Najbolje jednostavne kartaške društvene igre

U svijetu najboljih jednostavnih kartaških društvenih igara, otvaramo vrata prema nevjerojatnoj zabavi! Ako tražite igre koje će vam pružiti brzu i zabavnu igru s prijateljima ili obitelji, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najbolje jednostavne kartaške društvene igre koje će vas držati zainteresiranima i pružiti vam nevjerojatno iskustvo igranja. Bez obzira jeste li iskusni igrač ili tek ulazite u svijet kartaških igara, pripremite se za uzbudljivo putovanje kroz najbolje jednostavne kartaške igre koje su osvojile srca mnogih igrača diljem svijeta!

Sadržaj

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: Misija Dubokog Mora je jedna od najnovijih kartaških igara koju morate isprobati. Ova igra, koja je objavljena 2021. godine, donosi vam uzbudljivu avanturu potrage za izgubljenim kontinentom Mu. Ali ova misija nije za pojedinca – igra uključuje timski rad kako biste zajedno s ostalim igračima istražili dubine oceana i pronašli zagonetno potonulo tlo. Ponašat ćete se kao pravi istraživači, korak po korak otkrivajući izazove koje vam podvodni svijet donosi i pokušavajući zajedno uspješno stići do Mu-a.

The Crew: Misija Dubokog Mora donosi vam jedinstven mehanizam suradnje kroz igru uzimanja karata. Komunikacija među članovima posade je iznimno ograničena zbog vašeg potopljenog stanja, ali upravo je ta komunikacija ključna za vaš uspjeh. Pronalaženje skrivenog kontinenta u mutnim dubinama oceana ovisi ne samo o osvajanju određenih karata, već i o pažljivom pregovaranju redoslijeda kojim se karte osvajaju. Ako stvari ne idu prema planu, možda ćete uspjeti spasiti misiju, ali će biti potrebna gotovo besprijekorna izvedba i možda malo sreće kako biste napokon stigli do Mu-a.

The Crew: Misiju Dubokog Mora posebno preporučujemo kao jednostavnu kartašku društvenu igru koja donosi uzbudljive mogućnosti suradnje. Njegova ocjena među fanovima i kritičarima je iznimno visoka, a razlog za to je jednostavna složenost i zanimljiva mehanika. Ova igra je idealna za sve ljubitelje kartanja koji žele doživjeti nešto novo i drugačije. Svojom kombinacijom suradnje, igre uzimanja karata i tajnovitog istraživanja, The Crew: Misija Dubokog Mora sigurno će vam pružiti nezaboravno iskustvo koje će vam ostati u sjećanju.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Jedna od igara koja se ističe među jednostavnim kartaškim društvenim igrama je “The Crew: The Quest for Planet Nine”. Ova igra, koja je objavljena 2019. godine od strane izdavačke kuće KOSMOS, pruža nevjerojatno zabavno iskustvo za 2 do 5 igrača. Vrijeme trajanja jedne partije je između 20 i 20 minuta, što je idealno štivo za sve ljubitelje brzih, ali i zaraznih igara. “The Crew: The Quest for Planet Nine” je jedna od rijetkih igara koja pripada podžanru obiteljskih igara, ali istovremeno ima elemente znanstvene fantastike i istraživanja svemira. Ova kombinacija čini je izuzetno zanimljivom opcijom za listu jednostavnih kartaških društvenih igara.

Jedna od glavnih mehanika ove igre je komunikacija unutar tima jer je ona ključna za uspjeh. Svaki igrač ima svoje individualne zadatke koje mora ispuniti, ali samo zajedničkim snagama i usklađenim taktičkim potezima moguće je pobijediti. Igra donosi 50 različitih misija koje su postavljene u svemiru, a svaka nova misija donosi dodatne izazove i povećava težinu igre. Nakon svake misije, igru je moguće pauzirati i nastaviti kasnije, što je odlična opcija za one koji nemaju puno vremena na raspolaganju.

Jedna od ključnih stvari koje oduševljavaju igrače je činjenica da nije bitan broj odigranih karata, već strategija i taktika u odabiru pravih karata u pravom trenutku. Da bi se uspješno završila misija, svaki igrač mora biti uspješan u svojim zadacima. Ova igra kombinira klasične elemente kartaških igara s timskom strategijom, čime nudi jedinstveno iskustvo koje je izazovno, ali istovremeno nevjerojatno zabavno.

“The Crew: The Quest for Planet Nine” je izbor za ovu listu jer se ističe jednostavnošću mehanike, ali istovremeno pruža izazov za sve igrače. Ova kartaška igra je savršena kombinacija taktike, komunikacije i timskog rada, što je čini idealnom za druženje s prijateljima ili obitelji. Bez obzira jeste li ljubitelj znanstvene fantastike ili ne, ova igra će vam pružiti nevjerojatne trenutke zabave i uzbuđenja.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra

Codenames • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Codenames je jednostavna kartaška društvena igra koja je postala pravi hit od svojeg izdanja. Igra je izuzetno popularna među igračima i vrsno ocijenjena od strane fanova i recenzija. Ona spada u područje društvenih igara za zabavu, posebno za veće grupe ljudi. Codenames je igra koja kombinuje elemente komunikacije, memorije, vještine procjene i timskog rada. Zahvaljujući svojoj jednostavnosti, brzini i zabavi koju pruža, ova igra je odličan izbor za ovoj listi jednostavnih kartaških društvenih igara.

U Codenamesu, igra je podijeljena na dvije strane – crvenu i plavu. Svaka strana ima svojeg vođu tima, a cilj vođa tima je voditi svoj tim prema pobjedi. Na početku igre, na stolu će se nalaziti 25 kartica s različitim riječima, pri čemu svaka kartica ima odgovarajuću poziciju i predstavlja različite boje. Samo vođa tima može vidjeti boju kartice. Vođa tima treba dati sugestije na temelju riječi, kako bi njegovi članovi tima pronašli kartice njihove odgovarajuće boje i otkrili sve kartice svoje boje kako bi pobijedili.

Codenames je izuzetno dinamična igra koja ovisi o sposobnosti igrača da komuniciraju s timom i dobro zapamte riječi koje su izgovorene. Također, igrači moraju biti vješti u procjeni i taktiziranju kako bi otkrili što više kartica svoje boje, a istovremeno izbjegli otkrivanje kartica svojih suparnika. Ovaj mehanizam igre stvara uzbudljivu napetost i održava igru zanimljivu i uvijek drugačiju.

Codenames je odličan izbor za sve vrste društvenih okupljanja i zabava s prijateljima i obitelji. Ova igra je jednostavna za naučiti i igra se relativno brzo, što je idealno za grupne igre. Igra pruža priliku za timske strategije i komunikaciju, ali istovremeno je dovoljno jednostavna da se uključe i igrači neiskusni u društvenim igrama. Svojim jednostavnim pravilima i raznolikošću gameplay-a, Codenames će sigurno osigurati satove smijeha i zabave za sve sudionike.

Codenames Društvena Igra

Star Realms • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Star Realms je jednostavna kartaška društvena igra koja se savršeno uklapa u temu jednostavnih kartaških društvenih igara. Objavljena 2014. godine od strane Wise Wizard Games, ova igra će vas odvesti u svemirsku avanturu punu uzbuđenja. Iako je popularna među igračima, njen nivo kompleksnosti je prilično jednostavan, što je čini idealnom za početnike u svijetu društvenih igara.

Star Realms kombinuje detalje izgradnje špilova sa interaktivnošću borbe, stvarajući dinamično okruženje i nepredvidljive okršaje među igračima. Cilj igre je smanjiti protivnikovo “Authority” (autoritet) na nulu, pomoću različitih karata koje koristite iz svog špila. Tijekom igre, možete koristiti Trade da biste stekli nove brodove i baze, dok Combat koristite za napad protivnika. Mnoge karte imaju moćne Savezničke sposobnosti koje vam nagrađuju ako koristite brodove i baze iste frakcije zajedno.

Jedna od najboljih stvari u vezi sa Star Realms je njena brzina. Igra je puna akcije, pogodna za partije sa manje vremena, sa trajanjem od samo 20 minuta. Igra je dizajnirana za 2 igrača, ali uz kupovinu dodatnih kompleta karata, moguće je proširiti broj igrača do 6, što čini igru još zabavnijom za društvena okupljanja.

Star Realms također nudi razne strategijske odluke koje će vam omogućiti da prilagodite svoju taktiku. Da li ćete se fokusirati na uzimanje najbolje karte za vas, ili za vašeg protivnika? Da li ćete se usredotočiti na stjecanje karata određene frakcije ili ćete uzeti najbolju dostupnu kartu? Da li ćete se više usredotočiti na stjecanje novca ili na borbu? Ove odluke će značajno utjecati na ishod igre i dovesti do velike ponovljivosti.

Sa svojim kombinacijom jednostavnosti i taktičkih odluka, Star Realms zasluženo je na listi jednostavnih kartaških društvenih igara. Bilo da ste novi u društvenim igrama ili iskusni igrač, ova igra će vas sigurno oduševiti svojom brzinom, tematikom svemira i dinamičnim gameplayom. Krenite u svemirsku avanturu i otkrijte tajne Star Realms!

Star Realms Društvena Igra

Jaipur • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Ako želite jednostavnu kartašku društvenu igru koja vam pruža brzu igru punu taktike, rizika i sreće, onda je Jaipur pravi izbor za vas. Ova igra, koju je 2009. godine izdao GameWorks SàRL, nudi vam priliku da postanete jedan od najmoćnijih trgovaca u gradu Jaipuru, prijestolnici Rajasthana. Vaš cilj je da postignete dva “pečata izvrsnosti” kako biste bili pozvani na dvor maharadže. Da biste to postigli, morate biti bolji od svog suparnika u kupovini, razmjeni i prodaji po boljim cijenama, uvijek pazeći na stanje svojih kamilskih čopora.

U tijeku igre, imate mogućnost birati između dva poteza – možete uzeti ili prodati karte. Kada birate da uzmete karte, morate odlučiti želite li preuzeti sve kamele, uzeti jednu kartu s tržišta ili zamijeniti 2-5 karata između tržišta i svojih karata. S druge strane, kada odlučite prodati karte, možete prodati samo jednu vrstu dobara i za to ćete dobiti čipove u vrijednosti broja prodatih karata. Vrijednost čipova se smanjuje kako igra napreduje, pa je najbolje požuriti. No, imajte na umu da ćete dobiti sve veću nagradu ako prodate tri, četiri ili pet karata iste vrste, stoga je nekad bolje pričekati.

Iako ne možete prodati kamele, oni su ključni za trgovinu i vrijede nešto na kraju runde. Ponekad su dovoljno važni da vam osiguraju pobjedu, pa ih morate pažljivo koristiti. Ova jednostavna i brza igra s kartaškim mehanikama pruža i dozu konkurencije i interakcije između igrača. Svojom jednostavnošću, Jaipur omogućuje brzo učenje i pruža mnogo taktičkih odluka koje morate donijeti kako biste osigurali uspjeh. Zahvaljujući svojem jednostavnom konceptu, ova igra je postala jedna od omiljenih izbora za one koji traže kartaške igre koje se lako mogu naučiti, ali pružaju i dublje strategijske izazove.

Jaipur Društvena Igra

Dominion (Second Edition) • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Dominion (Second Edition) je jedna od manje poznatih kartaških igara ali je definitivno vrijedna pažnje. Ova igra je objavljena 2016. godine od strane Rio Grande Games. Ona spada u područje strategijskih društvenih igara i igra se u 2 do 4 igrača, sa trajanjem igre od 30 do 30 minuta. Dominion je igra kartama koje nas vodi u srednjovjekovnu tematiku.

Dominion se igra na način da svaki igrač počinje sa vrlo malim identičnim špilom karata. Na sredini stola se nalazi izbor ostalih karata koje igrači mogu “kupiti” kako sebi mogu priuštiti. Kroz odabir karata za kupovinu i način na koji igraju svoje ruke, igrači izgrađuju svoj špil u hodu, težeći najefikasnijem putu do dragocjenih bodova koji donose pobjedu na kraju igre.

Dominion nije kolekcionarska igra karata (CCG), ali sam način igranja igre je sličan izgradnji i igranju špila CCG karata. Igra dolazi sa 500 karata, a igrači odabiraju 10 od 26 vrsta kraljevskih karata koje će uključiti u igru, što rezultira ogromnom raznolikošću igre.

Druga edicija Dominion igre zamjenjuje šest vrsta kraljevskih karata iz prve edicije sa šest novih vrsta kraljevskih karata, dok također zamjenjuje prazne karte u igri sa sedmom novom kraljevskom kartom. Ove nove karte su dostupne samostalno u paketu Dominion: Update Pack. Pravila igre su prepravljena, tri karte su imala manje funkcionalne promjene, ali ostale karte su ostale suštinski iste, samo su poboljšane formulacije. Dominion: Update Pack sadrži sedam novih kraljevskih karata koje su predstavljene u drugoj ediciji Dominion igre, što omogućava vlasnicima prve edicije da nabave ove nove karte bez potrebe za ponovnom kupovinom cjelokupne igre.

Dominion (Second Edition) je odlična opcija za sve ljubitelje jednostavnih kartaških društvenih igara. Njena jednostavnost i brzina igre čine je idealnom za druženje sa prijateljima ili uživanje u kratkoj partiji sa obitelji. Zahvaljujući mehanizmima kao što su izgradnja špila, upravljanje rukom i taktičko planiranje, Dominion pruža igračima mogućnost da osjete moć razvoja svojeg kraljevstva i strategiziranja kako bi osvojili najviše bodova. Dominion zaslužuje svoje mjesto na ovom popisu zbog svoje popularnosti među igračima i reputacije kao jedne od najboljih kartaških igara na tržištu.

Dominion (Second Edition) Društvena Igra

Unmatched: Cobble & Fog • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-40 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Unmatched: Cobble & Fog je manje poznata društvena igra iz 2020. godine koju je objavio Mondo Games. Ova igra je sjajan dodatak borbenoj podkategoriji društvenih igara i odličan izbor za sve ljubitelje strategije. Igra je namijenjena 2 do 4 igrača i njeno trajanje može biti između 20 i 40 minuta. Unmatched: Cobble & Fog je kartaška igra koja spaja fantastiku, borbu, horor i priče iz romana.

Jedno od ključnih svojstava ove igre je asimetrija. Svako od četiri nova heroja ima svoj jedinstveni špil karata koji odražava njihov stil i legendu. Igrači moraju taktički planirati svoje poteze i koristiti akcijske bodove kako bi se borili protiv protivnika. Sukobi su riješeni kartama, a sreća ne igra ulogu, što stvara jedinstveno iskustvo igranja.

Unmatched: Cobble & Fog je jednostavan za naučiti, ali pruža dubinu taktike i strategije. Rezultati i ocjene koje je igra dobila od fanova i recenzenata jasno pokazuju da je igra veoma popularna među ljubiteljima društvenih igara. Ova igra je odličan izbor za sve one koji vole kartaške igre i žele nešto novo i drugačije. Sa svojim jedinstvenim mehanikama i fantastičnom tematikom, Unmatched: Cobble & Fog će vam pružiti nevjerojatno iskustvo borbe koje će vas držati na rubu stolice.

Unmatched: Cobble & Fog Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!