Najbolje jednostavne društvene igre za troje

Ove jednostavne društvene igre za troje su savršene za opušteno i neobavezno druženje s prijateljima ili obitelji.
U ovom blogu istražit ćemo najlakše igre koje će vam omogućiti da se opustite i uživate u zajedničkom vremenu. Bez obzira jeste li ljubitelj strategije, brzih reakcija ili jednostavnih zagonetki, ove igre će vam pružiti priliku da se opustite i istovremeno se zabavite. Spremite se za lagane izazove, smijeh i nevjerojatno ugodno druženje dok istražujete svijet jednostavnih društvenih igara za troje!

Sadržaj

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
U jednostavne društvene igre za troje, jedna igra koja se ističe je The Crew: Mission Deep Sea. Ova igra je objavljena 2021. godine od strane izdavača KOSMOS i namijenjena je za 2 do 5 igrača. The Crew: Mission Deep Sea spada u poddomenu društvenih igara za obitelj. Ova igra donosi nekoliko mehanika poput ograničene komunikacije, kooperativne igre, upravljanja rukom, scenarija/misije/kampanje i nadmudrivanja. Njene kategorije društvenih igara uključuju karte, nautiku i znanstvenu fantastiku.

Igra je dobro ocijenjena od strane fanova i kritike, koja se ističe svojom jednostavnošću. The Crew: Mission Deep Sea je varijacija poznate igre The Crew, donoseći nekoliko uzbudljivih novosti. U ovoj igri, vi i ostali igrači surađujete u potrazi za izgubljenim kontinentom Mu. Vaša ekipa kreće na avanturu duboko dolje u bezdan u potrazi za legendarnim potonulim zemljom. Koliko ćete daleko dogurati ovisi isključivo o tome koliko dobro radite kao tim. Od kartice do kartice, od poteza do poteza, vaša potraga će otkriti izazove koji vas čekaju i otvoriti put prema Mu.

Igra donosi inovativan kooperativni mehanizam nadmetanja sa kartama, s kojim ste se već mogli susresti u izvornoj verziji igre The Crew. Međutim, The Crew: Mission Deep Sea donosi i neke uzbudljive nove iznenađenja! Komunikacija između članova posade je izuzetno ograničena zbog vašeg potopljenog stanja, ali je istovremeno ključna za vaš uspjeh. Pronalazak skrivenog otoka u mutnim dubinama ovisi ne samo o pobjedama u nadmudrivanju, već i o pažljivom pregovaranju o redoslijedu osvajanja karata. Ako stvari ne idu prema planu, možda ćete moći spasiti operaciju, ali će biti potrebna gotovo savršena izvedba i možda malo sreće da biste napokon stigli do Mu.

The Crew: Mission Deep Sea je jednostavna igra koja donosi dozu taktike i planiranja. Radi se o igri koja se istaknula kao izvrstan izbor za jednostavne društvene igre za troje zbog svoje jednostavnosti, ali i izazova koje nudi. Njezine karte, nautička tematika i znanstvena fantastika dodatno doprinose raznovrsnosti ove igre. Za sve one koji žele iskusiti uzbudljivu kooperativnu avanturu pod morem, The Crew: Mission Deep Sea je igra koju svakako treba isprobati.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Cascadia • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Uvodeći vas u svijet jednostavnih društvenih igara za troje, moramo spomenuti popularnu igru pod nazivom Cascadia. Ovaj izdanak iz 2021. godine, čiji je izdavač Flatout Games, definitivno je osvojio srca mnogih ljubitelja društvenih igara. Iako pripada podkategoriji igara za obitelj, Cascadia također spada u apstraktne igre s natruhom zagonetke. Ali zašto je ova igra idealna opcija za igre u troje?

U Cascadiji vas očekuje kombiniranje elemenata postavljanja pločica i odabira tokena, gdje ćete graditi teren ukrašen raznolikom florom i faunom Pacifičkog sjeverozapada. Svaki igrač svojevrsni je arhitekt svoje teritorije, koja raste jednim hexagonalnim fragmentom pločice u jednom potezu. Ključno je razmotriti tegobu odabira, jer na raspolaganju imate četiri kombinacije pločica i tokena, od kojih svaka nudi drugačiju strategijsku prednost. No, ne brinite, ukoliko imate prirođenu naklonost prema određenoj vrsti fauna ili flore, tu je prirodni token koji će vam omogućiti da svojim odabirom dobijete najbolju kombinaciju.

Kako biste postigli najbolje rezultate u Cascadiji, morate se usredotočiti na fragmentaciju terena i stvoriti što veći broj prirodnih koridora za faunu i floru. Na kraju igre, dobivate bodove za najveću povezanu površinu svake vrste habitata, a bonus bodovi čekaju one kojima je teren najraznolikiji u usporedbi s drugim igračima. Međutim, ne zaboravite da je postavljanje tokena jednako važno! Svaki od njih nosi određeni broj bodova, a ciljevi se određuju nasumično, što vam pruža mogućnost da planirate strategiju u svakom potezu. Cascadia je pravi izazov za obožavatelje logičkih zagonetki i za sve one koji uživaju u taktiziranju i planiranju.

Cascadia je idealna igra za troje zbog svoje jednostavnosti koja omogućuje brzu i zabavnu igru. Iako je namijenjena za 1 do 4 igrača, igra u troje donosi poseban šarm. Prikazan u kompaktnom vremenskom okviru od 30 do 45 minuta, Cascadia će vam omogućiti nezaboravna iskustva i rivalstvo između prijatelja ili obitelji. Uz kombinaciju taktičkog razmišljanja i intuitivnog odabira, ova igra pruža dovoljno slojevitosti bez previše duboke kompleksnosti, savršenu za opuštajuće, ali i intrigantno iskustvo. Bez sumnje, Cascadia zaslužuje mjesto na ovom popisu jednostavnih društvenih igara za troje.

Cascadia Društvena Igra

Crokinole • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Crokinole je jednostavna društvena igra koja je odličan izbor za troje igrača. Ova tradicionalna igra, koja je objavljena davne 1876. godine, kombinira akciju i spretnost. Igra se na okrugloj drvenoj ploči, koja je podloga za drvene diskove koji služe kao igraći komadići. Cilj igre je prebacivanje diskova preko ploče koristeći prste kako bi se smjestili u regije za bodovanje. Najvrijedniji dio ploče je udubljeni otvor u središtu, koji nosi najviše bodova. Zanimljivo je da se Crokinole može igrati u različitim varijacijama, ali za potrebe ovog članka, koristit ćemo pravila koja se temelje na pravilima Nacionalne Crokinole Association, koja također nadzire Svjetsko prvenstvo u Crokinoleu. Ova igra je posebno pogodna za troje igrača jer, uz pravu dozu taktike i vještine, omogućuje svim igračima jednaku šansu za pobjedu. Crokinole je nevjerojatno zarazna igra koja će vas privući svojom jednostavnošću i zabavnim mehanikama.

Crokinole Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Dobrodošli nazad društveni entuzijasti! Danas vam predstavljamo jednu izvanrednu igru koja će vas odvesti na spektakularno putovanje kroz svemir. Riječ je o igri The Crew: The Quest for Planet Nine, koju je 2019. godine objavila poznata izdavačka kuća KOSMOS. Ova igra je savršena za druženje u troje, a istovremeno može biti iznimno izazovna.

U ovoj kooperativnoj igri, vi i vaši prijatelji postajete astronauti koji kreću na neizvjesnu svemirsku avanturu. Što govori glasina o nepoznatom planetu? Napeta putovanja kroz svemir sastoje se od čak 50 uzbudljivih misija. No, ova igra može se savladati samo ako uspješno riješite zajedničke zadatke koje svaki igrač ima. Da biste uspješno savladali razne izazove, ključna je komunikacija unutar tima. Međutim, u svemiru se komunicira puno teže nego što biste očekivali.

Svaka misija je sve zahtjevnija od prethodne. Nakon svake misije moguće je pauzirati igru i nastaviti je kasnije. No, tijekom samih misija nije broj trikova koji je bitan, već pravi trikovi u pravo vrijeme.

Tim može završiti misiju samo ako svaki igrač uspješno ispuni svoje zadatke. Uz 50 misija koje dolaze s igrom, u časopisu Spielbox 2/2020 objavljene su i tri dodatne misije.

The Crew: The Quest for Planet Nine je dobio izvrsne ocjene od obožavatelja i recenzija. Razina složenosti je jednostavna, što ga čini idealnim izborom za današnju temu. Ova igra kombinira različite mehanike igre poput ograničenja komunikacije, kooperativne igre i upravljanja rukama. Također je primjer znanstvenofantastične igre koja istražuje svemir.

Ukratko, The Crew: The Quest for Planet Nine je odlična igra za druženje u troje. Prepustite se svemirskoj avanturi, iskusite taktičko razmišljanje i razvijajte svoju timsku komunikaciju. Ukoliko tražite jednostavne društvene igre za troje, ova je sigurno jedan od najboljih izbora!

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra

The Quacks of Quedlinburg • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Jedna od najjednostavnijih društvenih igara za troje koju vam predstavljamo je “The Quacks of Quedlinburg”. Ova popularna igra je objavljena 2018. godine od strane kompanije Schmidt Spiele i namijenjena je za 2 do 4 igrača. Trajanje jedne partije je oko 45 minuta, što je savršeno za kratko i zabavno druženje.

“The Quacks of Quedlinburg” spada u područje “Obiteljskih igara” i pruža jedinstvenu kombinaciju različitih mehanika poput hvatanja vođe, izgradnje špila, bacanja kockica i sudjelovanja na tržištu. Cijela igra se odvija u srednjovjekovnom okruženju koje dodatno oplemenjuje igračko iskustvo.

Jedna od glavnih karakteristika ove igre je jednostavnost. Iako nudi dubinu i taktičke mogućnosti, pristup je vrlo jednostavan i brzo se može savladati. Uživat ćete u tome da budete prevaranti ili kvak doktors, dodajući sastojke u svoju lončanicu i stvarajući svoju tajnu mješavinu. No pripazite da ne pretjerate, jer previše ovoga ili onoga može pokvariti cijeli napitak!

Svaki igrač ima vrećicu čipova s sastojcima. Tijekom svakog kruga, istovremeno vuku čipove iz vrećice i dodaju ih u svoje lonce. Što je veća vrijednost čipa, dalje se stavlja u vrtlog lonca, povećavajući vrijednost stvorene napitka. Gurate svoju priređivačku sreću koliko god je moguće, ali ako dodate previše crvenih bombona, lonac će vam eksplodirati!

Na kraju svakog kruga, igrači dobivaju bodove i novac koji mogu potrošiti na nove sastojke, ovisno o tome koliko su uspješno napunili svoje lončiće. Međutim, igrači čiji su lončići eksplodirali moraju birati između bodova i novca – ne mogu dobiti oboje! Igrač s najviše bodova nakon devet krugova pobjeđuje u igri.

“The Quacks of Quedlinburg” je zasluženo dobio odlične ocjene od fanova i recenzenata. Njegova jednostavnost u kombinaciji s taktičkim izazovima čini je idealnom igrom za obitelj i prijatelje koji žele brzo i zabavno društveno iskustvo. Uvjerite se sami zašto je ova igra zasluženo na našoj listi jednostavnih društvenih igara za troje!

The Quacks of Quedlinburg Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!