim zbrojevima. Igrač zatim odlučuje hoće li baciti kockice ponovno ili završiti svoj potez, zamjenjujući markere napretka markicama svoje boje.

Jedan potez igrača uključuje napredovanje u tri različita stupca, ali igrač ne smije napredovati u stupcu koji je već završen od strane drugog igrača. Ako bacanje kockica ne rezultira legalnim potezima, potez se završava bez napretka.

Can’t Stop je popularna igra među ljubiteljima društvenih igara. Ona zahtijeva strategijsko razmišljanje i dobre odluke, ali istovremeno pruža i dobru dozu zabave. To je savršena igra za starije osobe koje vole bacanje kockica i natjecanje s prijateljima.

Can't Stop Društvena Igra

Scrabble • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 90-90 min


 • Ocjena: Prolazna (★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Scrabble je klasična igra riječi koja je prvi puta objavljena 1948. godine od strane Alge. Ova igra je omiljena među raznim generacijama, ali posebno kod starijih odraslih osoba. Sa minimalno dva igrača, a maksimalno četiri igrača, Scrabble pruža zabavu koja traje od 90 do 120 minuta, ovisno o brzini igre.

U ovoj igri, svaki igrač koristi sedam pločica s po jednim slovom na njima kako bi formirao riječi na ploči za igru. Svaka riječ koju postavljate donosi bodove na temelju učestalosti korištenih slova, pri čemu određeni prostori na ploči daju bonuse. Ali riječ se može postaviti samo ako koristite barem jednu već postavljenu pločicu ili ako dodajete već postavljenoj riječi. Ovo vodi taktičkom pristupu igri, jer su moguće riječi odbijene kako se ne bi dao protivniku previše pristup boljim prostorima s bonusima.

Scrabble je jednostavna igra koja se lako uči i brzo igra, što je savršeno za starije osobe koje žele se opustiti i uživati u društvu. Dodatno, ova igra potiče razmišljanje, naročito kada trebate osmisliti najbolju strategiju kako bi iskoristili dostupne prostor i slova. Iako može biti potrebno malo vježbe kako bi postigli dobre rezultate, igra je i dalje pristupačna i može osigurati mnogo sati zabave.

Iako Scrabble nema najbolje ocjene od strane fanova i recenzija, ta činjenica ne umanjuje njegovu vrijednost među jednostavnim društvenim igrama za starije osobe. Sa svojim jednostavnim pravilima i zabavnim gameplayem, Scrabble pruža priliku starijim osobama da razmisle i podijele svoje riječi, dok se istovremeno druže i provode vrijeme sa svojim prijateljima i obitelji. Stoga nije iznenađujuće da Scrabble zauzima mjesto na našem popisu jednostavnih društvenih igara za starije osobe.

Scrabble Društvena Igra
Marko Vidović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!