Najbolje jednostavne ratne društvene igre

U svijetu najboljih jednostavnih ratnih društvenih igara, pripremite se za nevjerojatnu zabavu! Ako volite taktičke izazove i želite se okušati u simulaciji ratnih strategija, ovo je mjesto gdje ćete pronaći najbolje opcije.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije i jednostavne ratne društvene igre koje će vas angažirati i testirati vaše strategijske vještine. Bez obzira jeste li ljubitelj povijesnih bitaka, fikcionalnih sukoba ili nečeg sasvim drugačijeg, pronaći ćete igre koje će vam omogućiti da postanete vojni vođa i osvojite pobjedu.

Sadržaj

Star Wars: X-Wing Miniatures Game • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Star Wars: X-Wing Miniatures Game je popularna igra iz 2012. godine koju je objavila Fantasy Flight Games. Ova igra je odabrana za našu listu jednostavnih ratnih društvenih igara zbog svoje pristupačne složenosti i jednostavne mehanike. U ovoj taktičkoj igri za 2 igrača preuzimate kontrolu nad moćnim Rebel X-wing i okretnim Imperial TIE borbenim brodovima i suočavate ih u brzom svemirskom okršaju.

Star Wars: X-Wing Miniatures Game donosi detaljne i oslikane minijature koje stvaraju uzbudljivu atmosferu svemirskih borbi iz filmova Ratovi zvijezda. Igrači mogu odabrati svoju posadu, planirati maneuvre i ispuniti zadatke u igri.

Pravila ove igre omogućuju brzu i dinamičnu igru u kojoj se nalazite usred vatrenih okršaja iz Ratova zvijezda. Svaki tip svemirskog broda ima svoju jedinstvenu pilotsku skalu koja se koristi za tajno odabiranje brzine i manevera svakog poteza. Nakon planiranja manevra, otkriva se skala svakog broda i izvršava se (počevši od najmanje vještog pilota).

Star Wars: X-Wing Miniatures Game ima nekoliko različitih misija, a svaka ima svoje uvjete pobjede i posebna pravila. Zahvaljujući velikom broju izbora misija, samo pametni i fleksibilni piloti koji primjenjuju različite taktike izlaze kao pobjednici. Što je još važnije, nijedna misija neće se igrati na isti način zahvaljujući raznim opcijama prilagodbe, različitim manevarima i mogućim ishodima borbe.

Star Wars: X-Wing Miniatures Game dolazi s kompletnim starter setom koji uključuje sve što vam treba za početak bitke – scenarije, karte, potpuno sastavljene i obojene brodove. Ova brzo naučiva igra uspostavlja temelje za sistem koji se može proširiti vašim omiljenim brodovima i likovima iz svijeta Ratova zvijezda. Ako ste ikada željeli isprobati svemirsku tuču s fantastično oslikanim brodovima iz Ratova zvijezda, ova igra je pravi izbor za vas.

Star Wars: X-Wing Miniatures Game Društvena Igra

Undaunted: Normandy • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Ako tražite jednostavne ratne društvene igre, Undaunted: Normandy je definitivno jedna koju trebate isprobati. Ova manje poznata igra, objavljena 2019. godine od strane Osprey Games, pruža vam jedno vrlo uzbudljivo iskustvo. Smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata, igra vas stavlja u ulogu zapovjednika američkih ili njemačkih snaga. Vaš zadatak je voditi svoje trupe kroz niz misija od ključnog značaja za ishod rata. Da biste postigli uspjeh, morate pametno koristiti svoje karte, preuzeti inicijativu i kontrolirati svoje vojnike na bojištu. Vaše vođstvo može promijeniti tijek bitke u vašu korist, ali neoprezne odluke mogu biti katastrofalne jer svaki gubitak vojnika znači i gubitak karte iz vašeg špila.

Ova igra kombinira nekoliko mehanika kao što su izgradnja špila, igranje s kockicama, upravljanje rukom, modularna ploča, itd. To znači da je izuzetno raznolika i pruža razne strategije i taktike za isprobati. Ako volite povijesne ratne teme i želite osjetiti napetost i dinamiku rata na svom stolu, Undaunted: Normandy je pravi izbor za vas. Iako će vam trebati neko vrijeme da savladate sve aspekte igre, uživat ćete u svakom trenutku. Sa playtimeom od 45 do 60 minuta, ova igra je idealna za partiju s prijateljima ili obitelji. Osvojite bitku, pokažite svoje strategijske vještine i izborite se za pobjedu.

Undaunted: Normandy Društvena Igra

Memoir ’44 • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Jedna od jednostavnih ratnih društvenih igara koje definitivno vrijedi spomenuti je Memoir ’44. Ova popularna igra, koju je 2004. godine izdao Days of Wonder, omogućuje igru za 2 do 8 igrača, a trajanje jedne partije je između 30 i 60 minuta. Memoir ’44 pripada području ratnih igara te nudi nekoliko zanimljivih mehanika poput kontroliranja područja, korištenja karata s taktičkim potezima, bacanja kockica i pomicanja po šesterokutnom polju.

Ono što Memoir ’44 izdvaja od drugih igara je tema koja se temelji na povijesnim bitkama iz Drugog svjetskog rata. Igrači će imati priliku sučeliti se u bitkama poput Omahe Beacha, Pegasus Bridgea, Operation Cobra i Ardenske ofenzive. Svaka od ovih bitaka ima različite scenarije koji su inspirirani stvarnim događajima, pa će igrači moći doživjeti povijest iz prve ruke.

Memoir ’44 je popularan među igračima zbog svoje jednostavnosti i brzog tempa. Iako su mehanike igre jednostavne, zahtijevaju od igrača strategijsko planiranje i taktičko korištenje karata kako bi postigli pobjedu. Osim toga, igra donosi i prekrasno dizajnirane figurice vojnika, tenkova i topova koje su vjerno prikazane prema povijesnim izvorima. Također, igra omogućuje i timsku igru te se proširenjima mogu uključiti još više igrača za veće i složenije bitke.

Memoir ’44 je definitivno jedna od najboljih opcija za jednostavne ratne društvene igre zbog svog intuitivnog dizajna, brzog tempa i zanimljive tematike. Bilo da ste ljubitelj povijesnih bitaka ili jednostavno tražite zabavnu igru za društvo, Memoir ’44 će vam pružiti nezaboravno iskustvo strategije i taktike.

Memoir '44 Društvena Igra

Commands & Colors: Ancients • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Commands & Colors: Ancients je manje poznata igra objavljena 2006. godine od strane GMT Games. Igra je dizajnirana za 2 do 2 igrača, a trajanje igre je oko 60 minuta. Ova igra pripada poddomeni ratnih društvenih igara i ima odlične ocjene od strane fanova i recenzenta. Commands & Colors: Ancients je dio Commands & Colors sustava, koji omogućuje igračima da vjerno prikažu stilizirane bitke iz antičke povijesti. Ova igra oslikava sukobe od samog početka vojne povijesti (3000. pr. Kr.) do početka tamnog doba (400. poslije Krista). Iako stilizirane, bitke se fokusiraju na važne terene i povijesno raspoređivanje snaga u skladu s vremenskim razdobljem.

Commands & Colors: Ancients je umjereno kompleksna igra koja sadrži dodatne povijesne detalje bez zabašurene igraćeg polja. Većina scenarija završava za manje od sat vremena. Igra se koristi jedinstveni sustav kartica naredbi koje pokreću poteze, stvarajući pravi maglu rata i pružajući izazove i mogućnosti za igrače. Bitka se rješava brzo i učinkovito koristeći sustav bacanja kockica koje prikazuju različite simbole kao što su svjetlo, srednje, teško oružje, simbol vođe i dr.

Igračima će biti potrebna strategija u karticama, povijesne taktike, pravovremeno bacanje kockica i agresivan, ali fleksibilan plan bitke kako bi postigli pobjedu. Commands & Colors: Ancients je odličan izbor za jednostavne ratne društvene igre jer pruža brze i zanimljive bitke koje odlično prikazuju dinamiku antičkih sukoba.

Commands & Colors: Ancients Društvena Igra

The King Is Dead: Second Edition • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Ako ste u potrazi za jednostavnim ratnim društvenim igrama, The King Is Dead: Second Edition je svakako vrijedna opcija koju treba istražiti. Ova manje poznata igra iz 2020. godine, objavljena od strane Osprey Games, donosi sve što vam treba za uzbudljive bitke na ploči. Igra je namijenjena za 2 do 4 igrača, što je savršeno za manje grupe prijatelja ili obiteljske okupljanja. Odvijanje igre traje između 30 i 45 minuta, što je optimalno vrijeme za uživanje u taktičkim sukobima.

The King Is Dead: Second Edition donosi nekoliko mehanika koje će izazvati zanimanje svakog ljubitelja strategija. Kroz utjecaj i kontrolu nad regijama, igrači će pokušati ostvariti prevlast u podijeljenom kraljevstvu. Osim toga, kartice kampanje i bitke dodaju dodatnu dubinu i zanimljivost, jer preko njih možete planirati svoje poteze i taktike. Također, igra koristi mehaniku upravljanja rukom koja zahtijeva pravilan odabir i korištenje raspoloživih resursa.

The King Is Dead: Second Edition donosi predivan redizajn, sa svježe osmišljenom grafičkom podlogom i prekrasnim novim umjetničkim djelima koja će sigurno privući pažnju igrača. Igra također ima jedinstven asimetrični način igre za napredne igrače koji traže još veći izazov. Pridružite se harizmatičnim frakcijama – Škotima, Velšanima i Englezima, i krenite u borbu za prevlast u ovom mračnom i opasnom razdoblju povijesti.

The King Is Dead: Second Edition je jednostavan, ali dubok izbor za ljubitelje ratnih igara. Ova igra će vas odvesti u svijet politike, strategije i bitaka, sve to pakirano u jednostavne igračke mehanike. Uz odlične ocjene od strane fanova i recenzija, ova igra zasluženo se našla na našoj listi jednostavnih ratnih društvenih igara.

The King Is Dead: Second Edition Društvena Igra

Blitzkrieg!: World War Two in 20 Minutes • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 20-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Blitzkrieg!: Drugi svjetski rat u 20 minuta je relativno nepoznata igra koja je objavljena 2019. godine od strane izdavačke kuće PSC Games. Igra je namijenjena za 1 do 2 igrača, a trajanje partije je između 20 i 45 minuta. Ova igra spada u područje ratnih igara na ploči te donosi uzbudljivu tematiku Drugog svjetskog rata.

Unatoč tome što je manje poznata, Blitzkrieg! je igra koju fanovi i kritičari iznimno hvale. Ono što je privlačno kod ovog naslova je jednostavnost njene kompleksnosti. Igrači će se lako uhvatiti koncepta i započeti ratovanje, nadmudrivanje i osvajanje ključnih vojnih kampanja. Igrači će koristiti taktiku, podizati vojne snage i osvajati poene pobjeđujući na različitim frontovima.

Blitzkrieg!: Drugi svjetski rat u 20 minuta koristi nekoliko različitih mehanika koje doprinose dinamičnosti igre. Uz to, igra pruža mogućnost igranja samostalno. Iako se bitke u igri ne odlučuju nasumično, već se resursi dodjeljuju na temelju taktičkih odluka igrača, to ne znači da nema izazova. Svaka odluka ima svoje posljedice, a tijek partije zahtijeva praćenje protivnika i brzo donošenje strategijskih odluka.

Blitzkrieg!: Drugi svjetski rat u 20 minuta je odličan izbor za ljubitelje jednostavnih ratnih igara koje nude brz i dinamičan doživljaj ratovanja. Ova igra je zaslužila svoje mjesto na listi “jednostavnih ratnih društvenih igara” zbog svoje brze igre i jednostavne kompleksnosti. Bez obzira jeste li novi u svijetu ratnih igara ili iskusni strateg, ova igra će vam pružiti nevjerojatan doživljaj Drugog svjetskog rata u kompaktnom vremenskom okviru.

Blitzkrieg!: World War Two in 20 Minutes Društvena Igra

1775: Rebellion • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
U svijetu društvenih igara, postoji širok spektar igara koje spadaju u različite žanrove i kategorije. Jedan od žanrova koji je uvijek popularan među igračima su ratne društvene igre. Ako tražite jednostavne ratne društvene igre, jedna opcija koju vrijedi istražiti je “1775: Pobuna”.

“1775: Pobuna” je relativno nepoznata igra koju je 2013. godine izdala kompanija Academy Games, Inc. Ova igra je dizajnirana za 2 do 4 igrača, a trajanje partije varira između 60 i 120 minuta. Nalazi se u poddomeni ratnih igara te uključuje nekoliko mehanika poput većinskog utjecaja na područje, kretanja po područjima, korištenje karata za vođenje kampanje i borbe, bacanje kockica te razrješenje pomoću ikona na kockicama.

“1775: Pobuna” se smjestila u kategorije igara koje se temelje na dobu razuma i ratovima američkih Indijanaca, a najviše se fokusira na američki revolucionarni rat. Kao što je već spomenuto, ova igra bila je izabrana zbog svoje jednostavnosti i povratnih informacija o kvaliteti od strane fanova i kritičara.

Igrači se u ovoj igri stavljaju u uloge američke kontinentalne vojske i patriota koji se bore protiv britanske vojske i lojalista. Svaka strana ima za cilj kontrolirati kolonije, provincije i teritorije. Igrači mogu pozvati pomoć Indijanaca, kao i njemačkih vojnika i francuske vojske, kako bi uspješno izveli revoluciju ili suzbili pobunu. Svaka od četiri frakcije koristi svoj špil karata za premještanje svojih jedinica u odgovarajuće pozicije. Bitke se brzo razrješavaju uz pomoć prilagođenih kockica. Ako uspijete kontrolirati cijelu koloniju, provinciju ili teritorij, podižete svoju zastavu. Kada igra završi potpisivanjem Pariskog ugovora, pobjednik je strana s najviše obilježenih zastava.

Važno je napomenuti da “1775: Pobuna” koristi iste osnovne mehanizme kao i igra “1812: Invazija Kanade”, također dio Birth of America serijala, ali s različitim krajnjim rezultatom. Ova igra je brža i početna miješanja jedinica omogućavaju da akcija započne odmah. Postoje i neka pravila koja su promijenjena kako bi se bolje prikazali ciljevi ovog rata.

Osim osnovne verzije, igra također dolazi s naprednim scenarijem nazvanim “Opsada Quebeca”. Preporučujemo ga za igrače koji su već upoznati s osnovnim pravilima.

“1775: Pobuna” je osvojila nagradu “Golden Geek 2013” za “Najbolju ratnu igru” na BoardGameGeek platformi. Svi ti detalji doprinose razumijevanju zašto je ova igra odabrana za listu jednostavnih ratnih društvenih igara.

1775: Rebellion Društvena Igra
Antonio Lončar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!